Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

 Dacă ești în căutarea unei rețete de tort în straturi aromate și colorate, acest tort cu cafea și jeleu de vișine cu siguranță te va cuceri. Acest tort combină bogăția cafelei cu prospețimea vișinelor, creând un desert echilibrat și complex.

Tort cu cafea și jeleu de vișine pe un platou alb cu picior, alături de o spatulă de tort, un bol cu fursecuri boabe de cafea și două furculițe
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de gusturi, texturi și arome este cuceritoare / Profimedia Images

Blatul pufos cu cacao, crema catifelată și jeleul acrișor de vișine se unesc într-o armonie perfectă. Împreună oferă o experiență gustativă rafinată și memorabilă. Poți prepara crema de cafea în două moduri. Fie optezi pentru o cremă fiartă cu gălbenușuri și unt, pentru o cremă cu ness, frișcă și mascarpone. Cafeaua oferă tortului o aromă intensă și profundă. Este perfectă, mai ales, pentru consumatorii de cafea. Aceasta poate fi integrată fie sub formă de cafea espresso, fie sub formă de cafea instant dizolvată în lichid. Brânza mascarpone oferă o textură cremoasă și ușoară, cu un gust neutru care evidențiază aroma de cafea.

Citește și

Jeleul de vișine poate fi preparat tot în două moduri. Poți opta pentru adaosul de amidon alimentar sau pentru clasica gelatină. Cu amidon textura va fi mai consistentă, iar cu gelatină textura va fi mai fină și mai transparentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine. Iar în rândurile de mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu deliciosul tort cu cafea și jeleu de vișine.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea compoziției pentru blatul de tort, apoi coacerea acestuia. Este un blat de tort în care vei adăuga pudră de cacao și puțină cafea fiartă și răcită.

Cum prepari blatul pentru tort cu cafea și jeleu de vișine

Fierbe cafeaua după propriul gust și la-o la temperat. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tava pentru copt.

Ia două boluri și separă albușurile la cele 8 ouă. Pune deoparte 4 gălbenușuri pe care le vei folosi la cremă. Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă, treptat, zahărul, în timp ce amesteci energic. te oprești din amestecat când obții o bezea fermă. Toarnă în fir subțire cafeaua peste albușuri, în timp ce amesteci intens.

Cele patru gălbenușuri le amesteci cu uleiul și le încorporezi în bezeaua de albușuri cu cafea, folosind o spatulă. Trece prin sită făina amestecată cu pudra de cacao și încorporează treptat amestecul în compoziția de ouă. Întinde compoziția rezultată în forma de copt pregătită și nivelează-i uniform suprafața.

Pune tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lași să se răcească bine pe un grătar.

Descoperă și o rețetă de blat umed de tort cu ciocolată.

Cum prepari crema de cafea

Din nou fierbe o cafea tare, la filtru sau la espressor, după propriul gust.

Într-o cratiță amestecă gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul până când rezultă o compoziție spumoasă. Amestecă amidonul cu puțin lapte rece și adaugă-l în compoziție. Toarnă cafeaua ușor fierbinte și laptele tot fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate minimă. Fierbe crema de cafea amestecând continuu, până când capătă consistență de budincă.

Stinge focul și încorporează în cremă untul tăiat în cuburi, precum și ciocolata albă, răzuită. Amestecă bine până  la topirea ingredientelor adăugate și omogenizarea cremei. Acoperă crema la contact cu o folie alimentară și las-o să se răcească bine. Folia va împiedica formarea crustei la suprafața cremei, în timp ce aceasta se răcește.

După răcire, adaugă și brânza mascarpone și mixează până când crema devine mai aerată.

Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.

Cum preparăm jeleul de vișine

Încălzește dulceața de vișine pentru a deveni mai fluidă și amestec-o cu amidonul dizolvat cu apă. Apoi fierbe compoziția rezultată până când amidonul se hidratează și compoziția capătă textură de jeleu.

Cum montezi minunatul tort cu cafea și jeleu de vișine

Când ai toate elementele tortului pregătite, iar blatul este bine răcit, secționează-l în trei părți. Așază prima parte pe platou și întinde peste ea 1/3 din jeleul de vișine. Apoi întinde 1/3 din crema de cafea. Adaugă a doua parte de blat și repetă straturile.

Decorează tortul cu fursecuri și cu ciocolată albă și introdu-l în frigider. lasă-l acolo cel puțin 2-3 ore sau chiar de pe o zi pe alta. Torturile și prăjiturile în straturi se vor porționa mai bine a doua zi.

Iar dacă mai dorești și alte rețete de torturi deosebite pentru a-i impresiona pe cei dragi, mai trece pe listă și rețeta de tort Mozaic sau tort tablă de șah.

Citește și
Femeie decorând tort cu cafea și jeleu de vișine
Galerie foto

Galerie foto

Femeie montând tortul cu jeleu de vișine
Femeie adăugând jeleu de vișine peste blatul de tort
Tort cu cafea și jeleu de vișine pe un platou alb cu picior, alături de o spatulă de tort, un bol cu fursecuri boabe de cafea și două furculițe
+1
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ai plecat, iubirea mea. Soţia lui Mihai Leu, mesaj emoţionant după moartea fostului campion mondial la box
"Ai plecat, iubirea mea". Soţia lui Mihai Leu, mesaj emoţionant după moartea fostului campion mondial la box
"Ai plecat, iubirea mea". Soţia lui Mihai Leu, mesaj emoţionant după moartea fostului campion mondial la box
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide