Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

 Dacă ești în căutarea unei rețete de tort în straturi aromate și colorate, acest tort cu cafea și jeleu de vișine cu siguranță te va cuceri. Acest tort combină bogăția cafelei cu prospețimea vișinelor, creând un desert echilibrat și complex.

Tort cu cafea și jeleu de vișine pe un platou alb cu picior, alături de o spatulă de tort, un bol cu fursecuri boabe de cafea și două furculițe
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de gusturi, texturi și arome este cuceritoare / Profimedia Images

Blatul pufos cu cacao, crema catifelată și jeleul acrișor de vișine se unesc într-o armonie perfectă. Împreună oferă o experiență gustativă rafinată și memorabilă. Poți prepara crema de cafea în două moduri. Fie optezi pentru o cremă fiartă cu gălbenușuri și unt, pentru o cremă cu ness, frișcă și mascarpone. Cafeaua oferă tortului o aromă intensă și profundă. Este perfectă, mai ales, pentru consumatorii de cafea. Aceasta poate fi integrată fie sub formă de cafea espresso, fie sub formă de cafea instant dizolvată în lichid. Brânza mascarpone oferă o textură cremoasă și ușoară, cu un gust neutru care evidențiază aroma de cafea.

Citește și

Jeleul de vișine poate fi preparat tot în două moduri. Poți opta pentru adaosul de amidon alimentar sau pentru clasica gelatină. Cu amidon textura va fi mai consistentă, iar cu gelatină textura va fi mai fină și mai transparentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine. Iar în rândurile de mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu deliciosul tort cu cafea și jeleu de vișine.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea compoziției pentru blatul de tort, apoi coacerea acestuia. Este un blat de tort în care vei adăuga pudră de cacao și puțină cafea fiartă și răcită.

Cum prepari blatul pentru tort cu cafea și jeleu de vișine

Fierbe cafeaua după propriul gust și la-o la temperat. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tava pentru copt.

Ia două boluri și separă albușurile la cele 8 ouă. Pune deoparte 4 gălbenușuri pe care le vei folosi la cremă. Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă, treptat, zahărul, în timp ce amesteci energic. te oprești din amestecat când obții o bezea fermă. Toarnă în fir subțire cafeaua peste albușuri, în timp ce amesteci intens.

Cele patru gălbenușuri le amesteci cu uleiul și le încorporezi în bezeaua de albușuri cu cafea, folosind o spatulă. Trece prin sită făina amestecată cu pudra de cacao și încorporează treptat amestecul în compoziția de ouă. Întinde compoziția rezultată în forma de copt pregătită și nivelează-i uniform suprafața.

Pune tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lași să se răcească bine pe un grătar.

Descoperă și o rețetă de blat umed de tort cu ciocolată.

Cum prepari crema de cafea

Din nou fierbe o cafea tare, la filtru sau la espressor, după propriul gust.

Într-o cratiță amestecă gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul până când rezultă o compoziție spumoasă. Amestecă amidonul cu puțin lapte rece și adaugă-l în compoziție. Toarnă cafeaua ușor fierbinte și laptele tot fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate minimă. Fierbe crema de cafea amestecând continuu, până când capătă consistență de budincă.

Stinge focul și încorporează în cremă untul tăiat în cuburi, precum și ciocolata albă, răzuită. Amestecă bine până  la topirea ingredientelor adăugate și omogenizarea cremei. Acoperă crema la contact cu o folie alimentară și las-o să se răcească bine. Folia va împiedica formarea crustei la suprafața cremei, în timp ce aceasta se răcește.

După răcire, adaugă și brânza mascarpone și mixează până când crema devine mai aerată.

Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.

Cum preparăm jeleul de vișine

Încălzește dulceața de vișine pentru a deveni mai fluidă și amestec-o cu amidonul dizolvat cu apă. Apoi fierbe compoziția rezultată până când amidonul se hidratează și compoziția capătă textură de jeleu.

Cum montezi minunatul tort cu cafea și jeleu de vișine

Când ai toate elementele tortului pregătite, iar blatul este bine răcit, secționează-l în trei părți. Așază prima parte pe platou și întinde peste ea 1/3 din jeleul de vișine. Apoi întinde 1/3 din crema de cafea. Adaugă a doua parte de blat și repetă straturile.

Decorează tortul cu fursecuri și cu ciocolată albă și introdu-l în frigider. lasă-l acolo cel puțin 2-3 ore sau chiar de pe o zi pe alta. Torturile și prăjiturile în straturi se vor porționa mai bine a doua zi.

Iar dacă mai dorești și alte rețete de torturi deosebite pentru a-i impresiona pe cei dragi, mai trece pe listă și rețeta de tort Mozaic sau tort tablă de șah.

Citește și
Femeie decorând tort cu cafea și jeleu de vișine
Galerie foto

Galerie foto

Femeie montând tortul cu jeleu de vișine
Femeie adăugând jeleu de vișine peste blatul de tort
Tort cu cafea și jeleu de vișine pe un platou alb cu picior, alături de o spatulă de tort, un bol cu fursecuri boabe de cafea și două furculițe
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu banane și cocos
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
varza murata si zeama de varza
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
28 noiembrie, 06:52
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
27 noiembrie, 10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
27 noiembrie, 06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie. Şoferilor li se recomandă să evite zonele de antrenament
Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie. Şoferilor li se recomandă să evite zonele de antrenament
Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie. Şoferilor li se recomandă să evite zonele de antrenament
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi

De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
închide