Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă vrei să profiți de aroma zmeurei în diferite deserturi delicioase și spectaculoase, poți încerca și rețeta de choux à la crème cu frișcă și zmeură. Este o reinterpretare a rețetei franțuzești, mult adorată de toți iubitorii gustului dulce.

Trei choux à la crème cu frișcă și zmeură pe două farfurii cu furculiță, ceașcă de cafea și pahar cu suc
Galerie foto

Galerie foto

Choux-urile vor fi mai delicioase după ce vor sta un timp la rece / Profimedia Images

Choux à la crème, cunoscut și sub denumirea de choux cu cremă, este un desert clasic francez realizat din aluat opărit și umplut cu o cremă dulce. Aluatul de choux este un aluat ușor și aerat care se umflă atunci când este copt. Este făcut dintr-un amestec de unt, apă, făină și ouă. Conținutul ridicat de umiditate creează aburi în timpul coacerii, determinând aluatul să se extindă și să creeze un centru gol. Exteriorul devine auriu și crocant, în timp ce interiorul rămâne gol.

Citește și

În mod clasic choux-urile se umplu cu o cremă de vanilie. Însă rețeta este foarte versatilă, se poate adapta după preferințele fiecăruia. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara acest desert delicios. Sunt printre cele mai simple ingrediente, iar o parte din ele le deții deja în cămară sau frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu celor dragi rețeta de choux à la crème cu frișcă și zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul opărit care necesită mai multe două de preparare și una de modelare și coacere. Crema o poți prepara în timp ce cojile pentru choux-uri se răcesc. Este o cremă simplă care se prepară la rece.

Cum prepari aluatul opărit pentru choux à la crème cu frișcă și zmeură

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă în ea apa, un praf de sare și untul. Setează flacăra la intensitate medie și amestecă ingredientele din cratiță până când untul se topește. Apoi lasă lichidul format să atingă punctul de fierbere și micșorează intensitatea focului la minimum. Adaugă imediat toată făina odată peste lichidul care clocotește.

Amestecă energic cu un tel sau o spatulă până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen. Stinge focul și lasă aluatul opărit să se răcească complet.

A doua etapă a preparării aluatului constă în încorporarea celor patru ouă în aluatul răcit. Acestea se adaugă pe rând și se omogenizează bine aluatul după fiecare.

Lasă aluatul la rece pentru 30 de minute înainte de a forma choux-urile.

Cum formezi cojile de choux-uri

Înainte de a forma cojile din aluat opărit în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Umple cu aluat un săculeț de decorat torturi, cu capăt metalic stelat. Pune cât aluat încape în săculeț, lăsând marginile libere pentru a le cuprinde în mâini. Apasă aluatul din săculeț și formează câte șapte steluțe mici, una lângă alta, pe hârtia de copt. Creează multe grupuri de steluțe în toată tava, lăsând spații între ele pentru a se dezvolta în timpul tratamentului termic.

Introdu tava la cuptorul încălzit și coace cojile pentru choux à la crème timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius și mai coace cojile pentru aproximativ 25-30 de minute.

După ce a expirat timpul de coacere, mai lasă cojile de choux în cuptor cu ușa întredeschisă timp de 10 minute. Apoi le poți scoate și le transferi pe un grătar de răcire.

În timp ce se răcesc prepară crema de frișcă cu mascarpone. Pune smântâna rece în bolul mixerului și mixeaz-o până când devine ușor consistentă și își mărește volumul. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci energic. Apoi adaugă toata cantitatea de mascarpone și un praf de sare. Continuă să amesteci până când crema devine omogenă. Pune cratița cu crema de frișcă și mascarpone la rece până când vei umple cojile de choux.

Cum formezi choux à la crème cu frișcă și zmeură

Secționează câte un capac de la choux-uri, folosind un cuțit cu lama bine ascuțită. Cu ajutorul săculețului de decorat deserturi umple interiorul cojilor cu cremă.  Adaugă câteva fructe de zmeură din loc în loc și acoperă crema cu capacul secționat.

Pune choux-urile la rece pentru cel puțin o oră, pentru a se hidrata cojile de la umiditatea cremei. Iar înainte de a le servi, decorează-le cu zahăr pudră.

Iar dacă mai dorești să prepari și alte deserturi asemănătoare, îți recomandăm să încerci rețeta de profiterol cu vanilie și ciocolată.

Citește și
Două Choux à la crème cu frișcă și zmeură pe două farfurii cu furculiță și ceașcă de cafea
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând cu zahăr choux-urile
Colaj de poze cu pașii de formare și umplere a choux-urilor
Trei choux à la crème cu frișcă și zmeură pe două farfurii cu furculiță, ceașcă de cafea și pahar cu suc
+21
CELE MAI CITITE
Spumă de căpșuni cu albușuri în trei pahare
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Porție de Înghețată cu biscuiți în bol, decorată cu frunze de mentă și biscuiți, alături de o linguriță
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Pui cu roșii și măsline în vas ceramic, alături de un bol cu cartofi
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant în borcan cu linguriță și un bol cu căpșuni proaspete
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Tort cu blat bicolor și cireșe, porționat
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjituri indiente pe două farfurii cu căpșuni și mentă
Galerie foto
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Patru porții de Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură pe farfurii, alături de două cești de cafea și un bol cu zmeură
Galerie foto
Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegant
Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegant
Soufra cu zmeură în vas alb rotund
Galerie foto
Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețite
Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețite
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două boluri cu înghețată de pepene roșu, cu două lingurițe și un pepene secționat
08:24
Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă
Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale porționată pe platou cu un cuțit, alături de caise proaspete
1 iulie, 09:19
Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale
Spumă de zmeură în două pahare, alături de lingurițe și zmeură proaspătă
1 iulie, 07:18
Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic
Două borcane cu dulceață de căpșuni fără zahăr și căpșuni proaspete
30 iunie, 10:21
Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă
Trei choux à la crème cu frișcă și zmeură pe două farfurii cu furculiță, ceașcă de cafea și pahar cu suc
30 iunie, 10:15
Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare
Supă cremă de broccoli servită cu crutoane într-un bol alb
29 iunie, 05:41
5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia 5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia
Cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare puse pe un platou
29 iunie, 05:00
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Tort cu blat bicolor și cireșe, porționat
28 iunie, 06:44
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
1
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri este un desert ușor și aerat, perfect pentru zilele de vară. Este simplu de preparat și necesită doar câteva ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Este un...
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
2
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și...
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
3
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din...
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
4
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețata cu biscuiți este un desert decadent și cremos, perfect pentru iubitorii de biscuiți și de înghețată. Este o înghețată mai consistentă, care oferă savoare, răcoare, dar și sățietate. Combinația de...
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
5
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie, pe care ți-o oferim mai jos, poate fi una dintre rețetele vedetă ale verii. Prepar-o și tu și răsfață-i pe...
Parteneri
Gem de mure negre. Cum să conservi aroma murelor pentru iarnă
Gem de mure negre. Cum să conservi aroma murelor pentru iarnă
Gem de mure negre. Cum să conservi aroma murelor pentru iarnă
Subiecte Bac 2024 - Matematică, publicate astăzi
Subiecte Bac 2024 - Matematică, publicate astăzi
Subiecte Bac 2024 - Matematică, publicate astăzi
Răzvan Burleanu a împlinit 40 de ani şi se mândreşte cu o soţie superbă. Se iubesc de peste 20 de ani
Răzvan Burleanu a împlinit 40 de ani şi se mândreşte cu o soţie superbă. Se iubesc de peste 20 de ani
Răzvan Burleanu a împlinit 40 de ani şi se mândreşte cu o soţie superbă. Se iubesc de peste 20 de ani
Replica lui Bogdan de la Ploiești după incidentul cu Florin Salam. Ce s-a întâmplat între ei. Manelistul a publicat noi filmări
Replica lui Bogdan de la Ploiești după incidentul cu Florin Salam. Ce s-a întâmplat între ei. Manelistul a publicat noi filmări
Replica lui Bogdan de la Ploiești după incidentul cu Florin Salam. Ce s-a întâmplat între ei. Manelistul a publicat noi filmări
Christian Chávez lansează un nou proiect profesional pe cont propriu. Artistul se arată lumii într-o nouă formulă
Christian Chávez lansează un nou proiect profesional pe cont propriu. Artistul se arată lumii într-o nouă formulă
Christian Chávez lansează un nou proiect profesional pe cont propriu. Artistul se arată lumii într-o nouă formulă
Ce se va întâmpla cu AI până în 2045, potrivit experților. Oamenii vor fi afectați semnificativ
Ce se va întâmpla cu AI până în 2045, potrivit experților. Oamenii vor fi afectați semnificativ
Ce se va întâmpla cu AI până în 2045, potrivit experților. Oamenii vor fi afectați semnificativ
Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Copil poliglot: cum ajuți copilul să învețe mai multe limbi străine
Copil poliglot: cum ajuți copilul să învețe mai multe limbi străine
Copil poliglot: cum ajuți copilul să învețe mai multe limbi străine
Jason Kelce a vorbit despre relația minunată pe care fratele lui o are cu Taylor Swift: Vrem doar să-l susținem pe Travis și relația lor
Jason Kelce a vorbit despre relația „minunată” pe care fratele lui o are cu Taylor Swift: „Vrem doar să-l susținem pe Travis și relația lor”
Jason Kelce a vorbit despre relația „minunată” pe care fratele lui o are cu Taylor Swift: „Vrem doar să-l susținem pe Travis și relația lor”
Proprietățile medicinale ale ceaiului de usturoi. Efectele benefice asupra sănătății organismului
Proprietățile medicinale ale ceaiului de usturoi. Efectele benefice asupra sănătății organismului
Proprietățile medicinale ale ceaiului de usturoi. Efectele benefice asupra sănătății organismului
fresh
Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare

Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare

Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare

Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă

Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă

Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale

Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale

Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic

Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic

Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă

Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă
închide