Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Toată lumea vorbește despre rulouri cu scorțișoară, dar dacă vei încerca această rețetă de rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie vor deveni preferatele tale. Sunt moi și aromate, cu un contrast perfect echilibrat între dulce și acrișor.

Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie
Rulourile cu căpșuni și glazură de lămâie se pot servi și la micul-dejun/ Shutterstock

Rulourile cu căpșuni și glazură de lămâie sunt perfecte pentru desert, dar și pentru un mic-dejun târziu în diminețile în care vrei să te răsfeți. Le poți pregăti de seara și să le coci când te trezești.

În maximum jumătate de oră vei toată casa îți va mirosi a căpșuni și lămâie. Tu vei avea pe masă cele mai gustoase rulouri. Dacă îți mai rămân câteva, le poți păstra până la două zile la temperatura camerei.

Glazura se va topi și va deveni lipicioasă, dar ele vor rămâne la fel de savuroase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se prepară rulourile cu căpșuni și glazură de lămâie

Se frământă un aluat pe bază de făină, drojdie, lapte cald, zahăr, ouă și unt, până când devine elastic și neted. După ce aluatul este lăsat la dospit într-un loc cald, se întinde într-o foaie subțire. Apoi se umple cu un amestec de căpșuni proaspete tăiate mărunt, zahăr și amidon, care ajută la absorbția sucului lăsat de fructe în timpul coacerii.

Rularea trebuie făcută cu grijă pentru a evita scurgerea umpluturii. Felierea aluatului rulat în bucăți egale asigură o coacere uniformă. Rulourile se așează într-o tavă unsă, cu spațiu între ele, și se lasă din nou la dospit, pentru a deveni și mai pufoase. Coacerea se face la o temperatură moderată, astfel încât să se rumenească frumos fără să se ardă.

După răcire, rulourile sunt decorate cu o glazură simplă din zahăr pudră, suc proaspăt de lămâie și, opțional, coajă rasă de lămâie pentru un plus de aromă. Glazura trebuie turnată când rulourile sunt încă puțin calde, astfel încât să se topească ușor și să acopere uniform desertul.

Citește și

Rețetă de rulouri pufoase cu căpșuni și glazură de lămâie

Pentru rezultate perfecte, ingredientele aluatului trebuie să fie la temperatura camerei, iar untul să fie călduț, nu fierbinți. Frământarea temeinică asigură un aluat aerat, iar folosirea fructelor proaspete, bine scurse, previne udarea excesivă a umpluturii.

Păstrarea rulourilor într-un recipient etanș le menține proaspete mai multe zile. Încălzirea lor ușoară înainte de servire le intensifică aroma.

Ingrediente

Mod de preparare

Untul se bate cu zahărul cu un mixer electric, la viteză medie, până devin pufos, aproximativ 3 minute. După aceea, se încorporează și oul. Apoi se adaugă făina, drojdia, sarea și laptele și se amestecă la viteză medie până când aluatul este omogen 3-5 minute. Se va simți ușor lipicios.

Se acoperă vasul și se lasă aluatul să crească într-un loc cald până când își dublează volumul, 45 minute – 1 oră.

În timp ce aluatul crește, căpșunile, zahărul, apa și amidonul de porumb se pun la foc mediu într-o cratiță. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, amestecând des, până când căpșunile încep să se înmoaie și sucurile se îngroașă, aproximativ 5 minute. După aceea, se ia de pe foc și se transferă într-un bol pentru a se răci complet.

Cum formezi rulouri pufoase

Între timp, se unge cu unt topit o tavă cu dimensiunile 22×33 cm. Se apasă ușor aluatul pentru a se dezumfla și se scoate din bol pe o suprafață presărată cu făină. Se întinde cu sucitor până se formează un dreptunghi de 30×45 cm.

Dacă aluatul este prea lipicios se presară cu făină. Se întinde compoziția de căpșuni peste aluat lăsând liber 1 cm în jurul marginilor. După aceea, se rulează aluatul foarte ferm astfel încât să se formeze un sul. Se apasă bine la capete pentru a-l sigila și se întoarce cu lipitura în jos. Se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit în bucăți de 3 cm.

Se pun rulourile cu partea tăiată în sus în tava pregătită. Se acoperă și se lasă să crească până își dublează volumul, aproximativ 45 de minute. Se pot acoperi cu folie de plastic și lăsa la frigider peste noapte.

Coacerea rulourilor

Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Rulourile se coc 20-25 de minute sau până când devin aurii, apoi se lasă să se răcească.

Între timp se face glazura, amestecând toate ingredientele până se omogenizează. După aceea, se varsă glazura peste rulouri și se întinde cu o pensulă având grijă să fie acoperite peste tot.

Citește și
CELE MAI CITITE
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
chec cu mere
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Galerie foto
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Galerie foto
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Galerie foto
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Manakish cu za'atar
06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
13 decembrie, 05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Ce face acum fosta campioană a României care ajunsese om al străzii. Are un milion de urmăritori pe TikTok
Ce face acum fosta campioană a României care ajunsese om al străzii. Are un milion de urmăritori pe TikTok
Ce face acum fosta campioană a României care ajunsese om al străzii. Are un milion de urmăritori pe TikTok
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
închide