aluat de casă

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
Aluaturi | 15 septembrie 2024

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Aluatul fraged pe bază de iaurt este o variantă populară în bucătărie datorită texturii sale delicate și gustului ușor acrișor, care adaugă un plus de savoare preparatelor. Ușor de preparat și versatil, acest tip de aluat poate fi folosit într-o gamă largă de rețete, de la tarte și plăcinte până la biscuiți și pateuri. Iată cum poți prepara un aluat fraged pe bază de iaurt.

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver
Aluaturi | 3 august 2024

Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver

Obișnuiești să prepari pizza în casă, dar ești în căutarea unei rețete perfecte pentru aluat? Îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru pizza inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver.

Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver
Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor
Galerie foto
Desert | 14 iulie 2024

Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor

Acest ștrudel cu vișine este o delicatesă clasică de patiserie, adorată pentru combinația sa perfectă de aluat subțire, crocant și umplutură suculentă de vișine. Această rețetă transformă vișinele proaspete, cu gustul lor dulce-acrișor, într-o umplutură delicioasă care contrastează minunat cu textura fină și crocantă a aluatului.

Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor
Trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten
Aluaturi | 5 februarie 2024

Trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten

Deserturile fără gluten sunt din ce în ce mai populare. Probabil că ai încercat să prepari și tu acasă diverse prăjituri sau fursecuri, însă ai fost dezamăgită când le-ai scos din cuptor. Sunt uscate, granuloase și sfărâmicioase. Nu seamănă deloc cu deliciile moi pe pe care ți le-ai imaginat. Iată trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten.

Trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Galerie foto
Aluaturi | 7 decembrie 2023

Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post

Pentru micul dejun sau pentru pauza de masă de la birou, rețeta de turte cu ceapă verde la tigaie poate fi opțiunea ideală. Turtele sunt delicioase și foarte consistente. Le poți savura chiar și simple, dar pot înlocui cu succes pâinea de la masă.

Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Sarailie sau altfel de Baclava. O rețetă turcească foarte îndrăgită
Galerie foto
Desert | 30 aprilie 2023

Sarailie sau altfel de Baclava. O rețetă turcească foarte îndrăgită

Dacă adori deserturile foarte dulci și însiropate, prăjitura Sarailie sau altfel de Baclava va fi cu siguranță pe gustul tău. Rețeta aparține bucătăriei turcești, fiind una dintre cele mai îndrăgite rețete de desert și în țara noastră.

Sarailie sau altfel de Baclava. O rețetă turcească foarte îndrăgită
Focaccia de casă, cea mai simplă și delicioasă pâine a italienilor
Aluaturi | 19 martie 2023

Focaccia de casă, cea mai simplă și delicioasă pâine a italienilor

Focaccia este pâinea italienească ce merge perfect cu o bucată de mozzarella și câteva roșii cherry. O poți face chiar la tine acasă, iar secretul pentru focaccia de casă este aluatul rece. Lăsând aluatul să se odihnească până la 48 de ore în frigider, vei avea o pâine delicioasă, ca-n Italia.

Focaccia de casă, cea mai simplă și delicioasă pâine a italienilor
Lipii integrale de post. Lipii subțiri preparate în casă
Galerie foto
Aluaturi | 3 martie 2023

Lipii integrale de post. Lipii subțiri preparate în casă

Atunci când rămâi fără pâine sau când ai timp de frământat aluaturi, poți prepara rețeta de lipii integrale de post. Lipiile pot fi preparate și pentru micul dejun, dar și pentru a le folosi la sandvișuri și a le servi în pauza de masă de la serviciu.

Lipii integrale de post. Lipii subțiri preparate în casă
Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi
Aluaturi | 10 ianuarie 2023

Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi

Pâinea cu maia este considerată de mulți mai sănătoasă, cu o textură mai bună, cu un gust mai savuros. Dacă vrei să înveți și tu să faci aluat dospit cu maia trebuie să îți iei inima în dinți și să încerci. Nu este atât de greu pe cât mare.

Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi
Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleac
Galerie foto
Aluaturi | 18 noiembrie 2022

Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleac

Pentru că dovlecii sunt vedetele toamnei, iar rețetele cu dovleac sunt la mare căutare, îți recomandăm să-ți surprinzi familia preparând o rețetă de chifle cu piure de dovleac.

Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleac
Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si delicios
Galerie foto
Desert | 30 septembrie 2022

Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si delicios

Dacă te întrebi ce desert simplu și delicios să mai prepari pentru porția de dulce, îți oferim o rețetă de plăcintă cu mere și foi subțiri de casă.

Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si delicios
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
închide