Salată de fasole verde cu ardei și usturoi, pentru gustări sănătoase
Dacă îți place salata clasică de fasole verde cu usturoi, îți recomandăm să încerci și rețeta de salată de fasole verde cu ardei și usturoi. Adaosul de ardei preparați la tigaie va oferi salatei un plus de savoare și de culoare. Culoarea verde a păstăilor de fasole se combină armonios cu roșul ardeilor.
Rețeta este puțin mai complexă decât rețeta clasică de fasole păstăi cu usturoi. Însă este destul de ușoară și se prepară rapid. O poți adapta ajustând cantitățile ingredientelor după propriul gust. Poți adăuga și alte condimente, dar și verdețuri proaspete sau uscate.
Păstăile de fasole verde, pe lângă gustul lor plăcut și culoare îmbietoare sunt apreciate și pentru valorile lor nutriționale. Sunt o sursă importantă de vitamine, minerale și fibre, aducând numeroase beneficii pentru sănătate. Fasolea verde este o sursă excelentă de vitamina C, care contribuie la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor. Vitamina K, prezentă în cantități semnificative, joacă un rol esențial în coagularea sângelui și în menținerea sănătății oaselor, ajutând la prevenirea osteoporozei. Conținutul de fibre din fasolea verde ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate diminua riscul de boli cardiovasculare.
Fasolea verde este un aliment nutritiv și versatil, care poate fi integrat cu ușurință într-o varietate de preparate culinare. Descoperă și o rețetă de ciorbă de fasole păstăi, simplă și gustoasă. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru salată de fasole verde cu ardei și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor. Îndepărtează capetele de la păstăile de fasole verde, apoi clătește-le cu apă rece și scurge-le. Dacă sunt mari, secționează păstăile în 2-3 bucăți.
Spală ardeii, șterge-i și secționează-i în jumătăți. Îndepărtează-le nervurile și semințele, apoi porționează-i în fâșii cu dimensiunile aproximative cât păstăile de fasole.
Cum prepari salată de fasole verde cu ardei și usturoi
Așază o oală pe flacăra aragazului și pune în ea apa la fiert. Adaugă și o linguriță de sare și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Scufundă păstăile de fasole verde în ea și lasă-le să fiarbă timp de 10-12 minute. Scurge-le și adaugă-le în apă foarte rece, pentru a opri procesul termic și pentru a rămâne ușor crocante. Apoi scoate-le într-o sită pentru a se scurge.
Într-o tigaie mai mare pune uleiul la încins și adaugă un cățel de usturoi strivit. Sotează-l în uleiul încins timp de 1-2 minute, apoi adaugă fâșiile de ardei. Călește-i pentru 1-2 minute, amestecându-i ușor prin ulei. Apoi îi transferi într-o sită să se scurgă.
În uleiul din tigaie adaugă păstăile scurse și călește-e pentru 1-2 minute. Le transferi și pe acestea într-o sită, iar în tigaie adaugi ceapa curățată și tocată mărunt. Presară puțină sare peste ea și călește-o timp de 2-3 minute. Scurge și ceapa de ulei, adăugând-o și pe aceasta în sită.
Pentru dressing curăță restul de usturoi și pisează-l într-un mojar, presărat cu sare. Presară puțin piper, apoi adaugă o roșie mică, curățată și strivită cu furculița. Amestecă bine usturoiul pisat cu roșia strivită.
Într-un bol mai mare sau o salatieră adaugă fasolea verde și ardeii, ceapa scursă, și sosul de usturoi cu roșie. Amestecă bine ingredientele și poți servi delicioasa salată de fasole verde cu ardei și usturoi. Opțional, poți decora salata cu pătrunjel verde sau mărar verde.
Galerie foto