Salată de vară cu porumb, rețeta hrănitoare a întregii familii
Vara salatele sunt preparatele care nu lipsesc de la nicio masă. În mod tradițional, în România, alegem combinația de roșii, ceapă și eventual castravete și ardei gras, însă există nenumărate alte variante. Poți încerca o salată de vară cu porumb și sos de iaurt atunci când vrei ceva mai special.
Salata de vară cu porumb are nevoie de doar câteva ingrediente simple: porumb din conservă, castravete, roșie, ardei și un sos simplu din iaurt, maioneză, oțet și muștar. Pornind de de la aceasta poți să mai adaugi și altele, după plac.
În acest amestec se potrivesc foarte bine avocado, frunze de salată verde sau ceapă roșie. Dacă vrei să fie mai consistentă și să adaugi și o sursă de proteină, brânzeturile sunt cele mai potrivite. Brânza feta, brânza de capră sau mozzarella sunt opțiuni populare care se potrivesc bine cu porumbul.
Descoperă mai multe despre modul în care se mănâncă avocado și de ce e indicat să îl adaugi în salată.
În ceea ce privește dressingul, ai și aici și alte opțiuni. Poți să alegi variante mai ușoare cum ar fi un sos de iaurt și mărar, un dressing de ulei de măsline și oțet balsamic sau unul de lămâie și ulei de măsline.
Ingrediente
Mod de preparare
Legumele pregătite de dinainte se amestecă într-un vas mare și adânc. Într-un castron mic, se amestecă ingredientele pentru dressing, de preferat cu un tel pentru ca sosul să se emulsioneze mai bine. Apoi se toarnă peste legume și se amestecă bine cu ajutorul unor spatule astfel încât toate ingredientele să fie acoperite.
Se gustă, și dacă mai este nevoie, se mai adaugă un praf de sare. Se amestecă din nou pentru ca și aceasta să se încorporeze cu restul ingredientelor din salata de vară cu porumb. Se dă la rece pentru câteva ore astfel încât aromele să se întrepătrundă.
Cum se servește salata de vară cu porumb
Salata de vară cu porumb o poți servi la oricare dintre mesele zilei. Având în vedere că este gata în doar 10 minute este perfectă chiar și pentru un mic dejun pe fugă.
Dacă alegi să o consumi la masa de prânz sau la cină, mai poți adăuga lângă ea și o sursă de proteină. Carnea la grătar este o variantă delicioasă. Se potrivește bine atât cu carnea de porc, cât și cu cea de pui, curcan sau vită. De asemenea, este excelentă și lângă o porție de brânză la grătar, cum este halloumi.
Dacă alegi să pui și câteva brânzeturi în această salata poate fi și un prânz hrănitor la birou. O poți pune într-un borcan, în straturi, fără să adaugi dressingul.
Pe acesta îl poți lua separat, în alt recipient. Îl adaugi cu o oră înainte de a mânca pentru ca toate aromele să aibă timp să se întrepătrundă fără ca legumele să își piardă din textură și fermitate.