7 idei de mâncare la pachet. Preparate pe care să le iei la birou atunci când ții post

Postul este o perioadă în care trebuie să îți pui creativitatea la contribuție. Dacă vrei să prepari mâncare pentru pachetul de la birou trebuie să cauți variante cu un aspect plăcut și sățioase. Îți propunem 7 idei de mâncare la pachet. Preparate perfecte pe care să le iei la birou atunci când ții post

Preparate de post la pachet pe care să le iei la tine la birou
Postul este o perioadă în care trebuie să îți pui creativitatea la contribuție / Shutterstock

Pachetul pentru birou trebuie să fie ușor de transportat, eventual să poată fi consumat fără a fi încălzit. Mâncarea trebuie să fie sățioasă și să aibă un raport echilibrat de nutrienți.

De asemenea, prea mulți carbohidrați nu sunt recomandați pentru că nu ai vrea să ți se facă somn după masă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jambalaya vegană

Bucură-te de un preparat delicios pe bază de plante cu acest orez și fasole. Are toți nutrienții de care ai nevoie într-o zi, precum și cu fier, vitamina C și fibre.

Jambalaya vegană într-o tigaie neagră
Jambalaya are influențe franceze, spaniole și africane / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 180 g ceapă tocată mărunt
  • 1 țelină, tocată mărunt
  • 1 ardei galben, tocat
  • 2 linguri de boia afumată
  • ½ linguriță fulgi de ardei iute
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • 115 g orez basmati brun
  • 400 g roșii tocate din conservă
  • 2 căței de usturoi, rași fin
  • 400 g fasole, scursă și clătită
  • Pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mare și se călesc ceapa, țelina și ardeiul, amestecând din când în când, timp de 5 minute până încep să se înmoaie. Apoi se pun condimentele, orezul, roșiile și 250 ml apă. Se amestecă și se pun usturoiul, fasolea.

Se lasă să fiarbă, apoi se acoperă și se lasă să se gătească 25 de minute până când orezul este fraged și a absorbit cea mai mare parte din lichid. Se amestecă pătrunjelul și se servește fierbinte.

Fajitas vegane

Este o versiune vegană și are toate aromele preparatului clasic mexican. Este un fel de mâncare cu gusturi complexe, plin de vitamine.

Fajitas vega servit pe un platou alb
Pentru fajitas vegane ai libertatea de a folosi orice legume îți plac / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 2 ardei roșu sau galben, tăiați fâșii
  • 1 ceapă roșie, feliată
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • ½ linguriță de pudră de ardei iute 
  • ½ linguriță de boia afumată
  • ½ linguriță de chimen măcinat
  • zeama de la 1 limetă
  • 400 g fasole neagră, clătită și scursă
  • coriandru proaspăt tocat mărunt
  • 4 tortilla mari
  • 1 avocado, feliat
  • iaurt vegetal (opțional)

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se călesc ardeii și ceapa la foc mediu până când se înmoaie, aproximativ 6-8 minute. Apoi se adaugă usturoiul și condimentele și se mai lasă încă 1 minut. După aceea se pune jumătate din sucul de limetă și se asezonează. Se transferă într-un vas de servire și se păstrează la cald în timp ce încălzești fasolea.

Se pune fasolea neagră în aceeași tigaie și se adaugă restul de suc de limetă. Se condimentează bine și se amestecă până se încălzește. Se amestecă cu o parte din coriandru.

Se încălzește tortilla în cuptorul cu microunde. Apoi se pune în fiecare compoziție cu ardei și cu fasole, avocado, iaurt vegan și restul de coriandru.

Cartofi copți cu boia

Boiaua de ardei afumată adaugă aromă acestor cartofi crocanți. Sunt perfecți alături de o salată verde sau de o salată de murături. Încearcă și cele 5 idei pentru masa de prânz.

Cartofi copți într-o tigaie care stă la răcit pe un tocător
Cartofii copți pot fi o garnitură perfectă pentru alte preparate / Shutterstock

Ingrediente

  • 1,5 kg de cartofi, curățați și tăiați în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiune
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de boia afumată

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun cartofii într-o oală cu apă rece și sare și se fierb 5 minute din momentul în care apa clocotește. Trebuie să fie parțial fragezi. Se scurg și se lasă câteva minute într-0 strecurătoare pentru a se usca. Se pun cartofii înapoi în oală, se adaugă uleiul, boiaua de ardei și sare și piper din belșug. 

Se acoperă cu un capac, apoi se agită oala pentru ca toți cartofii să se ungă uniform cu ulei și boia. După aceea se pun cartofii într-o tavă mare. Se răzuiește toată compoziția de pe oală și se pune în tavă. Se dau la cuptor 1 oră și 15 minute, întorcându-se la jumătatea timpului. Se servesc calzi.

Broccoli prăjit cu humus

Combinația de broccoli cu quinoa este foarte hrănitoare. Texturile celor două sunt completate de cea cremoasă a humusului care este și o sursă bună de proteină.

Broccoli cu quinoa și humus într-un bol transparent
Poți servi broccoli cu quinoa atât cald, cât și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g buchetele de conopidă și broccoli
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 250 g quinoa fiartă
  • 2 sfecle roșii fiarte, feliate
  • spanac proaspăt
  • 10 nuci prăjite și tocate
  • 2 linguri de tahini
  • 3 linguri de hummus
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1/2 de lămâie tăiată felii

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun conopida și broccoli într-o tavă mare cu ulei și un strop de sare de mare. Se dă la cuptor 25-30 de minute până se rumenesc și sunt fragede. Se lasă să se răcească complet.

În fiecare dintre cele 2 boluri se pune jumătate din cantitatea de quinoa. Deasupra se așează feliile de sfeclă roșie, urmate de spanac, conopida, broccoli și nuca. Se amestecă tahini, humusul, sucul de lămâie și 1 lingură de apă într-un bol mic. Se adaugă peste boluri înainte de consum. Se servesc cu felii de lămâie.

Salată Tex-Mex de cartofi dulci

Această salată vegană consistentă este bogată în folați, fibre și vitamina C, plus că are o mulțime de arome și texturi interesante.

Salată tex mex într-un bol alături de o portocală tăiată pe jumătate
Salata Tex-Mex este foarte complexă din punct de vedere al gustului / Shutterstock

Ingrediente

  • 600 g de cartofi dulci, tăiați în bucăți egale
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • 400 g fasole neagră, scursă și clătită
  • 200 g porumb dulce, scurs și clătit
  • 2 avocado, tocate
  • 250 g roșii, tăiate în bucăți
  • 1 ceapă roșie mică, feliată subțire
  • coriandru, tocat grosier
  • zeama de la 1 limetă

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200°C. Pe o tavă de copt, se pun cartofii dulci cu 1 lingură de ulei, fulgii de ardei iute, sare de mare și piper. Se amestecă și se coc 30 de minute până se înmoaie.

Până cartofii dulci sunt aproape gata, se combină ingredientele rămase într-un castron mare cu lingura de ulei rămasă și se condimentează bine. Se amestecă totul bine. Se împarte salata în mod egal între farfurii. Află mai multe și despre beneficiile cartofilor dulci.

Paste cremoase vegane

Aceste paste cremoase vegane sunt masa perfectă pentru pachetul de la birou. Sunt îmbrăcate într-un sos de fasole albă delicios, reconfortant, sănătos și ușor de făcut.

Paste cremoase servite într-o farfurie albă
Poți folosi orice fel de paste mici / Shutterstock

Ingrediente

  • 600 g paste mici
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă galbenă mică, tocată
  • 400 g buchetele de broccoli tocate
  • 50 g semințe de pin prăjite
  • felii de lămâie, pentru servire
  • Pentru sosul cremos
  • 400 g fasole albă fiartă, scursă și clătită
  • 60 g supă de legume
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 50 g drojdie nutritivă
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • ¼ linguriță de praf de ceapă
  • ½ linguriță de sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Într-un blender, se combină fasolea albă, supa de legume, sucul de lămâie, uleiul de măsline, drojdia nutritivă, usturoiul, praful de ceapă, sarea și piperul și se procesează până se omogenizează. Se lasă deoparte.

Se pune la fiert o oală mare cu apă cu sare. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg și se lasă deoparte.

Se încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se călește până se înmoaie, aproximativ 5 minute.

Se amestecă broccoli și se lasă încă 3- 5 minute sau până când se înmoaie. Se pun 2-3 linguri de apă, se acoperă și se oprește focul. Se lasă să se aburească 2- 3 minute. Apoi se pun pastele , ¾ din sos și supă de legume dacă este prea puțin sos.

Se asezonează cu sare, piper și suc de lămâie. Se servește cu semințe de pin presărate deasupra și felii de lămâie.

Salată de conopidă prăjită

Salata consistentă de conopidă are gusturile accentuate de ceapa murată, rucola, caisele uscate și un dressing cremos de tahini. 

Salată de conopidă servită pe un platou alb
Conopida este o sursă sănătoasă de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conopidă mică
  • ulei de măsline extravirgin 
  • rucola
  • 120 g linte verde
  • felii de lămâie 
  • 110 g sos tahini
  • 50 g ceapă murată
  • 50 g semințe de pin 
  • 4 caise uscate sau curmale, tăiate cubulețe
  • 50 g măsline tocate
  • sare de mare 
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Se amestecă buchețelele de conopidă cu ulei de măsline și un praf de sare și piper și se dau la cuptor pentru 20 -25 de minute sau până când se rumenesc pe margini.

Într-un castron mediu, se pun rucola și conopida cu un strop de ulei de măsline, zeamă de lămâie și un praf de sare. Deasupra se pune ⅓ din sosul tahini. Se adaugă lintea, ceapa murată, nucile de pin, caisele și măslinele. Se pune restul de sos tahini. Se servește imediat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine naan cu usturoi
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
File de somon preparat la airfryer
(P) Seri speciale în doi: 7 idei pentru un date night de poveste
(P) Seri speciale în doi: 7 idei pentru un date night de poveste
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
ANAF scoate la vânzare o casă cu două etaje şi un teren de 250mp, în Sibiu. Preţul cerut
ANAF scoate la vânzare o casă cu două etaje şi un teren de 250mp, în Sibiu. Preţul cerut
ANAF scoate la vânzare o casă cu două etaje şi un teren de 250mp, în Sibiu. Preţul cerut
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
închide