7 idei de mâncare la pachet. Preparate pe care să le iei la birou atunci când ții post

Postul este o perioadă în care trebuie să îți pui creativitatea la contribuție. Dacă vrei să prepari mâncare pentru pachetul de la birou trebuie să cauți variante cu un aspect plăcut și sățioase. Îți propunem 7 idei de mâncare la pachet. Preparate perfecte pe care să le iei la birou atunci când ții post

Preparate de post la pachet pe care să le iei la tine la birou
Postul este o perioadă în care trebuie să îți pui creativitatea la contribuție / Shutterstock

Pachetul pentru birou trebuie să fie ușor de transportat, eventual să poată fi consumat fără a fi încălzit. Mâncarea trebuie să fie sățioasă și să aibă un raport echilibrat de nutrienți.

De asemenea, prea mulți carbohidrați nu sunt recomandați pentru că nu ai vrea să ți se facă somn după masă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jambalaya vegană

Bucură-te de un preparat delicios pe bază de plante cu acest orez și fasole. Are toți nutrienții de care ai nevoie într-o zi, precum și cu fier, vitamina C și fibre.

Jambalaya vegană într-o tigaie neagră
Jambalaya are influențe franceze, spaniole și africane / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 180 g ceapă tocată mărunt
  • 1 țelină, tocată mărunt
  • 1 ardei galben, tocat
  • 2 linguri de boia afumată
  • ½ linguriță fulgi de ardei iute
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • 115 g orez basmati brun
  • 400 g roșii tocate din conservă
  • 2 căței de usturoi, rași fin
  • 400 g fasole, scursă și clătită
  • Pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mare și se călesc ceapa, țelina și ardeiul, amestecând din când în când, timp de 5 minute până încep să se înmoaie. Apoi se pun condimentele, orezul, roșiile și 250 ml apă. Se amestecă și se pun usturoiul, fasolea.

Se lasă să fiarbă, apoi se acoperă și se lasă să se gătească 25 de minute până când orezul este fraged și a absorbit cea mai mare parte din lichid. Se amestecă pătrunjelul și se servește fierbinte.

Fajitas vegane

Este o versiune vegană și are toate aromele preparatului clasic mexican. Este un fel de mâncare cu gusturi complexe, plin de vitamine.

Fajitas vega servit pe un platou alb
Pentru fajitas vegane ai libertatea de a folosi orice legume îți plac / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 2 ardei roșu sau galben, tăiați fâșii
  • 1 ceapă roșie, feliată
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • ½ linguriță de pudră de ardei iute 
  • ½ linguriță de boia afumată
  • ½ linguriță de chimen măcinat
  • zeama de la 1 limetă
  • 400 g fasole neagră, clătită și scursă
  • coriandru proaspăt tocat mărunt
  • 4 tortilla mari
  • 1 avocado, feliat
  • iaurt vegetal (opțional)

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se călesc ardeii și ceapa la foc mediu până când se înmoaie, aproximativ 6-8 minute. Apoi se adaugă usturoiul și condimentele și se mai lasă încă 1 minut. După aceea se pune jumătate din sucul de limetă și se asezonează. Se transferă într-un vas de servire și se păstrează la cald în timp ce încălzești fasolea.

Se pune fasolea neagră în aceeași tigaie și se adaugă restul de suc de limetă. Se condimentează bine și se amestecă până se încălzește. Se amestecă cu o parte din coriandru.

Se încălzește tortilla în cuptorul cu microunde. Apoi se pune în fiecare compoziție cu ardei și cu fasole, avocado, iaurt vegan și restul de coriandru.

Cartofi copți cu boia

Boiaua de ardei afumată adaugă aromă acestor cartofi crocanți. Sunt perfecți alături de o salată verde sau de o salată de murături. Încearcă și cele 5 idei pentru masa de prânz.

Cartofi copți într-o tigaie care stă la răcit pe un tocător
Cartofii copți pot fi o garnitură perfectă pentru alte preparate / Shutterstock

Ingrediente

  • 1,5 kg de cartofi, curățați și tăiați în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiune
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de boia afumată

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun cartofii într-o oală cu apă rece și sare și se fierb 5 minute din momentul în care apa clocotește. Trebuie să fie parțial fragezi. Se scurg și se lasă câteva minute într-0 strecurătoare pentru a se usca. Se pun cartofii înapoi în oală, se adaugă uleiul, boiaua de ardei și sare și piper din belșug. 

Se acoperă cu un capac, apoi se agită oala pentru ca toți cartofii să se ungă uniform cu ulei și boia. După aceea se pun cartofii într-o tavă mare. Se răzuiește toată compoziția de pe oală și se pune în tavă. Se dau la cuptor 1 oră și 15 minute, întorcându-se la jumătatea timpului. Se servesc calzi.

Broccoli prăjit cu humus

Combinația de broccoli cu quinoa este foarte hrănitoare. Texturile celor două sunt completate de cea cremoasă a humusului care este și o sursă bună de proteină.

Broccoli cu quinoa și humus într-un bol transparent
Poți servi broccoli cu quinoa atât cald, cât și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g buchetele de conopidă și broccoli
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 250 g quinoa fiartă
  • 2 sfecle roșii fiarte, feliate
  • spanac proaspăt
  • 10 nuci prăjite și tocate
  • 2 linguri de tahini
  • 3 linguri de hummus
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1/2 de lămâie tăiată felii

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun conopida și broccoli într-o tavă mare cu ulei și un strop de sare de mare. Se dă la cuptor 25-30 de minute până se rumenesc și sunt fragede. Se lasă să se răcească complet.

În fiecare dintre cele 2 boluri se pune jumătate din cantitatea de quinoa. Deasupra se așează feliile de sfeclă roșie, urmate de spanac, conopida, broccoli și nuca. Se amestecă tahini, humusul, sucul de lămâie și 1 lingură de apă într-un bol mic. Se adaugă peste boluri înainte de consum. Se servesc cu felii de lămâie.

Salată Tex-Mex de cartofi dulci

Această salată vegană consistentă este bogată în folați, fibre și vitamina C, plus că are o mulțime de arome și texturi interesante.

Salată tex mex într-un bol alături de o portocală tăiată pe jumătate
Salata Tex-Mex este foarte complexă din punct de vedere al gustului / Shutterstock

Ingrediente

  • 600 g de cartofi dulci, tăiați în bucăți egale
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • 400 g fasole neagră, scursă și clătită
  • 200 g porumb dulce, scurs și clătit
  • 2 avocado, tocate
  • 250 g roșii, tăiate în bucăți
  • 1 ceapă roșie mică, feliată subțire
  • coriandru, tocat grosier
  • zeama de la 1 limetă

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200°C. Pe o tavă de copt, se pun cartofii dulci cu 1 lingură de ulei, fulgii de ardei iute, sare de mare și piper. Se amestecă și se coc 30 de minute până se înmoaie.

Până cartofii dulci sunt aproape gata, se combină ingredientele rămase într-un castron mare cu lingura de ulei rămasă și se condimentează bine. Se amestecă totul bine. Se împarte salata în mod egal între farfurii. Află mai multe și despre beneficiile cartofilor dulci.

Paste cremoase vegane

Aceste paste cremoase vegane sunt masa perfectă pentru pachetul de la birou. Sunt îmbrăcate într-un sos de fasole albă delicios, reconfortant, sănătos și ușor de făcut.

Paste cremoase servite într-o farfurie albă
Poți folosi orice fel de paste mici / Shutterstock

Ingrediente

  • 600 g paste mici
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă galbenă mică, tocată
  • 400 g buchetele de broccoli tocate
  • 50 g semințe de pin prăjite
  • felii de lămâie, pentru servire
  • Pentru sosul cremos
  • 400 g fasole albă fiartă, scursă și clătită
  • 60 g supă de legume
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 50 g drojdie nutritivă
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • ¼ linguriță de praf de ceapă
  • ½ linguriță de sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Într-un blender, se combină fasolea albă, supa de legume, sucul de lămâie, uleiul de măsline, drojdia nutritivă, usturoiul, praful de ceapă, sarea și piperul și se procesează până se omogenizează. Se lasă deoparte.

Se pune la fiert o oală mare cu apă cu sare. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg și se lasă deoparte.

Se încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se călește până se înmoaie, aproximativ 5 minute.

Se amestecă broccoli și se lasă încă 3- 5 minute sau până când se înmoaie. Se pun 2-3 linguri de apă, se acoperă și se oprește focul. Se lasă să se aburească 2- 3 minute. Apoi se pun pastele , ¾ din sos și supă de legume dacă este prea puțin sos.

Se asezonează cu sare, piper și suc de lămâie. Se servește cu semințe de pin presărate deasupra și felii de lămâie.

Salată de conopidă prăjită

Salata consistentă de conopidă are gusturile accentuate de ceapa murată, rucola, caisele uscate și un dressing cremos de tahini. 

Salată de conopidă servită pe un platou alb
Conopida este o sursă sănătoasă de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conopidă mică
  • ulei de măsline extravirgin 
  • rucola
  • 120 g linte verde
  • felii de lămâie 
  • 110 g sos tahini
  • 50 g ceapă murată
  • 50 g semințe de pin 
  • 4 caise uscate sau curmale, tăiate cubulețe
  • 50 g măsline tocate
  • sare de mare 
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Se amestecă buchețelele de conopidă cu ulei de măsline și un praf de sare și piper și se dau la cuptor pentru 20 -25 de minute sau până când se rumenesc pe margini.

Într-un castron mediu, se pun rucola și conopida cu un strop de ulei de măsline, zeamă de lămâie și un praf de sare. Deasupra se pune ⅓ din sosul tahini. Se adaugă lintea, ceapa murată, nucile de pin, caisele și măslinele. Se pune restul de sos tahini. Se servește imediat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Galerie foto
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Piure de cartofi cu sos de leurdă în farfurie albă, alături de felii de pâine și sos de leurdă într-un bol
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
fresh
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
închide