Cu ce se mănâncă avocado. 4 idei gustoase și simple

Aroma fructului de avocado variază în funcție de cât de copt este. Atunci când a ajuns la maturitate are un gust ușor dulce, blând, cremos și unt. Un avocado copt este un ingredient perfect pentru salate, sandviciuri, sosuri sau pentru a fi servit drept garnitură. Avocado necopt este ferm și va fi mai ușor de tăiat. Nu va fi dulce și nici nu avea textură cremoasă. Se poate folosi la sandviciuri, salate și la prepararea murăturilor de avocado.

Un colaj de fotografii care ilustrează preparate cu avocado
Avocado este unul dintre cele mai versatile fructe/ Shutterstock

Avocado este foarte sănătos și are multe beneficii pentru sănătate. Este bogat în grăsimi sănătoase și fibre și are vitamine și minerale. Susține sănătatea inimii și îmbunătățește sănătatea intestinului. Iată cu ce alte ingrediente îl poți combina pentru a avea un preparat cu adevărat delicios.

Cu ce se mănâncă avocado

Iată care sunt principalele combinații în care poți să folosești avocado. Aceste gustări te vor ajuta să ai parte de o dietă echilibrată și sănătoasă. Uite cum poți să incluzi avocado în dieta ta zilnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Busuioc

Poți face un sos de avocado și busuioc. Combinația se potrivește foarte bine cu iaurt grecesc, ulei de măsline, suc de lămâie și usturoi și va rezulta un sos cremos.

Brânză albastră cu mucegai

Această asociere funcționează pentru că textura untoasă a fructului de avocado ajută la îmblânzirea aromelor înțepătoare ale brânzei albastre. Merg bine în salate și sosuri. De asemenea, poți crea un dressing pentru salată amestecându-le cu suc de lămâie, ulei de măsline și usturoi.

Unul dintre cele mai populare preparate în care sunt prezente cele două ingrediente este salata Cob. Aceasta mai include și carne de pui, ou, bacon, roșii și diverse verdețuri.

Carne de pui

Poți combina avocado cu carnea de pui într-o salată în care să mai pui și papaya, cu un dressing de limetă. Pentru un plus de textură de presară nucă pisată.

Ciocolată

Deși pare o combinație bizară ea funcționează pentru că texturile celor două sunt untoase. Rezultă deserturi decadente, smoothieuri de care te vei îndrăgosti și crème unctuoase. Alături de avocado și ciocolată mai poți adăuga și banane și/sau unt de arahide.

Cafea

„Sinh To Bo” este un milkshake foarte popular în Asia care conține avocado și cafea. În Europa, avocado este folosit mai mult ca o legumă în mâncăruri sărate, în ciuda faptului că este de fapt un fruct. 

Cu toate acestea, în multe țări din sud-estul Asiei, îl vei găsi adesea folosit în preparate mai dulci. În Indonezia, Vietnam și Filipine se prepară un milkshake din avocado, lapte condensat și nucă de cocos. Vietnamezii îl numesc „Sinh to boh”, iar o variantă populară este cea care conține și câteva shot-uri de espresso.

Frunza de coriandru

Textura cremoasă a fructului de avocado se potrivește perfect cu aroma dulce, cu note amare a coriandrului. Este o combinație excelentă pentru salate sau sosuri pentru acestea.

Grapefruit

Toate citricele se potrivesc bine cu avocado datorită acidității lor. Grapefruitul are, de asemenea, o aromă lemnoasă de pin, care se potrivește excelent cu aroma de nuci a fructului de avocado.

Poți încerca să faci o salată de grepfrut și avocado. Mai ai nevoie doar de oțet de vin, ulei de măsline, ceapă verde, sare și piper.

Limeta

Aroma bogată de unt a fructului de avocado necesită, de obicei, un ingredient mai puternic pentru a o potoli.

Atât limeta, cât și avocado au în comun note verzi și ierboase, iar parfumul de pin al limetei completează notele subtile de nuci ale avocado. Cea mai celebră rețetă în care sunt folosite cele două este guacamole. 

Mango

Avocado are o aromă subtilă de nuci care se potrivește excelent cu aroma tropicală de mango. Combinația se folosește de obicei în salate și în sosuri.

Nucşoară

Nucșoara are o aromă dulce, caldă, lemnoasă care se potrivește cu cea ușor ierboasă de avocado. Este suficient să presari puțină nucșoară data viitoate când pui câteva felii de avocado pe pâine prăjită pentru a te convinge.

Ananas

La fel ca mango și măr, ananasul se combină foarte bine cu avocado. Dulceața sa tropicală asemănătoare caramelului punctează aromele ierboase ale fructului de avocado. Fac echipă excelentă în sosuri și salate.

Somon

Somonul și avocado au texturi cremoase datorită grăsimilor sale și sunt o combinație decadentă. Poți încerca avocado și somon crud, un preparat inspirat din mâncărurile din Hawaii.

Ambele ingrediente sunt tăiate în cuburi mici de mărimea unei mușcături și acoperite cu un dressing din sos de soia, zahăr și ulei de susan afumat. După ce sunt marinate sunt așezate pe orez fiert, ceapă verde și asezonate cu susan alb.

Roșie

Combinația de roșie și avocado este una clasică. O modalitate simplă de a le încerca este pâine prăjită cu avocado și roșii cherry feliate cu puțină sare și oțet balsamic. O veți mai găsi în guacamole, salate, sandviciuri.

Nuci

Caju, migdale, fistic, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, arahide, semințe de pin, susan, alune de pădure, nucșoara, piper negru, piper chipotle

Ierburi și condimente

Coriandru, pătrunjel, busuioc, menta, mărar, turmeric, sare, piper

Proteine ​​și lactate

Pui, porc, tofu, iaurt, curcan, creveți, sardine, macrou, ton, friptură, ou, somon, brânză albastră, crab, fasole edamame, prosciutto, slănină, crustacee, fasole (neagră, pinto și roșie), brânză de capră , brânză feta, brânză mozzarella, smântână, cheddar, creveți, tempeh, fasole adzuki. Iată și o rețetă de somon pe care să o încerci în perioada aceasta.

Rețete cu avocado

Îți recomandăm să încerci câteva preparate cu avocado pe care să le încerci atunci când vrei să mănânci ceva gustos și sănătos.

Salată de mango și avocado

Salata de mango și avocado este răcoritoare, fără gluten, fără lactate, vegană și gata în 15 minute.

Un bol mare alb aranjat pe un ștergar care este plin cu salată de mango cu avocado
Salata cu mango și avocado este foarte răcoaritoare / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 mango 
  • 1 avocado 
  • 130 g roșii cherry 
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 2 linguri coriandru tocat fin
  • Pentru sos
  • 1 lingură de oțet de orez 
  • 1 linguriță de sirop de arțar
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper negru

Mod de preparare 

Se taie mango în cuburi mici. Roșiile cherry se taie pe jumătate. Se curăță avocado și se taie  în cuburi. 

Se transferă totul într-un bol. Se adaugă toate condimentele și se amestecă bine. Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru sos, apoi se toarnă peste salată și se amestecă bine. Dacă îți place fructul de mango încearcă și rețeta de tort de morcovi cu mango.

Hummus cu avocado

Combinația de năut și avocado este atât de cremoasă încât nu vei mai vrea să faci vreodată hummus după rețeta clasică.

Un bol mare plin cu hummus de avocado alături de jumătăți de avocado tăiate
Combinația de hummus cu avocado este delicioasă / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g năut la conservă
  • 2 avocado copt, fără miez și curățat de coajă
  • 70 g tahini
  • 50 ml suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline, plus mai mult pentru servire
  • 1/4 linguriță de chimion
  • sare
  • 1 lingură de coriandru tocat pentru ornat
  • fulgi de ardei roșu, pentru ornat

Mod de preparare

Se combină năutul, avocado, tahini, sucul de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline și chimenul în bolul unui robot de bucătărie. Se asezonează cu sare. Se amestecă până la omogenizare.

Se toarnă amestecul într-un castron și se ornează cu coriandru și fulgi de ardei roșu. 

Budincă de ciocolată cu avocado

Budinca de ciocolată cu avocado te va uimi prin faptul că este foarte cremoasă, fără să fie excesiv de dulce.

Un bol mare plin cu budincă de avocado și ciocolată
Budinca de avocado și ciocolată poate fi ornată cu alune / Shutterstock

Ingrediente

  • 70 g chipsuri de ciocolată neagră, topite, plus alte chipsuri pentru garnitură
  • 2 avocado copt
  • 2 linguri de pudră de cacao, neîndulcită
  • 70 ml lapte de soia
  • 1 lingură de sirop din esență de arțar
  • 1 lingură de extract pur de vanilie
  • 1 praf de sare de mare

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie sau blender, se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, aproximativ 45 de secunde. Se împarte amestecul în patru borcane sau recipiente și se acoperă cu mai multe bucăți de ciocolată. Se păstrează la frigider până se servește

Clătite cu avocado

Dacă îți place avocado sau dacă îți place culoarea verde, aceste clătite moi și colorate vor fi noua ta obsesie la micul-dejun. Servește-le cu afine, banane sau fulgi de ciocolată sau mâncă-le simple.

Clătite cu avocado servite alături de legume proaspete
Clătitele cu avocado sunt minunate pentru a fi servite la micul dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 lingură de sare
  • 1 avocado mic
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de coajă rasă de limetă
  • 70 ml lapte bătut
  • 2 ouă mari 
  • 1 lingură de extract pur de vanilie 
  • unt, pentru tigaie și pentru servire
  • 110 g afine, plus altele pentru servire
  • sirop de arțar, pentru servire

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina, praful de copt și sarea. 

Într-un castron mediu, se pasează avocado cu sucul de lămâie până se omogenizează. Se amestecă mierea, coaja de lămâie și laptele bătut. Se adaugă ouăle și vanilia și se amestecă până se omogenizează complet. 

Se adaugă ingredientele umede peste cele uscate și se amestecă cu o lingură de lemn sau o spatulă până când se combină. 

Într-o tigaie mare, la foc mediu-mic, se topește o bucată mică de unt pentru a acoperi fundul tigăii. Se pune un polonic de compoziție de clătite, se întinde și se coace până când încep să se formeze bule în aluat și clătitele sunt aurii dedesubt, aproximativ 3-4 minute. 

Se întoarce și se gătește cealaltă parte până devine aurie, încă 3-4 minute. Se repetă până se termină tot aluatul. Se servesc cu unt, sirop de arțar și afine.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de post cu cartofi pusă într-un bol
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
rețete sofisticate pentru mic dejun
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
Mai multe rețete de mâncare de post puse pe o masă bogată
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
condimente pentru carnea de miel
08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
fresh
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
închide