3 rețete cu penne. Preparate simple și rapide pentru atunci când nu ai timp să gătești

Pastele sunt ingredientul care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Pot fi preparate în atât de multe feluri, cu legume, brânzeturi sau carne încât este greu să nu găsești un fel de mâncare să nu îți placă. Iată câteva rețete cu penne pe care să le încerci atunci când te grăbești sau când nu mai știi ce să mai gătești.

O rețetă cu penne cu sos de roșii servite într-o farfurie maro
Cele mai multe rețete cu penne sunt cu sosuri cu carne sau cu roșii / Shutterstock

Pennele sunt unele dintre cele mai populare tipuri de paste în Italia, dar și în lume. Numele lor se traduce prin ”stilou”, iar această denumire li se trage de la forma lor de cilindru, cu margini înclinate. Aceasta a fost inspirată de o pană de scris. Forma și diametrul lor le fac perfecte pentru o mulțime de sosuri pentru că acesta aderă foarte ușor pe suprafața pastelor.

Pastele de tip penne se potrivesc bine cu sosuri cu carne sau pe bază de legume, deoarece crestăturile lor pot reține cu ușurință sosul. Poți încerca, de asemenea, rețete cu penne cu un sos pe bază de lactate sau cu sos de roșii obișnuit. Sunt folosite și în salate sau în preparate cu paste la cuptor.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de penne cu pui

Salata de penne cu pui se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal, mai ales pentru masa de prânz. Este una dintre acele rețete cu pene foarte versatile care îți permite să schimbi ingredientele în funcție de preferințe.

Salata de penne și pui într-o farfurie albă
Salata de penne și pui este foarte bogată din punct de vedere nutritiv / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g paste penne
  • 200 g iaurt simplu
  • 100 g maioneză
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • coaja de la 1 lămâie
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 lingură de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/4 linguriță de piper cayenne măcinat
  • 700 g pui rotisat mărunțit
  • 3 tulpini de țelină, tocate
  • 4 fire de ceapă verde, tocată
  • 100 g roșii cherry, tăiați pe jumătate
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • mărar proaspăt
  • 50 g migdale feliate, prăjite
  • salată verde, pentru servire

Mod de preparare

Se pune la fiert apă cu sare într-o oală mare. Când clocotește apa se pun pastele și se gătesc cu un minut mai mult decât indicațiile de pe pachet. Se scurg și se lăsă să se răcească.

Într-un castron mare, se amestecă iaurtul, maioneza, muștarul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, sarea, piperul negru și cayenne. Se pun pastele în acest sos, apoi se încorporează și carnea de pui, țelina, ceapa verde, roșiile cherry, pătrunjelul și mărarul. Se dă la frigider până se consumă. Se servește cu migdale presărate deasupra și cu salată verde.

Penne cu pesto de dovlecei

Penne cu pesto de dovlecei este preparatul perfect pentru vară. Pesto de dovlecei este fin și ușor. Este o alternativă delicioasă la pesto clasic. Descoperă și rețeta de pesto de leurdă cu nuci și parmezan.

Penne cu pesto de dovlecei servite într-o farfurie albă
Penne cu pesto de dovlecei se servesc fierbinți / Shutterstock

Ingrediente

  • sare, după gust
  • 450 g paste penne
  • 450 g fasole verde, tăiată în bucăți de 4 cm
  • 1 dovlecel mediu
  • 60 g migdale feliate
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • tarhon proaspăt
  • 60 ml ulei de măsline
  • 120 g parmezan ras, plus mai mult pentru topping
  • piper negru, după gust

Mod de preparare

Se pun la fier apa și sarea într-o oală mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adăugând fasolea verde în ultimele două minute. Se rezervă o cană din apa în care au fiert pastele apoi se scurg și se pun împreună cu fasolea verde într-un castron mare.

Între timp, se taie dovlecelul pe jumătate pe lungime. Folosind o lingură i se scot semințele. Se taie în bucăți mici.

Migdalele și usturoiul se pun într-un robot de bucătărie și se procesează până se toacă mărunt. Se adaugă pătrunjelul, tarhonul și dovlecelul și se continuă procesarea până se mărunțesc bine. Apoi se pun 60 ml de ulei de măsline și se mixează până se obține un amestec omogen. După aceea, se răzuiesc pereții bolului și se încorporează parmezanul. Se asezonează cu sare și piper.

Se adaugă amestecul de pesto peste paste și fasolea verde și se amestecă, adăugând apa de gătit rezervată, până se ajunge la consistența dorită.

Penne Alla Vodka

Penne Alla Vodka este un fel de mâncare cremos și delicios, perfect pentru iubitorii de paste și sosuri bogate. Este una dintre acele rețete cu paste pe care vei vrei să o prepari cât mai des pentru că este delicioasă.

Penne alla vodk servite într-o farfurie neagră
Penne alla vodka este un fel de mâncare italienesc clasic / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g paste penne
  • 1 1/2 linguriță de sare
  • 60 g unt nesarăt
  • 1 ceapa galbenă mică tăiată cubulețe
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 1/4 linguriță de sare
  • 140 g  pancetta tăiate cubulețe
  • 60 ml vodcă
  • 120 g smântână pentru gătit
  • 450 ml sos de roșii
  • 120 g parmezan mărunțit

Mod de preparare

Se pun la fiert 6 litri de apă. Se adaugă 1/2 linguriță de sare. Când apa clocotește se pun pastele și se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurg.

Se topește untul într-o tigaie mare. Apoi se pun ceapa și usturoiul și se călesc aproximativ 5 minute. După aceea, se adaugă pancetta și se călește până se rumenește ușor. Se pune vodca, răzuind bucățile rumenite de pe fundul tigăii. Se aduce la punctul de fierbere și se gătește până scade la jumătate, aproximativ 2 minute.

Descoperă și cum depozitezi corect pastele.

Se încorporează sosul de roșii și smântâna. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 8 minute, amestecând din când în când. După aceea, se pun pastele și se servesc cu parmezan deasupra.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pasta alla gricia
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Galerie foto
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite optimizări şi reorientare strategică
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide