Soluții eficiente pentru a îndepărta zahărul ars de pe vase. Cum să le cureți fără a le deteriora
Nu este nimic mai rău decât să fie nevoie să cureți o cratiță în care ai făcut zahăr caramelizat. Probabil de multe ori ai luat în considerare posibilitatea de arunca vasul pentru că ți s-a părut că orice variantă ai alege tot nu se curăță. Alteori chiar a trebuit să faci acest lucru după ce ai frecat atât de tare încât ai deteriorat iremediabil cratița. Iată câteva soluții eficiente pentru a îndepărta zahărul ars de pe vase. Cum să le cureți fără a le deteriora.
Zahărul caramelizat are un gust uimitor , dar poate lăsa oalele și tigăile într-o stare deplorabilă. Din fericire, există o metodă prin care poți îndepărta eficient zahărul ars fără a provoca daune majore.
Această tehnică presupune adăugarea apei în oală sau tigaie și fierberea acesteia.
Soluții eficiente pentru a îndepărta zahărul ars de pe vase
Apa foarte fierbinte va scădea duritatea zahărului ars, făcându-l mai ușor de îndepărtat de pe suprafața tigăii. Odată ce apa fierbe, dă focul la cel mai mic nivel și lasă tigaia să stea pe aragaz aproximativ zece minute.
De asemenea, poți folosi o ustensilă de plastic sau lemn pentru a sparge și mai mult zahărul caramelizat pe măsură ce apa fierbe. În cazul în care zahărul ars este deosebit de dur, repetă procesul cât de mult este necesar până când vasele de gătit sunt curate.
Soluție de bicarbonat de sodiu și oțet
În timp ce bicarbonatul de sodiu și oțetul alb au multe utilizări culinare, sunt, de asemenea, și agenți de curățare extrem de eficienți. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de petele dure de pe vasele de gătit.
Ambele sunt capabile să descompună chiar și cele mai lipicioase reziduuri. Poți turna oțet alb direct în cratiță sau îl poți amesteca cu apă și pune apoi în vas.
Apoi pune tigaia în aragaz și după ce soluția fierbe, oprește focul și mut-o în chiuvetă.
Apoi, presară aproximativ o cană de bicarbonat de sodiu. Acesta va crea o reacție chimică cu oțetul care va ajuta la dezlipirea zahărului întărit.
Trebuie să ai răbdare pentru că nu se va întâmpla chiar o minune. După ce a trecut ceva timp, mai pune oțet alb și bicarbonat de sodiu și începe să freci. În cazul în care zahărul caramelizat încă nu se dezlipește, poți adăuga și mai mult bicarbonat de sodiu în timp ce freci, spun cei de la Parade.com.
Soluție surprinzătoare: ketchupul
Există și o metodă surprinzătoare de curățare. Aceasta implică un singur ingredient care s-a dovedit a fi eficient în eliminarea reziduurile de zahăr lipite pe vasele de gătit.
Pentru că are în compoziție acid acetic, ketchupul poate fi soluția salvatoare. Prezent și în oțet, acidul acetic este excelent pentru descompunerea bucăților de mâncare lipite, inclusiv pentru zahărul întărit.
În timp ce cantitatea reală de acid acetic poate varia, majoritatea mărcilor de ketchup au aproximativ 5%. Acest lucru face ca popularul condiment să fie eficient pentru curățare, dar suficient de blând pentru a păstra vasele intacte.
Descoperă și cum poți curăța suprafețe și vase cu ajutorul oțetului de mere. Sfaturi utile de la specialiștii în curățenie.
Pe lângă faptul că este o metodă foarte eficientă, folosirea ketchupului pentru a curăța vasele și tigăile este destul de simplă.
Acoperă zahărul întărit cu un strat generos de ketchup și lasă-l să acționeze peste noapte. În dimineața următoare, ar trebui să descoperi că reziduurile sunt mult mai ușor de îndepărtat.