Pastele sunt mereu salvatoare atunci când vrei să gătești ceva bun și delicios. Indiferent de cum le prepari vor fi preferatele oricărui invitat la masă. Iată cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Află tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire.
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătireÎn unele seri pare că nimic nu este mai bun decât o porție de paste. O cină simplă, clasică și totuși de efect. Dacă nu știi ce fel de paste să alegi iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de paste italiene și pentru ce se folosește fiecare sortiment.
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tineCacio e pepe este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare italienești. Deși are doar 3 ingrediente, preparatul este bogat în arome și texturi. Respectarea tehnicii de preparare te va ajuta să obții un preparat cremos, cu un gust savuros.
Cacio e pepe, cea mai simplă rețetă de paste. Se prepară din 3 ingredientePoate ai văzut și tu la raionul de paste pungi cu un produs care seamănă cu orezul și nu ai știut ce este și cum se gătește. Orzo sunt paste mici, subțiri, ovale, în formă de orez. Sunt folosite în mod obișnuit în supe din bucătăria italiană, dar pot fi gătite în tot felul de alte preparate.
Orzo, pastele care pot înlocui orezul în mâncarea taPentru italieni pastele sunt aproape o religie. Nu sunt doar un fel de mâncare, ci o experiență în sine. Dacă ai mâncat vreodată la masă cu italieni probabil că ai observat că există o etichetă legată de modul în care se mănâncă pastele. Iată câteva reguli pe care nu trebuie să le încalci dacă vrei să mănânci pastele care în Italia. Descoperă cum să mănânci paste ca un italian. Reguli simple și ușoare de etichetă la restaurant.
Cum să mănânci paste ca un italian. Reguli de etichetă la restaurantPoți face paste coapte cu caramel, un desert delicios, inedit și rapid de făcut. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar cele necesare nu au niște costuri foarte mari. Este foarte gustos, iar întreaga familie îl va adora.
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingredienteProbabil ai gătit paste măcar o singură dată în viața ta. Este unul dintre primele preparatele pe care înveți să le faci când ești copil, este mâncarea cea mai la îndemână atunci când te grăbești și vrei ceva bun. Indiferent dacă le faci pentru că adori pastele sau că le faci din când în când trebuie să respecți câteva reguli pentru a le prepara corect. Descoperă 10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste.
10 sfaturi ca să gătești cele mai bune pastePaste cu carne de curcan în doar 10 minute. Aceasta este una dintre rețetele pe care celebrul bucătar englez Gordon Ramsay le propune în cartea sa ”Ramsay in 10”. Sosul pentru paste conține carne de curcan și praz, iar rezultatul este unul delicios.
Paste cu carne de curcan. Rețeta pe care o adoră familia lui Gordon RamsayPastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la vest de Bologna). Imola este locul de naștere al celui mai vechi sos ragù documentat – datând din secolul al XVIII-lea.
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai existăDacă adori supele și ești în căutare de rețete diverse, îți recomandăm să încerci și rețeta combinată de supă de pui cu legume și paste. Este o supă gustoasă și consistentă care îți asigură senzația de sățietate între mese.
Supă de pui cu legume și paste, gustoasă și consistentăPastele sunt preparatul perfect care te salvează atunci când ai nevoie de o masă rapidă. Se fac foarte rapid și, dacă nu ești pretențioasă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente necostisitoare. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii.
Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșiiPastele se gătesc rapid, sunt foarte versatile și delicioase, însă este nevoie de respectarea câtorva sfaturi pentru a le pregăti perfect. Dacă ele vin de la un italian atunci succesul este garantat. Află cum poți să fierbi pastele al dente.
Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italianSecretul unor paste delicioase este sosul. Dacă știi cum să îl faci și cum să îl adaugi te vei bucura de un preparat gustos, cu o textură perfectă. Hai să aflăm împreună cum se prepară corect pastele. Îți oferim un ghid complet pentru realizarea unor preparate delicioase.
Cum se prepară corect pastele. Un ghid complet în 10 pașiApa în care au fiert pastele ajunge de obicei săfie aruncată, deși ar trebui să o păstrezi pentru că poate fi folosită pentru a înnobila diverse preparate. Iată care este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.
Motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastelePentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare a mâncărurilor în sezonul rece, pune câteva borcane cu sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza.
Sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza