Roșii cherry la borcan, în suc de roșii

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă adori roșiile cherry de grădină, dar ești mâhnită că se termină sezonul lor, află că poți conserva roșii cherry la borcan, în suc de roșii. Te vei bucura de gustul lor delicios și în sezonul rece.

Publicat: 7 septembrie 2022, 07:19
Roșii cherry la borcan, în suc de roșii pe un suport de lemn cu o carafă de suc de roșii și roșii proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Este de preferat ca roșiile cherry să fie puse în borcane mici / Shutterstock

Chiar dacă găsești roșii cherry în comerț și la iarnă, acestea sunt recoltate din solare și nu se compară cu cele din grădină. Conservate în suc de roșii acestea nu numai că își vor păstra gustul, dar și proprietățile. Nici nu vei simți diferența dintre roșiile proaspete și cele conservate.

Citește și

După desfacerea borcanului poți folosii roșiile cherry la orice preparat culinar, chiar și la salate. Poți folosi roșiile la rețeta de salată Panzanella din bucătăria italiană. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a conserva și tu roșiile cherry în suc de roșii pentru iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea sucului de roșii în care vei conserva roșii cherry la borcan.

Spală bine roșiile și opărește-le pentru un minut în apă clocotită. Scoate roșiile opărite într-un vas cu apă rece pentru a opri procesul termic. Apoi, decojește roșiile și toacă-le mărunt. Trece roșiile tocate prin blender pentru a le pasa.

Dacă dorești sucul de roșii fără semințe, trece roșiile de la început prin separator. În acest caz, nu mai este necesar pasul de opărire a roșiilor. Iar dacă nu deții un separator de semințe pentru roșii, după ce pasezi roșiile cu blenderul, trece-le printr-o sită. Pune sucul de roșii la fiert și lasă-l până când scade la jumătate. Adaugă o linguriță de sare pentru murături și o linguriță de zahăr. Zahărul este necesar pentru a regla aciditatea roșiilor.

Lasă sucul de roșii să se mai tempereze, înainte de a-l pune în borcanele cu roșii cherry.

Cum pui roșii cherry la borcan, în suc de roșii

Înainte a de a umple borcanele nu roșii cherry nu uita pasul de sterilizare a borcanelor și a capacelor. Acesta este un pas foarte important pentru o conservare sigură a legumelor.

După ce ai sterilizat borcanele, așază la baza lor crenguțe de țelină și frunze de busuioc. Apoi umple-le cu roșiile cherry spălate și scurse. Adaugă și 1-2 căței de usturoi printre roșii și toarnă sucul de roșii peste ele.

Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare. Într-o cratiță cu diametrul mai mare și pereții mai înalți decât borcanele așază un ștergar de bucătărie curat. Pune borcanele în cratiță peste ștergar. Umple cratița cu apă până la gâtul borcanelor și așaz-o pe flacăra aragazului.

Fierbe borcanele pentru 15-20 de minute de când apa din cratiță începe să clocotească. Roșiile cherry nu necesită mult timp de fierbere pentru a nu se crăpa. Lasă borcanele în apa în care au fiert să se răcească lent. Apoi le scoți, le ștergi și le etichetezi frumos.

La iarnă te vei bucura când vei găsi pe rafturile din cămară așa conserve minunate de roșii cherry la borcan și multe altele. Și dacă tot ai dat start preparării conservelor pentru iarnă, îți mai recomandăm și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.

Citește și
Roșii cherry în bol și borcan, alături de o carafă cu suc de roșii și roșii proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Roșii în bol și în borcan cu suc de roșii, alături de două furculițe, roșii proaspete și o carafă cu suc de roșii
Roșii cherry la borcan, în suc de roșii
Roșii cherry la borcan, în suc de roșii pe un suport de lemn cu o carafă de suc de roșii și roșii proaspete
+1
CELE MAI CITITE
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
frunze de sfeclă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
bala baiana
06:56
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
chicken parmigiana
05:48
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
05:20
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
11 octombrie, 06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
11 octombrie, 05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
11 octombrie, 05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
1.000 de maşini au pătruns în baza FCSB. Intervenţia imediată a Poliţiei. Dezvăluirile făcute de Gheorghe Mustaţă
1.000 de maşini au pătruns în baza FCSB. Intervenţia imediată a Poliţiei. Dezvăluirile făcute de Gheorghe Mustaţă
1.000 de maşini au pătruns în baza FCSB. Intervenţia imediată a Poliţiei. Dezvăluirile făcute de Gheorghe Mustaţă
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: Așa este
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
închide