Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii
Dacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.
Galerie foto
Conservele de roșii sunt cele mai preparate în această perioadă pentru că tarabele din piață sunt pline cu roșii de grădină. Este perioada când roșiile au gustul optim, deci nu rata conservarea acestora pentru mai târziu.
Roșiile se pot conserva în mai multe moduri. De la roșii tocate la borcan, la suc de roșii, pastă de roșii sau bulion de roșii, la roșii întregi simple, în suc propriu sau în saramură.
Vezi cum se prepară și rețeta de bulion de roșii cu ardei capia copți!
Mai jos, îți oferim rețeta roșiilor la borcan, conservate întregi, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Modul de preparare pentru această conservă de roșii pentru iarnă este foarte simplu, dar și rapid. Important este să alegi roșii cu pulpa fermă și cărnoasă. Roșiile cunoscute pe piață sub denumirea de roșii prunișoare sunt cele mai indicate. Acestea au o formă lunguiață, sunt mai puțin zemoase și au foarte puține semințe.
Mai poți folosi și roșii cherry sau din roșiile clasice, pe cele de mărime mică și mai ferme. Al doilea lucru important constă în tipul de sare folosit. Folosește doar sare pentru murături, dacă se poate, din cea neiodată. Tipul acesta de sare este un bun conservant. Peste iarnă, vei fi impresionată de cât de bine își vor păstra roșiile gustul, conservate în acest mod. Poți prepara din ele diferite ciorbe delicioase. Îți oferim în acest scop și o rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței de casă.
Pași necesari pentru a prepara rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii
După ce ai ales roșiile cele mai ferme, spală-le și pune-le în site, la scurs. Apoi, ocupă-te de sterilizarea borcanelor. Pentru această conservă poți opta pentru metoda fierberii borcanelor și a capacelor într-o cratiță mare cu apă. Speli bine borcanele cu apă caldă și detergent de vase, la fel și capacele. Apoi le clătești foarte bine și le scufunzi în cratița cu apă. Fierbi borcanele pentru 10 minute, apoi le scoți și le așezi cu deschizătura în jos pe un ștergar de bucătărie curat.
Lasă borcanele să se scurgă bine și să se tempereze, apoi le umpli cu roșii întregi. Din 250-300 gr de roșii prepară un suc de roșii cu ajutorul blenderului. Trece sucul prin sită doar dacă dorești să elimini semințele. Adaugă în sucul de roșii o lingură de sare și amestecă până când aceasta este complet diluată. Toarnă sucul de roșii în borcanele cu roșii întregi. Închide bine borcanele cu capacele din dotare. Răstoarnă borcanele umplute invers pentru a te asigura că sunt bine închise și nu curge sucul din ele.
Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare a conservei de roșii în GALERIA FOTO!
Pune un ștergar de bucătărie într-o cratiță încăpătoare. Aranjează borcanele în cratiță și adaugă apă până la gâtul borcanelor. Pune cratița pe flacăra aragazului și fierbe conservele de roșii întregi la borcan pentru 50 de minute, din momentul în care apa a atins punctul de fierbere. După stingerea focului, lasă borcanele în apa fierbinte până când se răcesc. Apoi le poți transfera în cămară șterse și etichetate cu data preparării.
După desfacerea borcanelor poți prepara o delicioasă ciorbă de roșii cu găluște de griș.
Galerie foto