Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Nu rata sezonul dovleceilor de grădină, fără a te răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. Include-i în rețete de salate, chiftele, supe-creme sau de mâncăruri scăzute. Vor oferi acestora atât gust delicios cât și textură și consistență. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, perfecți pentru gustări savuroase.

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan într-o farfurie albă cu un bol cu ketchup la mijloc
Galerie foto

Galerie foto

Sticksurile de dovlecei sunt savuroase servite cu ketchup, sau cu alte sosuri / Shutterstock

Rețeta este ușor asemănătoare cu cea de dovlecei pane, însă sticksurile se prepară la cuptor, iar crusta este una mai specială. Sunt savuroase mai ales glazurate cu ketchupul preferat.

Sunt la fel de gustoase și servite cu un sos de iaurt, un sos de brânzeturi, sau celebrul sos bechamel, și multe altele.

Urmărește lista de ingrediente și modul de preparare pentru a prepara și tu una dintre cele mai simple rețete cu dovlecei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea dovleceilor care necesită un timp de deshidratare, înainte de a-i pune la cuptor. În intervalul de timp cât dovleceii se deshidratează, poți pregăti și celelalte ingrediente necesare rețetei. Pentru a-ți ușura munca, adună de la început toate ingredientele pe masa de lucru din bucătărie.

Pași de urmat în pregătirea dovleceilor

Spală bine dovleceii și șterge-i cu prosoape de hârtie absorbante. Apoi îndepărtează capetele dovleceilor și secționează-i în jumătăți transversale. Dacă sunt cruzi, nu îndepărta coaja dovleceilor pentru că este gustoasă și sănătoasă. Din fiecare jumătate porționează bastonașe de 3-4 cm lungime, asemănătoare cu sticksurile. Îndepărtează partea cu semințe pentru a fi cât mai uniforme sticksurile.

Așază sticksurile de dovlecei pe o tavă, sau o suprafață plană, Presară sare peste ele și lasă-le la odihnit 10-15 minute. Sarea va ajuta dovleceii să elimine din conținutul de apă și să se deshidrateze ușor. Apoi presează sticksurile de dovlecei cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul de la suprafața acestora.

În timpul în care dovleceii se deshidratează pregătește ingredientele pentru crustă. Amestecă într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adaugă 1/2 lingură de făină, pentru consistență. Procedezi ca pentru rețeta de zucchini pane. În alt bol amestecă pesmetul cu parmezanul. Iar în al treilea bol se adaugă făina. Când ai aceste ingrediente pregătite poți începe prepararea sticksurilor.

Tavă cu sticksurile de dovlecei în crustă, alături de ingredientele necesare preparării

Sticksurile de dovlecei se stropesc cu puțin ulei, apoi se trec prin făină, prin compoziția de ouă și, la final, prin amestecul de pesmet cu parmezan / Shutterstock

Pași de urmat pentru a prepara sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului. Stropește sticksurile de dovlecei cu ulei de măsline. Apoi tăvălește-le prin făină, prin compoziția de ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan.

Așază sticksurile în tavă și pune tava la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. Nu necesită timp îndelungat de coacere, doar atât cât să devină crusta crocantă.

Savurează sticksurile de dovlecei cu un sos de roșii aromat, sau cu un sos de iaurt cu usturoi. Îți oferim în acest scop și rețeta sosului grecesc de iaurt cu castraveți și usturoi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de dovlecei de post
Budincă de dovlecei. Rețeta de post
Budincă de dovlecei. Rețeta de post
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, în bol de lut, decorată cu busuioc
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Bol cu Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi și un bol cu piper
Galerie foto
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide