Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan
Nu rata sezonul dovleceilor de grădină, fără a te răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. Include-i în rețete de salate, chiftele, supe-creme sau de mâncăruri scăzute. Vor oferi acestora atât gust delicios cât și textură și consistență. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, perfecți pentru gustări savuroase.
Galerie foto
Rețeta este ușor asemănătoare cu cea de dovlecei pane, însă sticksurile se prepară la cuptor, iar crusta este una mai specială. Sunt savuroase mai ales glazurate cu ketchupul preferat.
Sunt la fel de gustoase și servite cu un sos de iaurt, un sos de brânzeturi, sau celebrul sos bechamel, și multe altele.
Urmărește lista de ingrediente și modul de preparare pentru a prepara și tu una dintre cele mai simple rețete cu dovlecei.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleceilor care necesită un timp de deshidratare, înainte de a-i pune la cuptor. În intervalul de timp cât dovleceii se deshidratează, poți pregăti și celelalte ingrediente necesare rețetei. Pentru a-ți ușura munca, adună de la început toate ingredientele pe masa de lucru din bucătărie.
Pași de urmat în pregătirea dovleceilor
Spală bine dovleceii și șterge-i cu prosoape de hârtie absorbante. Apoi îndepărtează capetele dovleceilor și secționează-i în jumătăți transversale. Dacă sunt cruzi, nu îndepărta coaja dovleceilor pentru că este gustoasă și sănătoasă. Din fiecare jumătate porționează bastonașe de 3-4 cm lungime, asemănătoare cu sticksurile. Îndepărtează partea cu semințe pentru a fi cât mai uniforme sticksurile.
Așază sticksurile de dovlecei pe o tavă, sau o suprafață plană, Presară sare peste ele și lasă-le la odihnit 10-15 minute. Sarea va ajuta dovleceii să elimine din conținutul de apă și să se deshidrateze ușor. Apoi presează sticksurile de dovlecei cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul de la suprafața acestora.
În timpul în care dovleceii se deshidratează pregătește ingredientele pentru crustă. Amestecă într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adaugă 1/2 lingură de făină, pentru consistență. Procedezi ca pentru rețeta de zucchini pane. În alt bol amestecă pesmetul cu parmezanul. Iar în al treilea bol se adaugă făina. Când ai aceste ingrediente pregătite poți începe prepararea sticksurilor.
Pași de urmat pentru a prepara sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului. Stropește sticksurile de dovlecei cu ulei de măsline. Apoi tăvălește-le prin făină, prin compoziția de ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan.
Așază sticksurile în tavă și pune tava la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. Nu necesită timp îndelungat de coacere, doar atât cât să devină crusta crocantă.
Savurează sticksurile de dovlecei cu un sos de roșii aromat, sau cu un sos de iaurt cu usturoi. Îți oferim în acest scop și rețeta sosului grecesc de iaurt cu castraveți și usturoi.