Cum prepari mâncare rapidă de mazăre
Pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Adaugă ceapa tocată și 2 căței de usturoi. Amestecă-le bine prin uleiul înfierbântat și călește-le pentru 1-2 minute., atât cât să-și degaje aroma în ulei.
Descoperă și o rețetă de hummus cu mazăre și busuioc.
Adaugă morcovii tocați în bucăți mai mari. Amestecă-i printre solzișorii de ceapa și usturoi. lasă-i să se pătrundă ușor și să-și degaje și aceștia gustul. Apoi, adaugă mazărea și supa de legume sau apa fierbinte.
Lasă mazărea să fiarbă 5-6 minute, apoi adaugă sucul de roșii și ardeiul tocat cuburi. Tot acum adaugă și foile de dafin, dar și crenguțele de cimbrul uscat. Mai fierbe mâncare de mazăre pentru maxim 10 minute. În acest interval de timp gustă mâncarea și potrivește-i gustul cu sare și piper.
Cu 5-6 minute înainte de a opri flacăra aragazului, adaugă mărarul verde tocat mărunt. Mai adaugă și un cățel de usturoi răzuit pentru a oferi preparatului un plus de aromă și gust picant. După stingerea focului adăuga și pătrunjel verde, tocat mărunt. Pătrunjelul verde se poate adăuga și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.
Dacă mai dorești rețete de preparate din categoria celor de post, îți mai oferim și o rețetă de varză acră cu cimbru și mărar.