Supă de pui cu legume și paste, gustoasă și consistentă
Dacă adori supele și ești în căutare de rețete diverse, îți recomandăm să încerci și rețeta combinată de supă de pui cu legume și paste. Este o supă gustoasă și consistentă care îți asigură senzația de sățietate între mese.
Galerie foto
Supele de pui sunt de departe și preferatele copiilor. Carnea de pui este mai ușoară, mai slabă, iar asociată cu legume din belșug va fi și mai gustoasă. În plus, legumele aduc un aport de culoare, dar și de vitamine.
Pastele adăugate în supă oferă consistență și nu vei mai avea nevoie de altceva la masă. este o combinație perfectă pentru o masă de prânz absolut delicioasă. Poți prepara această rețetă de supă în orice sezon, adăugând legumele care se găsesc la momentul respectiv pe piață. Prepar-o și tu pentru a te convinge, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare de mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pune apa pentru supă la fiert pregătește toate ingredientele. Curăță ceapa și tai-o în sferturi. Curăță cei trei morcovi, iar doi dintre aceștia îi tai în bastonașe și pe ceilalți doi în rondele. Curăță păstârnacul și rădăcina de pătrunjel și taie-i tot în bastonașe. Ardeiul taie-l în fâșii, după curățare, iar pieptul de pui în cuburi. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți pune apa la fiert, într-o oală cu pereți mai înalți.
Cum prepari supă de pui cu legume și paste
Când apa începe să fiarbă, adaugă o linguriță de sare și legumele tocate, mai puțin cei doi morcovi tăiați în rondele. Lasă legumele să fiarbă până când se pătrund bine și își lasă aromele în supă. Apoi strecoară supa printr-o sită deasă și pune-o din nou la fiert. Adaugă carnea de pui porționată în bucăți mai mici.
Lasă carnea să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă cu o sită, iar când supa se limpezește, adaugă morcovii tocați în rondele. După 7-8 minute de fierbere adaugă și pastele făinoase. Lasă supa să fiarbă până când toate ingredientele sunt bine preparate. Potrivește-i gustul cu sare și piper pe parcursul fierberii.
Descoperă aici și o rețetă de supă picantă de pui.
Atât carnea de pui cât și morcovii și pastele se pătrund rapid, deci supa nu necesită mult timp de fierbere. După stingerea focului sau în momentul servirii, adaugă frunze proaspete de pătrunjel pentru un plus de aromă și de prospețime.
Probabil te întrebi ce poți face cu legumele fierte și înlăturate din supă? Le poți pasa și transforma în piure, sau într-un sos și le poți servi separat cu crutoane de pâine aromate. Descoperă aici și o rețetă de crutoane simple și rapide.
Dacă dorești să prepari și pastele în propria bucătărie, îți oferim și o rețetă de tăiței de casă, simplă și ușor de preparat.
Galerie foto