Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Taralli este denumirea unor covrigei tradiționali din bucătăria italiană, având ca ingrediente de bază făina, uleiul de măsline și vinul alb. Sunt covrigei mici și crocanți cu gust asemănător sticksurilor sau grisinelor condimentate.

Covrigei Taralli decorați cu crenguțe de rozmarin, alături de o sticlă cu ulei de măsline
Uleiul de măsline și vinul alb sunt ingredientele principale folosite în aluatul pentru covrigei / Shutterstock

Rețeta este originară din regiunea italiana Puglia și se prepară atât în variantă sărată cât și în variantă dulce. Cei dulci sunt glazurați cu zahăr, iar cei sărați sunt preparați cu diferite semințe, ierburi sau condimente. Vinul alb adăugat în aluat are rolul de a frăgezi covrigeii pe perioada păstrării acestora, iar uleiul de măsline oferă gust și textură elastică aluatului. Condimentele le poate adăuga fiecare după preferințe. Ardeiul iute, uscat și măcinat este unul dintre condimentele preferate pentru acești covrigei.

Citește și

Covrigeii sunt ideali ca gustări servite de-a lungul zilei. Merg alături de un pahar cu iaurt, un pahar cu bere sau o cană cu ceai. Însă merg foarte bine folosiți în loc de crutoane, în diferite supe creme. Bucătăria italiană este apreciată pentru rețetele de aluaturi atât sărate cât și dulci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți recomandăm să încerci din categoria aluaturilor dulci rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios. Iar în rândurile de mai jos, te invităm să descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta de covrigei Taralli.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul pentru covrigei, care necesită un timp de frământare și un timp de relaxare, pentru a deveni elastic și ușor de modelat.

Cum prepari aluatul pentru taralli

Trece făina prin sită într-un bol de frământare. Adaugă sarea peste ea și amestecă. Apoi adaugă uleiul de măsline și vinul alb, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Când se formează aluatul, frământă-l timp de 10 minute sau până când devine omogen.

Aluatul va fi ușor moale, dar nelipicios. Împarte aluatul în două părți.

Adaugă într-o parte ardeiul iute și în cealaltă parte oregano. Astfel vei obține covrigei cu gusturi diferite. Mai frământă cele două părți de aluat pentru a se dispune ingredientele uniform în interior. Modelează-le în două bile, acoperă-le cu folie de prospețime și lasă-le la relaxat pe masa de lucru timp de minim 30 de minute.

Cum modelezi și coci covrigeii

După ce aluaturile s-au relaxat, rupe din ele bucăți mai mici și modelează-le sub formă de șnururi mai subțiri și mai micuțe. Apoi unește capetele șnururilor și presează-le pentru a se lipi. După ce ai modelat toți covrigeii, pune o oală cu apă la fiert.

Când apa atinge punctul de fierbere adaugă 10-15 covrigei în ea. Lasă-i 2-3 minute până când se ridică la suprafață și scoate-i cu o spumieră pe prosoape de hârtie.

După fierbere, așază covrigeii taralli în tavă, pe hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace covrigeii pentru 20 de minute la 200 de grade Celsius. Apoi mărește temperatura șa 220 grade Celsius și mai coace covrigeii timp de 10-15 minute.

Lasă-i să se răcească, apoi te poți bucura de gustul lor.

Tot din categoria rețetelor de covrigi sărați îți mai recomandăm să încerci și rețeta de covrigi turcești cu susan, denumiți Simit.

Citește și
CELE MAI CITITE
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
06:45
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
05:29
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn
13 iulie, 06:43
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cremă bavareză în cupe de sticlă
13 iulie, 05:28
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
12 iulie, 05:41
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
12 iulie, 05:27
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
11 iulie, 05:35
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
11 iulie, 05:25
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la Beach, Please!
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la "Beach, Please!"
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la "Beach, Please!"
Milionarul român cu 3 pensii nu are nicio îndoială! Verdict despre cel mai puternic om al Planetei: amp;#8220;Genială mutare”
Milionarul român cu 3 pensii nu are nicio îndoială! Verdict despre cel mai puternic om al Planetei: amp;#8220;Genială mutare”
Milionarul român cu 3 pensii nu are nicio îndoială! Verdict despre cel mai puternic om al Planetei: amp;#8220;Genială mutare”
EXCLUSIV. Imagini de la castingul Insula Iubirii sezonul 9 pe care nu le vezi la televizor. Descoperă totul pe AntenaPLAY
EXCLUSIV. Imagini de la castingul Insula Iubirii sezonul 9 pe care nu le vezi la televizor. Descoperă totul pe AntenaPLAY
EXCLUSIV. Imagini de la castingul Insula Iubirii sezonul 9 pe care nu le vezi la televizor. Descoperă totul pe AntenaPLAY
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Elon Musk își cere scuze pentru comportamentul său. Ce regretă miliardarul
Elon Musk își cere scuze pentru comportamentul său. Ce regretă miliardarul
Elon Musk își cere scuze pentru comportamentul său. Ce regretă miliardarul
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Copiii care au creierul foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: Arăți genial
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: „Arăți genial”
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: „Arăți genial”
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
fresh
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
închide