Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă ai preparat deja gemul de caise, testează-i gustul și în deserturi savuroase. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă cu caise proaspete și gem de caise, plină de savoare și culoare.

Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
Galerie foto

Galerie foto

Tarta cu caise este delicioasă și spectaculoasă / Profimedia Images

Deserturile cu fructe de sezon sunt printre cele mai adorate vara și mai frecvent preparate. Sunt gustoase și aromate, și au aspect spectaculos datorită fructelor colorate. Iar dintre aceste deserturi, rețetele de tartă sunt printre cele mai simple de preparat. Tot ce ai de făcut este să frămânți rapid un aluat fraged. Fructele le poți adăuga proaspete sau le poți trece printr-un proces termic rapid.

Citește și

Aluatul fraged pentru tarte este ușor de preparat și nu necesită ingrediente multe. Este cuceritor prin gustul lui crocant și se combină armonios cu diferite umpluturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Umpluturile pot fi din fructe proaspete, gemuri sau dulcețuri, dar și din diferite creme fierte sau preparate la rece. Descoperă aici și o rețetă de tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble. Pe aceasta o poți trece pe listă de preparat în sezonul rece, când nu mai dispui de fructe proaspete. Dar până atunci încearcă rețeta de tartă cu caise proaspete și gem de caise, pe care o poți urmări detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului fraged pentru tartă. Acesta necesită un timp foarte scurt de amestecare a ingredientelor, atât cât să devină compact. Însă necesită și un timp de relaxare la rece, pentru a deveni maleabil și ușor de modelat.

Cum prepari aluatul pentru crusta de tartă cu caise proaspete și gem de caise

Trece făina prin sită într-un bol încăpător și amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Formează un loc adânc la mijloc și adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi.  Frământă rapid ingredientele folosindu-te de vârfurile degetelor, până când obții o compoziție sfărâmicioasă. Potrivește textura aluatului adăugând puțină apă rece, doar cât să se omogenizeze aluatul. Dă formă de bilă aluatului, înfășoară-l într-o folie alimentară și introdu-l în frigider , lăsându-l acolo pentru 30 de minute.

În acest interval de timp, pregătește caisele pe care le speli, le ștergi și le secționezi în jumătăți. Apoi îndepărtezi sâmburii.

Descoperă și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă.

Cum formezi și coci tarta

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt interiorul formei de tartă. Pune deoparte cam un sfert din aluat pentru a-l folosi la decorul tartei. Cu restul de aluat îmbracă interiorul formei de tartă, în strat uniform. Înțeapă aluatul la bază cu o furculiță și așază jumătățile de caise cu decupajul în jos.

Peste ele întinde gemul de caise.

Întinde aluatul oprit într-o foaie subțire pe masa presărată cu făină. Decupează fâșii din el, dar și forme de frunze cu un șablon special. Acest aspect este opțional, însă va arăta mai frumos tarta la final.

Creează un grilaj din fâșiile de aluat, deasupra umpluturii. Decupajele sub formă de frunze așază-le de jur împrejur, pe margine.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa tartă cu caise proaspete și gem de caise pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă tarta să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o frumos. Răsfață-i pe cei dragi cu gustul ei savuros.

Și tot din categoria tartelor îți mai recomandăm pentru data următoare o rețetă de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie.

Citește și
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
Galerie foto

Galerie foto

femeie introducând tava cu tartă în cuptor
Femeie decupând forme de frunze din aluat și decorând tarta cu ele
Femeie formând un grilaj din aluat deasupra tartei
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Galerie foto
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
Galerie foto
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Galerie foto
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide