Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos

Terciul de ovăz este una dintre cele mai populare și sănătoase opțiuni pentru micul dejun, cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale și versatilitatea în preparare. Încărcat cu fibre, proteine și nutrienți esențiali, terciul de ovăz este un aliment hrănitor care poate fi adaptat la diverse preferințe și nevoi dietetice. O variantă foarte practică este să prepari terci de ovăz peste noapte astfel încât să ai la îndemână un mic dejun sănătos și rapid.

terci de ovăz peste noapte la borcan
Terciul de ovăz se potrivește perfect cu fructele proaspete / Shutterstock

Terciul de ovăz este bogat în fibre solubile și insolubile, proteine, vitamine și minerale esențiale. Consumul regulat de terci de ovăz poate contribui la menținerea sănătății tractului digestiv, la controlul greutății, la scăderea nivelului de colesterol și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, terciul de ovăz oferă o sursă de energie sustenabilă și poate contribui la creșterea sentimentului de sațietate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum prepari rețetele de terci de ovăz peste noapte

Terciul de ovăz peste noapte este o variantă populară și convenabilă de a pregăti terciul de ovăz.

Pentru a pregăti terciul de ovăz peste noapte, se combină ovăzul cu lichidul preferat (apă, lapte sau lapte vegetal), împreună cu alte ingrediente opționale, într-un borcan sau într-un bol.

Acesta este lăsat la frigider peste noapte, timp în care ovăzul absoarbe lichidul și devine moale și cremos. Dimineața, terciul de ovăz este gata de servit, fiind o opțiune rapidă și sănătoasă pentru micul dejun.

Terciul de ovăz poate fi personalizat în funcție de preferințele individuale și de nevoile nutriționale. Poți pune fructe proaspete sau uscate cum ar fi bananele feliate, mere, căpșunile proaspete sau stafidele uscate, care adaugă dulceață și prospețime terciului de ovăz.

O variantă la fel de bună sunt semințele și nucile. Sunt potrivite semințele de chia, semințele de in, semințele de dovleac sau migdalele feliate, care oferă o textură crocantă și adaugă nutrienți suplimentari.

Dacă îți place terciul mai dulce poți să folosești îndulcitori naturali cum ar fi mierea, siropul de arțar sau stevia, pentru a îndulci terciul de ovăz fără a adăuga zahăr rafinat. Pentru un plus de aromă folosește condimente și arome: scorțișoară, vanilie sau ghimbir măcinat.

Terci de ovăz cu mere

Poți înlocui laptele cu conținut scăzut de grăsimi cu orice lapte vegetal sau chiar cu chefir, dacă vrei să îi dai preparatului o notă mai acrișoară și mai acidulată.

Terciul de ovăz cu mere servit în pahare
Terciul de ovăz cu mere se poate condimenta și cu anason stelat / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 mere tăiate mărunt (de preferat mai acrișoare)
  • 2 ½ linguri sirop de arțar pur
  • 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță de ghimbir măcinat
  • 500 ml lapte degresat
  • 200 g iaurt degresat
  • ¼ linguriță de sare
  • 300 g fulgi de ovăz

Mod de preparare

Se amestecă merele, siropul de arțar, sucul de lămâie, scorțișoara și ghimbirul într-o cratiță mică. Se aduce la punctul de fierbere la foc mare.

Se lasă să fiarbă, acoperit, amestecând din când în când, până când merele se înmoaie puțin și se formează un sirop, 5-8 minute. Se dă deoparte și se lasă să se răcească.

Într-un bol mare se amestecă bine până se omogenizează laptele, iaurtul, sarea și coaja de lămâie. Apoi se încorporează ovăzul. Se împarte amestecul de ovăz în 4 borcane cu capac.

Apoi se distribuie egal și amestecul de mere. Se acoperă borcanele și se dau la frigider pentru minumum 12 ore, până la 5 zile. Înainte de servire, se ornează cu mai multă coajă de lămâie și măr, dacă se dorește.

Terci de ovăz peste noapte cu scorțișoară

Poți să pui deasupra acestui terci delicios fructe proaspete, cum ar fi zmeură, căpșuni sau afine. Poți adăuga și nucile și semințele tale preferate pentru un plus de textură.

Terciul de ovăz cu scorțișoară pus într-un bol alb
Terciul de ovăz cu scorțișoară poate fi servit cu nuci sau fructe deasupra / Shutterstock

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 600 ml lapte vegetal neîndulcit
  • 6 lingurițe de zahăr brun
  • 1 ½ linguriță de extract de vanilie
  • 1 ¼ linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Într-un castron se amestecă ovăzul, laptele, zahărul brun, vanilia, scorțișoara și sarea. Compoziția rezultată se împarte între 5 borcane de 200 g. Se pun capacele și se dau la frigider peste noapte. Se pot păstra până la 5 zile.

Terci de ovăz cu limetă

Limeta va aduce prospețime terciului de ovăz, iar gustul său acru va fi echilibrat de dulceața laptelui și de cea a biscuiților graham.

Terci de ovăz cu afine servit într-un bol alb
Pentru mai multă culoare și mai multe vitamine, se pot adăuga și afine / Shutterstock

Ingrediente

  • 180 g fulgi de ovăz
  • 500 ml lapte integral
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 1 lingură de lapte condensat îndulcit
  • coaja de la o limetă rasă, împărțită
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de extract de vanilie
  • 150 g iaurt cu aromă de limetă sau de lămâie
  • 2 linguri de suc proaspăt de limetă, plus 4 felii de limetă pentru servire
  • 100 g biscuiți Graham mărunțiți
  • 1 lingură de unt nesărat, topit
  • 2 lingurițe de zahăr granulat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă mare de copt cu hârtie de copt.

Se amestecă ovăzul, laptele, semințele de chia, laptele condensat, 2 lingurițe de coajă de lămâie, sarea și vanilia într-un castron mediu până se combină complet. Se împarte amestecul în 4 borcane de câte 200 g fiecare.

Într-un alt castron se amestecă iaurtul cu sucul de lămâie până se omogenizează. Se împarte compoziția rezultată între cele 4 borcane. Se acoperă și se dau la frigider, până când ovăzul a absorbit lichidul și amestecul se îngroașă, cel putin 8 ore.

Biscuiții graham se amestecă cu untul și cu zahărul până când capătă textura nisipului umed. Se întinde compoziția într-un strat uniform pe tava de copt pregătită. Se dă la cuptor pentru 5-7 minute, apoi se scoate și se lasă să se răcească.

Când se servește ovăzul, se adaugă deasupra câte o lingură din compoziția de biscuiți graham și coajă de limetă rasă. Se decorează cu felii de limetă.

Terci de ovăz peste noapte cu banane

Terciul de ovăz peste noapte cu banane are un gust bogat și cremos, perfect pentru diminețile în care vrei un mic dejun dulce și sățios.

Terci de ovăz cu banane alături de mai multe banane coapte
Terciul de ovăz cu banane poate fi consumat ca mic dejun sau ca desert / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 banane medii coapte, împărțite
  • 180 g fulgi de ovăz
  • 400 ml lapte integral
  • 150 g iaurt cu banane sau cu vanilie, împărțit
  • 2 1/2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 lingură de de semințe de chia
  • 1/4 linguriță de de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 60 g biscuiți graham zdrobiți

Mod de preparare

Se pasează o banană într-un castron încăpător. Apoi se adaugă ovăzul, laptele, iaurtul, vanilia, semințele de chia, scorțișoara și sarea. Se amestecă până se omogenizează. Se acoperă vasul și se dă la frigider până când ovăzul a absorbit lichidul și amestecul se îngroașă, cel putin 8 ore.

Se împarte amestecul între 4 borcane de câte 200 g fiecare. Se taie banana rămasă și se pune deasupra. Se acoperă cu biscuiții graham zdrobiți.

Terci de ovăz cu afine

Combinația de fulgi de ovăz și afine este perfectă pentru mic dejun pentru că vei începe ziua cu un aport important de fibre, proteine și antioxidanți.

Terci de ovăz cu afine servit în pahare
Pentru terciul de ovăz cu afine poți folosi atât fructe proaspete, cât și conservate / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 ½ linguri de sirop de arțar pur
  • 1 lingură de coajă rasă de lămâie, împărțită
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 400 g afine proaspete, împărțite
  • 500 ml lapte de migdale neîndulcit
  • 250 g iaurt simplu degresat
  • ¼ linguriță de sare
  • 200 g fulgi de ovăz

Mod de preparare

Se amestecă siropul de arțar, sucul de lămâie și 200 g afine într-o cratiță mică. Se aduce compoziția la punctul de fierbere la foc mic. Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, până când afinele se înmoaie ușor și se formează un sirop, 5-8 minute. Se dă deoparte și se lasă să se răcească.

Într-un castron mare se amestecă laptele de migdale, iaurtul, sarea și 2 lingurițe de coajă de lămâie până se omogenizează. Apoi se încorporează ovăzul.

Se împarte compoziția de ovăz între 4 borcane. Apoi se pune 1 lingură de amestec de afine, iar apoi se pun restul de afine proaspete. Se dau la frigider pentru 12 ore.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
terci de ovăz servit cu mai multe sortimente de fructe
Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide
Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide
Terci de ovăz pus frumos în trei borcane și decorat cu fructe de pădure
Terci de ovăz: rețeta de bază
Terci de ovăz: rețeta de bază
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide