Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Această prăjitură cu iaurt are o textura moale și cremoasă. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și nu vei folosi făină, unt sau ulei. Din acest motiv, este mai sănătoasă decât majoritatea prăjiturilor tradiționale cu iaurt.
Nu durează decât 5 minute să prepari această prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Nici măcar de un mixer electric nu ai nevoie pentru că poți amestescă foarte ușor compoziția și cu un tel. Dacă ai un air fryer coacerea poate dura destul de mult, dar merită așteptarea.
Ingrediente
Mod de preparare
Se unge cu ulei interiorul unei tăvi rotunde cu diametrul de 15 cm, apoi se pune hârtie de copt astfel încât să îi acopere și marginile.
Se adaugă iaurtul și ouăle într-un castron mare. Se bat până când se omogenizează bine. Dacă se adaugă zahăr acum este momentul, apoi se pune și amidonul de porumb și se amestecă bone. Se toarnă aluatul în tava de copt.
Cum prepari rețeta de părjitură cu iaurt
Se poate coace la air fyer la 160°C aproximativ 20-23 de minute. Prăjitura trebuie să fie umflată, iar suprafata sa aiba un aspect caramelizat. Prajitura ar trebui să se dezumfle puțin când este scoasă din friteuză, dar nu ar trebui să își schimbe prea mult aspectul.
La cuptorul clasic se gătește la 177°C timp de 70-75 de minute sau până când prăjitura este umflată și are suprafața caramelizată.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute și apoi se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire. Se scoate de la rece aproximativ 15-30 de minute înainte de servire, astfel încât tortul să revină la temperatura camerei. Se poate servi cu miere de Manuka deasupra.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Varianta de bază a prăjiturii cu iaurt conține iaurt grecesc cu aromă de vanilie, amidon de porumb și ouă. Va ieși un desert cu puține calorii, sănătos, cu o textură cremoasă și moale.
Dacă vrei să fie mai dulce poți pune aproximativ 60-100 g de grame de zahăr sau poți alege să o servești cu miere deasupra. De asemenea, poți să o servești cu fructe proaspete sau cu diverse dulcețuri sau gemuri.
Ce fel de iaurt se folosește
Iaurtul grecesc folosit ar trebui să fie degresat pentru ca desertul să își păstreze conținutul caloric scăzut, însă poți la fel de bine să pui și o variantă integrală.
Verifică dacă produsul pe care îl folosești are sau nu aditivi alimentari. Decât un iaurt degresat care conține și îndulcitori chimici de sinteză, mai bine unul integral dar curat.
Pentru un gust mai deosebit se recomandă iaurtul cu aromă de vanilie, dar la fel de bun va fi desertul și dacă folosești alte arome sau un produs simplu. Poți pune tu extract de vanilie în timpul preparării compoziției.
Ouăle sunt cele care leagă ingredientele între ele. Sunt necesare patru ouă de mărime mare. Dacă sunt mici poți pune cinci sau chiar șase.
Amidonul de porumb nu va schimba gustul prăjiturii, ci are rolul de a absorbi excesul de lichid din iaurt fără a afecta textura prăjiturii.