Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de mâncare savuroasă și hrănitoare pentru masa de prânz, încearcă rețeta de tocană de vită cu morcovi și țelină. Este un preparat consistent, cu arome profunde, ideal pentru zilele răcoroase.

Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță
Carnea fragedă de vită, gătită lent, absoarbe gusturile dulci ale morcovilor și notele ușor picante ale țelinei / Profimedia Images

Carnea fragedă de vită, gătită lent, absoarbe gusturile dulci ale morcovilor și notele ușor picante ale țelinei, creând un sos bogat și catifelat. Este genul de mâncare care aduce confort și amintește de mesele tradiționale în familie, cu mirosuri îmbietoare care se răspândesc în toată casa.

Citește și

Această tocană poate fi servită simplă, cu pâine proaspătă. Însă merge bine și alături de un piure cremos de cartofi sau cu mămăligă moale, absorbantă. O altă opțiune excelentă este să o însoțești cu paste sau cu un orez pufos, care să adune tot sosul delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Această tocană este și mai bună a doua zi, când aromele se întrepătrund mai bine. Se păstrează la frigider timp de 2-3 zile și poate fi încălzită ușor pe foc mic sau în cuptor. Descoperă mai jos rețeta detaliată, pentru a prepara și tu delicioasa tocană de vită cu morcovi și țelină.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti carnea de vită care necesită curățare de tendoane și porționare, apoi rumenire în ulei, pentru un gust intens. Cât timp carnea se rumenește pregătești celelalte ingrediente.

Cum prepari tocană de vită cu morcovi și țelină

Încinge uleiul într-o cratiță mare, cu baza groasă, așezată la foc mediu spre mare. Adaugă bucățile de carne de vită și rumenește-le bine pe toate părțile, fără să le înghesui, pentru a prinde crustă. Lucrează în tranșe, dacă e necesar. Scoate carnea pe o farfurie și păstreaz-o deoparte.

Descoperă și ce condimente se pun la carnea de vită.

În aceeași cratiță, adaugă ceapa tocată mărunt și las-o să se înmoaie timp de 3-4 minute, amestecând des. Adaugă usturoiul tocat și gătește-l încă 30 de secunde, până când devine parfumat. Adaugă morcovii și țelina, amestecă și lasă-le să se călească ușor pentru aproximativ 5 minute.

Adaugă pasta de roșii și boiaua dulce, amestecând bine, pentru ca aromele să se întrepătrundă și să se intensifice. Toarnă vinul roșu și lasă-l să fiarbă 2-3 minute, până când alcoolul se evaporă și rămâne doar aroma.

Pune carnea înapoi în cratiță, împreună cu sucul pe care l-a lăsat pe farfurie. Toarnă supa caldă sau apa, adaugă frunza de dafin și cimbrul, apoi acoperă cu cratița cu un capac.

Redu focul la minim și lasă tocana să fiarbă lent timp de 1,5 – 2 ore, până când carnea devine foarte fragedă. Amestecă ocazional și verifică dacă mai trebuie lichid. Când carnea este fragedă, gustă și asezonează mâncarea cu sare și piper. Dacă sosul e prea lichid, lasă-l să mai scadă câteva minute fără capac, până capătă consistența dorită.

Scoate frunza de dafin și crenguța de cimbru înainte de servire.

Cum servești tocana

Poți servi delicioasa tocană de vită cu morcovi și țelină alături de piure de cartofi. Sosul pătrunde în piure și îl face incredibil de savuros. O poți servi cu pâine proaspătă, fiind perfectă pentru a aduna fiecare picătură de sos.

Cu orez sau paste late va fi o combinație excelentă pentru un prânz consistent. Alături de mămăligă moale va fi o experiență rustică autentică.

Această tocană este un preparat clasic, reconfortant și plin de savoare, ideal pentru mesele în familie.

Citește și
Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță cu lingură
Galerie foto

Galerie foto

Adăugare pastă de roșii peste ingredientele pentru tocană
Adăugare vin peste carnea de vită din cratiță
Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță
+1
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Pui întreg la cuptor cu unt si ierburi aromate, alături de legume în tavă
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide