Tofu crocant. Rețeta asiatică pe care o poți face la tine acasă
Tofu crocant este o gustare vegetariană rapidă și ușoară. Îl poți servi simplu, dar și alături de o salată de crudități, legume la grătar sau sotate, cartofi piure sau copți.
Secretul unui tofu crocant este să folosești brânză fermă sau extra fermă din care să elimini excesul de apă. Interiorul va rămâne umed, iar acest lucru va permite brânzei tofu să absoarbă marinadă și să formeze o crustă exterioară uscată.
Pentru a găti tofu crocant ai la dispoziție două variante: prăjire sau coacere. Ultima variantă este mult mai sănătoasă pentru că necesită mai puțin ulei și este și mai simplu de pregătit. Află mai multe despre modurile în care poți să consumi tofu.
Ingrediente
Mod de preparare
Se tapetează fundul unei tăvi de 22 x 12 cm cu 4 sau 5 prosoape de hârtie sau cu un prosop de bucătărie curat. Se pune tofu deasupra și se acoperă cu un alt teanc de prosoape de hârtie. Deasupra se pune o a doua tavă. Peste tavă se pun obiecte grele. Se lasă să stea timp de 30 de minute sau până la o oră. Tofu trebuie să se simtă mult mai uscat la atingere.
Se pune un grătar în centrul cuptorului care se preîncălzește la 220°C. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie sau un covoraș de silicon și se stropește generos cu spray de gătit.
Într-un castron mediu, se adăugă sosul de soia, uleiul vegetal, uleiul de susan, oțetul de orez și zahărul. Se amestecă bine cu o furculiță sau un tel mic până când zahărul se dizolvă, aproximativ 30 de secunde. Într-un castron mic, se amestecă amidonul de porumb, pesmetul, sarea și piperul negru. Se pun ambele boluri deoparte.
Se scoate tofu din presă și se taie în 24 de cuburi egale. Acestea se pun în marinadă și se amestecă ușor pentru a le acoperi uniform. Se adaugă amestecul de amidon peste cubulețele de tofu marinat și se amestecă ușor. Află mai multe despre rețeta clasică de tofu.
Se pun cuburile de tofu pe foaia de copt pregătită la aproximativ un 2 cm una de cealaltă. Se dau la cuptor până când tofu este rumenit și crocant, 20 -25 de minute. Se servește cald.
Marinada potrivită pentru tofu
Pentru tofu crocant are o marinadă simplă care oferă preparatului o aromă ușoară, păstrându-l în același timp destul de neutru. Dacă vrei să o schimbi mai poți folosi: