Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort delicios și elegant, încearcă rețeta de tort cu ciocolată și zmeură. Este un tort perfect pentru ocazii speciale sau pentru momentele când dorești să te răsfeți. Te vor cuceri combinația de arome și contrastul spectaculos de culori.

Tort cu creme de ciocolată și zmeură
Galerie foto

Galerie foto

Zmeura oferă un plus de aromă și prospețime, dar și culoare deosebită tortului / Shutterstock

Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt dintre cele comune deserturilor cu fructe. Blaturile tortului sunt dense și umede, având un gust intens de ciocolată. Zmeura din crema de ciocolată albă adaugă o notă de prospețime și aciditate, contrastând perfect cu gustul dulce al ciocolatei.

Citește și

Descoperă și o rețetă de tort cu mure și zmeură, foarte gustos și cu aspect spectaculos. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tort cu ciocolată și zmeură și a-i răsfăța pe cei dragi cu gustul lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului de tort care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, un timp de coacere și un timp de răcire.

După ce vei introduce tortul la cuptor te poți ocupa de prepararea celor două creme de ciocolată. Glazura de ciocolată o prepari la final, după montarea tortului.

Cum prepari blatul de tort cu ciocolată

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează forma de tort cu hârtie de copt la interior. Mărunțește ciocolata în bucăți mici și pune-o într-o crăticioară așezată pe baie de aburi. Adaugă untul tăiat în bucăți mici și laptele. Amestecă cu o spatulă până când se topesc ingredientele solide și rezultă o compoziție omogenă. Scoate crăticioara din baia de aburi și las-o deoparte să se tempereze compoziția.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adaugă un praf de sare și mixează-le până obții o compoziție spumoasă. Apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce mixezi energic, pentru a obține o bezea fermă.

În compoziția de ciocolată temperată adaugă gălbenușurile. Trece făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul printr-o sită. Praful de copt are rolul de a dezvolta compoziția în timpul procesului termic. Bicarbonatul are rolul de a o frăgezi și a-i oferi o ușoară umiditate. Astfel, blatul de tort nu mai necesită siropare.

Înlătură mixerul din bezeaua de albușuri și folosește în continuare o spatulă sau un tel de silicon. Peste bezeaua de albușuri adaugă compoziția de gălbenușuri cu ciocolată. Amestecă ușor cele două compoziții, folosind mișcări circulare, de jos în sus.

Adaugă esența de rom, apoi încorporează treptat amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat de sodiu.

Întinde compoziția pentru blat de tort în ea. Coace blatul de tort pentru 30-35 de minute la 180 grade Celsius. Lasă-l să se tempereze în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou.

Cum prepari cremele de ciocolată albă și neagră

Pune 100 ml de smântână lichidă într-o crăticioară așezată pe baie de aburi. Adaugă ciocolata albă, mărunțită și amestecă până la topire și omogenizare. Scoate crăticioara din baia de aburi și lasă compoziția de ciocolată să se răcească. După răcirea completă, amestec-o cu brânza mascarpone.

Amestecă restul de smântână lichidă până când capătă consistență. Adaugă și 25 gr de zahăr pudră și amestecă energic până când obții o frișcă fermă. Încorporează frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Mai adaugă și un praf de sare, pentru a intensifica gustul cremei. Pune compoziția la rece până când vei monta tortul.

Pentru a prepara crema de ciocolată neagră procedezi în același mod ca și la crema de ciocolată albă.

Descoperă și o rețetă de tort cu nectarine și cremă de ciocolată.

Cum montezi deliciosul tort cu ciocolată și zmeură

După ce blatul s-a răcit secționează-l în două părți egale.

Scoate crema de la rece și introdu mixerul în ea. Mixeaz-o până când capătă volum, apoi adaugă zmeura și încorporeaz-o ușor în cremă.

Întinde crema între cele două părți de blat.

Îmbracă tortul de jur împrejur și pe laterale cu crema de ciocolată neagră. Apoi pune tortul la rece pentru cel puțin 2 ore.

Cum prepari glazura de ciocolată amăruie

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune frișca lichidă la încălzit. Mărunțește ciocolata în bucăți mai mici și adaug-o în crăticioara cu frișcă. Amestecă bine până când ciocolata este topită și glazura uniformă.

Toarnă glazura de ciocolată ușor caldă peste tort și las-o să se prelingă și pe laterale. Apoi pune tortul la rece și lasă-l până când glazura devine fermă. Decorează-l cu zmeură proaspătă înainte de servire.

Tot din categoria torturilor cu fructe mai poți încerca și rețeta de tort cu iaurt și fructe, perfect pentru zilele calde de vară sau pentru orice ocazie specială.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Economist, despre măsurile de austeritate: M-aș fi bucurat ca primele tăieri să fie subvențiile partidelor
Economist, despre măsurile de austeritate: M-aș fi bucurat ca primele tăieri să fie subvențiile partidelor
Economist, despre măsurile de austeritate: M-aș fi bucurat ca primele tăieri să fie subvențiile partidelor
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Fiica lui Eminem a vorbit despre lupta dusă în tăcere de tatăl ei: Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide