Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să-ți impresionezi familia în weekend cu un tort deosebit, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Duo chocolat cu caise. Este un tort cu gust delicios și aspect deosebit, având un contrast de culori cuceritor. Poate fi preparat atât ca desert de weekend, cât și pentru un eveniment deosebit în familie.

Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul arată spectaculos în secțiune / Profimedia Images

Rețeta tortului este perfectă de preparat în plin sezon al caiselor bine coapte și aromate. Caisele oferă aromă și culoare deserturilor, indiferent unde sunt incluse. Pot fi adăugate atât în blaturile de torturi sau prăjituri, cât și în creme. Pot fi folosite și proaspete ca decor, dar și transformate în jeleuri delicioase, pentru glazuri spectaculoase.

Citește și

Caisele pot fi înlocuite cu succes și cu piersici, nectarine sau prune. Sunt fructe asemănătoare ca aspect dar cu arome și culori diferite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi. Este o rețetă veche din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. Iar în continuare îți oferim rețeta completă, pentru a prepara și tu deliciosul tort Duo chocolat cu caise.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul de tort. Este un blat umed cu ciocolată, care nu necesită însiropare. Însă necesită un timp mai îndelungat de răcire și relaxare pentru a se putea secționa perfect.

După prepararea blatului urmează prepararea jeleului de caise. Acesta necesită un timp de fierbere, și un alt timp de răcire. Urmează crema de ciocolată albă, care, de asemeni, va trece prin etapele de fierbere și răcire.

Cum prepari blatul pentru tort Duo chocolat cu caise

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară peste albușuri un praf de sare și lasă-le pe masa de lucru pentru a se mai încălzi.

Între timp, amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită.

Mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară împreună cu untul tăiat în bucăți și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele cu o spatulă până când sunt topite și omogenizate. Apoi lasă compoziția de ciocolată să se răcorească.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează baza formei de copt cu hârtie, iar pereții laterali unge-i cu ulei și presară-i cu făină.

Acum poți începe să mixezi albușurile până când devin spumoase. Adaugă zahărul lingură cu lingură, în timp ce mixezi energic până când rezultă o bezea fermă.

Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată după răcire. Omogenizează compoziția și amestec-o treptat cu bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și mișcări circulare pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Încorporează în compoziție ușor și treptat amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat.

Întinde aluatul pentru blat de tort în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul pentru 35-40 de minute. După coacere, răstoarnă-l invers pe un grătar de răcire sau un platou și lasă-l să se răcească.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari jeleul de caise

Amestecă într-o crăticioară 200 ml de apă cu zahărul și pune-le la fiert. Lasă siropul să fiarbă până când capătă consistență, apoi adaugă caisele tăiate în bucăți mai mici. Fierbe bucățile de caise pentru maxim 10 minute, atât cât să se înmoaie ușor. Apoi scurge-le într-o sită.

Dizolvă pulberea de tort gelee în 250 ml de apă și adaug-o în siropul de la caise. Amestecă intens până când compoziția capătă consistența unui jeleu. Adaugă bucățile de caise în jeleul și omogenizează. Lasă jeleul de caise să se tempereze până când vei monta tortul.

Cum prepari crema pentru tort Duo chocolat cu caise

Pune smântâna pentru frișcă într-o crăticioară și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adăugă în crăticioară ciocolata mărunțită, esența și un praf de sare. Amestecă intens până când ciocolata este topită și crema omogenizată.

Apoi împarte crema de ciocolată albă în două.

Pentru a monta tortul secționează blatul în două părți egale. Așază prima parte pe platou și încercuiește-o cu inelul metalic de la forma de copt.  Apoi toarnă peste blat jumătate din crema de ciocolată albă. Pune platoul cu tortul la rece până când crema devine fermă.

Întinde jeleul de caise peste crema întărită și din nou pune tortul la rece până când și jeleul devine ferm.

Încălzește ușor pe baie de aburi cealaltă parte de cremă din ciocolată albă și întinde-o peste jeleul de caise. Acoperă crema cu a doua parte de blat și pune tortul la rece pentru 4-5 ore.

Cum prepari glazura de ciocolată

Încălzește smântâna împreună cu zahărul până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă intens până la topirea ciocolatei și omogenizarea glazurii.

Întinde glazura ușor fierbinte deasupra tortului și presară peste ea fulgi de migdale. Pune din nou tortul la rece până când glazura devine fermă.

Ideal ar fi să lași tortul la rece de pe o zi pe alta, pentru a se porționa frumos.

Descoperă și o rețetă de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Tort Duo chocolat cu caise pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de adăugare a jeleului de caise la tort
Tort Duo chocolat cu caise porționat pe platou
Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
+1
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu zmeură și ciocolată porționată pe farfurie și pe platou, alături de o cană albă
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide