Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să-ți impresionezi familia în weekend cu un tort deosebit, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Duo chocolat cu caise. Este un tort cu gust delicios și aspect deosebit, având un contrast de culori cuceritor. Poate fi preparat atât ca desert de weekend, cât și pentru un eveniment deosebit în familie.

Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul arată spectaculos în secțiune / Profimedia Images

Rețeta tortului este perfectă de preparat în plin sezon al caiselor bine coapte și aromate. Caisele oferă aromă și culoare deserturilor, indiferent unde sunt incluse. Pot fi adăugate atât în blaturile de torturi sau prăjituri, cât și în creme. Pot fi folosite și proaspete ca decor, dar și transformate în jeleuri delicioase, pentru glazuri spectaculoase.

Citește și

Caisele pot fi înlocuite cu succes și cu piersici, nectarine sau prune. Sunt fructe asemănătoare ca aspect dar cu arome și culori diferite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi. Este o rețetă veche din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. Iar în continuare îți oferim rețeta completă, pentru a prepara și tu deliciosul tort Duo chocolat cu caise.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul de tort. Este un blat umed cu ciocolată, care nu necesită însiropare. Însă necesită un timp mai îndelungat de răcire și relaxare pentru a se putea secționa perfect.

După prepararea blatului urmează prepararea jeleului de caise. Acesta necesită un timp de fierbere, și un alt timp de răcire. Urmează crema de ciocolată albă, care, de asemeni, va trece prin etapele de fierbere și răcire.

Cum prepari blatul pentru tort Duo chocolat cu caise

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară peste albușuri un praf de sare și lasă-le pe masa de lucru pentru a se mai încălzi.

Între timp, amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită.

Mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară împreună cu untul tăiat în bucăți și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele cu o spatulă până când sunt topite și omogenizate. Apoi lasă compoziția de ciocolată să se răcorească.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează baza formei de copt cu hârtie, iar pereții laterali unge-i cu ulei și presară-i cu făină.

Acum poți începe să mixezi albușurile până când devin spumoase. Adaugă zahărul lingură cu lingură, în timp ce mixezi energic până când rezultă o bezea fermă.

Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată după răcire. Omogenizează compoziția și amestec-o treptat cu bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și mișcări circulare pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Încorporează în compoziție ușor și treptat amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat.

Întinde aluatul pentru blat de tort în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul pentru 35-40 de minute. După coacere, răstoarnă-l invers pe un grătar de răcire sau un platou și lasă-l să se răcească.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari jeleul de caise

Amestecă într-o crăticioară 200 ml de apă cu zahărul și pune-le la fiert. Lasă siropul să fiarbă până când capătă consistență, apoi adaugă caisele tăiate în bucăți mai mici. Fierbe bucățile de caise pentru maxim 10 minute, atât cât să se înmoaie ușor. Apoi scurge-le într-o sită.

Dizolvă pulberea de tort gelee în 250 ml de apă și adaug-o în siropul de la caise. Amestecă intens până când compoziția capătă consistența unui jeleu. Adaugă bucățile de caise în jeleul și omogenizează. Lasă jeleul de caise să se tempereze până când vei monta tortul.

Cum prepari crema pentru tort Duo chocolat cu caise

Pune smântâna pentru frișcă într-o crăticioară și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adăugă în crăticioară ciocolata mărunțită, esența și un praf de sare. Amestecă intens până când ciocolata este topită și crema omogenizată.

Apoi împarte crema de ciocolată albă în două.

Pentru a monta tortul secționează blatul în două părți egale. Așază prima parte pe platou și încercuiește-o cu inelul metalic de la forma de copt.  Apoi toarnă peste blat jumătate din crema de ciocolată albă. Pune platoul cu tortul la rece până când crema devine fermă.

Întinde jeleul de caise peste crema întărită și din nou pune tortul la rece până când și jeleul devine ferm.

Încălzește ușor pe baie de aburi cealaltă parte de cremă din ciocolată albă și întinde-o peste jeleul de caise. Acoperă crema cu a doua parte de blat și pune tortul la rece pentru 4-5 ore.

Cum prepari glazura de ciocolată

Încălzește smântâna împreună cu zahărul până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă intens până la topirea ciocolatei și omogenizarea glazurii.

Întinde glazura ușor fierbinte deasupra tortului și presară peste ea fulgi de migdale. Pune din nou tortul la rece până când glazura devine fermă.

Ideal ar fi să lași tortul la rece de pe o zi pe alta, pentru a se porționa frumos.

Descoperă și o rețetă de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Tort Duo chocolat cu caise pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de adăugare a jeleului de caise la tort
Tort Duo chocolat cu caise porționat pe platou
Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
+21
CELE MAI CITITE
Trei porții din prăjitura Cartof
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic porționat pe un tocător de lemn
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Galerie foto
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Galerie foto
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
lactate degresate puse în mai multe sticle alături de brânzeturi
06:37
Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase
Tiramisu cu caramel porționat pe două farfurii
06:31
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Prăjitură cu iaurt și cocos porționată oe farfurie, alături de fructe proaspete și un set de ceai
25 ianuarie, 05:52
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Porție de ciorbă de pește în bol negru cu pâine, pe un tocător
25 ianuarie, 05:47
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat, decorată cu ciocolată, porționată
24 ianuarie, 05:37
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi, într-un bol negru
24 ianuarie, 05:16
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic porționat pe un tocător de lemn
23 ianuarie, 05:44
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
23 ianuarie, 05:27
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
De ce ți s-a scurtat menstruația? Cauze posibile și când să consulți un medic
De ce ți s-a scurtat menstruația? Cauze posibile și când să consulți un medic
De ce ți s-a scurtat menstruația? Cauze posibile și când să consulți un medic
A tras-o ca pe o cârpă pe la noi prin curte. Alina a murit sub o ploaie de lovituri chiar de mâna soţului său. Sebastian s-a panicat când şi-a dat seama ce a făcut
"A tras-o ca pe o cârpă pe la noi prin curte". Alina a murit sub o ploaie de lovituri chiar de mâna soţului său. Sebastian s-a panicat când şi-a dat seama ce a făcut
"A tras-o ca pe o cârpă pe la noi prin curte". Alina a murit sub o ploaie de lovituri chiar de mâna soţului său. Sebastian s-a panicat când şi-a dat seama ce a făcut
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară. O rețetă fără zahăr, îndulcită natural cu mere rase, ideală pentru cei mici
Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară. O rețetă fără zahăr, îndulcită natural cu mere rase, ideală pentru cei mici
Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară. O rețetă fără zahăr, îndulcită natural cu mere rase, ideală pentru cei mici
Dua Lipa a trăit un moment de panică după ce un grup de fani s-a strecurat în hotelul ei din Chile: Erau în fața camerei sale
Dua Lipa a trăit un moment de panică după ce un grup de fani s-a strecurat în hotelul ei din Chile: „Erau în fața camerei sale”
Dua Lipa a trăit un moment de panică după ce un grup de fani s-a strecurat în hotelul ei din Chile: „Erau în fața camerei sale”
Care sunt efectele consumului regulat de vitamina E. Cum te poate ajuta un aport constant
Care sunt efectele consumului regulat de vitamina E. Cum te poate ajuta un aport constant
Care sunt efectele consumului regulat de vitamina E. Cum te poate ajuta un aport constant
fresh
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios

Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat

Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat

Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian

Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
închide