Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să-ți impresionezi familia în weekend cu un tort deosebit, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Duo chocolat cu caise. Este un tort cu gust delicios și aspect deosebit, având un contrast de culori cuceritor. Poate fi preparat atât ca desert de weekend, cât și pentru un eveniment deosebit în familie.

Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul arată spectaculos în secțiune / Profimedia Images

Rețeta tortului este perfectă de preparat în plin sezon al caiselor bine coapte și aromate. Caisele oferă aromă și culoare deserturilor, indiferent unde sunt incluse. Pot fi adăugate atât în blaturile de torturi sau prăjituri, cât și în creme. Pot fi folosite și proaspete ca decor, dar și transformate în jeleuri delicioase, pentru glazuri spectaculoase.

Citește și

Caisele pot fi înlocuite cu succes și cu piersici, nectarine sau prune. Sunt fructe asemănătoare ca aspect dar cu arome și culori diferite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi. Este o rețetă veche din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. Iar în continuare îți oferim rețeta completă, pentru a prepara și tu deliciosul tort Duo chocolat cu caise.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul de tort. Este un blat umed cu ciocolată, care nu necesită însiropare. Însă necesită un timp mai îndelungat de răcire și relaxare pentru a se putea secționa perfect.

După prepararea blatului urmează prepararea jeleului de caise. Acesta necesită un timp de fierbere, și un alt timp de răcire. Urmează crema de ciocolată albă, care, de asemeni, va trece prin etapele de fierbere și răcire.

Cum prepari blatul pentru tort Duo chocolat cu caise

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară peste albușuri un praf de sare și lasă-le pe masa de lucru pentru a se mai încălzi.

Între timp, amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită.

Mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară împreună cu untul tăiat în bucăți și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele cu o spatulă până când sunt topite și omogenizate. Apoi lasă compoziția de ciocolată să se răcorească.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează baza formei de copt cu hârtie, iar pereții laterali unge-i cu ulei și presară-i cu făină.

Acum poți începe să mixezi albușurile până când devin spumoase. Adaugă zahărul lingură cu lingură, în timp ce mixezi energic până când rezultă o bezea fermă.

Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată după răcire. Omogenizează compoziția și amestec-o treptat cu bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și mișcări circulare pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Încorporează în compoziție ușor și treptat amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat.

Întinde aluatul pentru blat de tort în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul pentru 35-40 de minute. După coacere, răstoarnă-l invers pe un grătar de răcire sau un platou și lasă-l să se răcească.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari jeleul de caise

Amestecă într-o crăticioară 200 ml de apă cu zahărul și pune-le la fiert. Lasă siropul să fiarbă până când capătă consistență, apoi adaugă caisele tăiate în bucăți mai mici. Fierbe bucățile de caise pentru maxim 10 minute, atât cât să se înmoaie ușor. Apoi scurge-le într-o sită.

Dizolvă pulberea de tort gelee în 250 ml de apă și adaug-o în siropul de la caise. Amestecă intens până când compoziția capătă consistența unui jeleu. Adaugă bucățile de caise în jeleul și omogenizează. Lasă jeleul de caise să se tempereze până când vei monta tortul.

Cum prepari crema pentru tort Duo chocolat cu caise

Pune smântâna pentru frișcă într-o crăticioară și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adăugă în crăticioară ciocolata mărunțită, esența și un praf de sare. Amestecă intens până când ciocolata este topită și crema omogenizată.

Apoi împarte crema de ciocolată albă în două.

Pentru a monta tortul secționează blatul în două părți egale. Așază prima parte pe platou și încercuiește-o cu inelul metalic de la forma de copt.  Apoi toarnă peste blat jumătate din crema de ciocolată albă. Pune platoul cu tortul la rece până când crema devine fermă.

Întinde jeleul de caise peste crema întărită și din nou pune tortul la rece până când și jeleul devine ferm.

Încălzește ușor pe baie de aburi cealaltă parte de cremă din ciocolată albă și întinde-o peste jeleul de caise. Acoperă crema cu a doua parte de blat și pune tortul la rece pentru 4-5 ore.

Cum prepari glazura de ciocolată

Încălzește smântâna împreună cu zahărul până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă intens până la topirea ciocolatei și omogenizarea glazurii.

Întinde glazura ușor fierbinte deasupra tortului și presară peste ea fulgi de migdale. Pune din nou tortul la rece până când glazura devine fermă.

Ideal ar fi să lași tortul la rece de pe o zi pe alta, pentru a se porționa frumos.

Descoperă și o rețetă de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Tort Duo chocolat cu caise pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de adăugare a jeleului de caise la tort
Tort Duo chocolat cu caise porționat pe platou
Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
+1
CELE MAI CITITE
Chec cu dovleac și nuci porționat
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
tartă franțuzească cu ciocolată
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Brownie de sfeclă roșie
Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine
Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine
carne de pui și condimente pe o masă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu zmeură și ciocolată porționată pe farfurie și pe platou, alături de o cană albă
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
chilli con carne
10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Supă de sfeclă roșie
06:01
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
sfecla roșie la cuptor cu iaurt aromat
16 noiembrie, 06:45
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
prăjitură răsturnată cu prune
16 noiembrie, 06:18
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Chai Latte
16 noiembrie, 05:34
Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei
camembert la cuptor
15 noiembrie, 06:25
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Baba Ganoush
15 noiembrie, 06:14
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Cele mai bune metode pentru o factură de curent mică, de la trucuri simple până la tehnologii smart
Cele mai bune metode pentru o factură de curent mică, de la trucuri simple până la tehnologii smart
Cele mai bune metode pentru o factură de curent mică, de la trucuri simple până la tehnologii smart
O nouă aventură eşuată pentru milionarul celebru care a trăit 8 ani cu soţia fratelui său
O nouă aventură eşuată pentru milionarul celebru care a trăit 8 ani cu soţia fratelui său
O nouă aventură eşuată pentru milionarul celebru care a trăit 8 ani cu soţia fratelui său
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Ștrudel cu gutui și aluat pufos, de post
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar

Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios

Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
închide