Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să-ți impresionezi familia în weekend cu un tort deosebit, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Duo chocolat cu caise. Este un tort cu gust delicios și aspect deosebit, având un contrast de culori cuceritor. Poate fi preparat atât ca desert de weekend, cât și pentru un eveniment deosebit în familie.

Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul arată spectaculos în secțiune / Profimedia Images

Rețeta tortului este perfectă de preparat în plin sezon al caiselor bine coapte și aromate. Caisele oferă aromă și culoare deserturilor, indiferent unde sunt incluse. Pot fi adăugate atât în blaturile de torturi sau prăjituri, cât și în creme. Pot fi folosite și proaspete ca decor, dar și transformate în jeleuri delicioase, pentru glazuri spectaculoase.

Citește și

Caisele pot fi înlocuite cu succes și cu piersici, nectarine sau prune. Sunt fructe asemănătoare ca aspect dar cu arome și culori diferite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de dulceață de caise întregi. Este o rețetă veche din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. Iar în continuare îți oferim rețeta completă, pentru a prepara și tu deliciosul tort Duo chocolat cu caise.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul de tort. Este un blat umed cu ciocolată, care nu necesită însiropare. Însă necesită un timp mai îndelungat de răcire și relaxare pentru a se putea secționa perfect.

După prepararea blatului urmează prepararea jeleului de caise. Acesta necesită un timp de fierbere, și un alt timp de răcire. Urmează crema de ciocolată albă, care, de asemeni, va trece prin etapele de fierbere și răcire.

Cum prepari blatul pentru tort Duo chocolat cu caise

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară peste albușuri un praf de sare și lasă-le pe masa de lucru pentru a se mai încălzi.

Între timp, amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită.

Mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară împreună cu untul tăiat în bucăți și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele cu o spatulă până când sunt topite și omogenizate. Apoi lasă compoziția de ciocolată să se răcorească.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează baza formei de copt cu hârtie, iar pereții laterali unge-i cu ulei și presară-i cu făină.

Acum poți începe să mixezi albușurile până când devin spumoase. Adaugă zahărul lingură cu lingură, în timp ce mixezi energic până când rezultă o bezea fermă.

Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată după răcire. Omogenizează compoziția și amestec-o treptat cu bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și mișcări circulare pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Încorporează în compoziție ușor și treptat amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat.

Întinde aluatul pentru blat de tort în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul pentru 35-40 de minute. După coacere, răstoarnă-l invers pe un grătar de răcire sau un platou și lasă-l să se răcească.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari jeleul de caise

Amestecă într-o crăticioară 200 ml de apă cu zahărul și pune-le la fiert. Lasă siropul să fiarbă până când capătă consistență, apoi adaugă caisele tăiate în bucăți mai mici. Fierbe bucățile de caise pentru maxim 10 minute, atât cât să se înmoaie ușor. Apoi scurge-le într-o sită.

Dizolvă pulberea de tort gelee în 250 ml de apă și adaug-o în siropul de la caise. Amestecă intens până când compoziția capătă consistența unui jeleu. Adaugă bucățile de caise în jeleul și omogenizează. Lasă jeleul de caise să se tempereze până când vei monta tortul.

Cum prepari crema pentru tort Duo chocolat cu caise

Pune smântâna pentru frișcă într-o crăticioară și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adăugă în crăticioară ciocolata mărunțită, esența și un praf de sare. Amestecă intens până când ciocolata este topită și crema omogenizată.

Apoi împarte crema de ciocolată albă în două.

Pentru a monta tortul secționează blatul în două părți egale. Așază prima parte pe platou și încercuiește-o cu inelul metalic de la forma de copt.  Apoi toarnă peste blat jumătate din crema de ciocolată albă. Pune platoul cu tortul la rece până când crema devine fermă.

Întinde jeleul de caise peste crema întărită și din nou pune tortul la rece până când și jeleul devine ferm.

Încălzește ușor pe baie de aburi cealaltă parte de cremă din ciocolată albă și întinde-o peste jeleul de caise. Acoperă crema cu a doua parte de blat și pune tortul la rece pentru 4-5 ore.

Cum prepari glazura de ciocolată

Încălzește smântâna împreună cu zahărul până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă intens până la topirea ciocolatei și omogenizarea glazurii.

Întinde glazura ușor fierbinte deasupra tortului și presară peste ea fulgi de migdale. Pune din nou tortul la rece până când glazura devine fermă.

Ideal ar fi să lași tortul la rece de pe o zi pe alta, pentru a se porționa frumos.

Descoperă și o rețetă de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Tort Duo chocolat cu caise pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de adăugare a jeleului de caise la tort
Tort Duo chocolat cu caise porționat pe platou
Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
pui portughez cu orez
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tartă cu zmeură și ciocolată porționată pe farfurie și pe platou, alături de o cană albă
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
18 decembrie, 05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Micii, cea mai comandată masă pe platformele de livrări, peste shaorma şi burger. Cât costă o porţie
Micii, cea mai comandată masă pe platformele de livrări, peste shaorma şi burger. Cât costă o porţie
Micii, cea mai comandată masă pe platformele de livrări, peste shaorma şi burger. Cât costă o porţie
Gino Iorgulescu, veşti triste despre starea lui Dan Petrescu: amp;#8220;E foarte grav! Se zbârleşte pielea pe mine”
Gino Iorgulescu, veşti triste despre starea lui Dan Petrescu: amp;#8220;E foarte grav! Se zbârleşte pielea pe mine”
Gino Iorgulescu, veşti triste despre starea lui Dan Petrescu: amp;#8220;E foarte grav! Se zbârleşte pielea pe mine”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 18 decembrie 2025. Alexandru, împușcat de Tudor. Basty și Damian primesc o lovitură grea
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 18 decembrie 2025. Alexandru, împușcat de Tudor. Basty și Damian primesc o lovitură grea
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 18 decembrie 2025. Alexandru, împușcat de Tudor. Basty și Damian primesc o lovitură grea
Ce își dorește Alp Navruz în 2026 pe plan personal și profesional. Actorul și-a transmis rezoluțiile
Ce își dorește Alp Navruz în 2026 pe plan personal și profesional. Actorul și-a transmis rezoluțiile
Ce își dorește Alp Navruz în 2026 pe plan personal și profesional. Actorul și-a transmis rezoluțiile
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
închide