Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea potrivită. Nu este o rețetă complexă, doar va trebui să prepari două blaturi de tort.

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează mult mai bine după ce se ține un timp la rece / Profimedia Images

Blaturile tortului sunt de fapt foi subțiri de ruladă, una simplă și una cu pudră de cacao adăugată. După coacere, foile se secționează în fâșii egale, apoi se întinde câte un strat subțire de cremă peste ele. Se rulează adăugând alternativ folie, obținând o spirală frumos colorată.

Citește și

Nici ingredientele folosite la prepararea tortului nu sunt complexe. Însă poți adapta rețeta de tort după preferințe. Poți opta pentru mai multe culori la foile de ruladă, adăugând diferiți coloranți naturali sau sintetici. Chiar și crema o poți prepara altfel, mai colorată sau cu alte arome preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă mai simplă de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara cele două foi subțiri de ruladă. Dacă ai un cuptor cu funcție de ventilație inclusă, poți prepara foile în același timp.

Iar înainte de a începe procesarea ingredientelor pentru foile de ruladă, nu uita să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius. Și dacă vrei să-ți ușurezi munca, poți să prepari o singură compoziție, apoi o împarți în două și adaugi pudra de cacao într-o parte.

Cum prepari foile de ruladă pentru tort

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă treptat, zahărul, în timp ce amesteci energic până când bezeaua devine fermă.

Înlocuiește mixerul cu o spatulă pentru amestecarea următoarelor ingrediente. Adaugă gălbenușurile, și încorporează-le în bezea cu mișcări circulare, de jos în sus.

După omogenizare adaugă treptat și făina trecută prin sită. Pentru foaia cu cacao, amestecă de la început făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Adaugă aromele și omogenizează ușor cele două compoziții.

Așază hârtie de copt în tăvi și întinde aluaturile pentru foile de ruladă în ele. Pune tăvile în cuptor și coace foile pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, cu funcția de ventilație pornită.

După coacere așază câte un ștergar curat și umezit peste cele două foi. Lasă-le să se răcească bine și secționează-le în câte 3 părți, pe lungime. Nu uita să îndepărtezi mai întâi marginile inestetice de la fiecare.

Descoperă și o rețetă de ruladă cu ciocolată albă și vișine.

Cum prepari crema pentru tortul spirală cu blat bicolor

Mărunțește ciocolata albă și pune-o într-o crăticioară împreună cu 100 ml de smântână lichidă. Încălzește ingredientele amestecând continuu până la omogenizare. Apoi lasă compoziția să se răcească și încorporează în ea brânza mascarpone.

Smântâna lichidă rămasă amestec-o energic împreună cu 25 gr de zahăr pudră până când capătă fermitate. Apoi adaugă frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Cum formezi tortul sub formă de spirală

După ce ai împărțit foile pentru blat în câte trei părți, împarte și crema în două părți. Întinde o parte din cremă în strat mai subțire peste fâșiile de ruladă. Apoi rulează-le strâns adăugându-le alternativ, pe culori, la ruloul format.

După ce ai format spirala așaz-o pe un platou și acoper-o peste tot cu a doua parte de cremă.

Încălzește dulceața de vișine pe baie de aburi până când siropul devine mai fluid. Scurge vișinele din sirop printr-o sită. Amestecă siropul cu amidonul și mai fierbe-l până când devine consistent. Apoi adaugă vișinele.

Cu o parte din vișine decorează deliciosul spirală cu blat bicolor, cealaltă parte o adaugi peste feliile de tort, în timpul servirii.

Lasă tortul la rece timp de 6-8 ore, apoi îl poți porționa.

Tot din categoria torturilor mai interesante, îți recomandăm și rețeta de tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuni.

Citește și
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb, alături de o porție pe o farfurie și o cratiță cu sos de vișine
Galerie foto

Galerie foto

Femeie formând tort sub formă de spirală
Femeie secționând foi de pandișpan pentru tort
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
+1
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
10 decembrie, 05:30
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
9 decembrie, 15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
9 decembrie, 09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Cum a ajuns milionarul român cu 33.000 de euro salariu pe lună să aibă apartament cu jacuzzi la doar 20 de ani
Cum a ajuns milionarul român cu 33.000 de euro salariu pe lună să aibă apartament cu jacuzzi la doar 20 de ani
Cum a ajuns milionarul român cu 33.000 de euro salariu pe lună să aibă apartament cu jacuzzi la doar 20 de ani
Chefi la cuțite, 10 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Lovitură grea pentru una dintre echipe
Chefi la cuțite, 10 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Lovitură grea pentru una dintre echipe
Chefi la cuțite, 10 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Lovitură grea pentru una dintre echipe
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
fresh
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață

Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat

Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat

(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase

(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
închide