Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea potrivită. Nu este o rețetă complexă, doar va trebui să prepari două blaturi de tort.

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează mult mai bine după ce se ține un timp la rece / Profimedia Images

Blaturile tortului sunt de fapt foi subțiri de ruladă, una simplă și una cu pudră de cacao adăugată. După coacere, foile se secționează în fâșii egale, apoi se întinde câte un strat subțire de cremă peste ele. Se rulează adăugând alternativ folie, obținând o spirală frumos colorată.

Citește și

Nici ingredientele folosite la prepararea tortului nu sunt complexe. Însă poți adapta rețeta de tort după preferințe. Poți opta pentru mai multe culori la foile de ruladă, adăugând diferiți coloranți naturali sau sintetici. Chiar și crema o poți prepara altfel, mai colorată sau cu alte arome preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă mai simplă de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara cele două foi subțiri de ruladă. Dacă ai un cuptor cu funcție de ventilație inclusă, poți prepara foile în același timp.

Iar înainte de a începe procesarea ingredientelor pentru foile de ruladă, nu uita să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius. Și dacă vrei să-ți ușurezi munca, poți să prepari o singură compoziție, apoi o împarți în două și adaugi pudra de cacao într-o parte.

Cum prepari foile de ruladă pentru tort

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă treptat, zahărul, în timp ce amesteci energic până când bezeaua devine fermă.

Înlocuiește mixerul cu o spatulă pentru amestecarea următoarelor ingrediente. Adaugă gălbenușurile, și încorporează-le în bezea cu mișcări circulare, de jos în sus.

După omogenizare adaugă treptat și făina trecută prin sită. Pentru foaia cu cacao, amestecă de la început făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Adaugă aromele și omogenizează ușor cele două compoziții.

Așază hârtie de copt în tăvi și întinde aluaturile pentru foile de ruladă în ele. Pune tăvile în cuptor și coace foile pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, cu funcția de ventilație pornită.

După coacere așază câte un ștergar curat și umezit peste cele două foi. Lasă-le să se răcească bine și secționează-le în câte 3 părți, pe lungime. Nu uita să îndepărtezi mai întâi marginile inestetice de la fiecare.

Descoperă și o rețetă de ruladă cu ciocolată albă și vișine.

Cum prepari crema pentru tortul spirală cu blat bicolor

Mărunțește ciocolata albă și pune-o într-o crăticioară împreună cu 100 ml de smântână lichidă. Încălzește ingredientele amestecând continuu până la omogenizare. Apoi lasă compoziția să se răcească și încorporează în ea brânza mascarpone.

Smântâna lichidă rămasă amestec-o energic împreună cu 25 gr de zahăr pudră până când capătă fermitate. Apoi adaugă frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Cum formezi tortul sub formă de spirală

După ce ai împărțit foile pentru blat în câte trei părți, împarte și crema în două părți. Întinde o parte din cremă în strat mai subțire peste fâșiile de ruladă. Apoi rulează-le strâns adăugându-le alternativ, pe culori, la ruloul format.

După ce ai format spirala așaz-o pe un platou și acoper-o peste tot cu a doua parte de cremă.

Încălzește dulceața de vișine pe baie de aburi până când siropul devine mai fluid. Scurge vișinele din sirop printr-o sită. Amestecă siropul cu amidonul și mai fierbe-l până când devine consistent. Apoi adaugă vișinele.

Cu o parte din vișine decorează deliciosul spirală cu blat bicolor, cealaltă parte o adaugi peste feliile de tort, în timpul servirii.

Lasă tortul la rece timp de 6-8 ore, apoi îl poți porționa.

Tot din categoria torturilor mai interesante, îți recomandăm și rețeta de tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuni.

Citește și
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb, alături de o porție pe o farfurie și o cratiță cu sos de vișine
Galerie foto

Galerie foto

Femeie formând tort sub formă de spirală
Femeie secționând foi de pandișpan pentru tort
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
+1
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Cresc dobânzile. Cu cât s-ar majora o rată de 1.800 de lei la un credit de 300.000 de lei, pe 25 de ani
Cresc dobânzile. Cu cât s-ar majora o rată de 1.800 de lei la un credit de 300.000 de lei, pe 25 de ani
Cresc dobânzile. Cu cât s-ar majora o rată de 1.800 de lei la un credit de 300.000 de lei, pe 25 de ani
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide