Tot ce trebuie să știi despre ramen. Rețeta de ramen de pui

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Asiatică

De la sushi la ramen, bucătăria japoneză a devenit foarte populară în întreaga lume. Fără îndoială, tăițeii ramen japonezi sunt unul dintre cele mai iubite alimente reconfortante de pe planetă.

Un castron cu ramen de pui pus pe o masă de lemn
Supa ramen are origini chinezești și japoneze / Shutterstock

Ramenul, chiar dacă un fel de mâncare japonez de bază, își are de fapt originea în China. Amestecul acesta de tradiție și gastronomie a dus la o varietate bogată de rețete de ramen. În mod tradițional este preparat cu tăiței de grâu de tip chinezesc, genul pe care îl găsim astăzi în multe restaurante asiatice.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180C. Se asezonează generos puiul cu sare și piper.

Se topește untul într-o tigaie mare și se pune puiul, cu pielea în jos. Se gătește aproximativ 5-7 minute.

Se transferă tigaia la cuptor și se lasă 15-20 de minute, până când puiul este gătit. Se scote, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă deoparte.

Se încinge uleiul într-o oală mare, la foc mediu. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se lasă câteva minute, până se înmoaie. Adăugă sosul de soia și mirinul. Apoi se pune supa de pui și se lasă să clocotească. După aceea se ia capacul și se lasă să fiarbă încă 5 minute, după care se adaugă ciupercile. Supa se mai fierbe încă 10 minute, și se condimentează cu sare, după gust.

Ouăle se fierb moi, astfel încât gălbenușul să fie ușor zemos. Se curăță de coajă și se lasă deoparte.

Între timp, se toacă ceapa și jalapeño. Se taie puiul în bucăți subțiri. Tăiețeii se pun în apă clocotită și se lasă până se înmoaie, cu vasul acoperit.

Tăiețeii se împart în 3 boluri. Apoi se adaugă puiul tăiat felii și supa. Se presară ceapă verde, jalapeño și se pune și oul fiert. Se servește imediat.

Ramen, între China și Japonia

Contactul cultural dintre Japonia și China a avut loc la mijlocul secolului al XIX-lea, atunci a început să se facă negoț mai intens între cele două. Exploratorii au deschis drumul nu doar către noi teritorii, ci și către noi preparate culinare. La acea vreme, supa chinezească cu tăiței a devenit foarte populară datorită gustului reconfortant, valorii nutritive, dar și a prețului ieftin.  

Principalul aspect diferențiator al ramenului japonez în comparație cu supa chinezească este gustul umami al supei. 

Dacă privim în mare, ramenul este un castron de supă cu tăiței de grâu făcut cu un o supă cu arome foarte puternice și însoțită de diverse ingrediente, adăugate ca topping. Supa poate fi calda sau rece, cu carne și/sau peste. Practica obișnuită presupune pregătirea supei, care este adăugată în boluri, cu tăițeii, iar toppingurile sunt așezate după aceea. Află mai multe și despre secretele restaurantelor de sushi.

Tipuri diferite de supă ramen

Există multe tipuri diferite de ramen și apar în mod constant rețete noi. Acest lucru se întâmplă pentru că nu există o formulă unică, fiecare bucătar și fiecare familie inovează, se joacă și poate ajusta ingredientele, urmând tendințe sau produse de sezon. Există totuși unele specialități tipice unor regiuni.

Sapporo Ramen

Capitala insulei Hokkaido, din nordul Japoniei, este un punct de pelerinaj obligatoriu pentru iubitorii de ramen. Este renumit pentru soiul miso, care dă un gust puternic supei, plină de aromă. Tăiețeii tind să fie mai groși, iar printre cele mai tipice topping-uri se numără mugurii de fasole soți, carnea de porc prăjită sau tocată, porumbul, bambusul sau untul.

Tokyo Ramen 

Este evident că se pot găsi infinite varietăți de ramen în capitala japoneză, dar există un stil tipic poate fi identificat. De obicei conține carne de porc, pui și supă de legume cu sos de soia, alge marine kombu, bonito uscat și katsuobushi. Tăiețeii sunt de obicei foarte curbați.

Hakata Ramen 

Acest fel de mâncare cu ramen este pregătit cu o supă de oase de porc care uneori sunt gătite zile întregi pentru a elibera toată grăsimea și colagenul. Tăiețeii sunt subțiri, iar supa poate fi uneori aromatizată cu miso sau sos de soia. 

Susanul, usturoiul, carnea de porc, ghimbirul, takana (frunze de muștar murate) sau algele noori sunt ingrediente comune. Află mai multe despre beneficiile consumului de ghimbir.

Ramen Kumamoto  

Ramen Kumamoto are la bază o supă mai ușoară de pui. Tăițeii sunt netezi, dar mai groși, iar toppingurile obișnuite includ ciuperci kikurage, varză, muguri de fasole și usturoi. Cel mai distinctiv lucru la Kumamoto este mayu, un fel de sos negru gros, făcut din usturoi prăjit cu ulei de susan.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec cu dovleac și nuci porționat
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
persoană cu un borcan de murături în mână
Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism
Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Galerie foto
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Tonkatsu
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Supă de sfeclă roșie
17 noiembrie, 06:01
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
sfecla roșie la cuptor cu iaurt aromat
16 noiembrie, 06:45
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
prăjitură răsturnată cu prune
16 noiembrie, 06:18
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
O actriță de la Hollywood a hotărât să se căsătorească cu ea însăși. Cum i-a schimbat ceremonia întreaga percepție asupra vieții
O actriță de la Hollywood a hotărât să se căsătorească cu ea însăși. Cum i-a schimbat ceremonia întreaga percepție asupra vieții
O actriță de la Hollywood a hotărât să se căsătorească cu ea însăși. Cum i-a schimbat ceremonia întreaga percepție asupra vieții
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
(P) Black Month la Hendi: investiția care îți comprimă costurile și îți accelerează producția
(P) Black Month la Hendi: investiția care îți comprimă costurile și îți accelerează producția
(P) Black Month la Hendi: investiția care îți comprimă costurile și îți accelerează producția
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei

Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
închide