Tot ce trebuie să știi despre ramen. Rețeta de ramen de pui

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Asiatică

De la sushi la ramen, bucătăria japoneză a devenit foarte populară în întreaga lume. Fără îndoială, tăițeii ramen japonezi sunt unul dintre cele mai iubite alimente reconfortante de pe planetă.

Un castron cu ramen de pui pus pe o masă de lemn
Supa ramen are origini chinezești și japoneze / Shutterstock

Ramenul, chiar dacă un fel de mâncare japonez de bază, își are de fapt originea în China. Amestecul acesta de tradiție și gastronomie a dus la o varietate bogată de rețete de ramen. În mod tradițional este preparat cu tăiței de grâu de tip chinezesc, genul pe care îl găsim astăzi în multe restaurante asiatice.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180C. Se asezonează generos puiul cu sare și piper.

Se topește untul într-o tigaie mare și se pune puiul, cu pielea în jos. Se gătește aproximativ 5-7 minute.

Se transferă tigaia la cuptor și se lasă 15-20 de minute, până când puiul este gătit. Se scote, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă deoparte.

Se încinge uleiul într-o oală mare, la foc mediu. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se lasă câteva minute, până se înmoaie. Adăugă sosul de soia și mirinul. Apoi se pune supa de pui și se lasă să clocotească. După aceea se ia capacul și se lasă să fiarbă încă 5 minute, după care se adaugă ciupercile. Supa se mai fierbe încă 10 minute, și se condimentează cu sare, după gust.

Ouăle se fierb moi, astfel încât gălbenușul să fie ușor zemos. Se curăță de coajă și se lasă deoparte.

Între timp, se toacă ceapa și jalapeño. Se taie puiul în bucăți subțiri. Tăiețeii se pun în apă clocotită și se lasă până se înmoaie, cu vasul acoperit.

Tăiețeii se împart în 3 boluri. Apoi se adaugă puiul tăiat felii și supa. Se presară ceapă verde, jalapeño și se pune și oul fiert. Se servește imediat.

Ramen, între China și Japonia

Contactul cultural dintre Japonia și China a avut loc la mijlocul secolului al XIX-lea, atunci a început să se facă negoț mai intens între cele două. Exploratorii au deschis drumul nu doar către noi teritorii, ci și către noi preparate culinare. La acea vreme, supa chinezească cu tăiței a devenit foarte populară datorită gustului reconfortant, valorii nutritive, dar și a prețului ieftin.  

Principalul aspect diferențiator al ramenului japonez în comparație cu supa chinezească este gustul umami al supei. 

Dacă privim în mare, ramenul este un castron de supă cu tăiței de grâu făcut cu un o supă cu arome foarte puternice și însoțită de diverse ingrediente, adăugate ca topping. Supa poate fi calda sau rece, cu carne și/sau peste. Practica obișnuită presupune pregătirea supei, care este adăugată în boluri, cu tăițeii, iar toppingurile sunt așezate după aceea. Află mai multe și despre secretele restaurantelor de sushi.

Tipuri diferite de supă ramen

Există multe tipuri diferite de ramen și apar în mod constant rețete noi. Acest lucru se întâmplă pentru că nu există o formulă unică, fiecare bucătar și fiecare familie inovează, se joacă și poate ajusta ingredientele, urmând tendințe sau produse de sezon. Există totuși unele specialități tipice unor regiuni.

Sapporo Ramen

Capitala insulei Hokkaido, din nordul Japoniei, este un punct de pelerinaj obligatoriu pentru iubitorii de ramen. Este renumit pentru soiul miso, care dă un gust puternic supei, plină de aromă. Tăiețeii tind să fie mai groși, iar printre cele mai tipice topping-uri se numără mugurii de fasole soți, carnea de porc prăjită sau tocată, porumbul, bambusul sau untul.

Tokyo Ramen 

Este evident că se pot găsi infinite varietăți de ramen în capitala japoneză, dar există un stil tipic poate fi identificat. De obicei conține carne de porc, pui și supă de legume cu sos de soia, alge marine kombu, bonito uscat și katsuobushi. Tăiețeii sunt de obicei foarte curbați.

Hakata Ramen 

Acest fel de mâncare cu ramen este pregătit cu o supă de oase de porc care uneori sunt gătite zile întregi pentru a elibera toată grăsimea și colagenul. Tăiețeii sunt subțiri, iar supa poate fi uneori aromatizată cu miso sau sos de soia. 

Susanul, usturoiul, carnea de porc, ghimbirul, takana (frunze de muștar murate) sau algele noori sunt ingrediente comune. Află mai multe despre beneficiile consumului de ghimbir.

Ramen Kumamoto  

Ramen Kumamoto are la bază o supă mai ușoară de pui. Tăițeii sunt netezi, dar mai groși, iar toppingurile obișnuite includ ciuperci kikurage, varză, muguri de fasole și usturoi. Cel mai distinctiv lucru la Kumamoto este mayu, un fel de sos negru gros, făcut din usturoi prăjit cu ulei de susan.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Pandișpan cu gutui și mac porționat pe o hârtie de copt și o porție pe spatulă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pulpe de pui cu dovleac și în tavă, presărate cu pătrunjel verde
Galerie foto
Pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Rețetă cu arome de toamnă
Pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Rețetă cu arome de toamnă
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan pe frunze de salată verde, într-un bol
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
souvlaki
09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
14 octombrie, 05:10
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
arsura de congelator
13 octombrie, 06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
13 octombrie, 05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. Hamnet, lăudat ca fiind sublim și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
închide