Care sunt secretele restaurantelor de sushi și ce nu vor să știi despre preparatele lor

Sushi nu este tocmai cel mai ieftin fel de mâncare, dar merită fiecare ban dacă este făcut așa cum trebuie. Poate fi un adevărat răsfăț, indiferent de tipul de sushi pe care îl alegi. Ca să știi ce să ceri, trebuie să afli care sunt secretele restaurantelor de sushi.

Publicat: 4 iulie 2022, 23:34 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:13
Oameni mâncând sushi în restaurant, la o masă cu mai multe feluri de mâncare
Sushi nu este tocmai cel mai ieftin fel de mâncare, dar merită fiecare ban dacă este făcut așa cum trebuie / Shutterstock

Sushi e genul de preparat pe care este mai bine să îl mănânci la restaurant, pentru că acasă ai multe șanse să nu îți iasă așa cum trebuie. Nu doar că este posibil să nu fie gustos, dar fiind vorba de pește nepreparat termic există și riscuri cu privire la sănătate.

Care sunt secretele restaurantelor de sushi

E important de menționat înainte de toate că cei care au gustat măcar o dată sushi nu s-au oprit la o singură experiență. În funcție de buget, fiecare se răsfață cu preparatele japoneze ocazional sau constant. Hai să aflăm mai multe despre acest preparat care se pare că dă dependență. 

Uneori s-ar putea să ai ghinion chiar dacă alegi să mergi la un restaurant unde se presupune că sushi este preparat de un chef profesionist. Ai nevoie de câteva sfaturi pentru a alege un local potrivit ca să nu îți pară rău nici de bani și să nici nu te alegi cu vreo problemă de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a te așezat la masa unui restaurant de sushi și de ai spune bucătarului “Osusume wa nan desu ka?” (”Ce îmi recomandați?”) citește aceste secrete pe care, poate, unii proprietari de localuri nu ar vrea să le știi, potrivit EatThis.com.

Citește și

Ești încurajat să pui prea mult sos de soia

Atunci când sushi este gătit corect nu are nevoie de multe condimente sau arome suplimentare. Atunci de ce ți se aduc la masă cantități destul de mari de sos de soia? Răspunsul este simplu. Când înmoi sushi în sos acoperi lipsa gustului, calitatea proastă a unor ingrediente, în special a peștelui. Dacă ți se aduc sticle de sos de soia care au gaura mare e cazul să îți pui întrebări legate de corectitudinea modului de gătire.

Bucățile de ton sunt uneori amestecate cu ulei vegetal

Tekkamaki sushi este un preparat foarte des în restaurantele cu specific. Conține orez, alge nori și ton crud. Totuși, uneori se folosește ton în ulei vegetal. Poate că arată bine, însă nu are gustul pe care ar trebui să îl aibă. În plus, tu plătești pentru ton crud care este mai scump și primești ceva ieftin. Ca să verifici ce fel de ton a fost folosit apasă bucata de sushi. Dacă se strivește atunci ai fost păcălită. Din păcate, și acest obicei se află pe lista secretele restaurantelor de sushi.

Nu folosești ghimbirul așa cum trebuie

Ghimbirul proaspăt răzuit așezat deasupra bucăților de sushi arată foarte bine, însă trebuie să te gândești de două ori cum îl consumi. Dacă alegi să iei în aceeași mușcătură atât sushi cât și o porție generoasă de ghimbir s-ar putea să nu mai simți deloc gustul peștelui. Ghimbirul are un gust atât de puternic încât îl acoperă pe cel al tuturor celorlalte ingrediente. El trebuie consumat între tipurile de sushi pentru a curăța papilele gustative.

Bucățile de sushi vin destrămate

Atunci când pentru sushi este folosit mai mult orez decât pește sau alte umpluturi specifice preparatul arată ca și când a fi fost dezmembrat. Metoda este folosită pentru ca preparatul să aibă un cost de producție cât mai ieftin.

Numele tipului de pește folosit este menționat greșit

Poți găsi în multe restaurante sushi cu ton alb. Nu te entuziasma însă prea mult pentru că acesta este un tip de pește de calitate îndoielnică. Tonul alb nu face parte din aceeși categorie cu tonul roșu. În plus, poate avea o cantitatea mare de mercur, ceea ce îl face și periculos pentru sănătate.

Cu cât sushi este mai condimentat, cu atât este mai prost

Condimentele, în special cele picante, așa cum este sosul de sriracha, sunt folosite pentru a masca utilizarea unor ingrediente de proastă calitate și a unor tipuri de pește ieftine. De fapt, nici nu mai simți ce mănânci. Poate fi sushi, poate fi orice altceva.

Ai grijă în ce zile se aprovizionează restaurantele cu pește

Restaurantele de sushi au anumite zile în care primesc pește proaspăt de la furnizori. Așa că, dacă știi această informație ai toate șansele să mănânci sushi proaspăt. Dacă mergi în altă zi, nu înseamnă că preparate nu sunt sigure de consum, dar nu sunt foarte fragede.

Alege restaurantele aglomerate

Nu așteaptă nimeni o oră să prindă o masă dacă nu știe că ceea ce se servește acolo nu este proaspăt sau gustos. În plus, ai garanția că ingredientele sunt mereu proaspete pentru că rulajul clienților este mare.

Citește și
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mochi colorate puse pe un platou de lemn
Mochi, desertul tradițional japonez care a cucerit lumea
Mochi, desertul tradițional japonez care a cucerit lumea
mochi pe o farfurie neagră alături de câteva flori
Mochi, cel mai savuros desert japonez. Cum îl poți face la tine acasă
Mochi, cel mai savuros desert japonez. Cum îl poți face la tine acasă
modul corect de a mânca sushi ilustrat cu ajutorul unui platou mare cu sushi
Care este modul corect de a mânca sushi. Reguli pe care trebuie să le respecți în restaurantele japoneze
Care este modul corect de a mânca sushi. Reguli pe care trebuie să le respecți în restaurantele japoneze
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Ultimele schimbări la Pachetul 2: Taxa pe bogăţie va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide