Care sunt secretele restaurantelor de sushi și ce nu vor să știi despre preparatele lor
Sushi nu este tocmai cel mai ieftin fel de mâncare, dar merită fiecare ban dacă este făcut așa cum trebuie. Poate fi un adevărat răsfăț, indiferent de tipul de sushi pe care îl alegi. Ca să știi ce să ceri, trebuie să afli care sunt secretele restaurantelor de sushi.
Sushi e genul de preparat pe care este mai bine să îl mănânci la restaurant, pentru că acasă ai multe șanse să nu îți iasă așa cum trebuie. Nu doar că este posibil să nu fie gustos, dar fiind vorba de pește nepreparat termic există și riscuri cu privire la sănătate.
Care sunt secretele restaurantelor de sushi
E important de menționat înainte de toate că cei care au gustat măcar o dată sushi nu s-au oprit la o singură experiență. În funcție de buget, fiecare se răsfață cu preparatele japoneze ocazional sau constant. Hai să aflăm mai multe despre acest preparat care se pare că dă dependență.
Uneori s-ar putea să ai ghinion chiar dacă alegi să mergi la un restaurant unde se presupune că sushi este preparat de un chef profesionist. Ai nevoie de câteva sfaturi pentru a alege un local potrivit ca să nu îți pară rău nici de bani și să nici nu te alegi cu vreo problemă de sănătate.
Înainte de a te așezat la masa unui restaurant de sushi și de ai spune bucătarului „Osusume wa nan desu ka?” (”Ce îmi recomandați?”) citește aceste secrete pe care, poate, unii proprietari de localuri nu ar vrea să le știi, potrivit EatThis.com.
Ești încurajat să pui prea mult sos de soia
Atunci când sushi este gătit corect nu are nevoie de multe condimente sau arome suplimentare. Atunci de ce ți se aduc la masă cantități destul de mari de sos de soia? Răspunsul este simplu. Când înmoi sushi în sos acoperi lipsa gustului, calitatea proastă a unor ingrediente, în special a peștelui. Dacă ți se aduc sticle de sos de soia care au gaura mare e cazul să îți pui întrebări legate de corectitudinea modului de gătire.
Bucățile de ton sunt uneori amestecate cu ulei vegetal
Tekkamaki sushi este un preparat foarte des în restaurantele cu specific. Conține orez, alge nori și ton crud. Totuși, uneori se folosește ton în ulei vegetal. Poate că arată bine, însă nu are gustul pe care ar trebui să îl aibă. În plus, tu plătești pentru ton crud care este mai scump și primești ceva ieftin. Ca să verifici ce fel de ton a fost folosit apasă bucata de sushi. Dacă se strivește atunci ai fost păcălită. Din păcate, și acest obicei se află pe lista secretele restaurantelor de sushi.
Nu folosești ghimbirul așa cum trebuie
Ghimbirul proaspăt răzuit așezat deasupra bucăților de sushi arată foarte bine, însă trebuie să te gândești de două ori cum îl consumi. Dacă alegi să iei în aceeași mușcătură atât sushi cât și o porție generoasă de ghimbir s-ar putea să nu mai simți deloc gustul peștelui. Ghimbirul are un gust atât de puternic încât îl acoperă pe cel al tuturor celorlalte ingrediente. El trebuie consumat între tipurile de sushi pentru a curăța papilele gustative.
Bucățile de sushi vin destrămate
Atunci când pentru sushi este folosit mai mult orez decât pește sau alte umpluturi specifice preparatul arată ca și când a fi fost dezmembrat. Metoda este folosită pentru ca preparatul să aibă un cost de producție cât mai ieftin.
Numele tipului de pește folosit este menționat greșit
Poți găsi în multe restaurante sushi cu ton alb. Nu te entuziasma însă prea mult pentru că acesta este un tip de pește de calitate îndoielnică. Tonul alb nu face parte din aceeși categorie cu tonul roșu. În plus, poate avea o cantitatea mare de mercur, ceea ce îl face și periculos pentru sănătate.
Cu cât sushi este mai condimentat, cu atât este mai prost
Condimentele, în special cele picante, așa cum este sosul de sriracha, sunt folosite pentru a masca utilizarea unor ingrediente de proastă calitate și a unor tipuri de pește ieftine. De fapt, nici nu mai simți ce mănânci. Poate fi sushi, poate fi orice altceva.
Ai grijă în ce zile se aprovizionează restaurantele cu pește
Restaurantele de sushi au anumite zile în care primesc pește proaspăt de la furnizori. Așa că, dacă știi această informație ai toate șansele să mănânci sushi proaspăt. Dacă mergi în altă zi, nu înseamnă că preparate nu sunt sigure de consum, dar nu sunt foarte fragede.
Alege restaurantele aglomerate
Nu așteaptă nimeni o oră să prindă o masă dacă nu știe că ceea ce se servește acolo nu este proaspăt sau gustos. În plus, ai garanția că ingredientele sunt mereu proaspete pentru că rulajul clienților este mare.