Trandafiri crocanți din cartofi cu bacon, pentru gustări delicioase
Cele mai elegante flori, trandafirii, sunt adesea folosite drept sursă de inspirație și pentru preparatele culinare. Prepară și tu rețeta de trandafiri crocanți din cartofi cu bacon, pentru a-ți răsfăța familia cu gustări delicioase și interesante.
Galerie foto
Trandafirii comestibili din cartofi merg serviți și ca gustare, dar și ca garnitură, alături de o salată verde, sau o salată de murături. Rețeta este simplă, întrucât necesită doar două ingrediente principale. Însă necesită puțină atenție și puțin timp alocat, modul de formare a trandafirilor. Cartofii se taie în rondele foarte subțiri care se așază pe felii și mai subțiri din bacon. Apoi se rulează frumos și se pun în forme de brioșe.
Feliile de bacon completează armonios atât gustul cartofilor, cât și aspectul spectaculos al trandafirilor. Poți asezona cartofii cu condimentele preferate. Poți personaliza fiecare trandafir în parte cu alte condimente.
Rețeta de trandafiri sărați este asemănătoare cu rețeta de trandafiri dulci, care se prepară din mere și aluat – descoperă aici rețeta. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă a trandafirilor din cartofi, pentru a-i surprinde și tu pe cei dragi cu gustări delicioase și spectaculoase.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor, care trebuie curățați și spălați bine, apoi feliați în rondele subțiri. Poți folosi robotul cu funcție de feliere dacă deții unul. Astfel vei obține rondele de cartofi de aceeași grosime și se vor putea modela frumos în interiorul feliilor de bacon.
Descoperă și o rețetă simplă de mini omlete cu cartofi rași.
Pașii necesari pentru trandafiri crocanți din cartofi cu bacon
După ce ai terminat de feliat toți cartofii, pune feliile în apă cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Apoi așază o oală cu apă pe flacăra aragazului. Adaugă o linguriță de sare și amestecă pentru dizolvare. Când apa începe să fiarbă scufundă în ea rondelele de cartofi. Opărește-le pentru câteva secunde, apoi transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs. După scurgere, asezonează rondelele de cartofi cu condimentele.
Așază câte două felii subțiri de bacon pe masa de lucru, dar pune una în continuarea celeilalte, ușor petrecute, pe lungime. Peste acestea așază rondele de cartofi, tot în linie și tot ușor petrecute. Începe să le rulezi strâns, pornind de la un capăt. Așază trandafirii de cartofi în forme de brioșe. Acestea nu necesită ungere cu grăsime, întrucât se vor unge de le grăsimea baconului. Poți apela și la hârtiuțe speciale pentru copt brioșe.
Punem formele de brioșe la cuptor, la 200 de grade Celsius. Coace delicioșii trandafiri crocanți din cartofi cu bacon pentru 30-35 de minute sau până când cartofii sunt frumos rumeniți, iar baconul devine mai crocant. După coacere, transferă-i pe platouri și mai poți presăra peste ei boia de ardei sau alte condimente.
Merită preparate aceste minunate gustări și pentru atunci când ai musafiri și stați la povești.
Dacă te-am surprins plăcut cu o astfel de rețetă, îți mai recomandăm să prepari și o ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi. Este la fel de interesantă și delicioasă.
Galerie foto