Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste vinete cu brânză și parmezan la cuptor sunt un preparat simplu, rapid și extrem de gustos. Rețeta pune în valoare textura catifelată a vinetelor coapte și gustul intens al brânzei topite.

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
Vinetele feliate, cu brânză și parmezan la cuptor, au acel aer de comfort food mediteranean pe care îl simți încă din mirosul ce se răspândește în bucătărie / Shutterstock

Feliile de vânătă sunt coapte până devin fragede, apoi acoperite cu un strat generos de brânză. Acesta se topește și formează împreună cu parmezanul o crustă aurie. Este ușor crocantă la exterior și cremoasă în interior. Este genul de rețetă perfectă pentru un prânz lejer, o cină rapidă sau chiar ca garnitură la fripturi.

Citește și

Preparate în acest mod vinetele au acel aer de comfort food mediteraneean pe care îl simți încă din mirosul ce se răspândește în bucătărie. În timp ce se coc, vinetele își pierd textura fermă și devin moi, aproape catifelate. Astfel, uleiul de măsline va pătrunde ușor în adâncimea lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când scoți tava din cuptor, vezi cum brânza s-a topit perfect, îmbrățișând fiecare felie. Iar parmezanul formează la suprafață un strat fin, ușor rumenit, care se sparge plăcut sub dinți. Gustul este bogat și echilibrat. Dulceața discretă a vinetelor coapte contrastează cu nota sărată și aromată a brânzei. Iar usturoiul și parmezanul adaugă profunzime. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu vinete cu brânză și parmezan la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea vinetelor. Spală vinetele și taie-le în felii de aproximativ 1 cm grosime. Presară sare peste ele și lasă-le 20 de minute într-o sită. Acest pas ajută la eliminare excesului de apă și eventualul gust amar.

Cum prepari vinete cu brânză și parmezan

Ia un bol și amestecă în el uleiul de măsline cu usturoiul pisat, sare și piper. Unge fiecare felie de vânătă cu acest amestec, pe ambele părți.

Așază feliile într-o tavă cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 minute, întorcându-le la jumătatea timpului, până se înmoaie ușor.

Descoperă și o rețetă de vinete pane, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Scoate tava, presară pe fiecare felie brânza aleasă, apoi parmezanul ras. Pune tava înapoi la cuptor pentru încă 8–10 minute, până când brânza se topește și capătă o culoare aurie.

Presară verdeață proaspătă înainte de servire.

Feliile de vânătă au un miez moale și suculent, îmbrăcat într-o crustă savuroasă de brânză și parmezan ușor crocant. Gustul dulceag și ușor afumat al vinetelor se îmbină cu aroma sărată și intensă a parmezanului. Iar brânza care se topește peste ele oferă o textură cremoasă. Preparatul se servește cel mai bine cald, alături de o salată verde, roșii proaspete sau chiar ca garnitură lângă carne la grătar.

Aceste vinete cu brânză și parmezan merg de minune cu pâine proaspătă, pentru a aduna ultimele urme de brânză topită din farfurie. E genul de mâncare ce îți dă senzația că ești la o terasă pe malul mării, chiar dacă ești în propria bucătărie.

Și tot din categoria preparatelor simple cu vinete mai poți încerca și rețeta de vinete la cuptor, cu usturoi și pătrunjel.

Citește și
CELE MAI CITITE
paste de sos alb
Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele
Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele
Clafoutis cu struguri decorat cu migdale tocate și zahăr pudră
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
Canelé
Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea
Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea
Trei cornuri cu dovleac și scorțișoară, unul secționat
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Tarte Flambée cu dovleac și smochine porționată pe un tocător, alături de un pahar cu vin, un dovleac secționat și o smochină
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă pe un suport de lemn
06:50
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Supă cremă de dovleac cu năut în bol, o lingură, un bol cu năut, o felie de dovleac și un dovleac întreg
05:39
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Sirop de struguri albi în sticle și într-un pahar cu pai, alături de alte paie și struguri
29 septembrie, 05:32
Sirop de struguri albi. Băutură intensă și dulce, excelentă pentru limonade sau prăjituri Sirop de struguri albi. Băutură intensă și dulce, excelentă pentru limonade sau prăjituri
Canelé
28 septembrie, 05:31
Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea
Clafoutis cu struguri decorat cu migdale tocate și zahăr pudră
28 septembrie, 05:05
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
paste de sos alb
27 septembrie, 05:23
Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan pe frunze de salată verde, într-un bol
27 septembrie, 05:04
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă
Gogoși pufoase cu dovleac copt, una secționată
26 septembrie, 11:58
Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Nicole Kidman și Keith Urban s-au despărțit după 19 ani de căsnicie: Ea nu și-a dorit asta
Nicole Kidman și Keith Urban s-au despărțit după 19 ani de căsnicie: „Ea nu și-a dorit asta”
Nicole Kidman și Keith Urban s-au despărțit după 19 ani de căsnicie: „Ea nu și-a dorit asta”
Surse: Coaliția nu a ajuns încă la un acord privind data alegerilor pentru Primăria Capitalei
Surse: Coaliția nu a ajuns încă la un acord privind data alegerilor pentru Primăria Capitalei
Surse: Coaliția nu a ajuns încă la un acord privind data alegerilor pentru Primăria Capitalei
Momentele în care numele lui Ion Ţiriac a fost modificat. Cum ar fi trebuit să îl cheme, de fapt, pe magnatul român
Momentele în care numele lui Ion Ţiriac a fost modificat. Cum ar fi trebuit să îl cheme, de fapt, pe magnatul român
Momentele în care numele lui Ion Ţiriac a fost modificat. Cum ar fi trebuit să îl cheme, de fapt, pe magnatul român
Ce diferență de vârstă există între Roxana Nemeș și soțul ei, Călin Hagima. Artista a născut
Ce diferență de vârstă există între Roxana Nemeș și soțul ei, Călin Hagima. Artista a născut
Ce diferență de vârstă există între Roxana Nemeș și soțul ei, Călin Hagima. Artista a născut
Kerem Bürsin și Hadise au participat la Săptămâna Modei de la Milano. Ce fotografii au publicat actorii în mediul online
Kerem Bürsin și Hadise au participat la Săptămâna Modei de la Milano. Ce fotografii au publicat actorii în mediul online
Kerem Bürsin și Hadise au participat la Săptămâna Modei de la Milano. Ce fotografii au publicat actorii în mediul online
Cei mai înalți zgârie-nori abandonați din lume. De ce au fost părăsite aceste clădiri impresionante
Cei mai înalți zgârie-nori abandonați din lume. De ce au fost părăsite aceste clădiri impresionante
Cei mai înalți zgârie-nori abandonați din lume. De ce au fost părăsite aceste clădiri impresionante
Prăjitură răsturnată cu pere și rozmarin
Prăjitură răsturnată cu pere și rozmarin
Prăjitură răsturnată cu pere și rozmarin
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Lana del Rey a vorbit despre operațiile sale estetice, după ce i-a dat replica unui fan care a acuzat-o că și-a făcut rinoplastie
Lana del Rey a vorbit despre operațiile sale estetice, după ce i-a dat replica unui fan care a acuzat-o că și-a făcut rinoplastie
Lana del Rey a vorbit despre operațiile sale estetice, după ce i-a dat replica unui fan care a acuzat-o că și-a făcut rinoplastie
Alimente pentru sănătatea oaselor. Cum îți pot sprijini sistemul osos
Alimente pentru sănătatea oaselor. Cum îți pot sprijini sistemul osos
Alimente pentru sănătatea oaselor. Cum îți pot sprijini sistemul osos
fresh
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă

Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă

Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă

Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea

Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea

Sirop de struguri albi. Băutură intensă și dulce, excelentă pentru limonade sau prăjituri

Sirop de struguri albi. Băutură intensă și dulce, excelentă pentru limonade sau prăjituri

Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă

Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă

Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare

Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
închide