Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare
Dacă nu mai ai idei de rețete pentru masa de prânz sau cină, poți încerca rețeta de tocăniță de vinete cu multe legume. Este o mâncare simplă, dar bogată în gust, în care vinetele sunt vedetele, completate de alte legume care le pun în valoare.
Galerie foto
Tocănița de vinete este o mâncare sănătoasă și consistentă. Aceasta poate fi adaptată după gusturile fiecăruia. Este o modalitate excelentă de a valorifica legumele de sezon și de a aduce pe masă un preparat hrănitor și plin de savoare. Rețeta este foarte versatilă. Vinetele se pot asocia cu o mulțime de alte legume, pentru a obține gust delicios și consistență. În plus, vinetele pot fi preparate într-o mulțime de moduri. Le poți prepara pe grătar, la cuptor sau fierte.
Vinetele sunt recunoscute ca legume sănătoase, fiind bogate în fibre, vitamine și minerale, dar și o mulțime de antioxidanți. În plus, sunt sărace în calorii, fiind incluse cu succes în diete sănătoase. Conținutul bogat în fibre fac ca vinetele să contribuie la senzația de sațietate și la controlul greutății.
Descoperă și o rețetă de vinete în ulei de măsline, la borcan, conservate pentru iarnă. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tocăniță de vinete cu multe legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea vinetelor.
Spală vinetele și taie-le în cuburi de mărime medie, fără a le curăța de coajă. Dacă vinetele sunt mai bătrâne și au multe semințe, poți să le presari cu puțină sare și să le lași într-o sită timp de 30 de minute pentru a elimina amăreala. După acest timp, clătește-le bine și șterge-le cu un prosop de hârtie.
Apoi curăță și toacă și celelalte legume, pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul.
Cum prepari tocăniță de vinete cu multe legume
Într-o tigaie mare sau o cratiță, încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o până devine translucidă.
Apoi urmează adăugarea ardeilor grași tocați în cuburi sau fâșii și a usturoiului tocat mărunt. Călește totul împreună pentru 5-7 minute, până când ardeii se înmoaie.
Adaugă cuburile de vinete în tigaie și amestecă bine pentru a se acoperi cu ulei și a se combina cu celelalte legume. Continuă să le gătești la foc mediu spre mic, amestecând din când în când, până când vinetele se înmoaie și încep să se rumenească ușor.
Adaugă roșiile tăiate cuburi sau roșiile pasate, amestecând bine. Lasă tocănița să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac, pentru aproximativ 20-30 de minute, până când legumele sunt bine gătite și sosul s-a îngroșat.
Dacă dorești, poți adăuga și ardeiul iute tocat mărunt pentru un plus de picant.
Potrivește de sare și piper după gust și mai lasă pe foc câteva minute pentru a se întrepătrunde aromele.
La final, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și amestecă ușor.
Delicioasa tocăniță de vinete cu multe legume se poate servi caldă sau rece, alături de pâine proaspătă, mămăligă, sau chiar ca garnitură pentru carne sau pește.
Și tot din vinete mai poți prepara și o rețetă de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel.
Galerie foto