Vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Un preparat simplu și gustos
Dacă nu mai știi cum să prepari vinetele, dar în cel mai simplu mod, îți recomandăm să încerci rețeta de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, dar pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă.
Galerie foto
Vinetele sunt legume de vară și toamnă pe care le poți prepara în multe moduri. Cele mai populare rețete cu vinete sunt salatele, dar și rețetele de zacuscă. Sunt printre cele mai apreciate legume pentru că oferă preparatelor atât gust cât și consistență. Dintr-o singură vânătă mare poți prepara o salată sau o mâncare scăzută.
Vinetele se combină foarte bine cu multe alte legume, dar și cu orice tip de carne. Le poți prepara coapte, la tigaie sau le poți adăuga direct proaspete în preparate. Chiar și coaja vinetelor este gustoasă și plină de nutrienți. Nu o îndepărta decât atunci când optezi pentru vinete coapte. Pe lângă gust și beneficii pentru sănătate, are și aspect plăcut în preparate.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepara această rețetă de vinete sunt necesari doi pași. Unul constă în pregătirea unui sos de usturoi ca un mujdei. Al doilea pas constă în pregătirea vinetelor care se coc la cuptor, dar pentru un timp mai scurt.
Cum prepari vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel
Începe cu prepararea sosului de usturoi cu pătrunjel. Este important să îl ai la îndemână când pregătești vinetele. Curăță usturoiul și pisează-l într-un mojar, presărat cu sare și piper. Spală bine pătrunjelul verde, scurge-l la fel de bine și toacă-l cât poți de fin. Adaugă pătrunjelul tocat peste usturoi și mai pisează-le și împreună. Apoi amestecă pasta rezultată cu 5 linguri de ulei.
Descoperă și rețeta sos chimichurri la care poți apela când mai pregătești o rețetă ca aceasta. Este un sos rece, ușor acrișor și ușor picant, având ca ingredient principal pătrunjelul verde.
Cu a șasea lingură de ulei unge interiorul unei tăvi de cuptor sau al unui vas termorezistent.
Apoi spală vinetele și șterge-le cu prosoape de hârtie. Secționează-le în jumătăți, pe lungime. Crestează-le cu un cuțit din loc în loc și unge-le suprafața cu sosul de usturoi și pătrunjel. Freacă-le ușor cu mâna să pătrundă sosul printre crestături. Așază-le în tavă și lasă-le deoparte, apoi pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune tava în cuptorul cald și coace vinetele pentru 40-45 de minute, sau până când sunt pătrunse și rumenite frumos la exterior. Este important să folosești vinete de mărimi aproximativ egale, pentru a se prepara în același timp.
Sunt foarte gustoase aceste vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel, servite calde cu cu un sos de iaurt și usturoi sau cu un sos picant de roșii.
Dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, poți încerca rețeta de vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella.
Galerie foto