10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Nu poți să ajungi la Paris fără să te bucuri de toate deserturile delicioase care se găsesc în cofetării și cafenele: croasant, macarons, crème brûlée sau tarte tatin. Iată 10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris. Aceste preparate te vor încânta cu gustul lor.

Brioșe ca desert în vacanță în Paris, alături de o ceșacă de cafea
Parisul este locul unde poți mânca unele dintre cele mai bune deserturi din lume / Shutterstock

Franța este recunoscută ca fiind țara cu cele mai bune deserturi. De fapt, cheful francez Antoine Careme este cel care a pus bazele cofetăriei moderne.

Nimic nu te face să simți mai bine atmosfera orașului decât stând la masa unei cofetării, cu o prăjitură și o cafea, privind la oamenii care trec.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Dacă ți-ai propus să mergi în vacanță la Paris, atunci trebuie să încerci aceste deserturi delicioase. Sunt ușor de preparat și au cucerit lumea cu gustul lor deosebit. Te vor încânta încă din primul moment. Nu uita să consulți și lista cu locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă ești iubitoare de preparate delicioase.

Crème Brûlée

Crème brûlée se traduce prin „cremă arsă”, de unde și denumirea desertului în limba română ”cremă de zahăr ars”. Crème brûlée este unul dintre acele deserturi care par simplu de făcut, dar în realitate, necesită destul de multă finețe. Ingredientele de bază sunt smântâna, zahărul, vanilia și gălbenușul de ou.

Crème brûlée decorate cu fructe
Crème brûlée se servește cu fructe de pădure deasupra / Shutterstock

Rezultă un desert bogat acoperit cu un strat ușor crocant de caramel. După ce treci de acesta vei ajunge la o cremă mătăsoasă cu un gust divin. Dacă o servești cu Turnul Eiffel, în vacanță la Paris, în peisaj ți se va părea și mai delicioasă.

Baba Au Rhum

Baba Au Rhum seamănă cu savarina noastră. Aluatul este unul crescut cu drojdie, însiropat cu rom fierbinte. Este un desert clasic franțuzesc ce a intrat pentru o perioadă în dizgrație, însă în ultimii ani cofetarii l-au reinterpretat și a devenit din nou iubit.

Baba Au Rhum decorat cu frișcă și căpșuni
Baba Au Rhum este de origine poloneză / Shutterstock

Istoria desertului este una lungă și pornește de fapt în Polonia. A pornit de la babka, o prăjitură care seamănă cu cozonacul nostru. După o domnie zbuciumată și scurtă, Stanislaus I al Poloniei a fugit în Alsacia în 1709.

În exil, și-a căsătorit una dintre fiice, Marie cu Ludovic al XV-lea al Franței și nu doar atât. A adus cu el și versiunea originală a babka, care a fost transformată în ceea ce azi este baba au rhum.

Crêpes

Crêpes sunt varianta franțuzească a clătitelor. Nu poți merge la Paris fără să încerci o porție. Vei găsi atât toppinguri dulci, cât și sărate.

Crêpes servite cu fructe de pădure pe farfurii transparente
Crêpes se servesc cu umpluturi dulci sau sărate / Shutterstock

Dacă vrei să încerci varianta gourmet de crêpes poți alegi umplutură de șuncă, brânzeturi, spanac și feta, carne de pui, legume, bacon, ouă, somon, avocado. Posibilitățile sunt infinite, depinde doar de curiozitatea ta de a încerca preparate noi. Nu le rata dacă ești în vacanță la Paris.

Galette Des Rois

Galette des Rois (Prăjitura Regilor) este un desert tradițional franțuzesc care se consumă în mod obișnuit între Crăciun și 6 ianuarie când se sărbătorește Epifania.

Galette des Rois decorat cu o coroniță argintie
Galette des Rois se servește doar în perioada sărbătorilor de iarnă / Shutterstock

Este un aluat umplut cu frangipane—o cremă de migdale, unt, zahăr și ouă. Uneori se mai pun și ciocolată, fructe sau condimente. În fiecare prăjitură se pune o figurină, iar cel care o găsește devine ”rege” sau ”regină” pentru o zi.

Tarte Au Citron

Dacă îți plac prăjiturile cu aromă de citrice nu poți să nu guști tarta cu lămâie. Are un blat onctuos din bogat în unt și o cremă fină de lămâie.

Tarta cu lămâie pe un blat de lemn
Tarta cu lămâie este un desert specific franțuzesc / Shutterstock

Este un desert în care gustul dulce și cel de citrice este perfect echilibrat. În plus, cele două texturi—crocantă de la blat și mătăsos al cremei—te vor face să iubești această tartă.

Clafoutis

Imaginează-ți că stai la o cafenea în mijlocul Parisului, oamenii trec prin fața ta fiecare spre treaba sa, iar tu te bucuri de un desert aromat, cremos, cum numai un cofetar francez poate face.

Clafoutis decorate cu cirește proaspete
Clafoutis se poate face cu orice fructe proaspete / Shutterstock

Vedetele prăjiturii sunt fructele proaspete de sezon, care sunt încorporate într-un blat pufos preparat din ouă, făină, zahăr și lapte. Se servește caldă.

Tarte Tatin

Tarte Tatin este sinonimă cu mâncarea ce îți aduce confort și este de neratat în orașul iubirii. Are straturi fine de mere îmbrăcate într-un aluat de patiserie bogat în unt.

Tarte Tatin servită pe o farfurie albă
Tarte Tatin este potrivită pentru o gustare / Shutterstock

Aromele sunt completate de zahărul caramelizat cu gustul său minunat și textura ușor crocantă.

Macarons

Nu poți trece prin Paris fără să guști măcar câteva macarons. Nu contează ce aromă alegi, important este să te bucuri de aceste mici prăjiturele din făină de migdale, unite una câte una cu creme fine cu arome care mai de care  mai savuroase.

Macarons de culoare albă și roz pe o farfurie albă
Macarons nu au gluten / Shutterstock

Când vei găsi combinația ta preferată vei vrea să le mănânci în fiecare zi chiar dacă nu ești neapărat în vacanță la Paris.

Profiterol

Micuțele gogoși de aluat învelite în sos de ciocolată sunt un desert delicios care se servește la ocazii speciale sau la cine sofisticate.

Profiterolul  servit pe un platou special de prăjituri
Profiterolul merge perfect cu o ceașcă de cafea / Shutterstock

Aluatul este preparat din făină, unt, apă și ouă și apoi copt până gogoșile devin aurii. Se servesc cu ciocolată, frișcă sau cremă de vanilie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
rețete cu sfeclă
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Supă finlandeză de somon în bol alb
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
5 decembrie, 01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
5 decembrie, 01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
4 decembrie, 06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
4 decembrie, 05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Comuna unde tot mai mulți părinți din oraș își trimit copiii la școală. Mulţi aleg să se mute aici definitiv
Comuna unde tot mai mulți părinți din oraș își trimit copiii la școală. Mulţi aleg să se mute aici definitiv
Comuna unde tot mai mulți părinți din oraș își trimit copiii la școală. Mulţi aleg să se mute aici definitiv
Românul celebru care a dezvăluit suma de bani cu care Gigi Becali l-a ajutat într-un moment critic al vieţii
Românul celebru care a dezvăluit suma de bani cu care Gigi Becali l-a ajutat într-un moment critic al vieţii
Românul celebru care a dezvăluit suma de bani cu care Gigi Becali l-a ajutat într-un moment critic al vieţii
Mireasa, sezon 12. Alex și Florina s-au logodit în direct, la XNS. Momentul tensionat care a avut loc la ultima cerere
Mireasa, sezon 12. Alex și Florina s-au logodit în direct, la XNS. Momentul tensionat care a avut loc la ultima cerere
Mireasa, sezon 12. Alex și Florina s-au logodit în direct, la XNS. Momentul tensionat care a avut loc la ultima cerere
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
închide