10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Nu poți să ajungi la Paris fără să te bucuri de toate deserturile delicioase care se găsesc în cofetării și cafenele: croasant, macarons, crème brûlée sau tarte tatin. Iată 10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris. Aceste preparate te vor încânta cu gustul lor.

Brioșe ca desert în vacanță în Paris, alături de o ceșacă de cafea
Parisul este locul unde poți mânca unele dintre cele mai bune deserturi din lume / Shutterstock

Franța este recunoscută ca fiind țara cu cele mai bune deserturi. De fapt, cheful francez Antoine Careme este cel care a pus bazele cofetăriei moderne.

Nimic nu te face să simți mai bine atmosfera orașului decât stând la masa unei cofetării, cu o prăjitură și o cafea, privind la oamenii care trec.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Dacă ți-ai propus să mergi în vacanță la Paris, atunci trebuie să încerci aceste deserturi delicioase. Sunt ușor de preparat și au cucerit lumea cu gustul lor deosebit. Te vor încânta încă din primul moment. Nu uita să consulți și lista cu locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă ești iubitoare de preparate delicioase.

Crème Brûlée

Crème brûlée se traduce prin „cremă arsă”, de unde și denumirea desertului în limba română ”cremă de zahăr ars”. Crème brûlée este unul dintre acele deserturi care par simplu de făcut, dar în realitate, necesită destul de multă finețe. Ingredientele de bază sunt smântâna, zahărul, vanilia și gălbenușul de ou.

Crème brûlée decorate cu fructe
Crème brûlée se servește cu fructe de pădure deasupra / Shutterstock

Rezultă un desert bogat acoperit cu un strat ușor crocant de caramel. După ce treci de acesta vei ajunge la o cremă mătăsoasă cu un gust divin. Dacă o servești cu Turnul Eiffel, în vacanță la Paris, în peisaj ți se va părea și mai delicioasă.

Baba Au Rhum

Baba Au Rhum seamănă cu savarina noastră. Aluatul este unul crescut cu drojdie, însiropat cu rom fierbinte. Este un desert clasic franțuzesc ce a intrat pentru o perioadă în dizgrație, însă în ultimii ani cofetarii l-au reinterpretat și a devenit din nou iubit.

Baba Au Rhum decorat cu frișcă și căpșuni
Baba Au Rhum este de origine poloneză / Shutterstock

Istoria desertului este una lungă și pornește de fapt în Polonia. A pornit de la babka, o prăjitură care seamănă cu cozonacul nostru. După o domnie zbuciumată și scurtă, Stanislaus I al Poloniei a fugit în Alsacia în 1709.

În exil, și-a căsătorit una dintre fiice, Marie cu Ludovic al XV-lea al Franței și nu doar atât. A adus cu el și versiunea originală a babka, care a fost transformată în ceea ce azi este baba au rhum.

Crêpes

Crêpes sunt varianta franțuzească a clătitelor. Nu poți merge la Paris fără să încerci o porție. Vei găsi atât toppinguri dulci, cât și sărate.

Crêpes servite cu fructe de pădure pe farfurii transparente
Crêpes se servesc cu umpluturi dulci sau sărate / Shutterstock

Dacă vrei să încerci varianta gourmet de crêpes poți alegi umplutură de șuncă, brânzeturi, spanac și feta, carne de pui, legume, bacon, ouă, somon, avocado. Posibilitățile sunt infinite, depinde doar de curiozitatea ta de a încerca preparate noi. Nu le rata dacă ești în vacanță la Paris.

Galette Des Rois

Galette des Rois (Prăjitura Regilor) este un desert tradițional franțuzesc care se consumă în mod obișnuit între Crăciun și 6 ianuarie când se sărbătorește Epifania.

Galette des Rois decorat cu o coroniță argintie
Galette des Rois se servește doar în perioada sărbătorilor de iarnă / Shutterstock

Este un aluat umplut cu frangipane—o cremă de migdale, unt, zahăr și ouă. Uneori se mai pun și ciocolată, fructe sau condimente. În fiecare prăjitură se pune o figurină, iar cel care o găsește devine ”rege” sau ”regină” pentru o zi.

Tarte Au Citron

Dacă îți plac prăjiturile cu aromă de citrice nu poți să nu guști tarta cu lămâie. Are un blat onctuos din bogat în unt și o cremă fină de lămâie.

Tarta cu lămâie pe un blat de lemn
Tarta cu lămâie este un desert specific franțuzesc / Shutterstock

Este un desert în care gustul dulce și cel de citrice este perfect echilibrat. În plus, cele două texturi—crocantă de la blat și mătăsos al cremei—te vor face să iubești această tartă.

Clafoutis

Imaginează-ți că stai la o cafenea în mijlocul Parisului, oamenii trec prin fața ta fiecare spre treaba sa, iar tu te bucuri de un desert aromat, cremos, cum numai un cofetar francez poate face.

Clafoutis decorate cu cirește proaspete
Clafoutis se poate face cu orice fructe proaspete / Shutterstock

Vedetele prăjiturii sunt fructele proaspete de sezon, care sunt încorporate într-un blat pufos preparat din ouă, făină, zahăr și lapte. Se servește caldă.

Tarte Tatin

Tarte Tatin este sinonimă cu mâncarea ce îți aduce confort și este de neratat în orașul iubirii. Are straturi fine de mere îmbrăcate într-un aluat de patiserie bogat în unt.

Tarte Tatin servită pe o farfurie albă
Tarte Tatin este potrivită pentru o gustare / Shutterstock

Aromele sunt completate de zahărul caramelizat cu gustul său minunat și textura ușor crocantă.

Macarons

Nu poți trece prin Paris fără să guști măcar câteva macarons. Nu contează ce aromă alegi, important este să te bucuri de aceste mici prăjiturele din făină de migdale, unite una câte una cu creme fine cu arome care mai de care  mai savuroase.

Macarons de culoare albă și roz pe o farfurie albă
Macarons nu au gluten / Shutterstock

Când vei găsi combinația ta preferată vei vrea să le mănânci în fiecare zi chiar dacă nu ești neapărat în vacanță la Paris.

Profiterol

Micuțele gogoși de aluat învelite în sos de ciocolată sunt un desert delicios care se servește la ocazii speciale sau la cine sofisticate.

Profiterolul  servit pe un platou special de prăjituri
Profiterolul merge perfect cu o ceașcă de cafea / Shutterstock

Aluatul este preparat din făină, unt, apă și ouă și apoi copt până gogoșile devin aurii. Se servesc cu ciocolată, frișcă sau cremă de vanilie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
hugo fără alcool rețeta
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
19 decembrie, 05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
19 decembrie, 05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
19 decembrie, 05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Cozonacul se scumpește. Cât ajunge să coste gustul copilăriei în prag de sărbători
Cozonacul se scumpește. Cât ajunge să coste gustul copilăriei în prag de sărbători
Cozonacul se scumpește. Cât ajunge să coste gustul copilăriei în prag de sărbători
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
A jucat în Baywatch și a făcut furori cu trupul său. Cum arată acum Erika Eleniak. Este plină de tatuaje și cu greu o recunoști
A jucat în „Baywatch” și a făcut furori cu trupul său. Cum arată acum Erika Eleniak. Este plină de tatuaje și cu greu o recunoști
A jucat în „Baywatch” și a făcut furori cu trupul său. Cum arată acum Erika Eleniak. Este plină de tatuaje și cu greu o recunoști
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
închide