10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Nu poți să ajungi la Paris fără să te bucuri de toate deserturile delicioase care se găsesc în cofetării și cafenele: croasant, macarons, crème brûlée sau tarte tatin. Iată 10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris. Aceste preparate te vor încânta cu gustul lor.

Brioșe ca desert în vacanță în Paris, alături de o ceșacă de cafea
Parisul este locul unde poți mânca unele dintre cele mai bune deserturi din lume / Shutterstock

Franța este recunoscută ca fiind țara cu cele mai bune deserturi. De fapt, cheful francez Antoine Careme este cel care a pus bazele cofetăriei moderne.

Nimic nu te face să simți mai bine atmosfera orașului decât stând la masa unei cofetării, cu o prăjitură și o cafea, privind la oamenii care trec.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Dacă ți-ai propus să mergi în vacanță la Paris, atunci trebuie să încerci aceste deserturi delicioase. Sunt ușor de preparat și au cucerit lumea cu gustul lor deosebit. Te vor încânta încă din primul moment. Nu uita să consulți și lista cu locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă ești iubitoare de preparate delicioase.

Crème Brûlée

Crème brûlée se traduce prin „cremă arsă”, de unde și denumirea desertului în limba română ”cremă de zahăr ars”. Crème brûlée este unul dintre acele deserturi care par simplu de făcut, dar în realitate, necesită destul de multă finețe. Ingredientele de bază sunt smântâna, zahărul, vanilia și gălbenușul de ou.

Crème brûlée decorate cu fructe
Crème brûlée se servește cu fructe de pădure deasupra / Shutterstock

Rezultă un desert bogat acoperit cu un strat ușor crocant de caramel. După ce treci de acesta vei ajunge la o cremă mătăsoasă cu un gust divin. Dacă o servești cu Turnul Eiffel, în vacanță la Paris, în peisaj ți se va părea și mai delicioasă.

Baba Au Rhum

Baba Au Rhum seamănă cu savarina noastră. Aluatul este unul crescut cu drojdie, însiropat cu rom fierbinte. Este un desert clasic franțuzesc ce a intrat pentru o perioadă în dizgrație, însă în ultimii ani cofetarii l-au reinterpretat și a devenit din nou iubit.

Baba Au Rhum decorat cu frișcă și căpșuni
Baba Au Rhum este de origine poloneză / Shutterstock

Istoria desertului este una lungă și pornește de fapt în Polonia. A pornit de la babka, o prăjitură care seamănă cu cozonacul nostru. După o domnie zbuciumată și scurtă, Stanislaus I al Poloniei a fugit în Alsacia în 1709.

În exil, și-a căsătorit una dintre fiice, Marie cu Ludovic al XV-lea al Franței și nu doar atât. A adus cu el și versiunea originală a babka, care a fost transformată în ceea ce azi este baba au rhum.

Crêpes

Crêpes sunt varianta franțuzească a clătitelor. Nu poți merge la Paris fără să încerci o porție. Vei găsi atât toppinguri dulci, cât și sărate.

Crêpes servite cu fructe de pădure pe farfurii transparente
Crêpes se servesc cu umpluturi dulci sau sărate / Shutterstock

Dacă vrei să încerci varianta gourmet de crêpes poți alegi umplutură de șuncă, brânzeturi, spanac și feta, carne de pui, legume, bacon, ouă, somon, avocado. Posibilitățile sunt infinite, depinde doar de curiozitatea ta de a încerca preparate noi. Nu le rata dacă ești în vacanță la Paris.

Galette Des Rois

Galette des Rois (Prăjitura Regilor) este un desert tradițional franțuzesc care se consumă în mod obișnuit între Crăciun și 6 ianuarie când se sărbătorește Epifania.

Galette des Rois decorat cu o coroniță argintie
Galette des Rois se servește doar în perioada sărbătorilor de iarnă / Shutterstock

Este un aluat umplut cu frangipane—o cremă de migdale, unt, zahăr și ouă. Uneori se mai pun și ciocolată, fructe sau condimente. În fiecare prăjitură se pune o figurină, iar cel care o găsește devine ”rege” sau ”regină” pentru o zi.

Tarte Au Citron

Dacă îți plac prăjiturile cu aromă de citrice nu poți să nu guști tarta cu lămâie. Are un blat onctuos din bogat în unt și o cremă fină de lămâie.

Tarta cu lămâie pe un blat de lemn
Tarta cu lămâie este un desert specific franțuzesc / Shutterstock

Este un desert în care gustul dulce și cel de citrice este perfect echilibrat. În plus, cele două texturi—crocantă de la blat și mătăsos al cremei—te vor face să iubești această tartă.

Clafoutis

Imaginează-ți că stai la o cafenea în mijlocul Parisului, oamenii trec prin fața ta fiecare spre treaba sa, iar tu te bucuri de un desert aromat, cremos, cum numai un cofetar francez poate face.

Clafoutis decorate cu cirește proaspete
Clafoutis se poate face cu orice fructe proaspete / Shutterstock

Vedetele prăjiturii sunt fructele proaspete de sezon, care sunt încorporate într-un blat pufos preparat din ouă, făină, zahăr și lapte. Se servește caldă.

Tarte Tatin

Tarte Tatin este sinonimă cu mâncarea ce îți aduce confort și este de neratat în orașul iubirii. Are straturi fine de mere îmbrăcate într-un aluat de patiserie bogat în unt.

Tarte Tatin servită pe o farfurie albă
Tarte Tatin este potrivită pentru o gustare / Shutterstock

Aromele sunt completate de zahărul caramelizat cu gustul său minunat și textura ușor crocantă.

Macarons

Nu poți trece prin Paris fără să guști măcar câteva macarons. Nu contează ce aromă alegi, important este să te bucuri de aceste mici prăjiturele din făină de migdale, unite una câte una cu creme fine cu arome care mai de care  mai savuroase.

Macarons de culoare albă și roz pe o farfurie albă
Macarons nu au gluten / Shutterstock

Când vei găsi combinația ta preferată vei vrea să le mănânci în fiecare zi chiar dacă nu ești neapărat în vacanță la Paris.

Profiterol

Micuțele gogoși de aluat învelite în sos de ciocolată sunt un desert delicios care se servește la ocazii speciale sau la cine sofisticate.

Profiterolul  servit pe un platou special de prăjituri
Profiterolul merge perfect cu o ceașcă de cafea / Shutterstock

Aluatul este preparat din făină, unt, apă și ouă și apoi copt până gogoșile devin aurii. Se servesc cu ciocolată, frișcă sau cremă de vanilie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: Au protecţia lui
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide