10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Nu poți să ajungi la Paris fără să te bucuri de toate deserturile delicioase care se găsesc în cofetării și cafenele: croasant, macarons, crème brûlée sau tarte tatin. Iată 10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris. Aceste preparate te vor încânta cu gustul lor.

Brioșe ca desert în vacanță în Paris, alături de o ceșacă de cafea
Parisul este locul unde poți mânca unele dintre cele mai bune deserturi din lume / Shutterstock

Franța este recunoscută ca fiind țara cu cele mai bune deserturi. De fapt, cheful francez Antoine Careme este cel care a pus bazele cofetăriei moderne.

Nimic nu te face să simți mai bine atmosfera orașului decât stând la masa unei cofetării, cu o prăjitură și o cafea, privind la oamenii care trec.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Dacă ți-ai propus să mergi în vacanță la Paris, atunci trebuie să încerci aceste deserturi delicioase. Sunt ușor de preparat și au cucerit lumea cu gustul lor deosebit. Te vor încânta încă din primul moment. Nu uita să consulți și lista cu locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă ești iubitoare de preparate delicioase.

Crème Brûlée

Crème brûlée se traduce prin „cremă arsă”, de unde și denumirea desertului în limba română ”cremă de zahăr ars”. Crème brûlée este unul dintre acele deserturi care par simplu de făcut, dar în realitate, necesită destul de multă finețe. Ingredientele de bază sunt smântâna, zahărul, vanilia și gălbenușul de ou.

Crème brûlée decorate cu fructe
Crème brûlée se servește cu fructe de pădure deasupra / Shutterstock

Rezultă un desert bogat acoperit cu un strat ușor crocant de caramel. După ce treci de acesta vei ajunge la o cremă mătăsoasă cu un gust divin. Dacă o servești cu Turnul Eiffel, în vacanță la Paris, în peisaj ți se va părea și mai delicioasă.

Baba Au Rhum

Baba Au Rhum seamănă cu savarina noastră. Aluatul este unul crescut cu drojdie, însiropat cu rom fierbinte. Este un desert clasic franțuzesc ce a intrat pentru o perioadă în dizgrație, însă în ultimii ani cofetarii l-au reinterpretat și a devenit din nou iubit.

Baba Au Rhum decorat cu frișcă și căpșuni
Baba Au Rhum este de origine poloneză / Shutterstock

Istoria desertului este una lungă și pornește de fapt în Polonia. A pornit de la babka, o prăjitură care seamănă cu cozonacul nostru. După o domnie zbuciumată și scurtă, Stanislaus I al Poloniei a fugit în Alsacia în 1709.

În exil, și-a căsătorit una dintre fiice, Marie cu Ludovic al XV-lea al Franței și nu doar atât. A adus cu el și versiunea originală a babka, care a fost transformată în ceea ce azi este baba au rhum.

Crêpes

Crêpes sunt varianta franțuzească a clătitelor. Nu poți merge la Paris fără să încerci o porție. Vei găsi atât toppinguri dulci, cât și sărate.

Crêpes servite cu fructe de pădure pe farfurii transparente
Crêpes se servesc cu umpluturi dulci sau sărate / Shutterstock

Dacă vrei să încerci varianta gourmet de crêpes poți alegi umplutură de șuncă, brânzeturi, spanac și feta, carne de pui, legume, bacon, ouă, somon, avocado. Posibilitățile sunt infinite, depinde doar de curiozitatea ta de a încerca preparate noi. Nu le rata dacă ești în vacanță la Paris.

Galette Des Rois

Galette des Rois (Prăjitura Regilor) este un desert tradițional franțuzesc care se consumă în mod obișnuit între Crăciun și 6 ianuarie când se sărbătorește Epifania.

Galette des Rois decorat cu o coroniță argintie
Galette des Rois se servește doar în perioada sărbătorilor de iarnă / Shutterstock

Este un aluat umplut cu frangipane—o cremă de migdale, unt, zahăr și ouă. Uneori se mai pun și ciocolată, fructe sau condimente. În fiecare prăjitură se pune o figurină, iar cel care o găsește devine ”rege” sau ”regină” pentru o zi.

Tarte Au Citron

Dacă îți plac prăjiturile cu aromă de citrice nu poți să nu guști tarta cu lămâie. Are un blat onctuos din bogat în unt și o cremă fină de lămâie.

Tarta cu lămâie pe un blat de lemn
Tarta cu lămâie este un desert specific franțuzesc / Shutterstock

Este un desert în care gustul dulce și cel de citrice este perfect echilibrat. În plus, cele două texturi—crocantă de la blat și mătăsos al cremei—te vor face să iubești această tartă.

Clafoutis

Imaginează-ți că stai la o cafenea în mijlocul Parisului, oamenii trec prin fața ta fiecare spre treaba sa, iar tu te bucuri de un desert aromat, cremos, cum numai un cofetar francez poate face.

Clafoutis decorate cu cirește proaspete
Clafoutis se poate face cu orice fructe proaspete / Shutterstock

Vedetele prăjiturii sunt fructele proaspete de sezon, care sunt încorporate într-un blat pufos preparat din ouă, făină, zahăr și lapte. Se servește caldă.

Tarte Tatin

Tarte Tatin este sinonimă cu mâncarea ce îți aduce confort și este de neratat în orașul iubirii. Are straturi fine de mere îmbrăcate într-un aluat de patiserie bogat în unt.

Tarte Tatin servită pe o farfurie albă
Tarte Tatin este potrivită pentru o gustare / Shutterstock

Aromele sunt completate de zahărul caramelizat cu gustul său minunat și textura ușor crocantă.

Macarons

Nu poți trece prin Paris fără să guști măcar câteva macarons. Nu contează ce aromă alegi, important este să te bucuri de aceste mici prăjiturele din făină de migdale, unite una câte una cu creme fine cu arome care mai de care  mai savuroase.

Macarons de culoare albă și roz pe o farfurie albă
Macarons nu au gluten / Shutterstock

Când vei găsi combinația ta preferată vei vrea să le mănânci în fiecare zi chiar dacă nu ești neapărat în vacanță la Paris.

Profiterol

Micuțele gogoși de aluat învelite în sos de ciocolată sunt un desert delicios care se servește la ocazii speciale sau la cine sofisticate.

Profiterolul  servit pe un platou special de prăjituri
Profiterolul merge perfect cu o ceașcă de cafea / Shutterstock

Aluatul este preparat din făină, unt, apă și ouă și apoi copt până gogoșile devin aurii. Se servesc cu ciocolată, frișcă sau cremă de vanilie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide