Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilărie

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă vrei să savurezi un desert care îți amintește de copilărie, îți propunem să încerci rețeta de cremă de zahăr ars. Se prepară ușor, ai nevoie de puține ingrediente și, dacă urmezi indicațiile, sigur nu vei da greș. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite, a inclus și el acest desert fin pe lista preparatelor pe care le-a pregătit într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2.

Publicat: 4 iulie 2022, 08:06
Cremă de zahăr ars, gătită într-un ramekin, cu o linguriță deasupra lui.
Urmărește să fie bine rumenită budinca de caramel la suprafață, abia atunci poți deschide ușa cuptorului / Profimedia Images

Dacă te-ai săturat de dulciurile de la cofetărie și vrei să le oferi celor dragi un preparat făcut, care să le amintescă de copilărie, crema de zahăr ars este perfectă.

Această rețetă este cuoscută și sub denumirea de flan sau cremă răsturnată (crème renversée). La bază, crema de zahăr ars este o budincă cu gust de caramel, realizată din lapte cu ouă și zahăr caramelizat. Tot în categoria deserturilor fine și delicate se înscrie și această tartă de lămâie fără coacere. Descoperă și tu rețeta cu cea mai fină cremă.

Citește și

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii pe care este necesar să-i urmezi pentru a realiza și tu cremă de zahăr ars, după rețeta lui Nobo. Și nu uita că episoadele integrale din BeautiFood se văd în AntenaPLAY.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru crema de zahăr ars este să pui laptele într-un bol de sticlă, peste care adaugi cele 150 de grame de zahăr și vanilia. Amestecă totul cu un tel până când se omogenizează bine. Adaugă apoi cele 4 ouă și amestecă din nou. Dacă îți dorești să termini mai repede, poți să folosești și mixerul.

Cum se pregătește zahărul caramelizat pentru crema de zahăr ars

Când vine vorba despre caramel, nu este bine să te grăbești, dacă vrei să te bucuri de o cremă de zahăr ars delicioasă. Pornește aragazul la foc mic și încinge o cratiță goală. Presară zahăr doar cât să-i acoperi fundul. Acum lasă să se caramelizeze primul strat de zahăr. După ce s-a caramelizat prima parte, mai adaugă încă un strat de zahăr peste cel deja caramelizat.

Când tot zahărul este caramelizat, oprește focul și ia câteva vase ramekin sau orice vas termorezistent ai în casă. Apoi, cu o lingură, pune caramel la baza vaselor ramekin sau a celor pe care le-ai ales Pune un strat generos de caramel și întinde-l bine pe toată suprafața. După ce ai pus caramelul pe fundul tuturor vaselor, toarnă amestecul pregătit anterior.

Cum se coace crema de zahăr ars

Ia o tavă de cuptor suficient de mare în care să încapă toate vasele ramekin pe care le folosești. Pune un strat de apă, cu grijă ca aceasta să nu intre în vasele în care ai pus compoziția. Iată și câteva sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.

Apa nu trebuie să depășească 1/2 din înălțimea vaselor, atunci când pui vasele cu cremă de zahăr ars la copt / Profimedia Images

 

Preîncălzește cuptorul la 180 °C și lasă crema de zahăr ars să se coacă timp de 50 de minute sau chiar o oră, în funcție de cuptorul pe care îl ai. Când timp de coacere s-a scurs, oprește cuptorul și scoate formele.

Ia o farfurie mică și pune-o peste fiecare vas în parte, apoi întoarce-o invers astfel încât să se răstoarne conținutul. Ai grijă să nu fie o farfurie plată pentru că riști să curgă sosul.

Pentru topping poți să alegi orice fel de fructe și să ornezi după cum îți place.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
6 decembrie, 06:00
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Porție de mâncare de păstăi congelate în farfurie albă, alături de verdeață
5 decembrie, 08:00
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
când cumperi de la supermarket
5 decembrie, 07:00
7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket 7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
1
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
2
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
3
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Bol cu biscuiți cu cocos din 3 ingrediente pe o masă albă
4
Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Biscuiții cu cocos din 3 ingrediente sunt atât de moi și de aromați încât vei vrea să faci rețeta iar și iar. În plus, în doar 10 minute sunt gata. Dacă...
Pateu de măsline cu capere într-un vas rustic, metalic și pe o felie de pâine
5
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Pentru gustări delicioase din zilele de post sau pentru un platou cu aperitive, merită preparată și rețeta de pateu de măsline cu capere. Măslinele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive...
Parteneri
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
De ce mulți oameni fac infarct de Sărbători. Factorii care contribuie la “furtuna perfectă, de multe ori letală

De ce mulți oameni fac infarct de Sărbători. Factorii care contribuie la “furtuna perfectă”, de multe ori letală

De ce mulți oameni fac infarct de Sărbători. Factorii care contribuie la “furtuna perfectă”, de multe ori letală
Prin ce a putut să treacă Bogdan de la Ploieşti, înainte să fie atacat de Cristina Pucean: „Viața m-a pus la încercare”

Prin ce a putut să treacă Bogdan de la Ploieşti, înainte să fie atacat de Cristina Pucean: „Viața m-a pus la încercare”

Prin ce a putut să treacă Bogdan de la Ploieşti, înainte să fie atacat de Cristina Pucean: „Viața m-a pus la încercare”
Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat

Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat

Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns

De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns

De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns
Desert Buturuga de Crăciun

Desert Buturuga de Crăciun

Desert Buturuga de Crăciun
Cifrele vorbesc. Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix

Cifrele vorbesc. „Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix

Cifrele vorbesc. „Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix
fresh
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
închide