11 obiceiuri alimentare care te împiedică să scapi de grăsimea abdominală, potrivit experților

Grăsimea abdominală nu este doar inestetică, dar este și semnul unei alimentații nesănătoase care poate duce și la alte probleme de sănătate. Medicii nutriționiști îți explică ce trebuie să faci ca să scapi de ea modificându-ți dieta. Descoperă 11 obiceiuri alimentare care te împiedică să scapi de grăsimea abdominală, potrivit experților.

O persoană care se măsoară în talie în timp ce privește o farufie cu alimente sănătoase
Pentru a scăpa de grăsimea abdominală trebuie să elimini din dieta ta alimentele procesate / Shutterstock

Grăsimea abdominală apare atunci când pentru o perioadă lungă de timp ai o alimentație bogată în carbohidrați și grăsimi procesate.

„Grăsimea viscerală din organism este periculoasă pentru că se localizează în organele esențiale”, explică medicul Puja Uppal pentru EatThis.com. În continuare acesta atenționează că poate duce la diabet de tip 2, boli cardiovasculare, colesterol ridicat, hipertensiune și anumite tipuri de cancer.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare care te împiedică să scapi de grăsimea abdominală

Pentru a scăpa de grăsimea viscerală trebuie să reduci factorii de stres din viața ta, să faci cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi, să dormi bine și să ai o dietă sănătoasă. Totuși, factorul cheie este eliminarea zahărului din alimentație.

„Zahărul este folosit de corp pentru a produce energie, dar atunci când nu o folosești pe toată pentru că nu ai suficientă activitate fizică organismul începe să stocheze excesul de zahăr pentru a-l folosi mai târziu. Aceste rezerve sunt sub formă de grăsime. Consumând o cantitate mare de zaharuri procesate vei acumula și multă grăsime.”, spune medicul Jessica Cutler, expert în managementul greutății și medic de chirurgie bariatrică.

Problema cea mai mare este că zahărul se găsește ascuns într-o mulțime de forme în alimente. Uneori nici nu îți dai seama că îl consumi. Se folosește în aproape orice produs de la dulciuri la pâine, mezeluri sau chiar și chipsuri.

Primul lucru pe care îl vei observa atunci când începi să pierzi grăsime viscerală este că talia ți se subțiază, chiar dacă nu pierzi neapărat în greutate.

Iată care sunt greșelile pe care le faci atunci când vrei să scapi de grăsimea abdominală.

Consumi alcool

Un pahar de vin ocazional nu are efecte nefaste, dar consumul excesiv de alcool poate contribui nu doar la acumularea de kilograme, dar și la alte probleme de sănătate serioase. Orice tip de băutură alcoolică este bogată în calorii.

Un gram de alcool are 7 calorii, iar un gram de grăsime pură aduce 9 calorii. Mai mult de atât, consumul de alcool poate interfera cu abilitatea organismului de a arde grăsimi, crește apetitul și te împiedică să dormi bine ceea ce afectează metabolismul și nivelul de hormoni. Consumul de alcool se află pe lista de obiceiuri alimentare care te împiedică să scapi de grăsimea abdominală.

Alimente congelate

Alimentele pre-gătite congelate sunt bogate în calorii, grăsimi nesănătoase și au zaharuri adăugate în cantități mari. Înainte de pune în coș astfel de produse este important să citești eticheta nutrițională.

Astfel te asiguri că au o compoziție cât mai curată. Alege-le pe cele care au puține calorii și un aport mare de fibre.

Alimente procesate

Aproape orice aliment procesat, fie că vorbim despre hot dog, chipsuri, mezeluri, cereale pentru mic dejun, este bogat în zaharuri, grăsimi și are un aport caloric foarte mare.

Pentru a rezista foarte mult timp pe raftul magazinelor au în compoziție o mulțime de aditivi alimentari. Toate acestea duc la apariția grăsimii abdominale.

Bomboane

Multe dintre bomboane au în lista de ingrediente sirop de fructoză, arome artificiale și conservanți. Toate acestea duc la creșterea țesutului adipos, în special a cantității de grăsime viscerală din organism. Consumul de bomboane se află pe lista de obiceiuri alimentare care te împiedică să scapi de grăsimea abdominală.

Produse de brutărie și cofetărie

Prăjiturile, plăcintele, torturile și toate produsele delicioase pe care le cumperi de la cofetărie sau brutărie sunt unele dintre cele mai periculoase produse pe care le poți consuma dacă vrei să pierzi din grăsimea viscerală.

Conțin cantități mari de zahăr, dar și de grăsimi nesănătoase. Consumul acestora duce la creșterea colesterolului LDL, colesterolul rău.

Alimente prăjite

Orice preparat prăjit este bogat în grăsimi nesănătoase și în calorii. Uleiul folosit pentru prăjire este de obicei bogat în grăsimi saturate și/sau trans care contribuie la acumularea de colesterol și au aport caloric mare.

Înghețata

Înghețata, deși foarte delicioasă, se obține în cele mai multe cazuri din zahăr cu un adaos consistent de grăsimi. Dacă vrei să pierzi din grăsimea viscerală ar trebui să o eviți. Chiar dacă pe etichetă scrie că este îndulcită cu îndulcitori artificiali trebuie să fii foarte atentă pentru că aceștia sunt aditivi alimentari care pot crește nivelul de inflamație din organism. Acest lucru îți va îngreuna procesul de pierdere în greutate.

Chipsuri

Chipsurile sunt exemplul perfect de aliment pe care ar trebui să îl elimini total din dieta ta dacă vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen. Conțin grăsimi saturate, cantități mari de sare și aditivi alimentari de sinteză.

Consumul lor poate duce la creșterea riscului de apariție a diabetului de tip 2, a bolilor cardiovasculare, dar și a altor afecțiuni cronice.

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase conțin cantități mari de zahăr care duc la acumularea de kilograme într-un timp foarte scurt. Nu doar acest lucru este periculos, ci și faptul că odată cu creșterea în greutate apar și riscuri legate de boli cronice grave.

Carbohidrați rafinați

Carbohidrații rafinați duc la creșterea nivelului de zahăr din sânge într-un timp foarte scurt și a inflamației la nivelul organismului.

Ambele efecte sunt responsabile pentru acumularea de kilograme și pentru deteriorarea stării de sănătate.

Înlocuiește produsele bogate în carbohidrați rafinați cu proteine de calitate din iaurt grecesc, ouă, nuci, pește, carne slabă, linte, semințe de chia, quinoa, brânzeturi slabe.

Produse lactate bogate în grăsimi

Consumul de lapte integral, brânză și unt pot duce la acumularea de grăsime viscerală. Problemele pot apărea dacă le incluzi zilnic în dieta ta pentru că sunt bogate în grăsimi saturate care sunt responsabile de apariția obezității abdominale și a altor probleme de sănătate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
mâncare pentru diete care previn îmbătrânirea
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
mai multe tipuri de paste
Galerie foto
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide