Dacă ți se face foame seara sau pur și simplu vrei să ronțăi ceva la filmul preferat am pregătit pentru tine o listă cu gustări sănătoase pentru noapte. Află ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații vin direct de la nutriționiști.
Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiștiCele mai multe dintre boli apar din cauza diverselor inflamații care apar în organism. Atunci când inflamațiile devin cronice provoacă boli grave cum ar fi cele cardiovasculare sau cancere. Medicina alopată poate să ajute la tratarea lor, însă putem reduce inflamațiile printr-o alimentație corectă. Descoperă și tu lista cu top 13 alimente antiinflamatoare pe care să le consumi zilnic. Iată de ce le recomandă nutriționiștii.
Top 13 alimente antiinflamatoare pe care să le consumi zilnicEste de preferat să consumi alimentele proaspete, însă uneori se întâmplă să fii nevoită să le cumperi congelate. Iată 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Vezi de ce spun specialiștii că ar trebui să renunți la ele.
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiștiProteinele sunt o parte importantă a alimentației, iar dacă vrei să reduci consumul de produse de origine animală poți lua în considerare variantele vegetale. Descoperă și tu care sunt cele mai bune surse de proteine de origine vegetală. Află de ce recomandă nutriționiștii să le consumi mai des.
Cele mai bune surse de proteine de origine vegetală. De ce ar trebui să le consumi mai desPăstăile de edamame sunt foarte folosite în bucătăria asiatică și în cea vegetariană mai ales datorită beneficiilor lor nutriționale. În plus, sunt destul de versatile, putând fi consumate fără să fie tratate termic ca o gustare.
Totul despre păstăile de edamame. Cum le gătești ca să te bucuri de gustul lor exoticOasele joacă un rol extrem de important în corpul tău. Îndeplinesc funcții diferite, dar cele principale sunt de sprijinirea și protejarea organelor interne. Printr-o alimentație adecvată poți să le menții sănătoase pentru o perioadă de timp cât mai lungă. Descoperă o listă cu alimente pentru sănătatea oaselor. Află ce e recomandat să mănânci ca să reduci riscul de osteoporoză.
Alimente pentru sănătatea oaselor. Ce să mănânci ca să reduci riscul de osteoporozăColesterolul în sânge, în cantități mari, duce la probleme de sănătate serioase. Principala cauză a creșterii nivelului de colesterol este alimentația nesănătoasă, așa că primul pas spre reglarea lui este schimbarea dietei. Descoperă o listă cu 9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Află care sunt sfaturile specialiștilor.
9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Care sunt sfaturile specialiștilorTot mai mulți oameni caută surse de grăsimi sănătoase pentru a le introduce în alimentația lor. Uleiurile vegetale sunt incluse în tot mai multe diete. Uleiul de porumb este unul dintre produsele tot mai cerute. Cu toate acestea puține persoane știu cu adevărat care sunt efectele lui asupra sănătății. Descoperă și tu cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști.
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiștiData viitoare când mergi la cumpărături pune în coșul tău și o cutie cu ouă de prepeliță. Sunt gustoase și mai ales foarte bogate în nutrienți, așa că ar fi bine să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. Sunt consumate de mii de ani, iar chinezii le-au folosit chiar în medicină datorită beneficiilor lor asupra sănătății. Descoperă și tu de ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. Află ce beneficii au pentru sănătate.
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familiaDacă ai diabet sau prediabet vrei să controlezi nivelul de zahăr din sânge, iar acest lucru înseamnă că ești foarte atentă la tot ceea ce consumi. Multe dintre alimente le-ai eliminat deja din meniul tău pentru că au foarte mulți carbohidrați. Nu este și cazul fructelor pentru că nu toate conțin multe zaharuri. Iată o listă cu fructe cu index glicemic scăzut. Aceste variante sunt perfecte pentru orice perioadă din an.
Fructe cu index glicemic scăzut. 9 variante de care să te bucuri toamna aceastaGranola este pe lista scurtă de preparate pentru cei care vor să aibă o alimentație sănătoasă. Este un amestec de ingrediente bogate din punct de vedere nutritiv, ceea ce face să fie o alegere bună pentru micul dejun. De obicei conține fulgi de ovăz, nuci, semințe, fructe uscate și miere. Totuși, ce se întâmplă dacă vei consumi granola în fiecare zi? La ce concluzii au ajuns specialiștii.
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștiiUleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi nesaturate și vitamina E, care îmbunătățesc lipoproteinele de înaltă densitate sau nivelul de colesterol bun. Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Află care este opinia specialiștilor.
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilorSemințele de chia, pe cât sunt de mici, pe atât de mult îți pot susține sănătatea organismului. Au o cantitate însemnată de fibre, vitamine, minerale. Toate acestea sprijină funcționarea în parametrii normali. Cu toate acestea, un consum prea mare de semințe de chia poate să aibă efecte adverse. Descoperă ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe semințe de chia. Iată care este cantitatea de care ai nevoie zilnic pentru a fi sănătoasă.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe semințe de chia. La ce concluzii au ajuns specialiștiiNucile au reintrat în ultima perioadă în atenția nutriționiștilor datorită beneficiilor pe care le au asupra sănătății care pot duce la prevenția unor anumite boli. Avantajul este că poți există un sortiment destul de mare și fiecare poate găsi un tip de nuci potrivit gusturilor sale. Descoperă ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare zi.
Ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare zi. Iată ce spun nutriționiștiiFructele sunt adeseori scoase din dietă pentru că au un conținut mare de zaharuri. Adevărul este undeva la mijloc. Cu echilibru, poți consuma fructe zilnic, alegându-le pe cele cu un conținut mai ridicat de zaharuri mai rar.
Fructe cu conținut mare de zahăr. Iată ce să eviți dacă ești la dietăDieta sănătoasă este pe lista de dorințe a tuturor. Fie din rațiuni de sănătate, fie din dorința de a pierde câteva kilograme oamenii îți pun în minte țeluri legate de alimentație. Uneori planurile rămân doar pe listă pentru că sunt mult prea ambițioase și îi sperie pe mulți. Descoperă și tu 10 sfaturi de nutriție de la specialiști pe care să le urmezi în 2023.
10 sfaturi de nutriție de la specialiști pe care să le urmezi în 2023