14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat

O porție de budincă este perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce. Descoperă și tu 14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat. Vei avea parte de un preparat rafinat și gustos.

budinca instant pusă în două pahare
În budinca instant poți adăuga ingrediente pentru a-i îmbogăți aroma și textura / Shutterstock

Ar fi bine să ai mereu în dulap câteva plicuri de budincă instant. După ce amesteci mixul cu puțin lapte vei avea un desert gustos și cremos, numai bun de servit la un film sau la o masă de sfârșit de săptămână.

Dacă vrei să îl transformi în ceva mai rafinat încearcă ideile de mai jos. Sunt perfecte chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri de a transforma budinca instant într-un desert special

Dacă vrei să o faci rapid, poți folosi plicurile de budincă instant fără să te temi că vei avea un preparat fad. Există o mulțime de variante pentru a-l îmbogăți fără prea mari bătăi de cap.

Folosește lapte gras

Singurul alt ingredient de care ai nevoie atunci când prepari budincă instant este laptele. De aceea, trebuie să alegi sortimentul potrivit pentru a-i da desertului cel mai bun gust.

Nu este cazul să te gândești la calorii, ci mai degrabă la a-i da cea mai bună aromă și textură. Laptele integral este mai gras și mai gros decât laptele cu conținut scăzut de grăsimi. Acesta va face ca budinca să se îngroașe și să aibă un gust bogat și o textură cremoasă.

Încearcă lapte evaporat sau lapte de de cocos

Există câteva alternative la laptele integral care te vor ajuta să obții o budincă gustoasă și cremoasă. O opțiune este să folosiți lapte de cocos evaporat.

Acesta este este conservat și omogenizat. În timpul procesului de producție, aproape jumătate din conținutul de apă al laptelui este scos. Înainte de conservare, laptele este și sterilizat la temperaturi înalte. Prin acest proces i se conferă o aromă cu note de caramel.

Laptele de cocos poate fi și el folosit la prepararea budincii instant. Pentru că are o cantitate mare de grăsimi îi va da un gust foarte bogat și o va face cremoasă.

Totuși, trebuie să știi că gustul budincii va fi modificat destul de mult. Se potrivește bine cu budincile instant cu aromă de vanilie, banană sau limetă.

Adăugă ingrediente surpriză

Budinca instant poate fi un desert destul de simplu, însă dacă îi adaugi câteva ingrediente poți să îi dai un plus de aromă și de textură. Poți pune biscuiți mărunțiți, arahide sau nuci pecan tocate, căpșuni sau banane feliate, condimente sau chiar covrigei zdrobiți.

Trebuie doar să alegi ceva care să completeze aroma amestecului de budincă pe care îl utilizezi. Fructele proaspete, de exemplu, se pot combina foarte bine cu budinca instant de vanilie sau lămâie, în timp ce fursecurile sau covrigeii pot fi o alegere mai bună dacă faci budincă instant de ciocolată.

Las-o suficient timp la rece

Budinca are un gust mai bun când este rece. Chiar dacă folosești pentru preparare lapte rece, tot va fi nevoie să o dai la frigider.

Încearcă să o lași pentru cel puțin două ore înainte de servire. În acest fel va avea un gust mai bun și se va îngroșa mai mult.

Nu amesteca budinca după ce este gata

Când pregătești budinca instant, trebuie să amesteci bine laptele și praful din plic astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Cu toate acestea, odată ce budinca a început să se întărească, nu mai trebuie să mai faci nimic. Dacă vei mai amesteca îi vei strica textura, putând arăta chiar ca o maioneză tăiată sau îngroșându-se mult prea mult.

Folosește-o pentru plăcinte cu cremă

Combinația dintre budinca netedă și cremoasă și o crustă sfărâmicioasă este pur și simplu incredibilă. Dincolo de gustul uimitor, acest desert este și foarte ușor de făcut.

Tot ce trebuie să faci este să torni budinca preparată într-o crustă pe care o poți cumpăra de la supermarket. Apoi o dai la frigider și în câteva ore ai un desert pe care l-ai preparat în mai puțin de 5 minute.

Servește-o cu frișcă

Frișca de casă va îmbunătăți textura și aroma budincii, făcând-o mult mai plăcută. Se potrivește foarte bine cu aproape orice aromă de budincă, de la ciocolată la vanilie la caramel. Poți folosi atât frișcă de casă, cât și cumpărată.

Folosește instrumentele potrivite

Pentru ca budinca instant să fie netedă li cremoasă este necesar să folosești instrumentele potrivite. Folosirea unei linguri sau a unei spatule poate să fie potrivite. De aceea, ideal este să utilizezi un tel care te va ajuta să spargi toți bulgărașii de pulbere. O altă opțiune este să folosești un mixer manual, la o viteză mică.

Folosește-o pentru cupe de parfait cu budincă în straturi

Dacă ai mai multe tipuri de budincă instant poți face un desert mai sofisticat. Poți combina două arome diferite cum ar fi ciocolată și vanilie, căpșuni și cheesecake sau butterscotch și vanilie.

Amestecă ambele arome de budincă instant în boluri separate în același timp. Apoi alternează adăugarea fiecărei arome în cești, pahare sau alt tip de recipiente.

Ideal este să fie transparente astfel încât straturile să fie foarte vizibile. O altă variantă este să alternezi straturile de budincă cu alte tipuri de ingrediente cum ar fi fructele proaspete, bucăți de brownie, biscuiți zdrobiți.

Acoperă budinca cu folie de plastic

Probabil ai observat că după ce stă la rece budinca are deasupra o peliculă fină ca o piele care nu este tocmai apetisantă. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune deasupra o folie alimentară. Aceasta trebuie așezată chiar deasupra budincii.

Folosește cafea

Dacă vrei să dai o notă specială budincii tale instant o poți face adăugând puțină cafea în bolul în care amesteci praful cu laptele. Poți înlocui o parte din lapte cu cafea sau espresso.

Bate ingredientele se omogenizează, apoi pune budinca la frigider să se răcească conform instrucțiunilor. Deoarece cafeaua și espresso sunt lichide subțiri, va fi nevoie să lași budinca mai mult timp la frigider pentru a se îngroșa.

Fă budincă doar pentru adulți

Dacă nu împarți budinca instant cu cei mici, poți să pui în ea și alcool. Înlocuiește o cană de lapte cu lichior sau alt alcool la alegere. Dacă vrei ca aroma de alcool să fie mai puternică, înlocuiește o cană de lapte, dacă vrei să fie mai subtilă pune doar jumătate de cană de alcool și restul lapte.

Tipul de alcool pe care îl adaugi amestecului de budincă ține de preferințele tale. Lichiorurile mai cremoase.

Gândește-te la prezentare

Caută modalități pentru a face budinca instant mai apetisantă. O modalitate este să o servești în recipiente din sticlă transparentă, în mai multe straturi. Chiar dacă ai un singur tip de budincă poți să o împarți în 2 sau 3 straturi iar între ele să pui fructe sau alte ingrediente.

De asemenea, poți decora și partea de sus a paharului cu câteva frunze de mentă, mini chipsuri de ciocolată, zahăr pudră sau pudră de cacao.

Folosește amestecul de budincă instant pentru a face alte rețete de deserturi

Există multe rețete care necesită adăugarea de amestec de budincă instant. Poți face diverse prăjituri cu foi, plăcinte, produse de patiserie sau să o servești alături de brownie sau alte deserturi.

Citește și
CELE MAI CITITE
crostata cu gem
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
musculițele de pe fructe
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Tonkatsu
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Burek cu carne
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Galerie foto
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Budincă de orez cu mango și vanilie în două boluri și un bol cu felii de mango
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
șalotă
25 octombrie, 06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
25 octombrie, 05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Frico veneto
25 octombrie, 05:21
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
orez fiert
24 octombrie, 06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
24 octombrie, 05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
24 octombrie, 05:02
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
23 octombrie, 06:55
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
23 octombrie, 05:49
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
După șase logodne și patru divorțuri, Jennifer Lopez vorbește deschis despre eșecurile în dragoste: Nu erau capabili
După șase logodne și patru divorțuri, Jennifer Lopez vorbește deschis despre eșecurile în dragoste: „Nu erau capabili”
După șase logodne și patru divorțuri, Jennifer Lopez vorbește deschis despre eșecurile în dragoste: „Nu erau capabili”
Atât a fost de la Dumnezeu. Cine sunt cei doi bărbaţi care au murit nevinovaţi în accidentul din Iaşi
"Atât a fost de la Dumnezeu". Cine sunt cei doi bărbaţi care au murit nevinovaţi în accidentul din Iaşi
"Atât a fost de la Dumnezeu". Cine sunt cei doi bărbaţi care au murit nevinovaţi în accidentul din Iaşi
Ce a spus Sabrina Voinea când şi-a văzut nota de locul 4 după exerciţiul de la sol. S-a uitat dezamăgită spre mama ei
Ce a spus Sabrina Voinea când şi-a văzut nota de locul 4 după exerciţiul de la sol. S-a uitat dezamăgită spre mama ei
Ce a spus Sabrina Voinea când şi-a văzut nota de locul 4 după exerciţiul de la sol. S-a uitat dezamăgită spre mama ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți

De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
închide