14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat

O porție de budincă este perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce. Descoperă și tu 14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat. Vei avea parte de un preparat rafinat și gustos.

budinca instant pusă în două pahare
În budinca instant poți adăuga ingrediente pentru a-i îmbogăți aroma și textura / Shutterstock

Ar fi bine să ai mereu în dulap câteva plicuri de budincă instant. După ce amesteci mixul cu puțin lapte vei avea un desert gustos și cremos, numai bun de servit la un film sau la o masă de sfârșit de săptămână.

Dacă vrei să îl transformi în ceva mai rafinat încearcă ideile de mai jos. Sunt perfecte chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri de a transforma budinca instant într-un desert special

Dacă vrei să o faci rapid, poți folosi plicurile de budincă instant fără să te temi că vei avea un preparat fad. Există o mulțime de variante pentru a-l îmbogăți fără prea mari bătăi de cap.

Folosește lapte gras

Singurul alt ingredient de care ai nevoie atunci când prepari budincă instant este laptele. De aceea, trebuie să alegi sortimentul potrivit pentru a-i da desertului cel mai bun gust.

Nu este cazul să te gândești la calorii, ci mai degrabă la a-i da cea mai bună aromă și textură. Laptele integral este mai gras și mai gros decât laptele cu conținut scăzut de grăsimi. Acesta va face ca budinca să se îngroașe și să aibă un gust bogat și o textură cremoasă.

Încearcă lapte evaporat sau lapte de de cocos

Există câteva alternative la laptele integral care te vor ajuta să obții o budincă gustoasă și cremoasă. O opțiune este să folosiți lapte de cocos evaporat.

Acesta este este conservat și omogenizat. În timpul procesului de producție, aproape jumătate din conținutul de apă al laptelui este scos. Înainte de conservare, laptele este și sterilizat la temperaturi înalte. Prin acest proces i se conferă o aromă cu note de caramel.

Laptele de cocos poate fi și el folosit la prepararea budincii instant. Pentru că are o cantitate mare de grăsimi îi va da un gust foarte bogat și o va face cremoasă.

Totuși, trebuie să știi că gustul budincii va fi modificat destul de mult. Se potrivește bine cu budincile instant cu aromă de vanilie, banană sau limetă.

Adăugă ingrediente surpriză

Budinca instant poate fi un desert destul de simplu, însă dacă îi adaugi câteva ingrediente poți să îi dai un plus de aromă și de textură. Poți pune biscuiți mărunțiți, arahide sau nuci pecan tocate, căpșuni sau banane feliate, condimente sau chiar covrigei zdrobiți.

Trebuie doar să alegi ceva care să completeze aroma amestecului de budincă pe care îl utilizezi. Fructele proaspete, de exemplu, se pot combina foarte bine cu budinca instant de vanilie sau lămâie, în timp ce fursecurile sau covrigeii pot fi o alegere mai bună dacă faci budincă instant de ciocolată.

Las-o suficient timp la rece

Budinca are un gust mai bun când este rece. Chiar dacă folosești pentru preparare lapte rece, tot va fi nevoie să o dai la frigider.

Încearcă să o lași pentru cel puțin două ore înainte de servire. În acest fel va avea un gust mai bun și se va îngroșa mai mult.

Nu amesteca budinca după ce este gata

Când pregătești budinca instant, trebuie să amesteci bine laptele și praful din plic astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Cu toate acestea, odată ce budinca a început să se întărească, nu mai trebuie să mai faci nimic. Dacă vei mai amesteca îi vei strica textura, putând arăta chiar ca o maioneză tăiată sau îngroșându-se mult prea mult.

Folosește-o pentru plăcinte cu cremă

Combinația dintre budinca netedă și cremoasă și o crustă sfărâmicioasă este pur și simplu incredibilă. Dincolo de gustul uimitor, acest desert este și foarte ușor de făcut.

Tot ce trebuie să faci este să torni budinca preparată într-o crustă pe care o poți cumpăra de la supermarket. Apoi o dai la frigider și în câteva ore ai un desert pe care l-ai preparat în mai puțin de 5 minute.

Servește-o cu frișcă

Frișca de casă va îmbunătăți textura și aroma budincii, făcând-o mult mai plăcută. Se potrivește foarte bine cu aproape orice aromă de budincă, de la ciocolată la vanilie la caramel. Poți folosi atât frișcă de casă, cât și cumpărată.

Folosește instrumentele potrivite

Pentru ca budinca instant să fie netedă li cremoasă este necesar să folosești instrumentele potrivite. Folosirea unei linguri sau a unei spatule poate să fie potrivite. De aceea, ideal este să utilizezi un tel care te va ajuta să spargi toți bulgărașii de pulbere. O altă opțiune este să folosești un mixer manual, la o viteză mică.

Folosește-o pentru cupe de parfait cu budincă în straturi

Dacă ai mai multe tipuri de budincă instant poți face un desert mai sofisticat. Poți combina două arome diferite cum ar fi ciocolată și vanilie, căpșuni și cheesecake sau butterscotch și vanilie.

Amestecă ambele arome de budincă instant în boluri separate în același timp. Apoi alternează adăugarea fiecărei arome în cești, pahare sau alt tip de recipiente.

Ideal este să fie transparente astfel încât straturile să fie foarte vizibile. O altă variantă este să alternezi straturile de budincă cu alte tipuri de ingrediente cum ar fi fructele proaspete, bucăți de brownie, biscuiți zdrobiți.

Acoperă budinca cu folie de plastic

Probabil ai observat că după ce stă la rece budinca are deasupra o peliculă fină ca o piele care nu este tocmai apetisantă. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune deasupra o folie alimentară. Aceasta trebuie așezată chiar deasupra budincii.

Folosește cafea

Dacă vrei să dai o notă specială budincii tale instant o poți face adăugând puțină cafea în bolul în care amesteci praful cu laptele. Poți înlocui o parte din lapte cu cafea sau espresso.

Bate ingredientele se omogenizează, apoi pune budinca la frigider să se răcească conform instrucțiunilor. Deoarece cafeaua și espresso sunt lichide subțiri, va fi nevoie să lași budinca mai mult timp la frigider pentru a se îngroșa.

Fă budincă doar pentru adulți

Dacă nu împarți budinca instant cu cei mici, poți să pui în ea și alcool. Înlocuiește o cană de lapte cu lichior sau alt alcool la alegere. Dacă vrei ca aroma de alcool să fie mai puternică, înlocuiește o cană de lapte, dacă vrei să fie mai subtilă pune doar jumătate de cană de alcool și restul lapte.

Tipul de alcool pe care îl adaugi amestecului de budincă ține de preferințele tale. Lichiorurile mai cremoase.

Gândește-te la prezentare

Caută modalități pentru a face budinca instant mai apetisantă. O modalitate este să o servești în recipiente din sticlă transparentă, în mai multe straturi. Chiar dacă ai un singur tip de budincă poți să o împarți în 2 sau 3 straturi iar între ele să pui fructe sau alte ingrediente.

De asemenea, poți decora și partea de sus a paharului cu câteva frunze de mentă, mini chipsuri de ciocolată, zahăr pudră sau pudră de cacao.

Folosește amestecul de budincă instant pentru a face alte rețete de deserturi

Există multe rețete care necesită adăugarea de amestec de budincă instant. Poți face diverse prăjituri cu foi, plăcinte, produse de patiserie sau să o servești alături de brownie sau alte deserturi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Paste cu mazăre și pesto de busuioc, presărate cu parmezan și frunze de busuioc, în farfurie cu furculiță
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Supă concentrată de legume în cană metalică
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată în bol, alături de un bol cu cartofi, unul cu ouă fierte și unul cu ceapă roșie
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Galerie foto
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Budincă de orez cu mango și vanilie în două boluri și un bol cu felii de mango
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Budincă de chia cu banane servită în două pahare transparente
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
13 august, 10:15
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb pe o farfurie, alături de un bol cu sos de roșii și un bol cu sos de iaurt
13 august, 09:37
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cum să previi creșterea părului sub piele. Ce arată dermatologii
Cum să previi creșterea părului sub piele. Ce arată dermatologii
Cum să previi creșterea părului sub piele. Ce arată dermatologii
Vremea la extreme. Cod portocaliu de caniculă în vest, cod galben de furtuni în mai multe judeţe
Vremea la extreme. Cod portocaliu de caniculă în vest, cod galben de furtuni în mai multe judeţe
Vremea la extreme. Cod portocaliu de caniculă în vest, cod galben de furtuni în mai multe judeţe
Propunerea pe care i-a făcut-o Ioana Năstase lui Ilie Năstase, după ce a depus actele pentru divorţ!
Propunerea pe care i-a făcut-o Ioana Năstase lui Ilie Năstase, după ce a depus actele pentru divorţ!
Propunerea pe care i-a făcut-o Ioana Năstase lui Ilie Năstase, după ce a depus actele pentru divorţ!
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă

Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
închide