14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat

O porție de budincă este perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce. Descoperă și tu 14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat. Vei avea parte de un preparat rafinat și gustos.

budinca instant pusă în două pahare
În budinca instant poți adăuga ingrediente pentru a-i îmbogăți aroma și textura / Shutterstock

Ar fi bine să ai mereu în dulap câteva plicuri de budincă instant. După ce amesteci mixul cu puțin lapte vei avea un desert gustos și cremos, numai bun de servit la un film sau la o masă de sfârșit de săptămână.

Dacă vrei să îl transformi în ceva mai rafinat încearcă ideile de mai jos. Sunt perfecte chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri de a transforma budinca instant într-un desert special

Dacă vrei să o faci rapid, poți folosi plicurile de budincă instant fără să te temi că vei avea un preparat fad. Există o mulțime de variante pentru a-l îmbogăți fără prea mari bătăi de cap.

Folosește lapte gras

Singurul alt ingredient de care ai nevoie atunci când prepari budincă instant este laptele. De aceea, trebuie să alegi sortimentul potrivit pentru a-i da desertului cel mai bun gust.

Nu este cazul să te gândești la calorii, ci mai degrabă la a-i da cea mai bună aromă și textură. Laptele integral este mai gras și mai gros decât laptele cu conținut scăzut de grăsimi. Acesta va face ca budinca să se îngroașe și să aibă un gust bogat și o textură cremoasă.

Încearcă lapte evaporat sau lapte de de cocos

Există câteva alternative la laptele integral care te vor ajuta să obții o budincă gustoasă și cremoasă. O opțiune este să folosiți lapte de cocos evaporat.

Acesta este este conservat și omogenizat. În timpul procesului de producție, aproape jumătate din conținutul de apă al laptelui este scos. Înainte de conservare, laptele este și sterilizat la temperaturi înalte. Prin acest proces i se conferă o aromă cu note de caramel.

Laptele de cocos poate fi și el folosit la prepararea budincii instant. Pentru că are o cantitate mare de grăsimi îi va da un gust foarte bogat și o va face cremoasă.

Totuși, trebuie să știi că gustul budincii va fi modificat destul de mult. Se potrivește bine cu budincile instant cu aromă de vanilie, banană sau limetă.

Adăugă ingrediente surpriză

Budinca instant poate fi un desert destul de simplu, însă dacă îi adaugi câteva ingrediente poți să îi dai un plus de aromă și de textură. Poți pune biscuiți mărunțiți, arahide sau nuci pecan tocate, căpșuni sau banane feliate, condimente sau chiar covrigei zdrobiți.

Trebuie doar să alegi ceva care să completeze aroma amestecului de budincă pe care îl utilizezi. Fructele proaspete, de exemplu, se pot combina foarte bine cu budinca instant de vanilie sau lămâie, în timp ce fursecurile sau covrigeii pot fi o alegere mai bună dacă faci budincă instant de ciocolată.

Las-o suficient timp la rece

Budinca are un gust mai bun când este rece. Chiar dacă folosești pentru preparare lapte rece, tot va fi nevoie să o dai la frigider.

Încearcă să o lași pentru cel puțin două ore înainte de servire. În acest fel va avea un gust mai bun și se va îngroșa mai mult.

Nu amesteca budinca după ce este gata

Când pregătești budinca instant, trebuie să amesteci bine laptele și praful din plic astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Cu toate acestea, odată ce budinca a început să se întărească, nu mai trebuie să mai faci nimic. Dacă vei mai amesteca îi vei strica textura, putând arăta chiar ca o maioneză tăiată sau îngroșându-se mult prea mult.

Folosește-o pentru plăcinte cu cremă

Combinația dintre budinca netedă și cremoasă și o crustă sfărâmicioasă este pur și simplu incredibilă. Dincolo de gustul uimitor, acest desert este și foarte ușor de făcut.

Tot ce trebuie să faci este să torni budinca preparată într-o crustă pe care o poți cumpăra de la supermarket. Apoi o dai la frigider și în câteva ore ai un desert pe care l-ai preparat în mai puțin de 5 minute.

Servește-o cu frișcă

Frișca de casă va îmbunătăți textura și aroma budincii, făcând-o mult mai plăcută. Se potrivește foarte bine cu aproape orice aromă de budincă, de la ciocolată la vanilie la caramel. Poți folosi atât frișcă de casă, cât și cumpărată.

Folosește instrumentele potrivite

Pentru ca budinca instant să fie netedă li cremoasă este necesar să folosești instrumentele potrivite. Folosirea unei linguri sau a unei spatule poate să fie potrivite. De aceea, ideal este să utilizezi un tel care te va ajuta să spargi toți bulgărașii de pulbere. O altă opțiune este să folosești un mixer manual, la o viteză mică.

Folosește-o pentru cupe de parfait cu budincă în straturi

Dacă ai mai multe tipuri de budincă instant poți face un desert mai sofisticat. Poți combina două arome diferite cum ar fi ciocolată și vanilie, căpșuni și cheesecake sau butterscotch și vanilie.

Amestecă ambele arome de budincă instant în boluri separate în același timp. Apoi alternează adăugarea fiecărei arome în cești, pahare sau alt tip de recipiente.

Ideal este să fie transparente astfel încât straturile să fie foarte vizibile. O altă variantă este să alternezi straturile de budincă cu alte tipuri de ingrediente cum ar fi fructele proaspete, bucăți de brownie, biscuiți zdrobiți.

Acoperă budinca cu folie de plastic

Probabil ai observat că după ce stă la rece budinca are deasupra o peliculă fină ca o piele care nu este tocmai apetisantă. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune deasupra o folie alimentară. Aceasta trebuie așezată chiar deasupra budincii.

Folosește cafea

Dacă vrei să dai o notă specială budincii tale instant o poți face adăugând puțină cafea în bolul în care amesteci praful cu laptele. Poți înlocui o parte din lapte cu cafea sau espresso.

Bate ingredientele se omogenizează, apoi pune budinca la frigider să se răcească conform instrucțiunilor. Deoarece cafeaua și espresso sunt lichide subțiri, va fi nevoie să lași budinca mai mult timp la frigider pentru a se îngroșa.

Fă budincă doar pentru adulți

Dacă nu împarți budinca instant cu cei mici, poți să pui în ea și alcool. Înlocuiește o cană de lapte cu lichior sau alt alcool la alegere. Dacă vrei ca aroma de alcool să fie mai puternică, înlocuiește o cană de lapte, dacă vrei să fie mai subtilă pune doar jumătate de cană de alcool și restul lapte.

Tipul de alcool pe care îl adaugi amestecului de budincă ține de preferințele tale. Lichiorurile mai cremoase.

Gândește-te la prezentare

Caută modalități pentru a face budinca instant mai apetisantă. O modalitate este să o servești în recipiente din sticlă transparentă, în mai multe straturi. Chiar dacă ai un singur tip de budincă poți să o împarți în 2 sau 3 straturi iar între ele să pui fructe sau alte ingrediente.

De asemenea, poți decora și partea de sus a paharului cu câteva frunze de mentă, mini chipsuri de ciocolată, zahăr pudră sau pudră de cacao.

Folosește amestecul de budincă instant pentru a face alte rețete de deserturi

Există multe rețete care necesită adăugarea de amestec de budincă instant. Poți face diverse prăjituri cu foi, plăcinte, produse de patiserie sau să o servești alături de brownie sau alte deserturi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budinca de griș fără zahăr pusă într-un bol gri
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budinca de tapioca cu lapte într-un bol alb
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
budincă de chia cu iaurt pusă în două borcane
Budincă de chia cu iaurt. 5 rețete pline de savoare
Budincă de chia cu iaurt. 5 rețete pline de savoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide