14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat

O porție de budincă este perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce. Descoperă și tu 14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat. Vei avea parte de un preparat rafinat și gustos.

budinca instant pusă în două pahare
În budinca instant poți adăuga ingrediente pentru a-i îmbogăți aroma și textura / Shutterstock

Ar fi bine să ai mereu în dulap câteva plicuri de budincă instant. După ce amesteci mixul cu puțin lapte vei avea un desert gustos și cremos, numai bun de servit la un film sau la o masă de sfârșit de săptămână.

Dacă vrei să îl transformi în ceva mai rafinat încearcă ideile de mai jos. Sunt perfecte chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri de a transforma budinca instant într-un desert special

Dacă vrei să o faci rapid, poți folosi plicurile de budincă instant fără să te temi că vei avea un preparat fad. Există o mulțime de variante pentru a-l îmbogăți fără prea mari bătăi de cap.

Folosește lapte gras

Singurul alt ingredient de care ai nevoie atunci când prepari budincă instant este laptele. De aceea, trebuie să alegi sortimentul potrivit pentru a-i da desertului cel mai bun gust.

Nu este cazul să te gândești la calorii, ci mai degrabă la a-i da cea mai bună aromă și textură. Laptele integral este mai gras și mai gros decât laptele cu conținut scăzut de grăsimi. Acesta va face ca budinca să se îngroașe și să aibă un gust bogat și o textură cremoasă.

Încearcă lapte evaporat sau lapte de de cocos

Există câteva alternative la laptele integral care te vor ajuta să obții o budincă gustoasă și cremoasă. O opțiune este să folosiți lapte de cocos evaporat.

Acesta este este conservat și omogenizat. În timpul procesului de producție, aproape jumătate din conținutul de apă al laptelui este scos. Înainte de conservare, laptele este și sterilizat la temperaturi înalte. Prin acest proces i se conferă o aromă cu note de caramel.

Laptele de cocos poate fi și el folosit la prepararea budincii instant. Pentru că are o cantitate mare de grăsimi îi va da un gust foarte bogat și o va face cremoasă.

Totuși, trebuie să știi că gustul budincii va fi modificat destul de mult. Se potrivește bine cu budincile instant cu aromă de vanilie, banană sau limetă.

Adăugă ingrediente surpriză

Budinca instant poate fi un desert destul de simplu, însă dacă îi adaugi câteva ingrediente poți să îi dai un plus de aromă și de textură. Poți pune biscuiți mărunțiți, arahide sau nuci pecan tocate, căpșuni sau banane feliate, condimente sau chiar covrigei zdrobiți.

Trebuie doar să alegi ceva care să completeze aroma amestecului de budincă pe care îl utilizezi. Fructele proaspete, de exemplu, se pot combina foarte bine cu budinca instant de vanilie sau lămâie, în timp ce fursecurile sau covrigeii pot fi o alegere mai bună dacă faci budincă instant de ciocolată.

Las-o suficient timp la rece

Budinca are un gust mai bun când este rece. Chiar dacă folosești pentru preparare lapte rece, tot va fi nevoie să o dai la frigider.

Încearcă să o lași pentru cel puțin două ore înainte de servire. În acest fel va avea un gust mai bun și se va îngroșa mai mult.

Nu amesteca budinca după ce este gata

Când pregătești budinca instant, trebuie să amesteci bine laptele și praful din plic astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Cu toate acestea, odată ce budinca a început să se întărească, nu mai trebuie să mai faci nimic. Dacă vei mai amesteca îi vei strica textura, putând arăta chiar ca o maioneză tăiată sau îngroșându-se mult prea mult.

Folosește-o pentru plăcinte cu cremă

Combinația dintre budinca netedă și cremoasă și o crustă sfărâmicioasă este pur și simplu incredibilă. Dincolo de gustul uimitor, acest desert este și foarte ușor de făcut.

Tot ce trebuie să faci este să torni budinca preparată într-o crustă pe care o poți cumpăra de la supermarket. Apoi o dai la frigider și în câteva ore ai un desert pe care l-ai preparat în mai puțin de 5 minute.

Servește-o cu frișcă

Frișca de casă va îmbunătăți textura și aroma budincii, făcând-o mult mai plăcută. Se potrivește foarte bine cu aproape orice aromă de budincă, de la ciocolată la vanilie la caramel. Poți folosi atât frișcă de casă, cât și cumpărată.

Folosește instrumentele potrivite

Pentru ca budinca instant să fie netedă li cremoasă este necesar să folosești instrumentele potrivite. Folosirea unei linguri sau a unei spatule poate să fie potrivite. De aceea, ideal este să utilizezi un tel care te va ajuta să spargi toți bulgărașii de pulbere. O altă opțiune este să folosești un mixer manual, la o viteză mică.

Folosește-o pentru cupe de parfait cu budincă în straturi

Dacă ai mai multe tipuri de budincă instant poți face un desert mai sofisticat. Poți combina două arome diferite cum ar fi ciocolată și vanilie, căpșuni și cheesecake sau butterscotch și vanilie.

Amestecă ambele arome de budincă instant în boluri separate în același timp. Apoi alternează adăugarea fiecărei arome în cești, pahare sau alt tip de recipiente.

Ideal este să fie transparente astfel încât straturile să fie foarte vizibile. O altă variantă este să alternezi straturile de budincă cu alte tipuri de ingrediente cum ar fi fructele proaspete, bucăți de brownie, biscuiți zdrobiți.

Acoperă budinca cu folie de plastic

Probabil ai observat că după ce stă la rece budinca are deasupra o peliculă fină ca o piele care nu este tocmai apetisantă. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune deasupra o folie alimentară. Aceasta trebuie așezată chiar deasupra budincii.

Folosește cafea

Dacă vrei să dai o notă specială budincii tale instant o poți face adăugând puțină cafea în bolul în care amesteci praful cu laptele. Poți înlocui o parte din lapte cu cafea sau espresso.

Bate ingredientele se omogenizează, apoi pune budinca la frigider să se răcească conform instrucțiunilor. Deoarece cafeaua și espresso sunt lichide subțiri, va fi nevoie să lași budinca mai mult timp la frigider pentru a se îngroșa.

Fă budincă doar pentru adulți

Dacă nu împarți budinca instant cu cei mici, poți să pui în ea și alcool. Înlocuiește o cană de lapte cu lichior sau alt alcool la alegere. Dacă vrei ca aroma de alcool să fie mai puternică, înlocuiește o cană de lapte, dacă vrei să fie mai subtilă pune doar jumătate de cană de alcool și restul lapte.

Tipul de alcool pe care îl adaugi amestecului de budincă ține de preferințele tale. Lichiorurile mai cremoase.

Gândește-te la prezentare

Caută modalități pentru a face budinca instant mai apetisantă. O modalitate este să o servești în recipiente din sticlă transparentă, în mai multe straturi. Chiar dacă ai un singur tip de budincă poți să o împarți în 2 sau 3 straturi iar între ele să pui fructe sau alte ingrediente.

De asemenea, poți decora și partea de sus a paharului cu câteva frunze de mentă, mini chipsuri de ciocolată, zahăr pudră sau pudră de cacao.

Folosește amestecul de budincă instant pentru a face alte rețete de deserturi

Există multe rețete care necesită adăugarea de amestec de budincă instant. Poți face diverse prăjituri cu foi, plăcinte, produse de patiserie sau să o servești alături de brownie sau alte deserturi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budinca de griș fără zahăr pusă într-un bol gri
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budinca de tapioca cu lapte într-un bol alb
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
budincă de chia cu iaurt pusă în două borcane
Budincă de chia cu iaurt. 5 rețete pline de savoare
Budincă de chia cu iaurt. 5 rețete pline de savoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
închide