14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat

O porție de budincă este perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce. Descoperă și tu 14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat. Vei avea parte de un preparat rafinat și gustos.

budinca instant pusă în două pahare
În budinca instant poți adăuga ingrediente pentru a-i îmbogăți aroma și textura / Shutterstock

Ar fi bine să ai mereu în dulap câteva plicuri de budincă instant. După ce amesteci mixul cu puțin lapte vei avea un desert gustos și cremos, numai bun de servit la un film sau la o masă de sfârșit de săptămână.

Dacă vrei să îl transformi în ceva mai rafinat încearcă ideile de mai jos. Sunt perfecte chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri de a transforma budinca instant într-un desert special

Dacă vrei să o faci rapid, poți folosi plicurile de budincă instant fără să te temi că vei avea un preparat fad. Există o mulțime de variante pentru a-l îmbogăți fără prea mari bătăi de cap.

Folosește lapte gras

Singurul alt ingredient de care ai nevoie atunci când prepari budincă instant este laptele. De aceea, trebuie să alegi sortimentul potrivit pentru a-i da desertului cel mai bun gust.

Nu este cazul să te gândești la calorii, ci mai degrabă la a-i da cea mai bună aromă și textură. Laptele integral este mai gras și mai gros decât laptele cu conținut scăzut de grăsimi. Acesta va face ca budinca să se îngroașe și să aibă un gust bogat și o textură cremoasă.

Încearcă lapte evaporat sau lapte de de cocos

Există câteva alternative la laptele integral care te vor ajuta să obții o budincă gustoasă și cremoasă. O opțiune este să folosiți lapte de cocos evaporat.

Acesta este este conservat și omogenizat. În timpul procesului de producție, aproape jumătate din conținutul de apă al laptelui este scos. Înainte de conservare, laptele este și sterilizat la temperaturi înalte. Prin acest proces i se conferă o aromă cu note de caramel.

Laptele de cocos poate fi și el folosit la prepararea budincii instant. Pentru că are o cantitate mare de grăsimi îi va da un gust foarte bogat și o va face cremoasă.

Totuși, trebuie să știi că gustul budincii va fi modificat destul de mult. Se potrivește bine cu budincile instant cu aromă de vanilie, banană sau limetă.

Adăugă ingrediente surpriză

Budinca instant poate fi un desert destul de simplu, însă dacă îi adaugi câteva ingrediente poți să îi dai un plus de aromă și de textură. Poți pune biscuiți mărunțiți, arahide sau nuci pecan tocate, căpșuni sau banane feliate, condimente sau chiar covrigei zdrobiți.

Trebuie doar să alegi ceva care să completeze aroma amestecului de budincă pe care îl utilizezi. Fructele proaspete, de exemplu, se pot combina foarte bine cu budinca instant de vanilie sau lămâie, în timp ce fursecurile sau covrigeii pot fi o alegere mai bună dacă faci budincă instant de ciocolată.

Las-o suficient timp la rece

Budinca are un gust mai bun când este rece. Chiar dacă folosești pentru preparare lapte rece, tot va fi nevoie să o dai la frigider.

Încearcă să o lași pentru cel puțin două ore înainte de servire. În acest fel va avea un gust mai bun și se va îngroșa mai mult.

Nu amesteca budinca după ce este gata

Când pregătești budinca instant, trebuie să amesteci bine laptele și praful din plic astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Cu toate acestea, odată ce budinca a început să se întărească, nu mai trebuie să mai faci nimic. Dacă vei mai amesteca îi vei strica textura, putând arăta chiar ca o maioneză tăiată sau îngroșându-se mult prea mult.

Folosește-o pentru plăcinte cu cremă

Combinația dintre budinca netedă și cremoasă și o crustă sfărâmicioasă este pur și simplu incredibilă. Dincolo de gustul uimitor, acest desert este și foarte ușor de făcut.

Tot ce trebuie să faci este să torni budinca preparată într-o crustă pe care o poți cumpăra de la supermarket. Apoi o dai la frigider și în câteva ore ai un desert pe care l-ai preparat în mai puțin de 5 minute.

Servește-o cu frișcă

Frișca de casă va îmbunătăți textura și aroma budincii, făcând-o mult mai plăcută. Se potrivește foarte bine cu aproape orice aromă de budincă, de la ciocolată la vanilie la caramel. Poți folosi atât frișcă de casă, cât și cumpărată.

Folosește instrumentele potrivite

Pentru ca budinca instant să fie netedă li cremoasă este necesar să folosești instrumentele potrivite. Folosirea unei linguri sau a unei spatule poate să fie potrivite. De aceea, ideal este să utilizezi un tel care te va ajuta să spargi toți bulgărașii de pulbere. O altă opțiune este să folosești un mixer manual, la o viteză mică.

Folosește-o pentru cupe de parfait cu budincă în straturi

Dacă ai mai multe tipuri de budincă instant poți face un desert mai sofisticat. Poți combina două arome diferite cum ar fi ciocolată și vanilie, căpșuni și cheesecake sau butterscotch și vanilie.

Amestecă ambele arome de budincă instant în boluri separate în același timp. Apoi alternează adăugarea fiecărei arome în cești, pahare sau alt tip de recipiente.

Ideal este să fie transparente astfel încât straturile să fie foarte vizibile. O altă variantă este să alternezi straturile de budincă cu alte tipuri de ingrediente cum ar fi fructele proaspete, bucăți de brownie, biscuiți zdrobiți.

Acoperă budinca cu folie de plastic

Probabil ai observat că după ce stă la rece budinca are deasupra o peliculă fină ca o piele care nu este tocmai apetisantă. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune deasupra o folie alimentară. Aceasta trebuie așezată chiar deasupra budincii.

Folosește cafea

Dacă vrei să dai o notă specială budincii tale instant o poți face adăugând puțină cafea în bolul în care amesteci praful cu laptele. Poți înlocui o parte din lapte cu cafea sau espresso.

Bate ingredientele se omogenizează, apoi pune budinca la frigider să se răcească conform instrucțiunilor. Deoarece cafeaua și espresso sunt lichide subțiri, va fi nevoie să lași budinca mai mult timp la frigider pentru a se îngroșa.

Fă budincă doar pentru adulți

Dacă nu împarți budinca instant cu cei mici, poți să pui în ea și alcool. Înlocuiește o cană de lapte cu lichior sau alt alcool la alegere. Dacă vrei ca aroma de alcool să fie mai puternică, înlocuiește o cană de lapte, dacă vrei să fie mai subtilă pune doar jumătate de cană de alcool și restul lapte.

Tipul de alcool pe care îl adaugi amestecului de budincă ține de preferințele tale. Lichiorurile mai cremoase.

Gândește-te la prezentare

Caută modalități pentru a face budinca instant mai apetisantă. O modalitate este să o servești în recipiente din sticlă transparentă, în mai multe straturi. Chiar dacă ai un singur tip de budincă poți să o împarți în 2 sau 3 straturi iar între ele să pui fructe sau alte ingrediente.

De asemenea, poți decora și partea de sus a paharului cu câteva frunze de mentă, mini chipsuri de ciocolată, zahăr pudră sau pudră de cacao.

Folosește amestecul de budincă instant pentru a face alte rețete de deserturi

Există multe rețete care necesită adăugarea de amestec de budincă instant. Poți face diverse prăjituri cu foi, plăcinte, produse de patiserie sau să o servești alături de brownie sau alte deserturi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de chia cu banane servită în două pahare transparente
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Te Cunosc de Undeva!, 29 martie 2025. Ce pereche a câștigat a șaptea gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Te Cunosc de Undeva!, 29 martie 2025. Ce pereche a câștigat a șaptea gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Te Cunosc de Undeva!, 29 martie 2025. Ce pereche a câștigat a șaptea gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide