6 idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă

Aluatul de plăcintă ar trebui să poată fi făcut de oricine. Se prepară destul de simplu, având la bază făina, grăsime și o cantitate mică de sare și apă. Dar ce poți face cu resturile de la aluatul de plăcintă? Descoperă 6 idei delicioase pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă.

Un aluat de plăcintă pus într-o tavă specială
Resturile aluat de la plăcintă se pot păstra la congelator pentru 30 de zile / Shutterstock

Dacă ți-a rămas doar o mână de aluat probabil că nu prea ai ce face cu el. Apoi poți să îl umpli cu orice îți trece prin cap, fie dulce, fie sărat.

Dacă totuși strângi la congelator resturile de la mai multe plăcinte le poți folosi pentru a prepara o mulțime de alte mâncăruri, dulci sau sărate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă

Pentru a vă păstra resturile de aluat de la plăcinte, înfășoară-le într-o folie de plastic și dă-le la frigider pentru 30 de minute.

Apoi pune-le într-o pungă pentru congelator și îngheață-le. Vor rezista aproximativ o lună. Când vrei să le folosești scoate-le cu cel puțin jumătate de oră înainte. Iată ce poți face cu resturile de la aluat.

Biscuiți sărați

Din aluatul rămas de la plăcinte poți face niște biscuiți sărați delicioși pe care să îi mănânci cu humus, cu unt sau cu salată de vinete. Vor fi o gustare excelentă pe care o vei prepara foarte rapid.  

Pentru a face biscuiții sărați din aluatul de plăcinte este suficient să îl întinzi într-o foaie subțire și să tai pătrate de 2-3 cm. Poți să îi ungi cu un strop de ulei de măsline și deasupra să presari Parmigiano Reggiano, rozmarin uscat, sare de mare și semințe de susan.

Lista este nelimitată și ține doar de preferințe. Apoi îi dai la cuptor și îi lași până căpătă o culoare maronie. Se pot păstra într-o pungă de hârtie câteva zile. 

Mini-rulouri cu scorțișoară

Mini-rulourile cu scorțișoară din aluat de plăcinte nu vor fi la fel de pufoase ca cele originale, dar cu siguranță îți vor plăcea. Începe prin a întinde aluatul pe o suprafață curată.

Cu ajutorul unei pensule de patiserie unge-l cu unt, apoi presară scorțișoară și zahăr. Cel mai bine este să pui zahăr brun, dar dacă nu ai poți folosi orice alt tip.

Apoi rulează aluatul și taie-l în bucăți mici. Rulourile se pun pe o tavă și se dau la cuptor până când sunt aurii.

Mini quicheuri

Quicheurile sunt o idee excelentă pentru micul-dejun. Nu numai că sunt sățioase, dar poți să combini orice legume, brânzeturi sau tipuri de carne vrei. Practic, dacă ai prin frigider resturi de mezeluri, bucăți de brânză sau legume care nu par a mai avea viață lungă le poți transforma în quicheuri delicioase.

Pentru a pregăti mini quichesurile, întinde foaia de aluat subțire. Apoi, folosind un tăietor de patiserie taie-l în forme rotunde cu diametrul 4 cm.

Pulverizează cu ulei o tavă de brioșe și pune fiecare bucată de aluat în câte o formă. Apoi apasă-l în părțile laterale și pune umplutura. Dă tava la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră sau până când aluatul este auriu și umplutura este întărită. 

Empanadas

Empanadas sunt tot niște plăcinte, doar că umplute. Sunt perfecte mai ales că sunt ușor de mâncat și poți foarte ușor să le iei la pachet oriunde ai merge. După ce întinzi aluatul de plăcinte taie cercuri cu diametrul de 10 cm și pune câteva linguri de umplutură în fiecare centru.

Pliază pe jumătate și sigilează marginile apăsând bine cu degetul. Poți face câteva orificii în aluat pe unde să iasă aburul, apoi unge-le cu gălbenuș de ou și coace-le până se rumenesc.

Mini tarte cu legume sau fructe

Tartele sunt o modalitate excelentă de a folosi aluatul rămas de la plăcinte. Nu ai nevoie decât de o cantitate mică pentru a acoperi fundul formei. Poți folosi fie o formă de brioșe obișnuită, fie una mini.

Umplutura o poți face în funcție de ce ți-e poftă. Dacă este vară poți face o tartă cu roșii și ricotta. Poți face o tartă cu vanilie și fructe. După ce ai adăugat umplutura, coace-o 25 și 30 de minute și bucură-te de aromele ei.

Roți de pizza

Pizza poate fi delicioasă chiar dacă nu este făcută cu aluat special. Poți să o prepari și din aluatul rămas de la plăcinte dacă adaugi pe ea mozzarella și sos de pizza. 

Începe prin a întinde aluatul într-un dreptunghi și acoperă-l cu un strat de sos de pizza. Apoi, pune brânză și toppingurile preferate. Rulează aluatul și taie-l în bucăți. Pune roțile rezultate în tavă și coace-le până devin aurii. Vor fi un aperitiv perfect.

Biscuiți dulci

Copiii vor adora biscuiții cu zahăr preparați din restul aluatului de la tarte. Rulează resturile de aluat într-o bilă, înfășoar-o în folie de plastic și pune-o frigider pentru o oră. Apoi, scoate-o, întinde aluatul și taie-l în ce forme vrei. Poți folosi unele speciale sau poți să le decupezi cu marginea unui pahar.

Cu o pensulă unge-le cu gălbenuș de ou și presară deasupra zahăr, scorțișoară și/sau nucșoară. Dă-le la cuptor până se rumenesc.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Melktert pe o farfurie albastră alături de ingredientele delicioase
Melktert, plăcinta africană cu lapte care a cucerit lumea
Melktert, plăcinta africană cu lapte care a cucerit lumea
Plăcinta suedeză cu mere servită pe o farfurie albă
Plăcintă suedeză cu mere. Desertul este gata în 10 minute
Plăcintă suedeză cu mere. Desertul este gata în 10 minute
Plăcintă cu caramele, la air fryer, servită pe o farfurie
Cum să faci cea mai bună plăcintă cu caramele. Rețeta pe care o poți prepara la air fryer
Cum să faci cea mai bună plăcintă cu caramele. Rețeta pe care o poți prepara la air fryer
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide