6 idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă

Aluatul de plăcintă ar trebui să poată fi făcut de oricine. Se prepară destul de simplu, având la bază făina, grăsime și o cantitate mică de sare și apă. Dar ce poți face cu resturile de la aluatul de plăcintă? Descoperă 6 idei delicioase pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă.

Un aluat de plăcintă pus într-o tavă specială
Resturile aluat de la plăcintă se pot păstra la congelator pentru 30 de zile / Shutterstock

Dacă ți-a rămas doar o mână de aluat probabil că nu prea ai ce face cu el. Apoi poți să îl umpli cu orice îți trece prin cap, fie dulce, fie sărat.

Dacă totuși strângi la congelator resturile de la mai multe plăcinte le poți folosi pentru a prepara o mulțime de alte mâncăruri, dulci sau sărate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă

Pentru a vă păstra resturile de aluat de la plăcinte, înfășoară-le într-o folie de plastic și dă-le la frigider pentru 30 de minute.

Apoi pune-le într-o pungă pentru congelator și îngheață-le. Vor rezista aproximativ o lună. Când vrei să le folosești scoate-le cu cel puțin jumătate de oră înainte. Iată ce poți face cu resturile de la aluat.

Biscuiți sărați

Din aluatul rămas de la plăcinte poți face niște biscuiți sărați delicioși pe care să îi mănânci cu humus, cu unt sau cu salată de vinete. Vor fi o gustare excelentă pe care o vei prepara foarte rapid.  

Pentru a face biscuiții sărați din aluatul de plăcinte este suficient să îl întinzi într-o foaie subțire și să tai pătrate de 2-3 cm. Poți să îi ungi cu un strop de ulei de măsline și deasupra să presari Parmigiano Reggiano, rozmarin uscat, sare de mare și semințe de susan.

Lista este nelimitată și ține doar de preferințe. Apoi îi dai la cuptor și îi lași până căpătă o culoare maronie. Se pot păstra într-o pungă de hârtie câteva zile. 

Mini-rulouri cu scorțișoară

Mini-rulourile cu scorțișoară din aluat de plăcinte nu vor fi la fel de pufoase ca cele originale, dar cu siguranță îți vor plăcea. Începe prin a întinde aluatul pe o suprafață curată.

Cu ajutorul unei pensule de patiserie unge-l cu unt, apoi presară scorțișoară și zahăr. Cel mai bine este să pui zahăr brun, dar dacă nu ai poți folosi orice alt tip.

Apoi rulează aluatul și taie-l în bucăți mici. Rulourile se pun pe o tavă și se dau la cuptor până când sunt aurii.

Mini quicheuri

Quicheurile sunt o idee excelentă pentru micul-dejun. Nu numai că sunt sățioase, dar poți să combini orice legume, brânzeturi sau tipuri de carne vrei. Practic, dacă ai prin frigider resturi de mezeluri, bucăți de brânză sau legume care nu par a mai avea viață lungă le poți transforma în quicheuri delicioase.

Pentru a pregăti mini quichesurile, întinde foaia de aluat subțire. Apoi, folosind un tăietor de patiserie taie-l în forme rotunde cu diametrul 4 cm.

Pulverizează cu ulei o tavă de brioșe și pune fiecare bucată de aluat în câte o formă. Apoi apasă-l în părțile laterale și pune umplutura. Dă tava la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră sau până când aluatul este auriu și umplutura este întărită. 

Empanadas

Empanadas sunt tot niște plăcinte, doar că umplute. Sunt perfecte mai ales că sunt ușor de mâncat și poți foarte ușor să le iei la pachet oriunde ai merge. După ce întinzi aluatul de plăcinte taie cercuri cu diametrul de 10 cm și pune câteva linguri de umplutură în fiecare centru.

Pliază pe jumătate și sigilează marginile apăsând bine cu degetul. Poți face câteva orificii în aluat pe unde să iasă aburul, apoi unge-le cu gălbenuș de ou și coace-le până se rumenesc.

Mini tarte cu legume sau fructe

Tartele sunt o modalitate excelentă de a folosi aluatul rămas de la plăcinte. Nu ai nevoie decât de o cantitate mică pentru a acoperi fundul formei. Poți folosi fie o formă de brioșe obișnuită, fie una mini.

Umplutura o poți face în funcție de ce ți-e poftă. Dacă este vară poți face o tartă cu roșii și ricotta. Poți face o tartă cu vanilie și fructe. După ce ai adăugat umplutura, coace-o 25 și 30 de minute și bucură-te de aromele ei.

Roți de pizza

Pizza poate fi delicioasă chiar dacă nu este făcută cu aluat special. Poți să o prepari și din aluatul rămas de la plăcinte dacă adaugi pe ea mozzarella și sos de pizza. 

Începe prin a întinde aluatul într-un dreptunghi și acoperă-l cu un strat de sos de pizza. Apoi, pune brânză și toppingurile preferate. Rulează aluatul și taie-l în bucăți. Pune roțile rezultate în tavă și coace-le până devin aurii. Vor fi un aperitiv perfect.

Biscuiți dulci

Copiii vor adora biscuiții cu zahăr preparați din restul aluatului de la tarte. Rulează resturile de aluat într-o bilă, înfășoar-o în folie de plastic și pune-o frigider pentru o oră. Apoi, scoate-o, întinde aluatul și taie-l în ce forme vrei. Poți folosi unele speciale sau poți să le decupezi cu marginea unui pahar.

Cu o pensulă unge-le cu gălbenuș de ou și presară deasupra zahăr, scorțișoară și/sau nucșoară. Dă-le la cuptor până se rumenesc.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
plăcintă de pește, așezată într-un ramekin, alături de boabe de mazăre și o furculiță
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Modificările propuse la legea privind retragerea banilor din Pilonul 2 de pensii. La ce trebuie să ne aşteptăm
Modificările propuse la legea privind retragerea banilor din Pilonul 2 de pensii. La ce trebuie să ne aşteptăm
Modificările propuse la legea privind retragerea banilor din Pilonul 2 de pensii. La ce trebuie să ne aşteptăm
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale familiei Bieber
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
închide