6 idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă
Aluatul de plăcintă ar trebui să poată fi făcut de oricine. Se prepară destul de simplu, având la bază făina, grăsime și o cantitate mică de sare și apă. Dar ce poți face cu resturile de la aluatul de plăcintă? Descoperă 6 idei delicioase pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă.
Dacă ți-a rămas doar o mână de aluat probabil că nu prea ai ce face cu el. Apoi poți să îl umpli cu orice îți trece prin cap, fie dulce, fie sărat.
Dacă totuși strângi la congelator resturile de la mai multe plăcinte le poți folosi pentru a prepara o mulțime de alte mâncăruri, dulci sau sărate.
Idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă
Pentru a vă păstra resturile de aluat de la plăcinte, înfășoară-le într-o folie de plastic și dă-le la frigider pentru 30 de minute.
Apoi pune-le într-o pungă pentru congelator și îngheață-le. Vor rezista aproximativ o lună. Când vrei să le folosești scoate-le cu cel puțin jumătate de oră înainte. Iată ce poți face cu resturile de la aluat.
Biscuiți sărați
Din aluatul rămas de la plăcinte poți face niște biscuiți sărați delicioși pe care să îi mănânci cu humus, cu unt sau cu salată de vinete. Vor fi o gustare excelentă pe care o vei prepara foarte rapid.
Pentru a face biscuiții sărați din aluatul de plăcinte este suficient să îl întinzi într-o foaie subțire și să tai pătrate de 2-3 cm. Poți să îi ungi cu un strop de ulei de măsline și deasupra să presari Parmigiano Reggiano, rozmarin uscat, sare de mare și semințe de susan.
Lista este nelimitată și ține doar de preferințe. Apoi îi dai la cuptor și îi lași până căpătă o culoare maronie. Se pot păstra într-o pungă de hârtie câteva zile.
Mini-rulouri cu scorțișoară
Mini-rulourile cu scorțișoară din aluat de plăcinte nu vor fi la fel de pufoase ca cele originale, dar cu siguranță îți vor plăcea. Începe prin a întinde aluatul pe o suprafață curată.
Cu ajutorul unei pensule de patiserie unge-l cu unt, apoi presară scorțișoară și zahăr. Cel mai bine este să pui zahăr brun, dar dacă nu ai poți folosi orice alt tip.
Apoi rulează aluatul și taie-l în bucăți mici. Rulourile se pun pe o tavă și se dau la cuptor până când sunt aurii.
Mini quicheuri
Quicheurile sunt o idee excelentă pentru micul-dejun. Nu numai că sunt sățioase, dar poți să combini orice legume, brânzeturi sau tipuri de carne vrei. Practic, dacă ai prin frigider resturi de mezeluri, bucăți de brânză sau legume care nu par a mai avea viață lungă le poți transforma în quicheuri delicioase.
Pentru a pregăti mini quichesurile, întinde foaia de aluat subțire. Apoi, folosind un tăietor de patiserie taie-l în forme rotunde cu diametrul 4 cm.
Pulverizează cu ulei o tavă de brioșe și pune fiecare bucată de aluat în câte o formă. Apoi apasă-l în părțile laterale și pune umplutura. Dă tava la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră sau până când aluatul este auriu și umplutura este întărită.
Empanadas
Empanadas sunt tot niște plăcinte, doar că umplute. Sunt perfecte mai ales că sunt ușor de mâncat și poți foarte ușor să le iei la pachet oriunde ai merge. După ce întinzi aluatul de plăcinte taie cercuri cu diametrul de 10 cm și pune câteva linguri de umplutură în fiecare centru.
Pliază pe jumătate și sigilează marginile apăsând bine cu degetul. Poți face câteva orificii în aluat pe unde să iasă aburul, apoi unge-le cu gălbenuș de ou și coace-le până se rumenesc.
Mini tarte cu legume sau fructe
Tartele sunt o modalitate excelentă de a folosi aluatul rămas de la plăcinte. Nu ai nevoie decât de o cantitate mică pentru a acoperi fundul formei. Poți folosi fie o formă de brioșe obișnuită, fie una mini.
Umplutura o poți face în funcție de ce ți-e poftă. Dacă este vară poți face o tartă cu roșii și ricotta. Poți face o tartă cu vanilie și fructe. După ce ai adăugat umplutura, coace-o 25 și 30 de minute și bucură-te de aromele ei.
Roți de pizza
Pizza poate fi delicioasă chiar dacă nu este făcută cu aluat special. Poți să o prepari și din aluatul rămas de la plăcinte dacă adaugi pe ea mozzarella și sos de pizza.
Începe prin a întinde aluatul într-un dreptunghi și acoperă-l cu un strat de sos de pizza. Apoi, pune brânză și toppingurile preferate. Rulează aluatul și taie-l în bucăți. Pune roțile rezultate în tavă și coace-le până devin aurii. Vor fi un aperitiv perfect.
Biscuiți dulci
Copiii vor adora biscuiții cu zahăr preparați din restul aluatului de la tarte. Rulează resturile de aluat într-o bilă, înfășoar-o în folie de plastic și pune-o frigider pentru o oră. Apoi, scoate-o, întinde aluatul și taie-l în ce forme vrei. Poți folosi unele speciale sau poți să le decupezi cu marginea unui pahar.
Cu o pensulă unge-le cu gălbenuș de ou și presară deasupra zahăr, scorțișoară și/sau nucșoară. Dă-le la cuptor până se rumenesc.