3 rețete cu cottage cheese. Preparate potrivite pentru orice masă a zilei
Cottage cheese este un tip de brânză proaspătă cu textură sfărâmicioasă, cremoasă și ușor acrisoară. Este obținută prin coagularea laptelui de vacă, de obicei lapte de vacă degresat, cu ajutorul unui coagulant, cum ar fi acidul lactic sau o enzimă numită renină. Sunt o mulțime de rețete cu cottage cheese pe care le poți încerca, atât pentru desert, cât și sărate.
Procesul de fabricație a cottage cheese implică încălzirea laptelui, adăugarea coagulantului și apoi separarea laptelui coagulat în bucăți mai mici, numite cheaguri, prin tăierea lor cu un cuțit. După aceasta, se separă zerul de cheaguri prin scurgerea prin site. Cheagurile rezultate sunt apoi spălate și adesea amestecate cu smântână sau alte ingrediente pentru a îmbunătăți gustul și textura.
Cottage cheese este o brânză ușor sărată și poate fi consumată în stare naturală sau folosită în diverse rețete, precum salate, sandvișuri, tarte sau deserturi. Datorită conținutului ridicat de proteine și conținutului scăzut de grăsimi, cottage cheese este populară în dietele sănătoase și este apreciată pentru aportul său nutrițional.
Quiche cu roșii și sparanghel
Quiche cu roșii și sparanghel poate fi un mic dejun delicios sau un prânz ușor. Se servește cu salată de legume proaspete.
Ingrediente
- 230 g sparanghel, tăiat în bucăți de 2 cm
- 110 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
- ulei
- 8 ouă, ușor bătute
- 200 g cottage cheese
- 1 ceapă roșie tocată mărunt
- 2 linguri de făină
- rozmarin proaspăt tocat
- ¼ linguriță de piper măcinat
- 30 g brânză Asiago rasă fin
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-o tavă de cuptor se aranjează sparanghelul și roșiile, cu partea tăiată în sus, într-un singur strat. Apoi se ung cu ulei. Se dau la cuptor timp de 10-12 minute sau până când se rumenesc și roșiile sunt moi. Se scot și se dau deoparte până când se răcesc.
Se dă temperatura cuptorului 190°C. Se amestecă ouăle, cottage cheese, ceapa, făina, rozmarinul și ardeiul într-un castron mare. Când compoziția se omogenizează, se încorporează sparanghelul și roșiile.
Se unge cu ulei o formă de tartă rotundă. Se toarnă în ea amestecul de ouă și se dă la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când un cuțit introdus în centru iese curat. Se presară cu brânză Assagio. Se servește imediat.
Cremă de cottage cheese
Crema de cottage cheese se poate servi cu cartofi gătiți în diverse moduri, pe pâine proaspătă sau cu legume. Este una dintre acele rețete cu cottage chesse pe care o poți face oricând. Află mai multe despre beneficiile consumului de cottage cheese.
Ingrediente
- 450 g cottage cheese
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- ierburi tocate mărunt (pătrunjel, busuioc sau mărar)
- ¼ linguriță de de piper măcinat
Mod de preparare
Se pune cottage cheese într-un robot de bucătărie și se procesează la viteză mare până când devine netedă și cremoasă, aproximativ un minut. Se adaugă sucul de lămâie, ulei, ierburile și piperul. Se procesează până când se omogenizează bine.
Budincă cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă
Budinca cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă este prânzul perfect pentru vară, cu o combinație perfectă de gusturi și arome. Este una dintre acele rețete cu cottage cheese care se potrivește atât la prânz, cât și la cină. Încearcă și o rețetă clasică de musca.
Ingrediente
- 3 dovlecei tocați
- 2 linguri de de unt
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 praf de sare, plus 1/4 linguriță, împărțită
- 300 g boabe de porumb
- 400 g cottage cheese
- 150 g brânză feta mărunțită
- 1 ardei gras roșu tocat
- mărar proaspăt tocat
- 2 linguri de făină universală
- 1 linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de de piper măcinat
- 10 ouă mari , ușor bătute
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă de copt de 22×33 cm. Se pun dovleceii pe un prosop curat de bucătărie, se strâng marginile și se stoarce excesul de umiditate.
Se încinge untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând ocazional, până când devine aurie, 5-8 minute. Se adaugă dovleceii și un praf de sare. Se lasă încă 4 minute.
Se transferă amestecul de dovlecei într-un castron mare. Se adaugă porumbul, cottage cheese, brânza feta, ardeiul gras, mărarul, făina, praful de copt, piperul și restul de 1/4 linguriță de sare. Se amestecă până se omogenizează bine. Apoi se încorporează și ouăle.
Se toarnă amestecul în vasul de copt pregătit. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute. Apoi se lasă să stea 10 minute înainte de servire.