3 rețete cu cottage cheese. Preparate potrivite pentru orice masă a zilei

Cottage cheese este un tip de brânză proaspătă cu textură sfărâmicioasă, cremoasă și ușor acrisoară. Este obținută prin coagularea laptelui de vacă, de obicei lapte de vacă degresat, cu ajutorul unui coagulant, cum ar fi acidul lactic sau o enzimă numită renină. Sunt o mulțime de rețete cu cottage cheese pe care le poți încerca, atât pentru desert, cât și sărate.

Rețete cu cottage cheese ilustrate cu ajutorul unui bol de lemn în care se află această brânză
Cottage cheese poate fi ingredient în preparate dulci și sărate / Shutterstock

Procesul de fabricație a cottage cheese implică încălzirea laptelui, adăugarea coagulantului și apoi separarea laptelui coagulat în bucăți mai mici, numite cheaguri, prin tăierea lor cu un cuțit. După aceasta, se separă zerul de cheaguri prin scurgerea prin site. Cheagurile rezultate sunt apoi spălate și adesea amestecate cu smântână sau alte ingrediente pentru a îmbunătăți gustul și textura.

Cottage cheese este o brânză ușor sărată și poate fi consumată în stare naturală sau folosită în diverse rețete, precum salate, sandvișuri, tarte sau deserturi. Datorită conținutului ridicat de proteine și conținutului scăzut de grăsimi, cottage cheese este populară în dietele sănătoase și este apreciată pentru aportul său nutrițional.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Quiche cu roșii și sparanghel

Quiche cu roșii și sparanghel poate fi un mic dejun delicios sau un prânz ușor. Se servește cu salată de legume proaspete.

Quiche cu roșii și sparanghel preparată cu cottage cheese
Quiche cu roșii și sparanghel se poate servi atât cald, cât și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 230 g sparanghel, tăiat în bucăți de 2 cm
  • 110 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • ulei
  • 8 ouă, ușor bătute
  • 200 g cottage cheese
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 2 linguri de făină
  • rozmarin proaspăt tocat
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 30 g brânză Asiago rasă fin

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-o tavă de cuptor se aranjează sparanghelul și roșiile, cu partea tăiată în sus, într-un singur strat. Apoi se ung cu ulei. Se dau la cuptor timp de 10-12 minute sau până când se rumenesc și roșiile sunt moi. Se scot și se dau deoparte până când se răcesc.

Se dă temperatura cuptorului 190°C. Se amestecă ouăle, cottage cheese, ceapa, făina, rozmarinul și ardeiul într-un castron mare. Când compoziția se omogenizează, se încorporează sparanghelul și roșiile.

Se unge cu ulei o formă de tartă rotundă. Se toarnă în ea amestecul de ouă și se dă la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când un cuțit introdus în centru iese curat. Se presară cu brânză Assagio. Se servește imediat.

Cremă de cottage cheese

Crema de cottage cheese se poate servi cu cartofi gătiți în diverse moduri, pe pâine proaspătă sau cu legume. Este una dintre acele rețete cu cottage chesse pe care o poți face oricând. Află mai multe despre beneficiile consumului de cottage cheese.

Crema de cottage cheese servită pe felii de pâine
Crema de cottage cheese se poate păstra la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g cottage cheese
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • ierburi tocate mărunt (pătrunjel, busuioc sau mărar)
  • ¼ linguriță de de piper măcinat

Mod de preparare

Se pune cottage cheese într-un robot de bucătărie și se procesează la viteză mare până când devine netedă și cremoasă, aproximativ un minut. Se adaugă sucul de lămâie, ulei, ierburile și piperul. Se procesează până când se omogenizează bine. 

Budincă cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă

Budinca cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă este prânzul perfect pentru vară, cu o combinație perfectă de gusturi și arome. Este una dintre acele rețete cu cottage cheese care se potrivește atât la prânz, cât și la cină. Încearcă și o rețetă clasică de musca.

Budinca cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă servită într-o tavă albă
Budinca cu cottage cheese, dovlecel, porumb și ouă se prepară în 30 de minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 dovlecei tocați
  • 2 linguri de de unt
  • 1  ceapă tocată mărunt
  • 1 praf de sare, plus 1/4 linguriță, împărțită
  • 300 g boabe de porumb
  • 400 g cottage cheese
  • 150 g brânză feta mărunțită
  • 1 ardei gras roșu tocat
  • mărar proaspăt tocat
  • 2 linguri de făină universală
  • 1 linguriță de praf de copt
  • ¼ linguriță de de piper măcinat
  • 10 ouă mari , ușor bătute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă de copt de 22×33 cm. Se pun dovleceii pe un prosop curat de bucătărie, se strâng marginile și se stoarce excesul de umiditate.

Se încinge untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând ocazional, până când devine aurie, 5-8 minute. Se adaugă dovleceii și un praf de sare. Se lasă încă  4 minute.

Se transferă amestecul de dovlecei într-un castron mare. Se adaugă porumbul, cottage cheese, brânza feta, ardeiul gras, mărarul, făina, praful de copt, piperul și restul de 1/4 linguriță de sare. Se amestecă până se omogenizează bine. Apoi se încorporează și ouăle. 

Se toarnă amestecul în vasul de copt pregătit. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute. Apoi se lasă să stea 10 minute înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
sandviciurile calde cu brânză puse pe un tocător de lemn
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cea mai sănătoasă brânză pusă pe un blat de lemn
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
3 noiembrie, 06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
3 noiembrie, 05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
3 noiembrie, 05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
închide