3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zilei
Fulgii de ovăz sunt asociați de cele mai multe ori cu micul dejun, însă pot fi un ingredient și în rețete sărate. Se pot transforma în preparate delicioase pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustări. Iată 3 rețete cu fulgi de ovăz în combinații inedite, dar delicioase.
Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și de proteine, astfel încât este indicat să îi incluzi cât mai des în meniul tău. Dacă te-ai săturat să îi consumi doar sub formă de terci la micul dejun inspiră-te din aceste rețete de fulgi de ovăz sărate bune chiar și pentru pachetul de la birou.
Clătite de ovăz matar cheela
Matar cheela sunt clătite din fulgi de ovăz care se pot servi atât la micul dejun, dar le poți lua și la pachet. Este una dintre acele rețete cu fulgi de ovăz cu un conținut ridicat de proteine. Află ce ce trebuie să tragi fulgii de ovăz la tigaie înainte de a-i folosi în preparate.
Ingrediente
- 120 g fulgi de ovăz
- 120 g mazăre
- 1 bucată de 1 cm de ghimbir proaspăt
- 2-3 căței de usturoi
- 1-2 ardei iute verzi
- ½ linguriță de chimen
- ½ linguriță de asafoetida (opțional)
- sare după gust
- 1 lingură de unt (de preferat ghee)
Mod de preparare
Se înmoaie peste noapte fulgii de ovăz. Mazărea se fierbe mazărea timp de 1-2 minute. Apoi se pun într-un blender mazărea fiartă, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde, chimenul, asafoetida și sarea. Se lasă până se transformă într-o pastă.
Se scurge apa de la ovăz. Se zdrobește și se adaugă în pasta de mazăre. Se amestecă până se omogenizează.
Într-o tigaie se topește untul. Se pune o lingură din compoziția de fulgi de ovăz și mazăre și se întinde uniform. La foc mediu spre mic, se gătește până devine maro-auriu. Se repetă procesul până se termină toată compoziția. Se servește cu sos de roșii alături.
Fulgi de ovăz masala vada
Dacă vrei o gustare foarte aromată poți încerca aceste rondele de fulgi de ovăz masala vada. Sunt crocante la exterior, dar cremoase la interior.
Ingrediente
- 200 g fulgi de ovăz
- 80 g brânză dulce
- 110 g făină de orez
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță de piper negru
- 1-2 ardei iute verzi
- 1 bucată de 1 cm de ghimbir proaspăt
Mod de preparare
Ovăzul se macină fin și apoi se pune într-un castron. Apoi se amestecă cu făina de orez, ghimbirul, ardeiul iute verde, sarea și piperul. Se adaugă brânza dulce și se frământă pentru a se forma un aluat. Când este gata se formează rondele și se prăjesc până devin crocante și aurii.
Rondele de fulgi de ovăz picante
Dacă îți place să mănânci picant poți să încerci aceste rondele de fulgi de ovăz. Sunt perfecte cu o salată alături, dar și drept garnitură pentru alte feluri de mâncare. Îți oferim și rețeta de chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez.
Ingrediente
- 250 g fulgi de ovăz
- 200 g piure de cartofi
- 100 g brânză dulce
- ulei
- ½ linguriță pastă de ghimbir
- 1-2 căței de usturoi zdrobiți
- 2 ardei iuți verzi tocați
- ½ linguriță de sare
- 2 morcovi mici rași
- 1 lingură Garam Masala
- ¼ linguriță de pudră de ardei iute roșu
Mod de preparare
Se amestecă până se omogenizează piureul de cartofi și morcovii rași. Apoi se pun restul de ingrediente și se amestecă bine. Compoziția se modelează în rondele care se aplatizează cu degetele. Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă, se așează rondelele și se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc calde.
Încearcă și rețeta de chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz.