Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețetă pentru un prânz delicios și sănătos

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă adori rețeta clasică de lasagna, încearc-o și în varianta fără carne. Prepară rețeta de lasagna cu spanac și brânzeturi, pentru un prânz delicios și sănătos.

Lasagna cu spanac și brânzeturi secționată în vasul de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Spanacul oferă gust și vitamine, iar brânzeturile consistență și contrast / Shutterstock

Lasagna este denumirea unui preparat din bucătăria italiană, având ca bază un tip de paste subțiri și foarte late. Aceste paste sunt așezate în straturi suprapuse, alternând cu diferite umpluturi. Cea mai populară rețetă de lasagna se prepară cu sos ragù, dar se poate opta și pentru sosuri de legume sau de brânzeturi. Nu lipsesc nici condimentele și mirodeniile precum usturoiul, oregano și busuiocul. 

Citește și

Rețetele de lasagna sunt opțiunea ideală pentru masa de prânz sau chiar pentru cină. Sunt foarte sățioase și consistente, dar sunt și foarte gustoase, chiar și în varianta fără carne. Combinația de spanac cu brânzeturi este una foarte îndrăgită, mai ales în rândul celor care nu consumă carne. Spanacul oferă gust și vitamine, iar brânzeturile gust, textură și contrast de culoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spanacul și brânzeturile se combină perfect și în alte rețete de gustări sau aperitive. Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de quiche cu spanac și brânză, din bucătăria franțuzească. În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru lasagna cu spanac și brânzeturi.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea compoziției de spanac cu brânzeturi. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul cu untul în ea. Când untul este topit adaugă ceapa tocată mărunt, împreună cu 3 căței de usturoi tocați rondele. Călește ingredientele până când ceapa devine transparentă. Adaugă spanacul tocat mărunt, amestecă ingredientele și lasă-le să se prepare pentru 4-5 minute.

Cum montezi și coci lasagna cu spanac și brânzeturi

Foile de lasagna le hidratezi în apă clocotită, cu puțină sare, așa cum o să găsești indicații pe pachet.

Descoperă și rețeta de spaghete aglio e olio, tot din bucătăria italiană.

După ce se răcește spanacul din tigaie îl amesteci cu brânza telemea răzuită, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate.

Apoi pregătești un vas termorezistent pe care îl ungi la interior cu unt. Pune la baza vasului un strat de foi de lasagna bine scurse. Acoperă-le cu un strat de spanac cu brânzeturi. Peste acesta așază un alt strat de foi și continuă până când se termină ingredientele. Ultimul strat va fi din foi de lasagna. Acoperă vasul cu un capac sau o folie de aluminiu și pune-l în cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

După acest interval de timp, scoate vasul din cuptor și presară peste lasagna cașcavalul răzuit. Bate cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper și adaugă o lingură de smântână acră. Întinde această compoziție peste cașcavalul răzuit.

Pune din nou vasul la cuptor, dar neacoperit de data aceasta. Mai lasă lasagna cu spanac și brânzeturi să se prepare timp de 10-12 minute sau până când se formează o crustă apetisantă la suprafață.

Lasă lasagna să se tempereze 15-20 de minute, înainte de porționare. Iar dacă mai dorești și alte rețete pe bază de spanac, poți încerca rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.

Citește și
Lasagna cu spanac și brânzeturi secționată în vasul de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Porție de lasagna pe farfurie
Lasagna cu spanac și brânzeturi secționată în vasul de copt și o porție pe farfurie
Pasul de montare in va a pastelor cu crema de brânză și spanac
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
lasagna vegană pe o farfurie gri
Cea mai simplă rețetă de lasagna vegană. Este simplă și rapidă
Cea mai simplă rețetă de lasagna vegană. Este simplă și rapidă
Spanac cu smântână și usturoi servit cu ou ochi în farfurie albă cu furculiță și cuțit, pe un tocător de lemn
Galerie foto
Spanac cu smântână și usturoi. Rețetă de mâncare hrănitoare
Spanac cu smântână și usturoi. Rețetă de mâncare hrănitoare
Porție de Minestrone
Galerie foto
Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și paste
Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și paste
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!. Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
închide