3 rețete cu ton din conservă. Preparate gustoase pe care trebuie să le încerci

Tonul este unul dintre cele mai populare tipuri de pește, fiind folosit în aproape toate bucătăriile lumii. Are un gust bogat și o textură moale, și o valoare nutritivă deosebită. Probabil că ai și tu ai măcar o conservă de ton în cămară. Dacă nu știi ce să faci cu ea iată câteva idei de rețete cu ton din conservă din care să te inspiri când vrei să gătești ceva rapid.

O salată cu ton din conservă
Tonul din conservă este o sursă foarte bună de proteine / Shutterstock

Tonul este o sursă excelentă de proteine slabe și acizi grași omega-3, elemente esențiale pentru menținerea sănătății. Proteinele sunt fundamentale pentru dezvoltarea musculaturii, pentru repararea țesuturilor și funcționarea corespunzătoare a organismului. Acizii grași omega-3, precum EPA și DHA, ajută la protejarea inimii, îmbunătățirea funcției cerebrale și reducerea inflamațiilor. Consumul regulat de ton poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și a unei stări generale de bine.

Citește și

Tonul este, de asemenea, bogat în vitamine și minerale esențiale. Acesta furnizează o cantitate semnificativă de vitamina D, care este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar. De asemenea, tonul conține vitamine din complexul B, cum ar fi B3 (niacină) și B12 (cobalamină), care ajută la metabolismul celular și la formarea celulelor roșii din sânge. Minerale precum seleniu, fier și magneziu se găsesc, de asemenea, în cantități semnificative în ton și sunt esențiale pentru diverse funcții biologice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată Nicoise

Această este o variantă de salată Nicoise este diferită, având în compoziție ingrediente consistente precum cartofi, fasole verde și ouă fierte.

Salata Nicoise servită într-un bol mare și alb
Salata Nicoise este specific franțuzească / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 ouă mari
  • 1 kg cartofi noi
  • 140 g fasole verde
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță sare de mare fulgi
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • sucul de la ½ lămâie
  • ½ linguriță de piper negru măcinat
  • 5 linguri de ulei de măsline virgin
  • 1 lingură de arpagic proaspăt, tocat mărunt
  • 1 lingură de mărar proaspăt, tocat mărunt
  • 340 g ton din conservă, scurs
  • 500 g roșii  cherry, feliate dacă sunt mari
  • ½ ceapă roșie, feliată
  • 110 g măsline negre fără sâmburi
  • 2 linguri de capere

Mod de preparare

Se pune la fiert apă într-o cratiță mică. Apoi se puneți ouăle cu grijă. Se lasă să fiarbă 8 minute, se ia oala de pe foc și se pun ouăle într-un vas cu apă rece.

În timp ce ouăle se fierb, se pune la fiert o altă cratiță cu apă. Se pun cartofii și se lasă să fiarbă 20 de minute, până când sunt moi, iar un cuțit poate trece ușor prin ei. Se scurg și se pun sub jet de apă rece pentru a se răci. Apoi se taie cuburi mai mari.

În timp ce cartofii fierb, se pune fasolea verde se fierbe la abur timp de 4 minute, până când se înmoaie pun. Se scoate într-un bol cu gheață pentru a opri procesul de gătire.

Într-un pistil și mojar, se zdrobește usturoiul, împreună cu sarea de mare fulgi. Odată ce s-a format o pastă, se amestecă muștarul Dijon, apoi sucul de lămâie și piperul negru. Se adaugă încet uleiul de măsline, apoi se amestecă arpagicul tocat și mărarul.

Se curăță ouăle fierte de coajă și se taie pe jumătate. Într-un castron mare, se aranjează cartofii răciți, fasolea verde răcită, ouăle fierte, tonul din conservă, roșiile, ceapa roșie, măslinele negre și caperele. Se asezonează cu vinegretă de lămâie.

Încearcă și rețeta de salată de ouă fierte. Este perfectă pentru momentele în care nu ai timp să gătești.

Wrap cu ton

Dacă vrei o idee de prânz hrănitor și ușor pentru zilele aglomerate, această rețetă sănătoasă este ceea ce ai nevoie.

Wrap cu ton tăiat pe jumătate și pus unul peste celălalt
Wrapul cu ton este potrivit pentru prânzul la birou sau la picnicuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 tortilla de făină
  • ¼ ceapă roșie
  • 70 g iaurt grecesc
  • ⅛ linguriță de usturoi pudră
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat
  • ¼ linguriță de sare
  • 150 g ton
  • 4 frunze de salată romana
  • 50 g ceapă prăjită crocantă

Mod de preparare

Se așează tortilla pe o suprafață plană. Se taie cubulețe ceapa roșie. Într-un castron mic, se amestecă iaurtul grecesc, pudra de usturoi, pătrunjelul uscat și sarea.

Tonul se pune într-un alt castron și folosind o furculiță se mărunțește. Se adaugă amestecul de iaurt peste ton și se amestecă până se încorporează.

Se pun frunzele de salată verde pe tortilla. Se întinde amestecul de ton pe tortilla, lăsând aproximativ un centimetru în jurul marginilor. La final, se presară ceapa roșie și ceapa prăjită crocantă. Se rulează strâns tortilla, apoi se taie pe jumătate pe orizontală.

Paste cu chilli și ton

Această rețetă de paste cu ton chili este un fel de mâncare răcoritor și gustos, care poate fi preparat într-un timp foarte scurt.

Paste cu ton servite într-o farfurie albă alături de o furculiță
Pastele cu ton sunt gata în 15 minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 tagliatelle uscate
  • 2 linguri ulei de măsline, împărțit
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • ¼ linguriță fulgi de chili
  • 110 g ton în ulei de floarea soarelui, scurs
  • sucul de la ½ lămâie
  • 2 roșii, tocate mărunt
  • sare
  • piper, dupa gust
  • 4 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare

Se gătesc tagliatelle într-o oală mare cu apă clocotită cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, aproximativ 10 minute.

Între timp, se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Se prăjește usturoiul timp de 1-2 minute, apoi se adaugă fulgii de chili și tonul și se mai lasă încă 2 minute.

Se ia de pe foc și se adaugă lingura rămasă de ulei de măsline, suc de lămâie și roșii. Se condimentează bine cu sare și piper și se lasă deoparte. Când pastele sunt gata, rezervați o cană din apă în apa în care s-au gătit și se lasă deoparte.

Se scurg pastele și se pun în tigaie cu puțin din apa rezervată. Se amestecă pătrunjelul, apoi se servește.

Varietăți de ton

Există mai multe specii de ton, cele mai cunoscute fiind tonul alb (Thunnus alalunga) și tonul roșu (Thunnus thynnus). Tonul roșu, cunoscut și sub numele de „ton de adevărat,” este adesea considerat cel mai prețios și delicios tip de ton, cu o carne roz și o textură fermă. Tonul alb, sau „ton albacore,” este mai des utilizat în conserve și are o carne mai deschisă la culoare.

Tonul mai poate fi găsit în variante precum tonul galben (Thunnus albacares), tonul negru (Thunnus atlanticus) și tonul cu aripi galbene (Thunnus albacares). Fiecare dintre aceste specii are caracteristici distincte de gust, textură și culoare, permițând bucătarilor să aleagă varianta potrivită pentru prepararea dorită.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Două mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, una secționată cu lingurița
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Garnituri pentru pește și somon pe un platou mare și rotund
5 garnituri pentru pește. Rețete potrivite pentru orice masă
5 garnituri pentru pește. Rețete potrivite pentru orice masă
Beurre blanc în sosieră de lemn care stă pusă pe un tocător
Beurre blanc, sosul perfect pentru preparate din pește
Beurre blanc, sosul perfect pentru preparate din pește
Macrou cu legume la pe farfurie
Galerie foto
Macrou cu legume la tigaie. Rețetă simplă și rapidă
Macrou cu legume la tigaie. Rețetă simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
05:01
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
05:00
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Borcane cu ardei iuți umpluți cu ton, pentru iarnă
04:00
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
21 septembrie, 08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
21 septembrie, 07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
21 septembrie, 06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți
Vremea 25 septembrie - 23 octombrie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în a doua lună de toamnă

Vremea 25 septembrie - 23 octombrie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în a doua lună de toamnă

Vremea 25 septembrie - 23 octombrie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în a doua lună de toamnă
„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”
Descoperire fantastică în Egipt, plină de comori și secrete. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față
Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca
Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă
fresh
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
închide