Fasole verde la borcan. Rețeta de păstăi conservate pentru iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să pui fasole verde la borcan ai nevoie de puține ingrediente și de aproximativ o oră pentru a obține conservele perfecte. Vei avea niște conserve delicioase pe care le vei putea folosi iarna pentru a prepara mai multe feluri de mâncare, de la garnituri la ciorbe.

Fasole verde la borcan pusă în 5 borcane separate
Fasolea verde la borcan se poate folosi pentru mai multe feluri de mâncare de la omlete la ciorbe / Shuttersock

Din fasolea verde la borcan poți să prepari o garnitură delicioasă dacă adaugi puțin ulei, sare și usturoi mărunțit. O altă variantă este salata, combinând fasolea verde cu roșii, ceapă, ardei, brânză feta și dressing pentru salată. Mai poți prepara supe sau ciorbe delicioasă, adăugând și alte legume, carne și condimente.

Fasolea verde poate fi adăugată în tocănițe sau în mâncăruri cu carne, oferindu-le un plus de textură și savoare. Adaugă fasolea verde în soteuri cu alte legume, carne sau tofu pentru un preparat rapid și sănătos. Amestecă fasolea verde în rețete de paste, cum ar fi paste cu sos de roșii și fasole verde sau paste cu brânză și fasole verde.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți folosi fasolea verde și pentru micul dejun, în omletă. Amestecă fasolea verde într-o omletă sau în ouă bătute pentru a obține o primă masă a zilei delicioasă și hrănitoare.

În mod obișnuit în borcane se pune doar fasole verde, dar mai poți adăuga și usturoi sau boabe de piper pentru un plus de aromă. Nu uita să etichetezi borcanele nu doar cu anul în care a fost conservată fasolea, ci și cu condimentele folosite.

Ingrediente

Mod de preparare

Se alege fasolea verde păstăi proaspătă și curată, apoi se spală bine fasolea în apă rece. Se îndepărtează capetele și firele.

Cum prepari conservele

Se spală borcanele și capacele lor cu apă și detergent de vase, apoi se clătesc bine cu apă caldă. Se pot steriliza într-o oală cu apă clocotită timp de 10-15 minute sau în cuptorul preîncălzit la 120°C timp de 10-15 minute. Borcanele trebuie să fie complet uscate înainte de a le umple.

Într-o oală mare, se pun 1,5 litri de apă și 2 linguri de sare. Se fierbe apa până când sarea se dizolvă complet. Apoi se adaugă fasolea verde păstăi în apa sărată fierbinte și se fierbe timp de 2-3 minute. După aceea, se scot într-un castron mare cu gheață pentru a opri procesul de gătire. Apoi se scot și se lasă să se usuce.

Se umplu borcanele de sticlă cu fasolea verde păstăi răcită, încercând să nu rămână prea mult spațiu. Se închid borcanele ermetic cu capac. Se depozitează borcanele într-un loc răcoros și întunecat. Fasolea verde păstăi conservată în acest mod poate rezista pentru mai multe luni.

Soiuri de fasole verde care se pot conserva la borcan

Există mai multe soiuri de fasole verde care pot fi conservate în borcane pentru iarnă. Alegerea soiului depinde în mare măsură de preferințele personale în ceea ce privește gustul și textura.

Fasole verde bush

Acesta este cel mai obișnuit soi de fasole verde și poate fi folosit pentru conservare. Are păstăi scurte și cărnoase, iar gustul său este dulce și bogat. Este potrivit pentru rețetele de fasole verde conservată, cum ar fi fasolea verde în saramură sau în oțet.

Fasolea bush pusă pe un fundal alb
Fasolea bush este cel mai des întâlnită în piețe / Shutterstock

Fasole Romano

Cunoscută și sub numele de fasole română sau fasole plată, această varietate are păstăi late și plate. Este ideală pentru a fi conservată în borcane și păstrează o textură fermă chiar și după fierbere.

Fasolea romano pe un blat de lemn
Fasolea romano are o textură mai crocantă / Shutterstock

Fasole verde pole  

Această varietate de fasole crește sub formă de tulpini lungi. Are păstăi mai lungi și subțiri, cu o textură ușor crocantă. Este potrivită pentru conserve de tipul fasole verde în suc propriu.

Fasolea verde pole pusă pe un fundal alb
Fasolea verde pole se poate conserva la borcan pentru iarnă / Shutterstock

Fasole wax (fasole ceară)

Fasolea wax are păstăi galbene sau galben-verzi și este cunoscută pentru gustul său dulce și textura crocantă. Este ideală pentru conservarea în oțet sau saramură și adaugă o notă de culoare în borcane.

Fasolea wax pusă pe un fundal alb
Fasolea wax are un gust mai dulce decât restul soiurilor / Shutterstock

Fasole yardlong

Acest soi de fasole are păstăi foarte lungi, de până la un metru. Deși este mai puțin obișnuit, este potrivit pentru conservare și poate fi tăiat în bucăți mai mici pentru a încăpea în borcane.

Fasolea Yardlong  pusă pe un fundal alb
Fasolea Yardlong trebuie tăiată în bucăți mai mici înainte de a fi conservată / Shutterstock

Fasole haricot vert

Acest soi are păstăi subțiri și lungi, ceea ce îl face potrivit pentru conserve. Fasolea haricot vert are o textură delicată și un gust subtil, fiind excelentă pentru rețetele de fasole verde în ulei sau oțet.

Fasolea haricot pusă pe un fundal alb
Fasolea haricot vert se potrivește foarte bine în salate / Shutterstock

Fasole Chinese Long (fasole lungă chinezească)

Cu păstăi lungi și subțiri, acest soi adaugă o notă exotică preparatelor conservate.

Fasolea Chinese Long pusă pe un fundal alb
Fasolea Chinese Long se potrivește cel mai bine în rețete asiatice / Shutterstock

Este ideală pentru conservarea în sos de soia sau pentru rețetele de fasole verde asiatice.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ciorbă de fasole de post
Ciorbă de fasole de post. Ce să pui în ea ca să iasă savuroasă
Ciorbă de fasole de post. Ce să pui în ea ca să iasă savuroasă
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Galerie foto
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Sean Diddy Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
închide