Top 6 rețete preparate de Jamie Oliver. Le poți face rapid la tine acasă

Jamie Oliver este unul dintre cei mai carismatici bucătari. Aproape toată viața lui s-a învârtit în jurul pasiunii pentru gătit pentru care a făcut un adevărat cult. Nu doar că a lucrat ca bucătar, dar a scris cărți de bucate, a făcut emisiuni gastronomice, a deschis restaurante și are o activitate de educație gastronomică pe rețelele sociale. Descoperă și tu 6 rețete preparate de Jamie Oliver. Le poți face chiar la tine acasă într-un mod simplu și rapid.

Jamie Oliver în timp ce gătește într-o emisiune TV
Jamie Oliver este unul dintre bucătarii celebrii care militează pentru simplitate / Profimedia Images

Jamie Oliver nu este un simplu bucătar. Este un brand, iar influența și-a folosit-o pentru a învăța lumea să gătească sănătos, să nu mai facă risipă de ingrediente și să nu mai cheltuie sume impresionante de bani pe alimente. Pentru el simplitatea este cheia unei alimentații sănătoase. De aceea, s-a implicat în tot felul de campanii care se adresează în special educării copiilor.

Jamie Oliver este un exemplu de succes în industria culinară datorită pasiunii sale pentru gătit, abordării inovatoare și eforturilor constante de a promova un stil de viață sănătos. Cu cariera sa impresionantă și implicarea sa în campanii caritabile, Jamie a lăsat o amprentă semnificativă în lumea culinară și în societate în ansamblu. Este un model pentru cei care doresc să-și urmeze pasiunea și să facă o diferență pozitivă în lumea în care trăim.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta de chiftele de pește a lui Jamie Oliver

Chiftelele de pește se gătesc rapid și sunt foarte gustoase. Sunt versatile și se pot servi în orice moment al zilei. Se servesc alături de legume pentru a avea o masă echilibrată. 

Chiftele de pește servite pe o farfurie albă
Chiftelele de pește pot fi un prânz sănătos și delicios / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g file de cod, eglefin sau pollock fără piele, din surse durabile
  • 1 cartof Maris Piper mare (250g)
  • 4 linguri de făină simplă
  • ulei de masline
  • 2 linguri amestecate de ierburi proaspete verzi, precum mărar, arpagic sau pătrunjel
  • 200 g maioneză, făcută din ouă de crescătorie

Mod de preparare

Se taie grosier peștele. Se curăță și se dau prin răzătoare cartofii, apoi se amestecă cu făina într-un bol și se condimentează cu sare de mare și piper negru. Se încorporează și peștele și se formează 12 chiftele plate. Se dau la rece.

Se încinge un strop de ulei într-o tigaie cu bază grea la foc mediu-mare. În serii de câte 4, se gătesc chiftelele de pește timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante. Apoi se scot pe un prosop de bucătărie de hârtie pentru a se scurge.

Se toacă și se amestecă ierburile cu maioneza, apoi se servesc cu chiftelele de pește și cu felii de lămâie. Poți încerca să faci maioneză chiar la tine acasă pentru a controla mai bine ingredientele folosite.

Rețeta de clătite cu mac și ricotta a lui Jamie Oliver

Minunat de ușoare și pufoase, aceste clătite sunt perfecte pentru micul dejun alături de toppinguri delicioase. 

Clătite cu mac decorate cu un sos alb de vanilie și câteva afine
Clătitele cu mac sunt un mod plăcut de a începe ziua / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g faină cu praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 50 g zahăr tos
  • 1 lingură de semințe de mac, plus suplimentar pentru servire
  • 1 ou mare de la găini crescute în aer liber
  • 150 g brânză ricotta
  • 250 ml lapte semi-degresat
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • 300 g amestec de fructe de pădure proaspete
  • miere
  • iaurt natural fără grăsimi

Mod de preparare

Într-un castron mare, se pun 150 g de făină, o linguriță de bicarbonat de sodiu, 50 g de zahăr tos, o lingură de semințe de mac și un praf mic de sare de mare, apoi amestecați împreună.

Se separă un ou mare, apoi se amestecă 150 g de ricotta cu gălbenușul de ou până se obține un piure. Se toarnă 250 ml lapte semi-degresat, se rade fin coaja de la 1 lămâie și se stoarce zeama. Se amestecă, apoi se amestecă treptat cu ingredientele uscate.

Se bate albușul spumă până devine ușor și pufos, apoi se încorporează în aluat.

Se preîncălzește cuptorul la temperatura cea mai mică. Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, se adaugă o lingură mare de aluat, și se gătește câteva minute pe fiecare parte, întorcând clătita când este aurie. Se repetă procesul până se epuizează tot aluatul.

Se păstrează clătitele calde la cuptor până sunt gata sau se servesc pe măsură ce sunt gata, cu 300 g de fructe de pădure proaspete, un strop de miere, o lingură de iaurt și un praf de mac.

Rețeta de pui condimentat în chiflă a lui Jamie Oliver

Rețeta de pui condimentat în chiflă este simplă și rapidă. Se prepară destul de repede și nu ai nevoie de ingrediente costisitoare. La final vei avea un prânz rapid și sățios.

Un burger făcut cu piept de pui și salată proaspătă
Pieptul de pui poate fi și mărunțit / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 ardei scotch bonnet proaspăt sau chilli roșu
  • 150 g piept de pui fără piele
  • 1 linguriță de amestec de condimente jamaicane, plus suplimentar pentru stropire
  • ulei de măsline
  • 220 g de inele de ananas în suc de la conservă
  • oțet de vin roșu
  • 1 morcov
  • 150 g varză albă
  • 2 linguri de iaurt natural
  • 2 chifle mari moi

Mod de preparare

Se taie pe jumătate, se deshidratează și se feliază fin ardeiul scotch bonnet. Se pune într-o sită și se trece peste el apă rece pentru a-i mai domoli iuțeala. Se pune o tigaie mare antiaderentă la foc mare. Se taie cu grijă pieptul de pui pe jumătate pentru a obține două bucăți subțiri plate.

Se înțeapă de câteva ori cu cuțitul pentru a pătrunde mai bine aromele. Se amestecă cu condimentele jamaicane jerk și o lingură de ulei de măsline până se acoperă bine. Se gătește puiul în tigaia încinsă timp de 5 minute, întorcându-l la jumătatea timpului. Se pun și inelele de ananas alături, păstrând deoparte sucul.

Se pun sucul de ananas și ardeiul iute într-un castron și se amestecă cu un praf mic de sare de mare și o lingură de oțet de vin roșu. Se toacă morcovul, apoi se dă prin răzătoarea mare varza. 

Se amestecă legumele cu iaurtul și un strop din apa în care ai ținut ardeiul iute. Se așează puiul și ananasul pe o parte a tigăii, apoi se dă focul mai mic și se prăjesc rapid chiflele. 

Puiul gătit se pune pe o jumătate de chiflă. Deasupra lor se așează salata de varză, o felie de ananas, ardei iute și condimente dacă se mai dorește. Se pune deasupra cealaltă jumătate de chiflă și se servește.Încearcă rețeta de chifle din cartofi. Se prepară simplu și ușor.

Biscuiții lui Buddy

Acești biscuiți gustoși vor fi cu siguranță un răsfăț pentru adulți, copiii mari și cei mici deopotrivă. Se prepară foarte ușor, robotul de bucătărie făcând toată munca grea.

Biscuiții făcuți de Jamie Oliver conțin doar 5 ingrediente
Biscuiții lui Buddy sunt o gustare sănătoasă
/ Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g unt nesărat (la temperatura camerei)
  • 100 g amestec de fructe uscate și nuci
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 100 g făina auto-crescătoare
  • 100 g sirop auriu (sirop gros de zahăr, apă și acid citric)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă pătrată adâncă de 20 cm cu hârtie de copt și se freacă cu ulei de măsline. Într-un robot de bucătărie se amestecă untul, fructele uscate și nucile, ovăzul și făina până când amestecul se omogenizează.

Se oprește robotul, se curăță marginile bolului robotului de bucătărie cu o spatulă și se încorporează și siropul.

Se transferă amestecul în tavă. Se coace  15-20 de minute sau până devin aurii. Se scoate din cuptor, se taie în 16 pătrate și se lasă să se răcească în tavă timp de 5 minute. Apoi se scot din tavă.

Orez prăjit cu tofu

Orezul prăjit cu tofu este inspirat din bucătăria chinezească dar cu un număr mai mic de ingrediente. Poate fi pe masă în 10 minute. 

Orez prăjit servit într-o farfurie albă
Orezul prăjit cu tofu poate fi o garnitură pentru feluri de mâncare cu carne / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 fire de ceapă verde
  • 250 g orez basmati brun fiert
  • 2 lingurițe pline de gem de ardei iute
  • 2 ouă mari de la găini crescute în aer liber
  • 150 g tofu ferm mătăsos

Mod de preparare

Se pune o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-înalt. Se taie și se feliază mărunt firele de ceapă verde și se prăjesc cu o lingură de ulei de măsline timp de un minut. Se adaugă orezul, dulceața de ardei iute, un strop de apă și un praf de sare de mare și piper negru. Apoi se amestecă timp de 2 minute până când totul este bine acoperit.

Se împinge orezul în părțile laterale ale tigăii, făcând o gaură mare în mijloc. Se sparg ouăle în acea gaură, apoi folosind o spatulă de cauciuc se amestecă ouăle.

Se rupe tofu, apoi se amestecă toate ingredientele din tigaie până se amestecă. Se gustă și se asezonează. Se unge ușor interiorul unui vas, se adaugă orezul prăjit, compactându-l ușor cu spatula, apoi se răstoarnă pe o farfurie.

Ciuperci cu usturoi la cuptor

Ciupercile cu usturoi la cuptor pot fi servite la aperitiv, ca fel principal alături de o garnitură din orez sau salată de legume sau drept garnitură.

Ciuperci cu usturoi pe un blat de lemn
Ciupercile cu usturoi la cuptor se servesc cât sunt calde / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 căței de usturoi
  • 15 g salvie proaspătă
  • 350 g roșii cherry mixte coapte
  • 4 ciuperci portobello mari
  • 40 g brânză Cheddar

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se curăță și se feliază foarte fin usturoiul. Se aleg frunzele de salvie. Se taie pe jumătate roșiile cherry.

Se curăță ciupercile, păstrând coaja. Se pune totul (coaja inclusă) într-o tavă de cuptor de 25 cm x 30 cm și se stropesc cu câte o lingură de ulei de măsline și oțet de vin roșu. Se adaugă un praf de sare de mare și piper negru și se amestecă.

Se aleg 12 felii de usturoi perfecte și frunze de salvie pentru mai târziu. Se așează tulpina de ciuperci cu partea de sus în sus. Se coc timp de 10 minute.

Se scoate tava din cuptor, se sfărâmă brânza în cupele cu ciuperci și se presară peste usturoiul și salvia rezervate. Se mai dă la cuptor pentru încă 15 minute sau până când brânza se topește și totul devine auriu, apoi se taie.

Cine este Jamie Oliver

Jamie Oliver s-a născut în orașul Essex din Marea Britanie, pe 27 mai 1975 în Essex, Marea Britanie. Părinții săi aveau un restaurant, așa că, de mic, a intrat în contact cu lumea gastronomiei.

Această experiență precoce a contribuit la dezvoltarea pasiunii sale pentru gătit și a fost un factor determinant în cariera lui ulterioară. Deși nu a avut o educație culinară formală, Jamie Oliver și-a dezvoltat abilitățile de bucătar prin experiență practică și prin studiul bucătăriei clasice.

La vârsta de 16 ani, Oliver a intrat la Westminster Catering College înainte de a călători în Franța pentru pregătire și experiență suplimentară. 

Documentarul „The Naked Chef” a fost un succes răsunător și l-a adus în atenția publicului. Documentarul a evidențiat abordarea sa simplă și relaxată față de gătit, dar și pasiunea sa pentru ingrediente proaspete și sănătoase. Această abordare autentică a făcut din Jamie un bucătar apreciat și un model pentru cei care doresc să se bucure de gătit acasă.

Campanii sociale

Jamie Oliver a devenit cunoscut pentru campaniile sale de promovare a mâncării sănătoase în școli și pentru eforturile sale de a combate obezitatea infantilă. El a lansat campanii precum „Food Revolution” (Revoluția Alimentară), care își propune să schimbe modul în care copiii învață și consumă alimente.

Prin aceste eforturi, Jamie a reușit să atragă atenția asupra problemelor legate de alimentație și să determine autoritățile și instituțiile să se implice mai activ în promovarea unei alimentații sănătoase în rândul copiilor.

Pe lângă activitatea sa caritabilă, Jamie Oliver a dezvoltat o impresionantă carieră în industria culinară. A deținut numeroase restaurante de succes în Regatul Unit și în întreaga lume, a scris cărți de bucate de mare succes și a prezentat emisiuni de televiziune culinare.

Stilul său distinct și abordarea inovatoare în bucătărie l-au făcut un adevărat trendsetter în domeniu.

Cu toate acestea, viața lui Jamie Oliver nu a fost lipsită de provocări. În 2019, restaurantele sale au intrat în insolvență, iar el a trebuit să închidă mai multe dintre locațiile sale. Cu toate acestea, el și-a păstrat optimismul și a continuat să se implice activ în industria alimentară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ce pot găti copiii singuri
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Ingrediente pentru rețete keto pentru cină
Rețete keto pentru cină. Ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii
Rețete keto pentru cină. Ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii
rețete de mic dejun pe care le poți face de seara, puse pe o farfurie albă
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Program Formula 1™, Marele Premiu al Japoniei. Urmărește spectacolul LIVE pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY, 4-6 aprilie 2025
Program Formula 1™, Marele Premiu al Japoniei. Urmărește spectacolul LIVE pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY, 4-6 aprilie 2025
Program Formula 1™, Marele Premiu al Japoniei. Urmărește spectacolul LIVE pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY, 4-6 aprilie 2025
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat nepotrivit. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide