5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând

Căpșunile sunt vedetele primăverii. Acestea reprezintă o gustare delicioasă doar cu puțin zahăr presărat deasupra, dar pot fi și ingredient pentru deserturi fără coacere, răcoroase și delicioase. Ai mai jos o listă cu 5 deserturi cu căpșuni care să-ți răsfețe papilele gustative.

Înghețată de căpșuni pe o linguriță din inox, cu căpșuni tăiate alături
Căpșunile sunt vedetele primăverii și se pot folosi în tot felul de deserturi / Shutterstock

Am pregătit pentru tine o listă cu deserturi fără coacere pe care le poți face foarte repede. Dacă sezonul căpșunilor proaspete a trecut, poți folosi fructe congelate. Rezultatul este la fel de gustos. Dacă nu vrei să aștepți prea mult după o gustare cu căpșuni, poți încerca și o salată de fructe.

Cheesecake de căpșuni și mango, fără coacere

Rețeta de cheesecake este delicioasă și răcoroasă. Este un desert rapid care nu necesită coacere. Mai jos găsești ingredientele și modul de preparare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Cheesecake cu căpșuni și mango, preparat fără coacere
Rețeta de cheesecake este delicioasă și răcoroasă / Profimedia Images

Ingrediente pentru blat

  • 250 g biscuiți graham pisați,
  • 70 g unt topit,
  • 50 g zahăr.

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 plic de gelatină,
  • 2 linguri de apă rece,
  • 400 g cremă de brânză la temperatura camerei,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g frișcă,
  • 2 lingurițe de extract de vanilie,
  • ½ mango fără coajă tăiat cuburi,
  • 10 căpșuni tăiate mărunt.

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 plic de gelatină,
  • 3 linguri + 100 ml apă rece,
  • ½ mango curățat de coajă, tăiat cuburi,

Mod de preparare

Într-un bol mic de amestecă biscuiții pisați cu zahărul și untul topit. Apoi se pun pe fundul unei forme rotunde cu diametrul de 20 cm apăsând bine astfel încât să se formeze un strat omogen.

Pentru glazură se pune gelatina în apa rece și se lasă un minut. Apoi se dă la cuptorul cu microunde pe puterea cea mai mare pentru 10-20 de secunde. Se repetă procesul dacă apa nu este caldă. Apoi se amestecă și se lasă să stea până când gelatina este dizolvată complet.

Într-un bol mare se amestecă cu mixerul crema de brânză și zahărul. Apoi se pun pe rând vanilia și gelatina. După ce s-au omogenizat se încorporează mango și căpșunile. Se toarnă peste stratul se biscuiți și se dă la rece până este gata glazura.

Pentru glazură, gelatina se amestecă cu 3 linguri de apă și se repetă aceeași procedură ca mai sus.

Mango se pune cu restul de apă într-un blender și se transformă în piure. Se adaugă peste el gelatina și se toarnă peste prăjitură. Prăjitura trebuie să stea la rece peste noapte, scrie Tasteofhome.com. Se decorează cu bucăți de căpșuni.

Citește și

Cremă de căpșuni și zmeură

Crema de căpșuni și zmeură este un deliciu pentru vara aceasta. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi, atunci acesta este desertul ideal.

Cremă de căpșuni cu zmeură și servită în pahare mici
Crema de căpșuni și zmeură este un deliciu pentru vara aceasta / Profimedia Images

Ingrediente

  • 250 g căpșuni tocate mărunt,
  • 250 g zmeură proaspătă,
  • 150 g unt,
  • 70 g zahăr,
  • 1 linguriță de amidon,
  • 3 gălbenușuri de ou,
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare

Căpșunile și zmeura se pun într-un blender și se transformă într-un piure care apoi se trece printr-o strecurătoare fină.

Într-o tigaie mică se amestecă zahărul cu amidonul. Apoi, se încorporează gălbenușurile cu ajutorul unui tel. Când s-au omogenizat se adaugă piureul de zmeură și căpșuni. Se adaugă untul amestecând constant până când compoziția este suficient de groasă cât să stea pe o lingură fără să curgă. Apoi, se ia de pe foc și se adaugă vanilia.

Se pune în pahare sau castroane mai mici. Deasupra se pune folie alimentară. Se dă la rece. Rețeta de cremă de căpșuni și zmeură nu avea cum să lipsească de pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.

Înghețată de căpșuni și rubarbă

Înghețată de căpșuni și rubarbă poate fi preparată chiar la tine acasă. Este o rețetă care scoate în evidență gustul dulce – acrișor al căpșunilor.

Înghețată de căpșuni cu rubarbă servită pe un platou alb și decorată cu frunzulițe de mentă
Înghețată de căpșuni și rubarbă poate fi preparată chiar la tine acasă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 400 g rubarbă proaspătă,
  • 50 g zahăr,
  • 3 linguri de apă,
  • 100 g căpșuni  piure + 200 g tocate mărunt,
  • 100 g iaurt grecesc,
  • 100 ml suc de mere,
  • 8 forme de înghețată.

Mod de preparare

Rubarba, zahărul și apa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Apoi, se dă focul mai mic și se mai lasă să fiarbă 10-15 minute până când compoziția se îngroașă. Se lasă să se răcească complet.

Când compoziția a ajuns la temperatura camerei se adaugă iaurtul, căpșunile piure și cele tocate și se amestecă până se omogenizează. Fiecare formă de înghețată se umple ¼ cu compoziția. Se dă la congelator. Află mai multe despre efectele consumului de înghețată asupra organismului.

Șarlotă de căpșuni cu înghețată

Șarlota de căpșuni cu înghețată este perfectă pentru zilele toride de vară. Este un desert care se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente.

Șarlotă de căpșuni servită pe un platou alb
Șarlota de căpșuni cu înghețată este perfectă pentru zilele toride de vară / Profimedia Images

Ingrediente

  • 300 g pișcoturi,
  • 600 g înghețată de căpșuni,
  • 200 g sorbet de căpșuni,
  • 200 g cremă de ciocolată albă,
  • 200 g căpșuni proaspete,
  • 250 g frișcă.

Mod de preparare

Pișcoturile se aranjează vertical pe marginea unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 cm. Se pune înghețata, deasupra ei sorbetul și se dă pentru 30 de minute la congelator, de preferat acoperită.

Căpșunile se pun într-un blender împreună cu zahărul și se mixează până devin piure. ¼ din cantitate se păstrează, restul se amestecă cu crema de ciocolată albă. Se scoate de la congelator desertul și se pune deasupra piureul de căpșuni. Se întinde uniform.

Desertul trebuie să stea la rece peste noapte. A doua zi se scoate cu grijă din formă și se servește imediat.

Desert surpriză cu căpșuni

Desertul surpriză cu căpșuni necesită multă atenție. Este un preparat minuțios și trebuie tratat cu grijă pentru a avea parte de reușita acestuia. Pentru această rețetă sunt recomandate căpșunile proaspete.

Desert surpriză cu căpșuni, servit pe farfurii mici albe
Desertul surpriză cu căpșuni necesită multă atenție / Profimedia Images

Ingrediente pentru blat

  • 300 g covrigei pretzel măcinați,
  • 50 g zahăr,
  • 100 g unt topit.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 ml lapte condensat,
  • 100 ml lichior de căpuni,
  • 200 g cremă de brânză,
  • 800 g căpșuni proaspete feliate,
  • 400 g frișcă,
  • Pentru sos,
  • 800 g căpșuni.

Mod de preparare

Într-un bol mic se amestecă covrigeii cu zahărul și untul. Amestecul se pune într-un vas cu dimensiunile de 27 *17 cm, apăsând bine, astfel încât să formeze un blat uniform. Se dă la rece pentru 30 de minute.

Pentru cremă, într-un bol, se amestecă laptele condensat cu lichiorul de căpșuni. Crema de brânză se mixează până devine foarte fină. Se încorporează căpșunilor tocate și apoi frișca. Se toarnă peste blat și se dă la rece pentru 4 ore.

Pentru sos se pun căpșunile într-un blender și se transformă în piure. Se strecoară printr-o sită fină pentru a elimina semințele. Ulterior, acestea se presară peste prăjitură. Desertul surpriză cu căpșuni are un loc bine meritat pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trifles cu zmeură și cremă de brânză în pahare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi secționată pe un platou și un bol cu zmeură
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
închide