5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând

Căpșunile sunt vedetele primăverii. Acestea reprezintă o gustare delicioasă doar cu puțin zahăr presărat deasupra, dar pot fi și ingredient pentru deserturi fără coacere, răcoroase și delicioase. Ai mai jos o listă cu 5 deserturi cu căpșuni care să-ți răsfețe papilele gustative.

Înghețată de căpșuni pe o linguriță din inox, cu căpșuni tăiate alături
Căpșunile sunt vedetele primăverii și se pot folosi în tot felul de deserturi / Shutterstock

Am pregătit pentru tine o listă cu deserturi fără coacere pe care le poți face foarte repede. Dacă sezonul căpșunilor proaspete a trecut, poți folosi fructe congelate. Rezultatul este la fel de gustos. Dacă nu vrei să aștepți prea mult după o gustare cu căpșuni, poți încerca și o salată de fructe.

Cheesecake de căpșuni și mango, fără coacere

Rețeta de cheesecake este delicioasă și răcoroasă. Este un desert rapid care nu necesită coacere. Mai jos găsești ingredientele și modul de preparare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Cheesecake cu căpșuni și mango, preparat fără coacere
Rețeta de cheesecake este delicioasă și răcoroasă / Profimedia Images

Ingrediente pentru blat

  • 250 g biscuiți graham pisați,
  • 70 g unt topit,
  • 50 g zahăr.

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 plic de gelatină,
  • 2 linguri de apă rece,
  • 400 g cremă de brânză la temperatura camerei,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g frișcă,
  • 2 lingurițe de extract de vanilie,
  • ½ mango fără coajă tăiat cuburi,
  • 10 căpșuni tăiate mărunt.

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 plic de gelatină,
  • 3 linguri + 100 ml apă rece,
  • ½ mango curățat de coajă, tăiat cuburi,

Mod de preparare

Într-un bol mic de amestecă biscuiții pisați cu zahărul și untul topit. Apoi se pun pe fundul unei forme rotunde cu diametrul de 20 cm apăsând bine astfel încât să se formeze un strat omogen.

Pentru glazură se pune gelatina în apa rece și se lasă un minut. Apoi se dă la cuptorul cu microunde pe puterea cea mai mare pentru 10-20 de secunde. Se repetă procesul dacă apa nu este caldă. Apoi se amestecă și se lasă să stea până când gelatina este dizolvată complet.

Într-un bol mare se amestecă cu mixerul crema de brânză și zahărul. Apoi se pun pe rând vanilia și gelatina. După ce s-au omogenizat se încorporează mango și căpșunile. Se toarnă peste stratul se biscuiți și se dă la rece până este gata glazura.

Pentru glazură, gelatina se amestecă cu 3 linguri de apă și se repetă aceeași procedură ca mai sus.

Mango se pune cu restul de apă într-un blender și se transformă în piure. Se adaugă peste el gelatina și se toarnă peste prăjitură. Prăjitura trebuie să stea la rece peste noapte, scrie Tasteofhome.com. Se decorează cu bucăți de căpșuni.

Citește și

Cremă de căpșuni și zmeură

Crema de căpșuni și zmeură este un deliciu pentru vara aceasta. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi, atunci acesta este desertul ideal.

Cremă de căpșuni cu zmeură și servită în pahare mici
Crema de căpșuni și zmeură este un deliciu pentru vara aceasta / Profimedia Images

Ingrediente

  • 250 g căpșuni tocate mărunt,
  • 250 g zmeură proaspătă,
  • 150 g unt,
  • 70 g zahăr,
  • 1 linguriță de amidon,
  • 3 gălbenușuri de ou,
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare

Căpșunile și zmeura se pun într-un blender și se transformă într-un piure care apoi se trece printr-o strecurătoare fină.

Într-o tigaie mică se amestecă zahărul cu amidonul. Apoi, se încorporează gălbenușurile cu ajutorul unui tel. Când s-au omogenizat se adaugă piureul de zmeură și căpșuni. Se adaugă untul amestecând constant până când compoziția este suficient de groasă cât să stea pe o lingură fără să curgă. Apoi, se ia de pe foc și se adaugă vanilia.

Se pune în pahare sau castroane mai mici. Deasupra se pune folie alimentară. Se dă la rece. Rețeta de cremă de căpșuni și zmeură nu avea cum să lipsească de pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.

Înghețată de căpșuni și rubarbă

Înghețată de căpșuni și rubarbă poate fi preparată chiar la tine acasă. Este o rețetă care scoate în evidență gustul dulce – acrișor al căpșunilor.

Înghețată de căpșuni cu rubarbă servită pe un platou alb și decorată cu frunzulițe de mentă
Înghețată de căpșuni și rubarbă poate fi preparată chiar la tine acasă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 400 g rubarbă proaspătă,
  • 50 g zahăr,
  • 3 linguri de apă,
  • 100 g căpșuni  piure + 200 g tocate mărunt,
  • 100 g iaurt grecesc,
  • 100 ml suc de mere,
  • 8 forme de înghețată.

Mod de preparare

Rubarba, zahărul și apa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Apoi, se dă focul mai mic și se mai lasă să fiarbă 10-15 minute până când compoziția se îngroașă. Se lasă să se răcească complet.

Când compoziția a ajuns la temperatura camerei se adaugă iaurtul, căpșunile piure și cele tocate și se amestecă până se omogenizează. Fiecare formă de înghețată se umple ¼ cu compoziția. Se dă la congelator. Află mai multe despre efectele consumului de înghețată asupra organismului.

Șarlotă de căpșuni cu înghețată

Șarlota de căpșuni cu înghețată este perfectă pentru zilele toride de vară. Este un desert care se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente.

Șarlotă de căpșuni servită pe un platou alb
Șarlota de căpșuni cu înghețată este perfectă pentru zilele toride de vară / Profimedia Images

Ingrediente

  • 300 g pișcoturi,
  • 600 g înghețată de căpșuni,
  • 200 g sorbet de căpșuni,
  • 200 g cremă de ciocolată albă,
  • 200 g căpșuni proaspete,
  • 250 g frișcă.

Mod de preparare

Pișcoturile se aranjează vertical pe marginea unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 cm. Se pune înghețata, deasupra ei sorbetul și se dă pentru 30 de minute la congelator, de preferat acoperită.

Căpșunile se pun într-un blender împreună cu zahărul și se mixează până devin piure. ¼ din cantitate se păstrează, restul se amestecă cu crema de ciocolată albă. Se scoate de la congelator desertul și se pune deasupra piureul de căpșuni. Se întinde uniform.

Desertul trebuie să stea la rece peste noapte. A doua zi se scoate cu grijă din formă și se servește imediat.

Desert surpriză cu căpșuni

Desertul surpriză cu căpșuni necesită multă atenție. Este un preparat minuțios și trebuie tratat cu grijă pentru a avea parte de reușita acestuia. Pentru această rețetă sunt recomandate căpșunile proaspete.

Desert surpriză cu căpșuni, servit pe farfurii mici albe
Desertul surpriză cu căpșuni necesită multă atenție / Profimedia Images

Ingrediente pentru blat

  • 300 g covrigei pretzel măcinați,
  • 50 g zahăr,
  • 100 g unt topit.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 ml lapte condensat,
  • 100 ml lichior de căpuni,
  • 200 g cremă de brânză,
  • 800 g căpșuni proaspete feliate,
  • 400 g frișcă,
  • Pentru sos,
  • 800 g căpșuni.

Mod de preparare

Într-un bol mic se amestecă covrigeii cu zahărul și untul. Amestecul se pune într-un vas cu dimensiunile de 27 *17 cm, apăsând bine, astfel încât să formeze un blat uniform. Se dă la rece pentru 30 de minute.

Pentru cremă, într-un bol, se amestecă laptele condensat cu lichiorul de căpșuni. Crema de brânză se mixează până devine foarte fină. Se încorporează căpșunilor tocate și apoi frișca. Se toarnă peste blat și se dă la rece pentru 4 ore.

Pentru sos se pun căpșunile într-un blender și se transformă în piure. Se strecoară printr-o sită fină pentru a elimina semințele. Ulterior, acestea se presară peste prăjitură. Desertul surpriză cu căpșuni are un loc bine meritat pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trifles cu zmeură și cremă de brânză în pahare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi secționată pe un platou și un bol cu zmeură
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Un administrator de blocuri din Cluj-Napoca a păgubit mai mulți locatari cu aproape 1 milion de lei
Un administrator de blocuri din Cluj-Napoca a păgubit mai mulți locatari cu aproape 1 milion de lei
Un administrator de blocuri din Cluj-Napoca a păgubit mai mulți locatari cu aproape 1 milion de lei
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
închide