5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând
Căpșunile sunt vedetele primăverii. Acestea reprezintă o gustare delicioasă doar cu puțin zahăr presărat deasupra, dar pot fi și ingredient pentru deserturi fără coacere, răcoroase și delicioase. Ai mai jos o listă cu 5 deserturi cu căpșuni care să-ți răsfețe papilele gustative.
Am pregătit pentru tine o listă cu deserturi fără coacere pe care le poți face foarte repede. Dacă sezonul căpșunilor proaspete a trecut, poți folosi fructe congelate. Rezultatul este la fel de gustos. Dacă nu vrei să aștepți prea mult după o gustare cu căpșuni, poți încerca și o salată de fructe.
Cheesecake de căpșuni și mango, fără coacere
Rețeta de cheesecake este delicioasă și răcoroasă. Este un desert rapid care nu necesită coacere. Mai jos găsești ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente pentru blat
- 250 g biscuiți graham pisați,
- 70 g unt topit,
- 50 g zahăr.
Ingrediente pentru cremă:
- 1 plic de gelatină,
- 2 linguri de apă rece,
- 400 g cremă de brânză la temperatura camerei,
- 200 g zahăr,
- 200 g frișcă,
- 2 lingurițe de extract de vanilie,
- ½ mango fără coajă tăiat cuburi,
- 10 căpșuni tăiate mărunt.
Ingrediente pentru glazură:
- 1 plic de gelatină,
- 3 linguri + 100 ml apă rece,
- ½ mango curățat de coajă, tăiat cuburi,
Mod de preparare
Într-un bol mic de amestecă biscuiții pisați cu zahărul și untul topit. Apoi se pun pe fundul unei forme rotunde cu diametrul de 20 cm apăsând bine astfel încât să se formeze un strat omogen.
Pentru glazură se pune gelatina în apa rece și se lasă un minut. Apoi se dă la cuptorul cu microunde pe puterea cea mai mare pentru 10-20 de secunde. Se repetă procesul dacă apa nu este caldă. Apoi se amestecă și se lasă să stea până când gelatina este dizolvată complet.
Într-un bol mare se amestecă cu mixerul crema de brânză și zahărul. Apoi se pun pe rând vanilia și gelatina. După ce s-au omogenizat se încorporează mango și căpșunile. Se toarnă peste stratul se biscuiți și se dă la rece până este gata glazura.
Pentru glazură, gelatina se amestecă cu 3 linguri de apă și se repetă aceeași procedură ca mai sus.
Mango se pune cu restul de apă într-un blender și se transformă în piure. Se adaugă peste el gelatina și se toarnă peste prăjitură. Prăjitura trebuie să stea la rece peste noapte, scrie Tasteofhome.com. Se decorează cu bucăți de căpșuni.
Cremă de căpșuni și zmeură
Crema de căpșuni și zmeură este un deliciu pentru vara aceasta. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi, atunci acesta este desertul ideal.
Ingrediente
- 250 g căpșuni tocate mărunt,
- 250 g zmeură proaspătă,
- 150 g unt,
- 70 g zahăr,
- 1 linguriță de amidon,
- 3 gălbenușuri de ou,
- 1 linguriță de extract de vanilie.
Mod de preparare
Căpșunile și zmeura se pun într-un blender și se transformă într-un piure care apoi se trece printr-o strecurătoare fină.
Într-o tigaie mică se amestecă zahărul cu amidonul. Apoi, se încorporează gălbenușurile cu ajutorul unui tel. Când s-au omogenizat se adaugă piureul de zmeură și căpșuni. Se adaugă untul amestecând constant până când compoziția este suficient de groasă cât să stea pe o lingură fără să curgă. Apoi, se ia de pe foc și se adaugă vanilia.
Se pune în pahare sau castroane mai mici. Deasupra se pune folie alimentară. Se dă la rece. Rețeta de cremă de căpșuni și zmeură nu avea cum să lipsească de pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.
Înghețată de căpșuni și rubarbă
Înghețată de căpșuni și rubarbă poate fi preparată chiar la tine acasă. Este o rețetă care scoate în evidență gustul dulce – acrișor al căpșunilor.
Ingrediente
- 400 g rubarbă proaspătă,
- 50 g zahăr,
- 3 linguri de apă,
- 100 g căpșuni piure + 200 g tocate mărunt,
- 100 g iaurt grecesc,
- 100 ml suc de mere,
- 8 forme de înghețată.
Mod de preparare
Rubarba, zahărul și apa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Apoi, se dă focul mai mic și se mai lasă să fiarbă 10-15 minute până când compoziția se îngroașă. Se lasă să se răcească complet.
Când compoziția a ajuns la temperatura camerei se adaugă iaurtul, căpșunile piure și cele tocate și se amestecă până se omogenizează. Fiecare formă de înghețată se umple ¼ cu compoziția. Se dă la congelator. Află mai multe despre efectele consumului de înghețată asupra organismului.
Șarlotă de căpșuni cu înghețată
Șarlota de căpșuni cu înghețată este perfectă pentru zilele toride de vară. Este un desert care se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente.
Ingrediente
- 300 g pișcoturi,
- 600 g înghețată de căpșuni,
- 200 g sorbet de căpșuni,
- 200 g cremă de ciocolată albă,
- 200 g căpșuni proaspete,
- 250 g frișcă.
Mod de preparare
Pișcoturile se aranjează vertical pe marginea unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 cm. Se pune înghețata, deasupra ei sorbetul și se dă pentru 30 de minute la congelator, de preferat acoperită.
Căpșunile se pun într-un blender împreună cu zahărul și se mixează până devin piure. ¼ din cantitate se păstrează, restul se amestecă cu crema de ciocolată albă. Se scoate de la congelator desertul și se pune deasupra piureul de căpșuni. Se întinde uniform.
Desertul trebuie să stea la rece peste noapte. A doua zi se scoate cu grijă din formă și se servește imediat.
Desert surpriză cu căpșuni
Desertul surpriză cu căpșuni necesită multă atenție. Este un preparat minuțios și trebuie tratat cu grijă pentru a avea parte de reușita acestuia. Pentru această rețetă sunt recomandate căpșunile proaspete.
Ingrediente pentru blat
- 300 g covrigei pretzel măcinați,
- 50 g zahăr,
- 100 g unt topit.
Ingrediente pentru umplutură:
- 400 ml lapte condensat,
- 100 ml lichior de căpuni,
- 200 g cremă de brânză,
- 800 g căpșuni proaspete feliate,
- 400 g frișcă,
- Pentru sos,
- 800 g căpșuni.
Mod de preparare
Într-un bol mic se amestecă covrigeii cu zahărul și untul. Amestecul se pune într-un vas cu dimensiunile de 27 *17 cm, apăsând bine, astfel încât să formeze un blat uniform. Se dă la rece pentru 30 de minute.
Pentru cremă, într-un bol, se amestecă laptele condensat cu lichiorul de căpșuni. Crema de brânză se mixează până devine foarte fină. Se încorporează căpșunilor tocate și apoi frișca. Se toarnă peste blat și se dă la rece pentru 4 ore.
Pentru sos se pun căpșunile într-un blender și se transformă în piure. Se strecoară printr-o sită fină pentru a elimina semințele. Ulterior, acestea se presară peste prăjitură. Desertul surpriză cu căpșuni are un loc bine meritat pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.