5 prăjituri de Crăciun delicioase și ușor de făcut

Prăjituri de Crăciun sunt multe și parcă le-ai pregăti pe toate pentru tine și familia ta în perioada sărbătorilor de iarnă. Inspiră-te din propunerile noastre pentru aduce un plus de savoare în casa ta.

prăjituri de Crăciun pe masă
Galerie foto

Galerie foto

Prăjiturile nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun/ Shutterstock

Mesele de sărbătoare trebuie încununate cu deserturi gustoase și parfumate. Ciocolata, nuca de cocos, untul, portocalele, lămâile, nucile sunt ingrediente care nu lipsesc de pe lista ingredientelor din care poți prepara prăjituri de Crăciun. Unele dintre ele se pregătesc doar în această perioadă, altele se pot prepara în oricare perioadă a anului.

Descoperă în acest articol câteva propuneri de rețete pe care îți propunem să le testezi în această perioadă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Biscuiți cu unt de arahide

Biscuiții cu unt de arahide sunt un răsfăț cu un aport caloric destul de mic și cu puțini carbohidrați.   

Biscuiții cu unt de arahide se potrivesc cu o cană de ciocolată caldă / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g unt de arahide neîndulcit
  • 1 ou mare
  • 64 g stevia pudră
  • 1/4 linguriță de sare de mare fină.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă.

Într-un castron, se combină toate ingredientele și se amestecă cu o lingură de lemn până se încorporează bine. Apoi se formează sfere din aluat, luând câte o lingură de aluat din castron. Se pun pe tavă și se aplatizează cu o furculiță astfel încât să se formeze un model. Se coc până când sunt aurii pe margini, dar încă ușor moi la mijloc, aproximativ 9-11 minute. Se lasă să se răcească pe tava de copt timp de 5 minute.

Biluțe de cocos fără coacere

Bilele de cocos sunt una dintre acele prăjituri de Crăciun ușor de făcut, cu puține calorii, moi și pufoase.

Bilele de cocos se păstrează la rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg nucă de cocos mărunțită neîndulcită
  • 60 g stevia
  • 130 g lapte de cocos
  • 1/4 linguriță de extract de vanilie sau de migdale.

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie se pune nuca de cocos și se procesează pentru 1-2 minute până devine foarte fină. Apoi se adaugă stevia pudră, laptele de cocos și extractul de vanilie/migdale. Vei obține o compoziție groasă și lipicioasă. Dacă este prea tare, se mai adaugă lapte de cocos.

Se udă mâinile și se formează biluțe. Se pun pe un platou și se aplatizează cu mâna. Se presară deasupra lor nucă de cocos răzuită. Se dau la frigider până se întăresc.

Prăjituri dantelate

Prăjiturile dantelate sunt foarte elegante, crocante, fără gluten. Se fac ușor și nici nu necesită un buget foarte mare.

Gustul de migdale face prăjiturile dantelate foarte aromate / Shutterstock

Ingrediente

  • 110 g unt nesărat
  • 130 g zahăr brun
  • 75 g făină de migdale
  • 1/4 linguriță de sare
  • 15 ml lapte 
  • 1 linguriță de esență de vanilie.

Mod de preparare

Într-o cratiță de mărime medie, de topește untul la foc mic, apoi se adaugă zahărul brun, făina de migdale, sarea și laptele. Se amestecă cu telul până când zahărul se topește și toate ingredientele s-au combinat, aproximativ 3-4 minute.

Compoziția se ia de pe foc și se adaugă extractul de vanilie. Se lasă să se odihnească 5-10 minute. Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Cu ajutorul unei lingurițe, se pune aluat în tavă lăsând spațiu între ele. Se dă tava la cuptor pentru 6-8 minute. Apoi se lasă să se răcească.

Prăjiturele de Crăciun

Dacă ești în căutarea unor prăjituri de Crăciun pentru a le pune sub brad pentru Moș Crăciun, îți recomandăm să testezi această rețetă. Prăjiturelele sunt atât de fragede, încât îi vor cuceri pe toți cu aroma și textura lor.

Prăjiturelele de Crăciun sunt potriviți cu un pahar de lapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 180 g zahăr pudră
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de extract pur de vanilie
  • ¼ linguriță de extract pur de migdale
  • 550 g făină
  • 100 g chipsuri de ciocolată.

Mod de preparare

Untul, zahărul pudră, sarea, extractul de vanilie și extractul de migdale se procesează într-un robot de bucătărie. După ce se omogenizează, se pune făina și se mixează până când amestecul arată sfărâmicios și gros. Se pun chipsurile de ciocolată și se mai procesează până când sunt încorporați uniform.

Se scoate luatul pe o suprafață de lucru și se formează o bilă. Se taie în jumătate și se formează un baton lung. Se înfășoară fiecare strâns în folie de plastic și se dau la congelator timp de 30 de minute.

Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Se așază grătarul în poziția centrală a cuptorului. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Se scoate un sul de aluat din congelator și se feliază. Se pune fiecare felie pe tavă. Se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute. Apoi se lasă să se răcească pe tava de copt. Se repetă pașii cu al doilea sul de aluat.

Biscuiți cu lămâie

Biscuiții cu lămâie sunt acele prăjituri de Crăciun foarte aromate, care se potrivesc perfect cu o cană de ceai fierbinte.

Biscuiții cu lămâie sunt răcoritori și moi / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 180 g unt, înmuiat
  • 120 g zahăr granulat
  • 60 g zahăr brun
  • coaja răzuită a 2 lămâi
  • 1 ou mare, plus 1 gălbenuș de ou
  • 3 linguri de suc de lămâie.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina, praful de copt și sarea. Într-un alt castron mare, folosind un mixer manual, se bat untul, zahărul alb și cel brun și coaja de lămâie. Apoi se adaugă oul și gălbenușul și se mixează până se omogenizează. Apoi se pune sucul de lămâie și se amestecă. Când s-au omogenizat, se adaugă ingredientele uscate și se mixează până sunt încorporate. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider cel puțin 2 ore. 

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă. Folosind o lingură se ia aluat și se trece prin zahăr, apoi se pun pe tavă, la distanță. Se dau la cuptor și se lasă 12-14 minute. 

Citește și
CELE MAI CITITE
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Galerie foto
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Dulciuri de post uşor de făcut
Galerie foto
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu ciocolată albă și zmeură, una într-o mână
05:24
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Pui întreg la cuptor cu unt si ierburi aromate, alături de legume în tavă
05:20
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
9 iulie, 05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
9 iulie, 05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Vlad a contestat nota 9,95 luată la Matematică. Cât a primit după recorectare, la Evaluarea Naţională
Vlad a contestat nota 9,95 luată la Matematică. Cât a primit după recorectare, la Evaluarea Naţională
Vlad a contestat nota 9,95 luată la Matematică. Cât a primit după recorectare, la Evaluarea Naţională
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: Toți au râs de asiatic
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: „Toți au râs de asiatic”
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: „Toți au râs de asiatic”
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros

Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
închide