5 prăjituri de Crăciun delicioase și ușor de făcut

Prăjituri de Crăciun sunt multe și parcă le-ai pregăti pe toate pentru tine și familia ta în perioada sărbătorilor de iarnă. Inspiră-te din propunerile noastre pentru aduce un plus de savoare în casa ta.

prăjituri de Crăciun pe masă
Galerie foto

Galerie foto

Prăjiturile nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun/ Shutterstock

Mesele de sărbătoare trebuie încununate cu deserturi gustoase și parfumate. Ciocolata, nuca de cocos, untul, portocalele, lămâile, nucile sunt ingrediente care nu lipsesc de pe lista ingredientelor din care poți prepara prăjituri de Crăciun. Unele dintre ele se pregătesc doar în această perioadă, altele se pot prepara în oricare perioadă a anului.

Descoperă în acest articol câteva propuneri de rețete pe care îți propunem să le testezi în această perioadă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Biscuiți cu unt de arahide

Biscuiții cu unt de arahide sunt un răsfăț cu un aport caloric destul de mic și cu puțini carbohidrați.   

Biscuiții cu unt de arahide se potrivesc cu o cană de ciocolată caldă / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g unt de arahide neîndulcit
  • 1 ou mare
  • 64 g stevia pudră
  • 1/4 linguriță de sare de mare fină.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă.

Într-un castron, se combină toate ingredientele și se amestecă cu o lingură de lemn până se încorporează bine. Apoi se formează sfere din aluat, luând câte o lingură de aluat din castron. Se pun pe tavă și se aplatizează cu o furculiță astfel încât să se formeze un model. Se coc până când sunt aurii pe margini, dar încă ușor moi la mijloc, aproximativ 9-11 minute. Se lasă să se răcească pe tava de copt timp de 5 minute.

Biluțe de cocos fără coacere

Bilele de cocos sunt una dintre acele prăjituri de Crăciun ușor de făcut, cu puține calorii, moi și pufoase.

Bilele de cocos se păstrează la rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg nucă de cocos mărunțită neîndulcită
  • 60 g stevia
  • 130 g lapte de cocos
  • 1/4 linguriță de extract de vanilie sau de migdale.

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie se pune nuca de cocos și se procesează pentru 1-2 minute până devine foarte fină. Apoi se adaugă stevia pudră, laptele de cocos și extractul de vanilie/migdale. Vei obține o compoziție groasă și lipicioasă. Dacă este prea tare, se mai adaugă lapte de cocos.

Se udă mâinile și se formează biluțe. Se pun pe un platou și se aplatizează cu mâna. Se presară deasupra lor nucă de cocos răzuită. Se dau la frigider până se întăresc.

Prăjituri dantelate

Prăjiturile dantelate sunt foarte elegante, crocante, fără gluten. Se fac ușor și nici nu necesită un buget foarte mare.

Gustul de migdale face prăjiturile dantelate foarte aromate / Shutterstock

Ingrediente

  • 110 g unt nesărat
  • 130 g zahăr brun
  • 75 g făină de migdale
  • 1/4 linguriță de sare
  • 15 ml lapte 
  • 1 linguriță de esență de vanilie.

Mod de preparare

Într-o cratiță de mărime medie, de topește untul la foc mic, apoi se adaugă zahărul brun, făina de migdale, sarea și laptele. Se amestecă cu telul până când zahărul se topește și toate ingredientele s-au combinat, aproximativ 3-4 minute.

Compoziția se ia de pe foc și se adaugă extractul de vanilie. Se lasă să se odihnească 5-10 minute. Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Cu ajutorul unei lingurițe, se pune aluat în tavă lăsând spațiu între ele. Se dă tava la cuptor pentru 6-8 minute. Apoi se lasă să se răcească.

Prăjiturele de Crăciun

Dacă ești în căutarea unor prăjituri de Crăciun pentru a le pune sub brad pentru Moș Crăciun, îți recomandăm să testezi această rețetă. Prăjiturelele sunt atât de fragede, încât îi vor cuceri pe toți cu aroma și textura lor.

Prăjiturelele de Crăciun sunt potriviți cu un pahar de lapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 180 g zahăr pudră
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de extract pur de vanilie
  • ¼ linguriță de extract pur de migdale
  • 550 g făină
  • 100 g chipsuri de ciocolată.

Mod de preparare

Untul, zahărul pudră, sarea, extractul de vanilie și extractul de migdale se procesează într-un robot de bucătărie. După ce se omogenizează, se pune făina și se mixează până când amestecul arată sfărâmicios și gros. Se pun chipsurile de ciocolată și se mai procesează până când sunt încorporați uniform.

Se scoate luatul pe o suprafață de lucru și se formează o bilă. Se taie în jumătate și se formează un baton lung. Se înfășoară fiecare strâns în folie de plastic și se dau la congelator timp de 30 de minute.

Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Se așază grătarul în poziția centrală a cuptorului. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Se scoate un sul de aluat din congelator și se feliază. Se pune fiecare felie pe tavă. Se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute. Apoi se lasă să se răcească pe tava de copt. Se repetă pașii cu al doilea sul de aluat.

Biscuiți cu lămâie

Biscuiții cu lămâie sunt acele prăjituri de Crăciun foarte aromate, care se potrivesc perfect cu o cană de ceai fierbinte.

Biscuiții cu lămâie sunt răcoritori și moi / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 180 g unt, înmuiat
  • 120 g zahăr granulat
  • 60 g zahăr brun
  • coaja răzuită a 2 lămâi
  • 1 ou mare, plus 1 gălbenuș de ou
  • 3 linguri de suc de lămâie.

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina, praful de copt și sarea. Într-un alt castron mare, folosind un mixer manual, se bat untul, zahărul alb și cel brun și coaja de lămâie. Apoi se adaugă oul și gălbenușul și se mixează până se omogenizează. Apoi se pune sucul de lămâie și se amestecă. Când s-au omogenizat, se adaugă ingredientele uscate și se mixează până sunt încorporate. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider cel puțin 2 ore. 

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă. Folosind o lingură se ia aluat și se trece prin zahăr, apoi se pun pe tavă, la distanță. Se dau la cuptor și se lasă 12-14 minute. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți Sablé așezați în straturi pe un platou de lemn
Galerie foto
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii într-o tavă cu hârtie de copt
Galerie foto
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Paleuri cu cafea în bol de sticlă
Galerie foto
Paleuri cu cafea. Rețetă de fursecuri fragede și aromate
Paleuri cu cafea. Rețetă de fursecuri fragede și aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Cum a ajuns Leonard Doroftei să aibă un salariu de 3.500 de euro. Canadienii, şocaţi de campionul umilit în România
Cum a ajuns Leonard Doroftei să aibă un salariu de 3.500 de euro. Canadienii, şocaţi de campionul umilit în România
Cum a ajuns Leonard Doroftei să aibă un salariu de 3.500 de euro. Canadienii, şocaţi de campionul umilit în România
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
închide