5 rețete de ceai de toamnă. Ce băuturi poți încerca în zilele mohorâte

Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamnă.

Publicat: 9 noiembrie 2022, 07:00
O cană cu ceai de toamnă alături de câteva mandarine decojite
Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamă / Shutterstock

Toamna este cel mai bun sezon pentru a încerca ceaiuri noi. Scorțișoară, ghimbir, turmeric, cardamom, boabe de piper, ardei iute, nucșoară sau cuișoare, sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a face zeci de ceaiuri . 

Ceai de toamnă cu mandarine

Dacă vrei un adevărat un ceai de toamnă, mandarinele sunt o alegere perfectă. În funcție de gustul preferat, le poți înlocui cu alte citrice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și
Un ceainic transparent cu una din cele 5 rețete de ceai de toamnă
În loc de mandarine poți folosi portocale sau alte citrice / Shutterstock

Ingrediente

  • 4-5 mandarine
  • apă
  • 1-2 cuișoare
  • 1 baton mic de scorțișoară
  • 1 linguriță de ceai negru pur
  • miere (opțional)

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la mandarine. Apoi se pune într-o cratiță și se adaugă o cantitate egală de apă. Se pun condimentele și se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se ia de pe foc și se adaugă frunzele de ceai. Se acoperă și se lasă 5-10 minute. Se strecoară și se toarnă într-o cană. Se adaugă miere dacă este necesar.

Ceai negru cu portocale și ghimbir

Pe lista cu cele 5 rețete de ceai de toamnă, se află și ceaiul negru cu portocale și ghimbir. Portocale dulci, ghimbir picant și ceai negru puternic sunt compania perfectă pentru o seară de toamnă și o carte bună.

Un blat albastru pe care se află mai multe felii de portocale, ghimbir și ceai de taomnă
Ceaiul poate fi îndulcit cu miere sau zahăr / Shutterstock

Ingrediente

  • 3-4 portocale mari
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță de ceai Earl Grey
  • 2 cm de ghimbir proaspăt
  • miere (opțional)

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la portocale. Se adaugă ghimbir proaspăt și se pune la foc mediu. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se strecoară pentru a îndepărta pulpa și bucățile de ghimbir. Se toarnă într-o cană.

Într-un ibric, se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se adaugă ceaiul Earl Grey. Se oprește focul, se lasă 5 minute apoi se pune peste amestecul de portocale și ghimbir. Află mai multe despre beneficiile ghimbirului cu lămâie și miere.

Rooibos chilli latte

Dacă ești în căutarea unui latte fără cofeină, rooibos este cel mai bun ceai de plante pentru tine. Rooibos roșu este dulce, corpolent, roșu intens, cu note dulci și plin de aromă. 

Două câni în care se află una din cele 5 rețete de ceai de toamnă
Ceaiul rooisob chilli latte se poate asezona cu scorțișoară măcinată / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • 1-2 lingurițe de ceai rooibos
  • 1-5 ardei chilli (în funcție de cât de picant se dorește)
  • miere
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Se fierbe apa. Se ia vasul de pe foc, se pun rooibos și ardeii iuți și se acoperă și se lasă 10 minute. Se strecoară, se toarnă într-o cană și se adaugă miere. Într-o cratiță se încălzește laptele la foc mic, fără să fiarbă. Se ia de pe foc.

Amestecul de rooibos și chilli se pune într-o cană, iar peste el se pune laptele. Află mai multe despre laptele de migdale și cel de ovăz. Vezi care dintre aceste două tipuri este potrivit pentru tine.

Ceai de toamnă cu cidru de mere

Ceaiul de toamnă cu cidru de mere poate fi un înlocuitor al vinului fiert, însă mult mai aromat. Poți să folosești atât cidru cu alcool, cât și fără. Acestă băutură delicioasă se află pe lista noastră cu 5 rețete de ceai de toamnă.

Una din cele 5 rețete de ceai de toamnă decorat cu scorțișoară și măr
Ceaiul de cidru poate fi aromat și cu anason stelat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 sticlă de cidru de mere
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2-5 cuișoare
  • 1/8 linguriță de nucșoară măcinată
  • 5 grame de ceai negru
  • 1-2 felii de mere proaspete pentru decor

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele, cu excepția frunzelor de ceai, într-o cratiță. Se fierb la foc mediu aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc, se strecoară și se adaugă ceaiul negru. Se acoperă, se lasă 5 minute, apoi se strecoară din nou și se servește.

Ceai de fructe

O băutură intensă, fructată, pe care vei dori să o savurezi încet într-o zi rece de toamnă. Poți ajusta cantitatea de fructe în funcție de cantitatea de ceai pe care vrei să o faci și de gusturile tale.

O ceașcă albă pe o farfuriară în care de află ceai de fructe
Ceaiul de fructe este foarte aromat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1-2 mere
  • 5-7 prune
  • 1-2 portocale
  • 1 baton de scorțișoară
  • 100-200 ml suc de portocale
  • 1-2 lămâi
  • 5 grame de ceai negru

Mod de preparare

Se spală și se taie toate fructele în bucăți mici și se pun la fiert. Când clocotesc se adaugă batonul de scorțișoară, sucul de portocale și frunzele de ceai. Se stinge focul, se infuzează 10 minute și se toarnă în căni. Se poate îndulci cu miere.

Citește și
CELE MAI CITITE
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Kombucha pusă într-un borcan transparent
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
tipuri de ceai pentru a face ice tea puse pe o masă
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Ice Tea servit într-o carafă alături de câteva bucăți de lămâie
Secretul pentru cel mai bun Ice Tea. Cum poți să-l prepari chiar la tine acasă
Secretul pentru cel mai bun Ice Tea. Cum poți să-l prepari chiar la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide