5 rețete de ceai de toamnă. Ce băuturi poți încerca în zilele mohorâte
Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamnă.
Toamna este cel mai bun sezon pentru a încerca ceaiuri noi. Scorțișoară, ghimbir, turmeric, cardamom, boabe de piper, ardei iute, nucșoară sau cuișoare, sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a face zeci de ceaiuri .
Ceai de toamnă cu mandarine
Dacă vrei un adevărat un ceai de toamnă, mandarinele sunt o alegere perfectă. În funcție de gustul preferat, le poți înlocui cu alte citrice.
Ingrediente
- 4-5 mandarine
- apă
- 1-2 cuișoare
- 1 baton mic de scorțișoară
- 1 linguriță de ceai negru pur
- miere (opțional)
Mod de preparare
Se stoarce sucul de la mandarine. Apoi se pune într-o cratiță și se adaugă o cantitate egală de apă. Se pun condimentele și se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se ia de pe foc și se adaugă frunzele de ceai. Se acoperă și se lasă 5-10 minute. Se strecoară și se toarnă într-o cană. Se adaugă miere dacă este necesar.
Ceai negru cu portocale și ghimbir
Pe lista cu cele 5 rețete de ceai de toamnă, se află și ceaiul negru cu portocale și ghimbir. Portocale dulci, ghimbir picant și ceai negru puternic sunt compania perfectă pentru o seară de toamnă și o carte bună.
Ingrediente
- 3-4 portocale mari
- 100 ml apă
- 1 linguriță de ceai Earl Grey
- 2 cm de ghimbir proaspăt
- miere (opțional)
Mod de preparare
Se stoarce sucul de la portocale. Se adaugă ghimbir proaspăt și se pune la foc mediu. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se strecoară pentru a îndepărta pulpa și bucățile de ghimbir. Se toarnă într-o cană.
Într-un ibric, se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se adaugă ceaiul Earl Grey. Se oprește focul, se lasă 5 minute apoi se pune peste amestecul de portocale și ghimbir. Află mai multe despre beneficiile ghimbirului cu lămâie și miere.
Rooibos chilli latte
Dacă ești în căutarea unui latte fără cofeină, rooibos este cel mai bun ceai de plante pentru tine. Rooibos roșu este dulce, corpolent, roșu intens, cu note dulci și plin de aromă.
Ingrediente
- 100 ml apă
- 1-2 lingurițe de ceai rooibos
- 1-5 ardei chilli (în funcție de cât de picant se dorește)
- miere
- 150 ml lapte
Mod de preparare
Se fierbe apa. Se ia vasul de pe foc, se pun rooibos și ardeii iuți și se acoperă și se lasă 10 minute. Se strecoară, se toarnă într-o cană și se adaugă miere. Într-o cratiță se încălzește laptele la foc mic, fără să fiarbă. Se ia de pe foc.
Amestecul de rooibos și chilli se pune într-o cană, iar peste el se pune laptele. Află mai multe despre laptele de migdale și cel de ovăz. Vezi care dintre aceste două tipuri este potrivit pentru tine.
Ceai de toamnă cu cidru de mere
Ceaiul de toamnă cu cidru de mere poate fi un înlocuitor al vinului fiert, însă mult mai aromat. Poți să folosești atât cidru cu alcool, cât și fără. Acestă băutură delicioasă se află pe lista noastră cu 5 rețete de ceai de toamnă.
Ingrediente
- 1 sticlă de cidru de mere
- 1 baton de scorțișoară
- 2-5 cuișoare
- 1/8 linguriță de nucșoară măcinată
- 5 grame de ceai negru
- 1-2 felii de mere proaspete pentru decor
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele, cu excepția frunzelor de ceai, într-o cratiță. Se fierb la foc mediu aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc, se strecoară și se adaugă ceaiul negru. Se acoperă, se lasă 5 minute, apoi se strecoară din nou și se servește.
Ceai de fructe
O băutură intensă, fructată, pe care vei dori să o savurezi încet într-o zi rece de toamnă. Poți ajusta cantitatea de fructe în funcție de cantitatea de ceai pe care vrei să o faci și de gusturile tale.
Ingrediente
- 1-2 mere
- 5-7 prune
- 1-2 portocale
- 1 baton de scorțișoară
- 100-200 ml suc de portocale
- 1-2 lămâi
- 5 grame de ceai negru
Mod de preparare
Se spală și se taie toate fructele în bucăți mici și se pun la fiert. Când clocotesc se adaugă batonul de scorțișoară, sucul de portocale și frunzele de ceai. Se stinge focul, se infuzează 10 minute și se toarnă în căni. Se poate îndulci cu miere.