5 rețete de ceai de toamnă. Ce băuturi poți încerca în zilele mohorâte

Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamnă.

Publicat: 9 noiembrie 2022, 07:00
O cană cu ceai de toamnă alături de câteva mandarine decojite
Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamă / Shutterstock

Toamna este cel mai bun sezon pentru a încerca ceaiuri noi. Scorțișoară, ghimbir, turmeric, cardamom, boabe de piper, ardei iute, nucșoară sau cuișoare, sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a face zeci de ceaiuri . 

Ceai de toamnă cu mandarine

Dacă vrei un adevărat un ceai de toamnă, mandarinele sunt o alegere perfectă. În funcție de gustul preferat, le poți înlocui cu alte citrice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și
Un ceainic transparent cu una din cele 5 rețete de ceai de toamnă
În loc de mandarine poți folosi portocale sau alte citrice / Shutterstock

Ingrediente

  • 4-5 mandarine
  • apă
  • 1-2 cuișoare
  • 1 baton mic de scorțișoară
  • 1 linguriță de ceai negru pur
  • miere (opțional)

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la mandarine. Apoi se pune într-o cratiță și se adaugă o cantitate egală de apă. Se pun condimentele și se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se ia de pe foc și se adaugă frunzele de ceai. Se acoperă și se lasă 5-10 minute. Se strecoară și se toarnă într-o cană. Se adaugă miere dacă este necesar.

Ceai negru cu portocale și ghimbir

Pe lista cu cele 5 rețete de ceai de toamnă, se află și ceaiul negru cu portocale și ghimbir. Portocale dulci, ghimbir picant și ceai negru puternic sunt compania perfectă pentru o seară de toamnă și o carte bună.

Un blat albastru pe care se află mai multe felii de portocale, ghimbir și ceai de taomnă
Ceaiul poate fi îndulcit cu miere sau zahăr / Shutterstock

Ingrediente

  • 3-4 portocale mari
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță de ceai Earl Grey
  • 2 cm de ghimbir proaspăt
  • miere (opțional)

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la portocale. Se adaugă ghimbir proaspăt și se pune la foc mediu. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se strecoară pentru a îndepărta pulpa și bucățile de ghimbir. Se toarnă într-o cană.

Într-un ibric, se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se adaugă ceaiul Earl Grey. Se oprește focul, se lasă 5 minute apoi se pune peste amestecul de portocale și ghimbir. Află mai multe despre beneficiile ghimbirului cu lămâie și miere.

Rooibos chilli latte

Dacă ești în căutarea unui latte fără cofeină, rooibos este cel mai bun ceai de plante pentru tine. Rooibos roșu este dulce, corpolent, roșu intens, cu note dulci și plin de aromă. 

Două câni în care se află una din cele 5 rețete de ceai de toamnă
Ceaiul rooisob chilli latte se poate asezona cu scorțișoară măcinată / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • 1-2 lingurițe de ceai rooibos
  • 1-5 ardei chilli (în funcție de cât de picant se dorește)
  • miere
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Se fierbe apa. Se ia vasul de pe foc, se pun rooibos și ardeii iuți și se acoperă și se lasă 10 minute. Se strecoară, se toarnă într-o cană și se adaugă miere. Într-o cratiță se încălzește laptele la foc mic, fără să fiarbă. Se ia de pe foc.

Amestecul de rooibos și chilli se pune într-o cană, iar peste el se pune laptele. Află mai multe despre laptele de migdale și cel de ovăz. Vezi care dintre aceste două tipuri este potrivit pentru tine.

Ceai de toamnă cu cidru de mere

Ceaiul de toamnă cu cidru de mere poate fi un înlocuitor al vinului fiert, însă mult mai aromat. Poți să folosești atât cidru cu alcool, cât și fără. Acestă băutură delicioasă se află pe lista noastră cu 5 rețete de ceai de toamnă.

Una din cele 5 rețete de ceai de toamnă decorat cu scorțișoară și măr
Ceaiul de cidru poate fi aromat și cu anason stelat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 sticlă de cidru de mere
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2-5 cuișoare
  • 1/8 linguriță de nucșoară măcinată
  • 5 grame de ceai negru
  • 1-2 felii de mere proaspete pentru decor

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele, cu excepția frunzelor de ceai, într-o cratiță. Se fierb la foc mediu aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc, se strecoară și se adaugă ceaiul negru. Se acoperă, se lasă 5 minute, apoi se strecoară din nou și se servește.

Ceai de fructe

O băutură intensă, fructată, pe care vei dori să o savurezi încet într-o zi rece de toamnă. Poți ajusta cantitatea de fructe în funcție de cantitatea de ceai pe care vrei să o faci și de gusturile tale.

O ceașcă albă pe o farfuriară în care de află ceai de fructe
Ceaiul de fructe este foarte aromat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1-2 mere
  • 5-7 prune
  • 1-2 portocale
  • 1 baton de scorțișoară
  • 100-200 ml suc de portocale
  • 1-2 lămâi
  • 5 grame de ceai negru

Mod de preparare

Se spală și se taie toate fructele în bucăți mici și se pun la fiert. Când clocotesc se adaugă batonul de scorțișoară, sucul de portocale și frunzele de ceai. Se stinge focul, se infuzează 10 minute și se toarnă în căni. Se poate îndulci cu miere.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chai Latte
Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei
Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei
Kombucha pusă într-un borcan transparent
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Ice Tea servit într-o carafă alături de câteva bucăți de lămâie
Secretul pentru cel mai bun Ice Tea. Cum poți să-l prepari chiar la tine acasă
Secretul pentru cel mai bun Ice Tea. Cum poți să-l prepari chiar la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cât timp se ţin alimentele la congelator
05:34
Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
Locuri murdare din bucătărie
05:24
3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi 3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: O fată pentru o fată!
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide