5 rețete de ceai de toamnă. Ce băuturi poți încerca în zilele mohorâte

Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamnă.

Publicat: 9 noiembrie 2022, 07:00
O cană cu ceai de toamnă alături de câteva mandarine decojite
Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamă / Shutterstock

Toamna este cel mai bun sezon pentru a încerca ceaiuri noi. Scorțișoară, ghimbir, turmeric, cardamom, boabe de piper, ardei iute, nucșoară sau cuișoare, sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a face zeci de ceaiuri . 

Ceai de toamnă cu mandarine

Dacă vrei un adevărat un ceai de toamnă, mandarinele sunt o alegere perfectă. În funcție de gustul preferat, le poți înlocui cu alte citrice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și
Un ceainic transparent cu una din cele 5 rețete de ceai de toamnă
În loc de mandarine poți folosi portocale sau alte citrice / Shutterstock

Ingrediente

  • 4-5 mandarine
  • apă
  • 1-2 cuișoare
  • 1 baton mic de scorțișoară
  • 1 linguriță de ceai negru pur
  • miere (opțional)

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la mandarine. Apoi se pune într-o cratiță și se adaugă o cantitate egală de apă. Se pun condimentele și se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se ia de pe foc și se adaugă frunzele de ceai. Se acoperă și se lasă 5-10 minute. Se strecoară și se toarnă într-o cană. Se adaugă miere dacă este necesar.

Ceai negru cu portocale și ghimbir

Pe lista cu cele 5 rețete de ceai de toamnă, se află și ceaiul negru cu portocale și ghimbir. Portocale dulci, ghimbir picant și ceai negru puternic sunt compania perfectă pentru o seară de toamnă și o carte bună.

Un blat albastru pe care se află mai multe felii de portocale, ghimbir și ceai de taomnă
Ceaiul poate fi îndulcit cu miere sau zahăr / Shutterstock

Ingrediente

  • 3-4 portocale mari
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță de ceai Earl Grey
  • 2 cm de ghimbir proaspăt
  • miere (opțional)

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la portocale. Se adaugă ghimbir proaspăt și se pune la foc mediu. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se strecoară pentru a îndepărta pulpa și bucățile de ghimbir. Se toarnă într-o cană.

Într-un ibric, se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se adaugă ceaiul Earl Grey. Se oprește focul, se lasă 5 minute apoi se pune peste amestecul de portocale și ghimbir. Află mai multe despre beneficiile ghimbirului cu lămâie și miere.

Rooibos chilli latte

Dacă ești în căutarea unui latte fără cofeină, rooibos este cel mai bun ceai de plante pentru tine. Rooibos roșu este dulce, corpolent, roșu intens, cu note dulci și plin de aromă. 

Două câni în care se află una din cele 5 rețete de ceai de toamnă
Ceaiul rooisob chilli latte se poate asezona cu scorțișoară măcinată / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • 1-2 lingurițe de ceai rooibos
  • 1-5 ardei chilli (în funcție de cât de picant se dorește)
  • miere
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Se fierbe apa. Se ia vasul de pe foc, se pun rooibos și ardeii iuți și se acoperă și se lasă 10 minute. Se strecoară, se toarnă într-o cană și se adaugă miere. Într-o cratiță se încălzește laptele la foc mic, fără să fiarbă. Se ia de pe foc.

Amestecul de rooibos și chilli se pune într-o cană, iar peste el se pune laptele. Află mai multe despre laptele de migdale și cel de ovăz. Vezi care dintre aceste două tipuri este potrivit pentru tine.

Ceai de toamnă cu cidru de mere

Ceaiul de toamnă cu cidru de mere poate fi un înlocuitor al vinului fiert, însă mult mai aromat. Poți să folosești atât cidru cu alcool, cât și fără. Acestă băutură delicioasă se află pe lista noastră cu 5 rețete de ceai de toamnă.

Una din cele 5 rețete de ceai de toamnă decorat cu scorțișoară și măr
Ceaiul de cidru poate fi aromat și cu anason stelat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 sticlă de cidru de mere
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2-5 cuișoare
  • 1/8 linguriță de nucșoară măcinată
  • 5 grame de ceai negru
  • 1-2 felii de mere proaspete pentru decor

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele, cu excepția frunzelor de ceai, într-o cratiță. Se fierb la foc mediu aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc, se strecoară și se adaugă ceaiul negru. Se acoperă, se lasă 5 minute, apoi se strecoară din nou și se servește.

Ceai de fructe

O băutură intensă, fructată, pe care vei dori să o savurezi încet într-o zi rece de toamnă. Poți ajusta cantitatea de fructe în funcție de cantitatea de ceai pe care vrei să o faci și de gusturile tale.

O ceașcă albă pe o farfuriară în care de află ceai de fructe
Ceaiul de fructe este foarte aromat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1-2 mere
  • 5-7 prune
  • 1-2 portocale
  • 1 baton de scorțișoară
  • 100-200 ml suc de portocale
  • 1-2 lămâi
  • 5 grame de ceai negru

Mod de preparare

Se spală și se taie toate fructele în bucăți mici și se pun la fiert. Când clocotesc se adaugă batonul de scorțișoară, sucul de portocale și frunzele de ceai. Se stinge focul, se infuzează 10 minute și se toarnă în căni. Se poate îndulci cu miere.

Citește și
CELE MAI CITITE
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată pe un tocător de lemn, alături de un dovleac secționat și o măsură metalică de ingediente
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
covrigi de casă puși pe un tocător de lemn
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Kombucha pusă într-un borcan transparent
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
tipuri de ceai pentru a face ice tea puse pe o masă
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Ice Tea servit într-o carafă alături de câteva bucăți de lămâie
Secretul pentru cel mai bun Ice Tea. Cum poți să-l prepari chiar la tine acasă
Secretul pentru cel mai bun Ice Tea. Cum poți să-l prepari chiar la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Supă cremă de conopidă cu praz în bol, decorată cu verdeață
30 noiembrie, 05:16
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
29 noiembrie, 06:33
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Trei porții de Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, furculițe și o ceașcă de ceai
29 noiembrie, 05:36
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Cât costă certificatul RAR Auto-Pass pentru vânzarea maşinilor second-hand. Va fi emis de la 1 decembrie
Cât costă certificatul RAR Auto-Pass pentru vânzarea maşinilor second-hand. Va fi emis de la 1 decembrie
Cât costă certificatul RAR Auto-Pass pentru vânzarea maşinilor second-hand. Va fi emis de la 1 decembrie
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Fiul lui Sean Diddy Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Fiul lui Sean „Diddy” Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Fiul lui Sean „Diddy” Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
fresh
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special

Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată

Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
închide