8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

Dacă îți place să faci prăjituri, pâine sau plăcinte, dar nu vrei să urmezi școala de cofetari, avem pentru tine câteva sfaturi de la unii dintre cei mai pricepuți profesioniști. Hai să aflăm împreună cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari.

Publicat: 15 octombrie 2022, 08:00
O femeie gătind ca la școala de cofetari în timp ce aranjează mai multe torturi după cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
Prepararea deserturilor este o artă și o știință deopotrivă/ Shuterstock

Uneori rețetele de prăjituri nu vor să iasă chiar dacă respecți toate indicațiile din rețete. Nu ești singura care trece prin acest proces. Cofetăria implică o atenție deosebită la detalii cum ar fi temperatura ingredientelor, cântărirea exactă a acestora și momentul în care sunt adăugate în preparat. Este cu adevărat magie.

Secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

În școlile de cofetari, ale căror cursuri pot dura și ani de zile, elevii învață tot felul de tehnici pentru ca la final să obțină textura, aroma și aspectul perfecte. Publicația EatThis a strâns de la cofetarii care fac parte din Federația Culinară Americană, 8 dintre cele mai importante sfaturi care să îi ajute și pe cofetarii amatori să obțină deserturi de revistă la ei acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pregătește totul din timp

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține prăjituri ca la cofetărie este să pregătești tot ce ai nevoie din timp. În primul rând citește toată rețeta până la capăt pentru a vedea care sunt pașii. Verifică dacă ai toate ingredientele și apoi adu-le la temperatura potrivită pe cele despre care se specifică în rețetă acest lucru. Dacă ești pasionată de bucătărie îți oferim și câteva sfaturi utile pentru a coace prăjiturile perfecte.

Citește și

Măsoară toate ingredientele înainte de a te apuca efectiv de lucru. Cantitățile sunt foarte importante când vine vorba de prepararea prăjiturilor. Specialiștii spun că este o știință adevărată în toată această artă.

Este necesar să pregătești ustensilele și tăvile pentru prepararea desertului ales. Dacă ai nevoie de hârtie de copt ai grijă să o ai la îndemână. De asemenea, preîncălzește cuptorul după cum este indicat în rețetă.

Făcând toate aceste lucruri din timp, uleterior vei câștiga timp prețios, dar vei scădea și riscul de a uita vreun pas.

Încălzește cuțitul cu care tai prăjiturile

Probabil că te-ai confruntat de multe ori cu imposibilitatea de a tăia un tort sau o prăjitură cu cremă. Pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari, se află și încălzirea cuțitului folosit la tăierea prăjiturilor.

Sigur și tu ai observat un moment în care compoziția s-a lipit de cuțit și tot desertul s-a dezintegrat. Există un mic truc care v-a împiedica această situație neplăcută. Fierbe niște apă și pune-o într-un vas înalt, eventual o carafă. Ține cuțitul acolo înainte de a tăia prăjitura. Vei vedea că vei obține felii perfecte.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Una dintre calitățile de care are nevoie un cofetar este răbdarea. Este foarte tentant să deschizi ușa cuptorului pentru a vedea ce se întâmplă cu prăjitura ta, dar este indicat să nu faci acest lucru. Trebuie să te asiguri că ușa este perfect închisă pentru că altfel vei avea un desert copt neuniform sau care nu va mai crește așa cum trebuie. Respectă timpii de coacere din rețetă și nu vei avea probleme.

Pentru că deserturile la cuptor sunt delicioase, îți oferim o rețetă de dovleac copt. Rețeta care o să te încălzească în serile reci de toamnă.

Folosește o riglă

Unele rețete cer ca aluatul să aibă anumite dimensiuni atât pe lungime, cât și din punct de vedere al grosimii. Cel mai bine este să ai la îndemână o riglă pentru a măsura exact, mai ales dacă urmează să gătești acel preparat pentru prima dată.

Lasă aluatul să se odihnească

La aluat nu sunt importante doar ingredientele, ci și tehnica de lucru. Trebuie să respecți toți pașii legați de frământat, de timpii de crescut și de odihnă a aluatului. Fiecare tip de aluat are nevoie de un mediu anume pentru a căpăta textura potrivită în timpul coacerii. Respectă tot ceea ce este scris în rețetă pentru a bucura de un desert de calitate.

Paiul de plastic poate fi arma ta secretă

Nu ai nevoie de cele mai scumpe ustensile pentru a face prăjituri ca un cofetar profesionist. Uneori un pai de plastic te poate ajuta să susții greutatea unei prăjituri cu mai multe straturi sau să ții direcția dreaptă a cremelor. Folosește-ți imaginația și vei scuti o mulțime de bani.

Folosește apă caldă pentru a aduce ingredientele la temperatura camerei

Tot pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari gășești și acest mic truc. Dacă se întâmplă să uiți să scoți din frigider anumite ingrediente, care trebuie folosite la temperatura camerei, este suficient să le ții pentru 2-3 minute în apă fierbinte. Le pui într-un castron, pui apă fierbinte peste el și imediat ai ceea ce ai nevoie.

Folosește hârtie de copt

Hârtia de copt nu este utilă doar pentru a evita lipirea prăjiturilor de tavă. Te poate ajuta și să lucrezi curat. O poți folosi pentru a întinde aluatul sau să pregătești pe ea ingredientele. La sfârșit doar o strângi și vei avea mai puțin de curățat în bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
terci de ovăz peste noapte la borcan
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Porții de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Chiftele cu cartofi la cuptor în vas ceramic dreptunghiular, alături de un bol cu sos de iaurt
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Clătite cu șuncă și cașcaval pe o farfurie, două clătite secționate
Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejun
Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejun
Ruladă împletită cu șuncă și spanac porționată pe platou și pe farfurie
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
condimente potrivite pentru ciocolata albă pe o masă albă
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
fursecuri moi de ovăz pe un blat de lemn
Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Un înlocuitor lichid de ouă într-un pahar alături de două paie de băut
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greș
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greș
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cum se păstrează bananele ilustrat cu ajutorul mai multor banane pe un blat de lemn
04:25
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Șalota pusă într-un bol alb
03:37
Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
griș cu lapte vegetal
03:19
Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță
Tort Mărțișor secționat pe platou
02:52
Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Linguine cu creveți servite într-un bol negru
26 februarie, 08:24
Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia
Legume la air fryer pentru un prânz delicios
26 februarie, 07:30
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
26 februarie, 06:21
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
26 februarie, 05:33
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești 10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
1
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terciul de ovăz este una dintre cele mai populare și sănătoase opțiuni pentru micul dejun, cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale și versatilitatea în preparare. Încărcat cu fibre, proteine și nutrienți esențiali,...
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
2
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Pentru atunci când ai poftă de o prăjitură cu mere, dar nu ai timp de copt blaturi, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată. Este...
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
3
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu este un desert originar din Italia preparat în mod tradițional din pișcoturi înmuiate în cafea și cremă de brânză mascarpone. Pe cât este de delicios, pe atât este de bogat...
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
4
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Pentru gustări savuroase servite de-a lungul zilei, dar și pentru un platou cu aperitive festive, avem pentru tine o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac. Te va cuceri la...
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
5
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Această prăjitură cu iaurt are o textura moale și cremoasa. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și nu vei folosi făină, unt sau ulei. Din acest motiv este mai sănătos decât majoritatea...
Parteneri
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Afacerile de la sat care s-au mutat în online, după ce târgurile s-au închis pe capete. La ce trebuie să fie clienţii atenţi
Afacerile de la sat care s-au mutat în online, după ce târgurile s-au închis pe capete. La ce trebuie să fie clienţii atenţi
Afacerile de la sat care s-au mutat în online, după ce târgurile s-au închis pe capete. La ce trebuie să fie clienţii atenţi
Cum şi-a cunoscut Mircea Lucescu soţia: „Eu eram în mijlocul tramvaiului!” Amănunte picante despre relaţia celor doi
Cum şi-a cunoscut Mircea Lucescu soţia: „Eu eram în mijlocul tramvaiului!” Amănunte picante despre relaţia celor doi
Cum şi-a cunoscut Mircea Lucescu soţia: „Eu eram în mijlocul tramvaiului!” Amănunte picante despre relaţia celor doi
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu s-a împăcat cu Vulpița
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu s-a împăcat cu Vulpița
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu s-a împăcat cu Vulpița
Berat Rüzgar Özkan revine în atenția publicului cu o nouă postare pe rețelele sociale. Cum arată astăzi micuțul actor
Berat Rüzgar Özkan revine în atenția publicului cu o nouă postare pe rețelele sociale. Cum arată astăzi micuțul actor
Berat Rüzgar Özkan revine în atenția publicului cu o nouă postare pe rețelele sociale. Cum arată astăzi micuțul actor
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume a uimit la MWC 2024. Cât rezistă Energizer Hard Case P28K
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume a uimit la MWC 2024. Cât rezistă Energizer Hard Case P28K
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume a uimit la MWC 2024. Cât rezistă Energizer Hard Case P28K
(P) Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi: uite ce trebuie să faci
(P) Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi: uite ce trebuie să faci
(P) Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi: uite ce trebuie să faci
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Fructe uscate pentru sănătatea pielii. Cum îi pot îmbunătăți aspectul și funcțiile
Fructe uscate pentru sănătatea pielii. Cum îi pot îmbunătăți aspectul și funcțiile
Fructe uscate pentru sănătatea pielii. Cum îi pot îmbunătăți aspectul și funcțiile
fresh
Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat

Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură

Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios

Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie

Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
închide