8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

Dacă îți place să faci prăjituri, pâine sau plăcinte, dar nu vrei să urmezi școala de cofetari, avem pentru tine câteva sfaturi de la unii dintre cei mai pricepuți profesioniști. Hai să aflăm împreună cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari.

Publicat: 15 octombrie 2022, 08:00
O femeie gătind ca la școala de cofetari în timp ce aranjează mai multe torturi după cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
Prepararea deserturilor este o artă și o știință deopotrivă/ Shuterstock

Uneori rețetele de prăjituri nu vor să iasă chiar dacă respecți toate indicațiile din rețete. Nu ești singura care trece prin acest proces. Cofetăria implică o atenție deosebită la detalii cum ar fi temperatura ingredientelor, cântărirea exactă a acestora și momentul în care sunt adăugate în preparat. Este cu adevărat magie.

Secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

În școlile de cofetari, ale căror cursuri pot dura și ani de zile, elevii învață tot felul de tehnici pentru ca la final să obțină textura, aroma și aspectul perfecte. Publicația EatThis a strâns de la cofetarii care fac parte din Federația Culinară Americană, 8 dintre cele mai importante sfaturi care să îi ajute și pe cofetarii amatori să obțină deserturi de revistă la ei acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pregătește totul din timp

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține prăjituri ca la cofetărie este să pregătești tot ce ai nevoie din timp. În primul rând citește toată rețeta până la capăt pentru a vedea care sunt pașii. Verifică dacă ai toate ingredientele și apoi adu-le la temperatura potrivită pe cele despre care se specifică în rețetă acest lucru. Dacă ești pasionată de bucătărie îți oferim și câteva sfaturi utile pentru a coace prăjiturile perfecte.

Citește și

Măsoară toate ingredientele înainte de a te apuca efectiv de lucru. Cantitățile sunt foarte importante când vine vorba de prepararea prăjiturilor. Specialiștii spun că este o știință adevărată în toată această artă.

Este necesar să pregătești ustensilele și tăvile pentru prepararea desertului ales. Dacă ai nevoie de hârtie de copt ai grijă să o ai la îndemână. De asemenea, preîncălzește cuptorul după cum este indicat în rețetă.

Făcând toate aceste lucruri din timp, uleterior vei câștiga timp prețios, dar vei scădea și riscul de a uita vreun pas.

Încălzește cuțitul cu care tai prăjiturile

Probabil că te-ai confruntat de multe ori cu imposibilitatea de a tăia un tort sau o prăjitură cu cremă. Pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari, se află și încălzirea cuțitului folosit la tăierea prăjiturilor.

Sigur și tu ai observat un moment în care compoziția s-a lipit de cuțit și tot desertul s-a dezintegrat. Există un mic truc care v-a împiedica această situație neplăcută. Fierbe niște apă și pune-o într-un vas înalt, eventual o carafă. Ține cuțitul acolo înainte de a tăia prăjitura. Vei vedea că vei obține felii perfecte.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Una dintre calitățile de care are nevoie un cofetar este răbdarea. Este foarte tentant să deschizi ușa cuptorului pentru a vedea ce se întâmplă cu prăjitura ta, dar este indicat să nu faci acest lucru. Trebuie să te asiguri că ușa este perfect închisă pentru că altfel vei avea un desert copt neuniform sau care nu va mai crește așa cum trebuie. Respectă timpii de coacere din rețetă și nu vei avea probleme.

Pentru că deserturile la cuptor sunt delicioase, îți oferim o rețetă de dovleac copt. Rețeta care o să te încălzească în serile reci de toamnă.

Folosește o riglă

Unele rețete cer ca aluatul să aibă anumite dimensiuni atât pe lungime, cât și din punct de vedere al grosimii. Cel mai bine este să ai la îndemână o riglă pentru a măsura exact, mai ales dacă urmează să gătești acel preparat pentru prima dată.

Lasă aluatul să se odihnească

La aluat nu sunt importante doar ingredientele, ci și tehnica de lucru. Trebuie să respecți toți pașii legați de frământat, de timpii de crescut și de odihnă a aluatului. Fiecare tip de aluat are nevoie de un mediu anume pentru a căpăta textura potrivită în timpul coacerii. Respectă tot ceea ce este scris în rețetă pentru a bucura de un desert de calitate.

Paiul de plastic poate fi arma ta secretă

Nu ai nevoie de cele mai scumpe ustensile pentru a face prăjituri ca un cofetar profesionist. Uneori un pai de plastic te poate ajuta să susții greutatea unei prăjituri cu mai multe straturi sau să ții direcția dreaptă a cremelor. Folosește-ți imaginația și vei scuti o mulțime de bani.

Folosește apă caldă pentru a aduce ingredientele la temperatura camerei

Tot pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari gășești și acest mic truc. Dacă se întâmplă să uiți să scoți din frigider anumite ingrediente, care trebuie folosite la temperatura camerei, este suficient să le ții pentru 2-3 minute în apă fierbinte. Le pui într-un castron, pui apă fierbinte peste el și imediat ai ceea ce ai nevoie.

Folosește hârtie de copt

Hârtia de copt nu este utilă doar pentru a evita lipirea prăjiturilor de tavă. Te poate ajuta și să lucrezi curat. O poți folosi pentru a întinde aluatul sau să pregătești pe ea ingredientele. La sfârșit doar o strângi și vei avea mai puțin de curățat în bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Colivă pusă pe o farfurie albă și pudrată cu zahăr
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
prăjituri halloween simple puse pe un blat de lemn
Prăjituri simple de Halloween pe care poți să le prepari ușor și rapid acasă
Prăjituri simple de Halloween pe care poți să le prepari ușor și rapid acasă
Unt brun într-un borcan
Untul brun, secretul bine păzit al cofetarilor francezi. Cum să îl prepari la tine acasă
Untul brun, secretul bine păzit al cofetarilor francezi. Cum să îl prepari la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Rețeta lui Nicolai Tand pentru mâncărică de cartofi tradițională și pui la cuptor. Ce dă gustul autentic în bucătăria Super Neatza
Rețeta lui Nicolai Tand pentru mâncărică de cartofi tradițională și pui la cuptor. Ce dă gustul autentic în bucătăria Super Neatza
Rețeta lui Nicolai Tand pentru mâncărică de cartofi tradițională și pui la cuptor. Ce dă gustul autentic în bucătăria Super Neatza
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide