8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

Dacă îți place să faci prăjituri, pâine sau plăcinte, dar nu vrei să urmezi școala de cofetari, avem pentru tine câteva sfaturi de la unii dintre cei mai pricepuți profesioniști. Hai să aflăm împreună cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari.

Publicat: 15 octombrie 2022, 08:00
O femeie gătind ca la școala de cofetari în timp ce aranjează mai multe torturi după cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
Prepararea deserturilor este o artă și o știință deopotrivă/ Shuterstock

Uneori rețetele de prăjituri nu vor să iasă chiar dacă respecți toate indicațiile din rețete. Nu ești singura care trece prin acest proces. Cofetăria implică o atenție deosebită la detalii cum ar fi temperatura ingredientelor, cântărirea exactă a acestora și momentul în care sunt adăugate în preparat. Este cu adevărat magie.

Secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

În școlile de cofetari, ale căror cursuri pot dura și ani de zile, elevii învață tot felul de tehnici pentru ca la final să obțină textura, aroma și aspectul perfecte. Publicația EatThis a strâns de la cofetarii care fac parte din Federația Culinară Americană, 8 dintre cele mai importante sfaturi care să îi ajute și pe cofetarii amatori să obțină deserturi de revistă la ei acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pregătește totul din timp

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține prăjituri ca la cofetărie este să pregătești tot ce ai nevoie din timp. În primul rând citește toată rețeta până la capăt pentru a vedea care sunt pașii. Verifică dacă ai toate ingredientele și apoi adu-le la temperatura potrivită pe cele despre care se specifică în rețetă acest lucru. Dacă ești pasionată de bucătărie îți oferim și câteva sfaturi utile pentru a coace prăjiturile perfecte.

Citește și

Măsoară toate ingredientele înainte de a te apuca efectiv de lucru. Cantitățile sunt foarte importante când vine vorba de prepararea prăjiturilor. Specialiștii spun că este o știință adevărată în toată această artă.

Este necesar să pregătești ustensilele și tăvile pentru prepararea desertului ales. Dacă ai nevoie de hârtie de copt ai grijă să o ai la îndemână. De asemenea, preîncălzește cuptorul după cum este indicat în rețetă.

Făcând toate aceste lucruri din timp, uleterior vei câștiga timp prețios, dar vei scădea și riscul de a uita vreun pas.

Încălzește cuțitul cu care tai prăjiturile

Probabil că te-ai confruntat de multe ori cu imposibilitatea de a tăia un tort sau o prăjitură cu cremă. Pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari, se află și încălzirea cuțitului folosit la tăierea prăjiturilor.

Sigur și tu ai observat un moment în care compoziția s-a lipit de cuțit și tot desertul s-a dezintegrat. Există un mic truc care v-a împiedica această situație neplăcută. Fierbe niște apă și pune-o într-un vas înalt, eventual o carafă. Ține cuțitul acolo înainte de a tăia prăjitura. Vei vedea că vei obține felii perfecte.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Una dintre calitățile de care are nevoie un cofetar este răbdarea. Este foarte tentant să deschizi ușa cuptorului pentru a vedea ce se întâmplă cu prăjitura ta, dar este indicat să nu faci acest lucru. Trebuie să te asiguri că ușa este perfect închisă pentru că altfel vei avea un desert copt neuniform sau care nu va mai crește așa cum trebuie. Respectă timpii de coacere din rețetă și nu vei avea probleme.

Pentru că deserturile la cuptor sunt delicioase, îți oferim o rețetă de dovleac copt. Rețeta care o să te încălzească în serile reci de toamnă.

Folosește o riglă

Unele rețete cer ca aluatul să aibă anumite dimensiuni atât pe lungime, cât și din punct de vedere al grosimii. Cel mai bine este să ai la îndemână o riglă pentru a măsura exact, mai ales dacă urmează să gătești acel preparat pentru prima dată.

Lasă aluatul să se odihnească

La aluat nu sunt importante doar ingredientele, ci și tehnica de lucru. Trebuie să respecți toți pașii legați de frământat, de timpii de crescut și de odihnă a aluatului. Fiecare tip de aluat are nevoie de un mediu anume pentru a căpăta textura potrivită în timpul coacerii. Respectă tot ceea ce este scris în rețetă pentru a bucura de un desert de calitate.

Paiul de plastic poate fi arma ta secretă

Nu ai nevoie de cele mai scumpe ustensile pentru a face prăjituri ca un cofetar profesionist. Uneori un pai de plastic te poate ajuta să susții greutatea unei prăjituri cu mai multe straturi sau să ții direcția dreaptă a cremelor. Folosește-ți imaginația și vei scuti o mulțime de bani.

Folosește apă caldă pentru a aduce ingredientele la temperatura camerei

Tot pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari gășești și acest mic truc. Dacă se întâmplă să uiți să scoți din frigider anumite ingrediente, care trebuie folosite la temperatura camerei, este suficient să le ții pentru 2-3 minute în apă fierbinte. Le pui într-un castron, pui apă fierbinte peste el și imediat ai ceea ce ai nevoie.

Folosește hârtie de copt

Hârtia de copt nu este utilă doar pentru a evita lipirea prăjiturilor de tavă. Te poate ajuta și să lucrezi curat. O poți folosi pentru a întinde aluatul sau să pregătești pe ea ingredientele. La sfârșit doar o strângi și vei avea mai puțin de curățat în bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Ou prăjit în pâine și decorat cu semințe pe o farfurie neagră, alături de felii de bacon crocante
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
mâncare de cartofi de post servită într-un castron alb
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
compoturi de fructe pe un fundal alb
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
condimente potrivite pentru ciocolata albă pe o masă albă
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
fursecuri moi de ovăz pe un blat de lemn
Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Un înlocuitor lichid de ouă într-un pahar alături de două paie de băut
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greș
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greș
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Dutch Baby sau clătită uriașă preparată la cuptor, în tigaie de fontă
08:03
Dutch Baby. Clătită uriașă preparată la cuptor Dutch Baby. Clătită uriașă preparată la cuptor
Cartofi aurii în crustă de mălai pe un platou negru, alături de un bol cu sos de roșii
07:56
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză în bol rustic, alături de felii de pâine
05:35
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Sparanghel pus pe o farfurie albă
28 martie, 06:03
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta 5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
nucile puse într-un castronel de lemn
28 martie, 05:34
Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta
Cinci baghete crocante cu miez pufos
28 martie, 04:45
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Pogăcele cu brânză și unt pe un platou alb cu picior
28 martie, 03:42
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
Exemplu de carne marinată pe un tocător de lemn, pentru a înțelege cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
27 martie, 09:35
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
1
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
Mâncarea de cartofi poate fi foarte gustoasă și sățioasă, chiar și fără ingrediente de origine animală. Cu puțină creativitate și atenție la detalii, mâncarea de cartofi de post poate fi o...
Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
2
Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
Rețeta de ficăței de pui cu ceapă este ușor de preparat. Vei obține un preparat savuros și hrănitor, perfect pentru o cină rapidă în timpul săptămânii. Poți, de asemenea, să adaugi...
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
3
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Pentru că ouăle ochiuri sunt printre cele mai populare alimente pentru micul dejun, încearcă-le și preparate altfel. Îți recomandăm o rețetă de ouă prăjite în pâine. Pâinea toast feliată este cea...
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
4
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Pentru că a început postul și sunt la mare căutare rețetele de dulciuri de post, îți oferim mai jos o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și umplute...
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
5
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
De sute de ani oamenii au conservat fructele pentru a se bucura de ele pe tot parcursul anului. Au fost uscate, transformate în dulceață sau compot, murate sau congelate, atunci când...
Parteneri
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Rezultate Loto azi, 28 martie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 28 martie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 28 martie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Actorul Kenan İmirzalıoğlu are 49 de ani și o familie frumoasă. E căsătorit din 2016 cu vedeta TV Sinem Kobal
Actorul Kenan İmirzalıoğlu are 49 de ani și o familie frumoasă. E căsătorit din 2016 cu vedeta TV Sinem Kobal
Actorul Kenan İmirzalıoğlu are 49 de ani și o familie frumoasă. E căsătorit din 2016 cu vedeta TV Sinem Kobal
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
Cornulețe umplute cu prune uscate
Cornulețe umplute cu prune uscate
Cornulețe umplute cu prune uscate
7 motive să-ți încurajezi adolescentul să se joace mai mult
7 motive să-ți încurajezi adolescentul să se joace mai mult
7 motive să-ți încurajezi adolescentul să se joace mai mult
Shakira a făcut senzație în timpul concertului ei din Times Square. Mișcările artistei au extaziat fanii
Shakira a făcut senzație în timpul concertului ei din Times Square. Mișcările artistei au extaziat fanii
Shakira a făcut senzație în timpul concertului ei din Times Square. Mișcările artistei au extaziat fanii
Beneficiile pentru sănătate ale lavandei. Cum te poate ajuta această plantă
Beneficiile pentru sănătate ale lavandei. Cum te poate ajuta această plantă
Beneficiile pentru sănătate ale lavandei. Cum te poate ajuta această plantă
fresh
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos

Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească

Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească

Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil

Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil

Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase

Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
închide