8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

Dacă îți place să faci prăjituri, pâine sau plăcinte, dar nu vrei să urmezi școala de cofetari, avem pentru tine câteva sfaturi de la unii dintre cei mai pricepuți profesioniști. Hai să aflăm împreună cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari.

Publicat: 15 octombrie 2022, 08:00
O femeie gătind ca la școala de cofetari în timp ce aranjează mai multe torturi după cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
Prepararea deserturilor este o artă și o știință deopotrivă/ Shuterstock

Uneori rețetele de prăjituri nu vor să iasă chiar dacă respecți toate indicațiile din rețete. Nu ești singura care trece prin acest proces. Cofetăria implică o atenție deosebită la detalii cum ar fi temperatura ingredientelor, cântărirea exactă a acestora și momentul în care sunt adăugate în preparat. Este cu adevărat magie.

Secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

În școlile de cofetari, ale căror cursuri pot dura și ani de zile, elevii învață tot felul de tehnici pentru ca la final să obțină textura, aroma și aspectul perfecte. Publicația EatThis a strâns de la cofetarii care fac parte din Federația Culinară Americană, 8 dintre cele mai importante sfaturi care să îi ajute și pe cofetarii amatori să obțină deserturi de revistă la ei acasă.

Pregătește totul din timp

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține prăjituri ca la cofetărie este să pregătești tot ce ai nevoie din timp. În primul rând citește toată rețeta până la capăt pentru a vedea care sunt pașii. Verifică dacă ai toate ingredientele și apoi adu-le la temperatura potrivită pe cele despre care se specifică în rețetă acest lucru. Dacă ești pasionată de bucătărie îți oferim și câteva sfaturi utile pentru a coace prăjiturile perfecte.

Citește și

Măsoară toate ingredientele înainte de a te apuca efectiv de lucru. Cantitățile sunt foarte importante când vine vorba de prepararea prăjiturilor. Specialiștii spun că este o știință adevărată în toată această artă.

Este necesar să pregătești ustensilele și tăvile pentru prepararea desertului ales. Dacă ai nevoie de hârtie de copt ai grijă să o ai la îndemână. De asemenea, preîncălzește cuptorul după cum este indicat în rețetă.

Făcând toate aceste lucruri din timp, uleterior vei câștiga timp prețios, dar vei scădea și riscul de a uita vreun pas.

Încălzește cuțitul cu care tai prăjiturile

Probabil că te-ai confruntat de multe ori cu imposibilitatea de a tăia un tort sau o prăjitură cu cremă. Pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari, se află și încălzirea cuțitului folosit la tăierea prăjiturilor.

Sigur și tu ai observat un moment în care compoziția s-a lipit de cuțit și tot desertul s-a dezintegrat. Există un mic truc care v-a împiedica această situație neplăcută. Fierbe niște apă și pune-o într-un vas înalt, eventual o carafă. Ține cuțitul acolo înainte de a tăia prăjitura. Vei vedea că vei obține felii perfecte.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Una dintre calitățile de care are nevoie un cofetar este răbdarea. Este foarte tentant să deschizi ușa cuptorului pentru a vedea ce se întâmplă cu prăjitura ta, dar este indicat să nu faci acest lucru. Trebuie să te asiguri că ușa este perfect închisă pentru că altfel vei avea un desert copt neuniform sau care nu va mai crește așa cum trebuie. Respectă timpii de coacere din rețetă și nu vei avea probleme.

Pentru că deserturile la cuptor sunt delicioase, îți oferim o rețetă de dovleac copt. Rețeta care o să te încălzească în serile reci de toamnă.

Folosește o riglă

Unele rețete cer ca aluatul să aibă anumite dimensiuni atât pe lungime, cât și din punct de vedere al grosimii. Cel mai bine este să ai la îndemână o riglă pentru a măsura exact, mai ales dacă urmează să gătești acel preparat pentru prima dată.

Lasă aluatul să se odihnească

La aluat nu sunt importante doar ingredientele, ci și tehnica de lucru. Trebuie să respecți toți pașii legați de frământat, de timpii de crescut și de odihnă a aluatului. Fiecare tip de aluat are nevoie de un mediu anume pentru a căpăta textura potrivită în timpul coacerii. Respectă tot ceea ce este scris în rețetă pentru a bucura de un desert de calitate.

Paiul de plastic poate fi arma ta secretă

Nu ai nevoie de cele mai scumpe ustensile pentru a face prăjituri ca un cofetar profesionist. Uneori un pai de plastic te poate ajuta să susții greutatea unei prăjituri cu mai multe straturi sau să ții direcția dreaptă a cremelor. Folosește-ți imaginația și vei scuti o mulțime de bani.

Folosește apă caldă pentru a aduce ingredientele la temperatura camerei

Tot pe lista de secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari gășești și acest mic truc. Dacă se întâmplă să uiți să scoți din frigider anumite ingrediente, care trebuie folosite la temperatura camerei, este suficient să le ții pentru 2-3 minute în apă fierbinte. Le pui într-un castron, pui apă fierbinte peste el și imediat ai ceea ce ai nevoie.

Folosește hârtie de copt

Hârtia de copt nu este utilă doar pentru a evita lipirea prăjiturilor de tavă. Te poate ajuta și să lucrezi curat. O poți folosi pentru a întinde aluatul sau să pregătești pe ea ingredientele. La sfârșit doar o strângi și vei avea mai puțin de curățat în bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Maioneză de avocado în bol alb cu lingură, alături de două jumătăți de avocado
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Regina Elisaneta a II-a în timp ce tăia un tort
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Douaă Bruschette cu roșii și măsline pe un tocător de lemn, alături de un bol cu ingredientele necesare și un ștergar roșu
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
fursecuri cu fulgi de ovăzpe un platou de lemn
3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zilei
3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zilei
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Snickers porționată și pusă pe o farfurie albă
Galerie foto
Prăjitura Snickers. Un desert simplu și delicios
Prăjitura Snickers. Un desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O masă plină de alimentare care îți cresc masa musculară
08:00
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară 5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
Bol cu cartofi copți în coajă, presărați cu usturoi și cimbru verde, pe un ștergar alb cu albastru, alături de tacâmuri de servire
07:00
Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi
Pateu de măsline cu capere într-un vas rustic, metalic și pe o felie de pâine
06:00
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Falafel sau chifteluțe din năut într-un bol, una secționată
25 noiembrie, 08:00
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Cartofi aromați la cuptor, așezați pe o hârtie și pe un tocător de lemn și presărați cu crenguțe de rozmarin și cimbru
25 noiembrie, 07:00
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
O masă pe care se află alimente care îți cresc colesterolul
25 noiembrie, 06:00
4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse 4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse
Alimente congelate în caserole care stau pe un blat alb de lemn
24 noiembrie, 08:00
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă 6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Porție de supă cremă de mazăre cu mentă într-o farfurie albă, alături de o legătură de pătrunjel verde și o ceașcă cu boabe de mazăre
24 noiembrie, 07:00
Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Maioneză de avocado în bol alb cu lingură, alături de două jumătăți de avocado
1
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Dacă îți plac salatele sau aperitivele cu maioneză și în perioadele de post te poți bucura de astfel de combinații pentru că există și rețete de maioneză de post. Una dintre...
Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
2
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat. Chiftelele...
Regina Elisaneta a II-a în timp ce tăia un tort
3
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Regina Elisabeta a II-a era recunoscută pentru modestia ei în ceea ce privește mâncarea. Fostul ei bucătar, a povestit care erau preferințele culinare are regretatei suverane. Hai să aflăm împreună ce...
Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz pe un tocător
4
Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără gluten
Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără gluten
Combinația de banană și fulgi de ovăz poate fi desertul pe care îl căutai atunci când voiai să mănânci ceva dulce și sănătos. Nu conține zahăr, nici gluten sau lactoză, așa...
Falafel sau chifteluțe din năut într-un bol, una secționată
5
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Dacă dorești să poposești pentru inspirația culinară și în bucătăriile altor popoare, încearcă rețeta de chifteluțe din năut cunoscute sub denumirea de Falafel. Este o rețetă din bucătăria libaneză. Este unul...
Parteneri
Ce spune despre tine anotimpul în care te-ai născut. Tipul de personalitate pe care îl poți avea

Ce spune despre tine anotimpul în care te-ai născut. Tipul de personalitate pe care îl poți avea

Ce spune despre tine anotimpul în care te-ai născut. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Guvernul a alocat 4 miliarde de lei pentru plata facturilor la energie. Nu toţi românii vor primi vouchere: cine poate încasa banii

Guvernul a alocat 4 miliarde de lei pentru plata facturilor la energie. Nu toţi românii vor primi vouchere: cine poate încasa banii

Guvernul a alocat 4 miliarde de lei pentru plata facturilor la energie. Nu toţi românii vor primi vouchere: cine poate încasa banii
Fiica lui Ion Țiriac a surprins pe toată lumea! Decizia luată la 25 de ani

Fiica lui Ion Țiriac a surprins pe toată lumea! Decizia luată la 25 de ani

Fiica lui Ion Țiriac a surprins pe toată lumea! Decizia luată la 25 de ani
Shakira, dans senzual lângă un alt bărbat după despărțirea de Pique | VIDEO. Cum s-a putut filma vedeta

Shakira, dans senzual lângă un alt bărbat după despărțirea de Pique | VIDEO. Cum s-a putut filma vedeta

Shakira, dans senzual lângă un alt bărbat după despărțirea de Pique | VIDEO. Cum s-a putut filma vedeta
Gökberk Demirci din “Jurământul prezintă imagini din cel mai nou proiect profesional. Despre ce este vorba

Gökberk Demirci din “Jurământul” prezintă imagini din cel mai nou proiect profesional. Despre ce este vorba

Gökberk Demirci din “Jurământul” prezintă imagini din cel mai nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Un asteroid s-a prăbușit pe Pământ. Ce ar fi lăsat în urma sa

Un asteroid s-a prăbușit pe Pământ. Ce ar fi lăsat în urma sa

Un asteroid s-a prăbușit pe Pământ. Ce ar fi lăsat în urma sa
A răsărit soarele pe strada lui Demi Lovato. Cine este noul iubit al artistei. Sunt recunoscătoare

A răsărit soarele pe strada lui Demi Lovato. Cine este noul iubit al artistei. „Sunt recunoscătoare”

A răsărit soarele pe strada lui Demi Lovato. Cine este noul iubit al artistei. „Sunt recunoscătoare”
fresh
Porție de supă cremă de mazăre cu mentă într-o farfurie albă, alături de o legătură de pătrunjel verde și o ceașcă cu boabe de mazăre
Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
Chifteluțe de ton. Rețetă simplă și ușor de preparat
Chifteluțe de ton. Rețetă simplă și ușor de preparat
închide