Plăcintă de mere fără aluat. Cea mai simplă metodă dacă nu vrei să muncești mult
Ce-ar fi dacă ai putea avea bunătatea merelor suculente coapte fără a fi nevoie să frămânți aluat și să te temi că nu îți iese? Poți încerca să faci plăcintă de mere fără aluat.
Plăcinta de mere fără aluat este o rețetă perfectă pentru începători sau pentru gospodinele care vor să facă un desert perfect. Ea se poate servi cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu frișcă.
Ce fel de mere sunt recomandate pentru acest tip de plăcintă
Cele mai bune fructe pentru această plăcintă de mere fără aluat sunt de fapt cele din următoarele două sortimente: Granny Smith și Golden Delicious.
Ideal este să le folosești ambele sortimente în cancități egale. Acestea vor oferi plăcintei gradul potrivit de dulceață, dar și cea mai bună textură. De asemenea, au suficientă zeamă pentru a face plăcinta mai cremoasă, fără însă să o înmoaie prea mult
Pentru a evita ca feliile de măr să se rupă, îndepărtează miezul începând cu partea de jos a mărului. Această tehnică te va ajuta să ai felii mai uniforme.
Ingrediente
Mod de preparare
Se unge ușor o tavă de plăcintă de 20 cm. Se așează merele tăiate felii. Tava ar trebui să fie plină la aproximativ 2/3. Se stropesc merele cu 1 linguriță de suc de lămâie. Se presară 1 linguriță de scorțișoară și 1 lingură de zahăr peste mere și se amestecă.
Se amestecă untul topit și zahărul într-un castron separat. Se încorporează oul bătut, făina și sarea. Apoi se pun nucile pecan prăjite. Se varsă compoziția peste mere.
Se dă tava la cuptor la 180°C timp de 45-50 de minute sau până când plăcinta devine aurie.
Ce ingrediente pot înlocui
Dacă nu ai nuci pecan la dispoziție poți să folosești migdale sau alune de pădure. Trebuie să le tragi puțin la tigaie înainte de a le pune în compoziție și să le mărunțești.
În ceea ce privește făina, poți să folosești cu încredere făină albăDacă vrei o variantă mai sănătoasă, atunci este recomandat să făină integrală. Uite aici cu poți prepara și aluatul pentru plăcintă cu mere și foi subțiri.
Pentru un gust mai sofisticat poți înlocui scorțișoara cu cardamonul. Cele două condimente se pot folosi împreună pentru o plăcintă cu mere fără aluat mai aromată.
Dacă vrei să tai plăcinta în felii egale, dă-o la rece timp de 2-3 ore. Aceasat trebuie tăiată când este gata de servire. Dacă s-a răcit mult prea mult, atunci reîncălzește feliile individuale în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde înainte de a o servi cu înghețată sau frișcă.