Prăjitură turnată cu mere acrișoare. Un desert pe gustul tuturor

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți plac deserturile cu mere, trece pe lista de preparat și rețeta de prăjitură turnată cu mere acrișoare. Este simplu de preparat, nu necesită ingrediente complexe, este delicioasă și aspectuoasă.

Publicat: 11 octombrie 2022, 07:44
Porții de prăjitură turnată cu mere acrișoare pe un suport de lemn, alături de o ceașcă cu cafea și un recipient alb
Galerie foto

Galerie foto

Scorțișoara este aroma nelipsită din prăjiturile cu mere / Shutterstock

Prăjiturile cu mere sunt alegerea perfectă atunci când ai poftă de un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos. Poți opta pentru tipul de mere preferat, iar pentru blat poți alege aroma potrivită, sau o combinație de arome. Nelipsită este scorțișoara care face echipă bună cu merele. Coaja de lămâie se combină cu ingredientele pentru blat, iar aroma de vanilie se folosește direct în zahărul pentru ornat.

Citește și

Poate te întrebi de unde vine denumirea de prăjitură turnată. Această denumire provine datorită faptului că aluatul este unul cursiv, care se toarnă în tavă. Are textura puțin mai consistentă decât a aluatului de clătite. Datorită aluatului cursiv prăjitura se va coace în două etape. În prima etapă se coace jumătate din aluat, doar până se rumenește la suprafață. Iar în a doua etapă se adaugă umplutura de mere și se toarnă a doua parte de aluat. Urmărește mai jos rețeta pas cu pas pentru a o prepara și tu și a-i răsfăța pe cei dragi cu o prăjitură deosebită.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea merelor care necesită un timp de caramelizare cu zahăr, apoi de temperare. În timp ce merele stau la temperat, te poți ocupa de aluatul prăjiturii.

Cum se prepară compoziția de umplut prăjitură turnată cu mere acrișoare

Spală bine merele, șterge-le și, doar dacă coaja este deteriorată, îndepărteaz-o. Apoi, răzuiește merele. Pune o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă merele răzuite și zahărul.  Amestecă constant până când merele se caramelizează frumos, iar siropul rezultat se mai reduce. Pune cantitatea de zahăr peste mere în funcție de cât de dulci sunt acestea, dar și de cât de dulce preferi prăjitura.

Stinge focul și lasă compoziția de mere la răcit. După răcire adaugă grișul și scorțișoară. Pune cantitatea de griș în funcție de cât de suculente sunt merele. Adaugă scorțișoara când se răcesc merele, pentru a-și degaja aroma în timpul coacerii prăjiturii.

Înainte de a începe pregătirea aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade.

Cum prepari aluat turnat

Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă peste ele sarea, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă-le intens până când devin spumoase, iar granulele de sare și de zahăr nu se mai simt.

Adaugă uleiul, în timp ce amesteci, apoi și laptele. Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă, treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Unge interiorul tăvii cu ulei și așază o hârtie de copt. Toarnă în tavă jumătate din aluat și pune-o la cuptor pentru 10-12 minute, atât cât să se rumenească ușor aluatul, deasupra.

Scoate tava, întinde rapid compoziția de mere și toarnă deasupra restul de aluat. Pune din nou tava cu prăjitură turnată cu mere acrișoare la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când se rumenește bine aluatul deasupra.

Prăjitura iese foarte gustoasă, plăcut aromată, iar aluatul turnat este pufos și ușor umed. Acesta face deosebită o astfel de prăjitură.

Lasă prăjitura să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o frumos.

Și dacă vei îndrăgi această prăjitură, pentru că este sezonul dovlecilor, pune pe lista de preparat și rețeta de prăjitură cu aluat turnat și dovleac.

Citește și
Prăjitură turnată cu mere acrișoare, porționată pe hârtie de copt

Galerie foto

Porții de prăjitură turnată cu mere acrișoare pe un suport de lemn, alături de o ceașcă cu cafea și un recipient alb
Prăjitură cu mere, decorată cu zahăr, pe o hârtie de copt, alături de mere, ceașcă albă, sită pentru zahăr și un ghiveci cu frunze de mentă
Prăjitură cu mere ne decorată cu zahăr
+1
CELE MAI CITITE
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mac și piersici ornată cu frișcă, taiată în formă de dreptunghi și așezată pe farfurie
Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Două porții de prăjitură turnată cu mere și gutui pe două șervețele așezate pe un platou negru, decorate cu frunze de mentă și batoane de scorțișoară
Galerie foto
Prăjitură turnată cu mere și gutui. O combinație plăcută de arome
Prăjitură turnată cu mere și gutui. O combinație plăcută de arome
Porție de prăjitură cu mere rase și bezea
Galerie foto
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
8 decembrie, 08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
8 decembrie, 07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
8 decembrie, 06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
7 decembrie, 06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
2
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
3
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș. Ciupercile sunt...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
4
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
5
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum...
Parteneri
Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao
Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație
fresh
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
închide