sos pesto

Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Paste | 9 august 2025

Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară

Din categoria preparatelor cu paste, avem pentru tine o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă de paste cu mazăre și pesto de busuioc. Este rețeta unui preparat ideal pentru o cină ușoară sau un prânz de vară.

Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Paste | 19 martie 2025

Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat

Pastele penne cu sos pesto și mazăre sunt un preparat simplu, dar plin de savoare. Aromele proaspete ale busuiocului, parmezanului și usturoiului se îmbină perfect cu dulceața discretă a mazării.

Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Galerie foto
Paste | 18 iunie 2024

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari în mod rapid și ușor, dar sănătos, pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, rețeta de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan poate fi una dintre opțiuni. Nu vei petrece mai mult de 15 minute în bucătărie pentru prepararea ei. Iar combinația de ingrediente va delicioasă și consistentă.

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont
Sosuri | 12 decembrie 2023

Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont

Sosul pesto își are originile în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei. Prima înregistrare istorică a sosului pesto datează din secolul al XIX-lea, dar, cel mai probabil, era consumat cu mult timp înainte. Termenul „pesto” provine de la cuvântul italian “pestare,” care înseamnă „a zdrobi” sau „a măcina.” Descoperă cum să faci cel mai bun sos pesto la tine acasă. Iată câteva sfaturi utile de la bucătarii profesioniști.

Cum să faci cel mai bun sos pesto acasă. 11 sfaturi de care să ții cont
Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre ele
Sosuri | 11 august 2023

Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre ele

Pesto și chimichurri sunt sosuri verzi, preparate din ierburi proaspete, usturoi și ulei de măsline. Cu toate acestea unt destul de diferite, având profiluri de aromă total opuse. La sos chimichurri se simte mai puternic aroma de oțet, în schimb ce sosul pesto se remarcă prin prezența umami—gustul complet—datorat parmezanului. Nu sunt singurele aspecte care le diferențiază. Iată tot ce trebuie să știi despre cele două sosuri clasice. Descoperă mai multe despre sos pesto vs. sos chimichurri. Află care este diferența dintre ele.

Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre ele
Piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor
Galerie foto
Friptură / Grătar | 11 mai 2023

Piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor

Îți place pieptul de pui și ești în căutarea unei rețete care să-i pună gustul în valoare? Încearcă rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc, preparat la cuptor. Combinația de gusturi și texturi te va cuceri.

Piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor
Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos
Galerie foto
Sosuri | 11 martie 2023

Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos

Pentru că este sezonul leurdei, una dintre cele mai sănătoase dintre verdețurile de primăvară, nu ezita s-o incluzi cât mai des în alimentația ta. Îți oferim în acest scop o rețetă de pesto de leurdă cu nuci și parmezan.

Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cozonac de casă
06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
piept de rață cu portocală
05:22
Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă
Cârnați de casă moldovenești
21 decembrie, 11:14
Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit
Cu ce se poate înlocui praful de copt
21 decembrie, 11:11
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură
mămăligă moldovenească
21 decembrie, 09:55
Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
20 decembrie, 07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
20 decembrie, 06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Vezi cele mai noi articole
închide